Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.01.06 0 0 1448
Bakker, azert neztem ide, h irsz-e valami jot, erre pont engem dorgalsz...
Előzmény: bokor (1445)
Zöldség Creative Commons License 2005.01.06 0 0 1447
Hali! Milyen jó a hangulat! Szóval én 12 éve vagyok vegetáriánus, lakto, néha ovo is, amikor a szervezetem nagyon megkíván egy kis tojást -- mindezt elvi okokból. Voltam 3 évig nyerskosztos is, majdnem belehaltam. Alapvetően szerintem a vegetarianizmus önmagában se nem egészségesebb, se nem egészségtelenebb a hagyományos táplálkozásnál. Itt ugye a babákról is szó lesz majd? Zöld
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.06 0 0 1446
Ize, khm, a tendencia volt zavaro. De majd magamba szallok :)
Előzmény: bokor (1445)
bokor Creative Commons License 2005.01.06 0 0 1445
Te meg, széplelkü barátném, nem bírtad ki, hogy ne szólj be, ugye? Itt írkálják emberek a nagyobbnál nagyobb, khm, kimondom, a fene egye meg, faszságokat, a menstruációról, a szétrohadó belekrol meg a lovak koráról, te meg fennakadsz egy bazzegen, csak mert szaska írta. Na, ez például nem vall úrinore... Bazze.
Előzmény: Törölt nick (1351)
mel_75 Creative Commons License 2005.01.06 0 0 1444

Nagyon sok csecsemőnek van újszülött korban ekcémája... Azt nem tudhatom, hogy a testvéred milyen táplálékokat vett magához, lehet, hogy nem volt elég felkészült, és tényleg hiánybetegség lépett fel nála. De szvsz ezt ki lehet küszöbölni simán.

Nem emlékszem olyanra, hogy bármelyik nyerskosztevő ellenezte volna a babák anyatejjel való táplálását.

Megértem, hogy aggódsz a testvéredért, meg a babáért, de lehet, hogy célravezetőbb lenne, ha inkább utánanéznél, hogy milyen, és mennyi növényi táplálék kell az egészséges étrendhez, és kicsit útbaigazítanád a testvéred...

(mindezt merő jóindulatból mondom...)

Előzmény: orlanda (1440)
bokor Creative Commons License 2005.01.06 0 0 1443
Óbazzeg. Ez az érv most meggyőzött. Holnaptól magokat eszem, mint a tyúkok, és nem fogok menstruálni sem. Édesjóistenem.
Előzmény: Stoner (1279)
orlanda Creative Commons License 2005.01.06 0 0 1442
Nagy elmék ha találkoznak ...
Előzmény: bokor (1441)
bokor Creative Commons License 2005.01.06 0 0 1441

A neandervölgyi már vadászott és húst evett...

Viszont az australopithecus növényevő volt, a korai homok, a homo habilis ősei meg húsevők. Az australopithecus kihalt :-))))

(viszont a tanítványaim szerint azért halt ki, mert a nála erősebb húsevő homo megette :-)))

Előzmény: orlanda (1270)
orlanda Creative Commons License 2005.01.06 0 0 1440

Az a különbség tudod, hogy én nem célzogatok általában, hanem megmondom a véleményem. Idézgessél nyugodtan, nekem veled és az elveiddel sem nincs sem volt bajom, a hozzászólásaim nagy része tomi és stoner elmebetegségének szólt.

És akár hiszed, akár nem, a testvérem fia majdnem belehalt abba, hogy nem fejlődött rendesen a méhbe, az ekcémája sem véletlenül volt, hát majd pont két fanatikus nyerskosztevőt fogok hagyni korlátlanul beleszólni hagyni abba, hogy kisgyerek mit eszik és mit nem. Az anyatej ugyanis a. állati fehérje b. tej. Szerintük mindkettő egészségtelen. EBBE ne szóljanak bele.

Előzmény: mel_75 (1439)
mel_75 Creative Commons License 2005.01.06 0 0 1439
Igen azért írtam, hogy néhány kivételtől eltekintve. Ha visszaolvasol, láthatod, hogy a prímet messze nem ő és tomi viszi!! És azt hiszem, az általad idézett mondat valamivel finomabb, mit azok a jelzők, amiket Te és mások használtok. Hadd ne idézzek, jó?
Előzmény: orlanda (1438)
orlanda Creative Commons License 2005.01.06 0 0 1438
Azért ez enyhe túlzás. Nettomazsolának ha jól emlékszem azt mondta Stoner, hogy üdv néked, úgy látom néha a szemét között is akad gyöngy. Nomármost én magamra vettem, ritkán mondanék ilyesmit célzatosság nélkül ....
Előzmény: mel_75 (1430)
orlanda Creative Commons License 2005.01.06 0 0 1437
Te okozod. Ilyen hülyét ritkán látni az index fórumon, és most kiélvezzük.
Előzmény: tigristomi (1419)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.06 0 0 1436

No igen, most összefoglaltad a normális hozzáállást, csak eredetileg a topic onnan indult, hogy azon vitatkoztunk, gyerekeket lehet-e eleve (eszperente) vegetariánus étkezésre szoktatni, sőt nem is ezen volt az eredeti vita, hanem azon, hogy szabad e állati fehérjementesen étkeztetni védtelen gyerekeket?

Mert az, hogy ha valaki felnőtt korára abban leli minden örömét, hogy állandóan a sját teste emésztőrendzserének az egészséges mivoltával foglalkozik, ennek érdekében szinte életpriogrammá válik az, hogy folyamatosan szűri az ételeket, agyában állandó ph értékek, sava és lúgos kémhatások, vas, vitamin, szénhidrát összetételek stb keringenek, hogy állandóan mindenféle tisztítókúrát tart, hogy állandóa figyeli a saját székletét, hogy mindehhez mindenféle hagymázas guruk és egyebek irományait olvassa (akik között ugye van olyan is, aki nem átallja azt mondani, hogy a menstruáció a táplálkozással van összefüggésben, és ha valaki megszabadul ettől a kellemetlenségtől az jujj de jó) az végül is a maga dolga, ezt az életcélt választotta rendben van.

Hogy ha másokat is meg akar ilyen baromságokról győzni az is rendben van, bár akkor számoljon azzal, hogy ha nem a saját szektájában beszél, akkor ilyen válaszokat is kaphat.

DE mindezt már védtelen gyerekeknél bevezetni - nos ez számomra elfogadhatatlan.

Előzmény: em (1434)
Zöldség Creative Commons License 2005.01.06 0 0 1435
Sziasztok! Hasonló cipőben járok én is, most vagyok a terhesség 4. hónapjának elején, és 12 éve vegetáriánus vagyok -- nem egészségügyi, hanem elvi okokból. Akik így jártak, vannak errefelé? Nagyon érdekelne a véleményetek! Köszi: Zöld
Előzmény: orlanda (1381)
em Creative Commons License 2005.01.06 0 0 1434

sziasztok!

totál véletlenül rákattintottam a topik címére, beleolvastam az utolsó 400 hozzászólásba, és mondhatni szóhoz sem jutok...

micsoda indulatok!

nem értem miért....

én pl 13 éve nem eszem húst, egész egyszerűen azért, mert nem szeretem. de még egyszer sem jutott eszembe, hogy másokat is erre próbáljak rábeszélni, vagy hülyének nézzem azt, aki a pacalpörköltet eszik ebédre a menzán.

szerintem mindenki azt egye ami szerinte neki jó.

amúgy én abban hiszek, hogy az ember szervezete nagyon sokféle ételt fel tud dolgozni, nem az a baj, ha valaki húst eszik. a baj sokkal inkább az étel mennyiségével, valamint a mozgás hiányával szokott lenni. ha belegondolunk ma már szinte korlátlanul áll rendelkezésünkre (szerencsére?) étel, csak rajtunk múlik, hogy mennyit eszünk (valljuk be, leginkább többet mint kellene). emellett nagyon sokunk nem fizikai munkát végez, hanem pl. napi 8-10 órát ül egy irodában a számítógép előtt, s bizony este is lusta arra, hogy edzeni menjen...

szerintem ne próbáljuk egymást meggyőzni, hogy csak egy helyes út van, és mindenkinek muszáj azt enni amit mások mondanak...

mel_75 Creative Commons License 2005.01.06 0 0 1433

már bocsi, mindegyik nick akiről írtam, írt saját tapasztalatot is. Ti kértétek a bizonyítékokat. Belinkelt, ide másolt ezt-azt amit jónak látott, ami az ő nézőpontját hivatott alátámasztani. Ha nem jó a saját tapasztalat, sem mások véleménye, kutatási eredmények, akkor tulajdonképpen mit is akarsz?

Ja, hogy kötekedni? Neked az sem lenne meggyőző, ha WHO adna ki közleményt, miszerint egészségesebb a vega táplálkozás, mint a húsevés!!

És mégegyszer, csak hogy biztosan megértsd: nem a mondandójának tartalmát minősítettem, nem azt, hogy ezt milyen érvekkel támasztja alá, hogyan indokolja stb! Hanem azt, hogy képes kultúráltan, visszafogottan, mocskolódás nélkül írni! (egy-két apró kilengéstől eltekintve, mikor gondolom, már nagyon felment benne a pumpa...)

Előzmény: _optimista_ (1432)
_optimista_ Creative Commons License 2005.01.06 0 0 1432

olvass!olvass!tan egyel kis zabot,es latni is fogsz!

ja, tenyleg tomi: mikor volt a lovak kora???

(mert szerinted az a szinvonal,hogy nem sajat tapasztalatot oszt meg valaki,hanem esz nelkul masol mindenfelet,ha valakinek az meg nem tetszik,na az a hulye. haat edes:))

Mikolt Creative Commons License 2005.01.06 0 0 1431

en sajna nem tudtam ugy atugrani az ocsarolasaikat, mint te.

amugy te tudod mikor volt a lovak kora?

mel_75 Creative Commons License 2005.01.06 0 0 1430

Ha nem tűnt volna fel, én nem a mondandóját minősítettem, hanem ahogy tálalja! Amúgy sem Jablko, sem Stoner nem ócsárolt benneteket, amiért húst esztek, vagy az a véleményetek ami. Te és még néhányan a topikban viszont folyamatosan ezt teszitek! Tulajdonképpen nem másból áll a hsz-ed, mint mocskolódásból, és a másik lehülyézéséből.

Neked ez lenne a színvonal talán?

Előzmény: _optimista_ (1422)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.06 0 0 1429

amugy csak hogy el ne sullyedjen a kerdes: mikor volt a lovak kora?

amugy hogyan ajanlhatsz nekem olyat, hogy egyek hust? azt hittem a te kuldetesed az isteni fenyesseg elhozasa a sarembereknek. hogy fogsz ezzel elszamolni az uradnak?

Mikolt Creative Commons License 2005.01.06 0 0 1428
eves a turot. kilo.
Előzmény: Mikolt (1427)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.06 0 0 1427

ezt irtad az allitasa szerint 79 eves magyar zsivanynak:

http://forum.index.hu/EditArticle/ReplayEditArticle?a=40193217&t=9022253

egy olyan topicba, ahol anorexiasok vannak. de ez meg onmagaban nem lenne akkora tragedia, mert csak beleboffentettel, senki nem figyelt rad, de hogy letagadod, ami oda van irva, az eszem megall!

Előzmény: tigristomi (1419)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.06 0 0 1426
mert nem vagyok vega, Erno draga, csak egy ideje nem eszem hust:) amugy nem meselem el, hogy ki/mi gondolkodtatott el persze az osztonok mellett, mert csak hizna a majad, es az nem jo:)
Előzmény: Törölt nick (1418)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.06 0 0 1425
Ezzel semmi jot nem mondtam rolad, nehogy felre erts.
Előzmény: tigristomi (1424)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.06 0 0 1424
Egyre jobb ez a topik. Komolyan klubot kellene csinalnotok, es turnezni az orszagban.
Előzmény: _optimista_ (1422)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.06 0 0 1423

Koszi. Nem kell feltened, nem marad hatasa ram. Igazabol nem sullyedtem, hanem lerepultem. Az elobb az egyik blodsegen amit olvastam, nagyon jot kacagtam.

Bocs ha hozzajarultam itt ehhez az allapothoz.

Van egy masik vega topik is, ott altalaban kedvesebb a legkor, bar mar ott is volt feszultseg, erdekes en is volt amikor benne voltam.

Persze ott lehet hogy pont nem tema ami miatt itt vagy.

Előzmény: mel_75 (1421)
_optimista_ Creative Commons License 2005.01.06 0 0 1422

hoppa!neked tomi a szinvonal?bocs,hogy elolvastalak:(te is ilyen megtert ize vagy?

uristen!kedves sima vegasok!egyunk ami jol esik,tapasztalatot is lehet atadni,de egy kobunko eszt ne osszon!!!!!!

es akkor:tomi!!mikor volt a lokor??

es mennyit kapsz lenkeitol???

Előzmény: mel_75 (1421)
mel_75 Creative Commons License 2005.01.06 0 0 1421

Hát igazából, úgy érzem én itt nem sokat tudok tenni a topik "napfényesebbé" tételében, de azért köszi! :-))

Ha lehet egy kérésem: ne süllyedj Te is erre a színvonalra jó?

Előzmény: tigristomi (1420)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.06 0 0 1420
Szia Mel! Koszi a napfenyt amit hoztal magaddal.
Előzmény: mel_75 (1416)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.06 0 0 1419

az nem zavar, hogy hazudsz? nem egy tulsulyosnak mondtad, hanem altalanos tanacsokat adtal te es egy magyar zsivany nevu masik erdekes ember az eveszavarosoknak ugy altalaban. hogy nyomjanak naponta 50-60 fekvotamaszt, mert az jo.

Azon hergeled magad, hogy nem tudsz olvasni, meg nem tudod ki mit irt. Egyre nevetsegesebb vagy.

Nezd mar meg megegyszer mit is irtam ott meg kinek, meg keresd ki hogy hol szoltam hozza egy betut is a menstruaciohoz.

Ez a ket boduletesen teves fobiad csak mutatja hogy milyen silanyan mukodik az agyad. Ha te vegas vagy, akkor gyorsan egyel egy kis hust, mert a veget jarod, nagyon rossz allapotban lehetsz. Bar szerintem jobb ha egybol papot hivsz.

Azt kell mondanom hogy ku..va hulye vagy.

Bocs hogy rohogok rajtad.

Az erdekes az, hogy a fajtadbol egy egesz csapat osszegyult itt. Lehet hogy vmi bolygo allas okozza. :)))

Előzmény: Mikolt (1414)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!