sztem az electro 35 bazi nagy, plane ahhoz kepest hogy fix obis.
ezzel az egesz fix obis tavmeros eraval a legnagyobb bajom hogy nincs nagylato. 38-42mm-nel nagyobb nem nagyon letezik, mar a 35 is csodaszamba megy. ehhez jon hogy nagyon sok csak felautomata raadasul rekeszprioritasos (jobb lenne a zarprioritas). sot van ami teljesen automata pedig lenne nagylato (pl xa4 v werlisa 28mm, de ezek mar nem is tavmerosek). es persze legyen kicsi, mint az xa vagy a minox 35, esetleg ec sorozat eleje.
Én is fénybeszűrődésre tippelek. Az szinte biztos, hogy nem az objektíven keresztül kapott fényt mert a negatív perforált széle is csíkos.
Én odatenném a fényképezőgép hátul nyitott fénykapujához a két szomszédos jobb illetve baloldali képet és megnézném, hogy akkor hova esik a csík az adott képen és ott keresgélnék.
Mennyire jellemző rájuk a meghibásodás, vagy hasonlók? A távmérőjükre, és a fénymérőjükre mennyire jellemző az elállítódás, ha igen mennyire lehet/nehéz újrakalibrálni őket?
Vaterán elég sok van belőlük, egész jó áron. Viszon az Electro 35-ökből alig van, illetve drágábbak is. Jobb annyival, mint amennyivel drágább?
Az elem problémáról tudok, azzal majd lesz valami.
Nagyon tetszenek ezek a gépek, érdekel a működésük is, illetve szeretném az analóg fotózást is megtapasztalni valamelyik masinával.
Szia!Újra lett szigetelve.Lehet,hogy valahol egy nagyon picit feszül,eláll?Nem tűnik úgy,most is többször nyitottam-csuktam.Érdekes,csak az első nyolc kocka közt vannak a csíkosak,utána nincs több.
Íme a C35 néhány képe.Azok a csíkok mitől lehetnek a képek bal szélén?Valahol vastag,valahol vékony,alig látszik.A negatívról is tettem fel képet,hátha az közelebb hoz a megoldáshoz. Most nem CD-re irattam a képeket,ajándékfilmet kaptam.
Van egy Kiev IIIB-m aminek az hosszú záridejei nagyon hosszúak és erölködősek.
Szeretném ezt helyrehozni.
Gondolom az elsütő időzítőjében keményedett meg a kenés.
Tanácsokat szeretnék kérni, hogy több hasznot csináljak mint kárt.
Továbbá:
A távmérője ha pontatlan, hogyan lehet beállítani.
Onnan gondolom, hogy pontatlan, hogy felrekok rá egy objektívet távmérőn élességet állítok. aztán a film helyére mattüveget teszek megnézem, és nem ott éles ahol kéne.
A "termékleírás" alapján az eladónak valószínűleg fogalma sincs, mit árusít. :o)
Kíváncsi vagyok, meddig ketyeg fel az ára. Sztem most ért a "reális" tartomány alsó határára. (5000,-) A "hűdejóvételvolt" összeget már meghaladta. :o))
Az enyém lényegesen kopottabb, de a célnak tökéletesen megfelel. Viszont igen jól jönne egy fix 35-ös kereső...