Keresés

Részletes keresés

nbcx Creative Commons License 2003.08.03 0 0 36
Szanyeska az én anyukám is vigyázott erre nagyon.:-))kissé tulzottan is.Néhány hete Pl.kivittük magunkal Ausztriába és rettentően izgatta,hogy hol fogom elnyomni a cigarettámat,mert ugye mit szólnának ezek a "rendes emberek"...:-)))Egyébként mindig igyekszem keresni egy hamvedret,sőt már itthon is egyre gyakrabban látok a nagyobb utcákban,illetve üzletek elött.
Előzmény: Törölt nick (33)
nbcx Creative Commons License 2003.08.03 0 0 34
Elnézést,ha az elöbbi hozzászólásom nem tartozott annyira a témához,de ez mindig is fájó pont nekem.
Egyébként nem vagyok biztos benne,hogy annyira szégyenkeznünk kellene néhány honfitársunk miatt.
Hülye mindenhol van,sőt...
nbcx Creative Commons License 2003.08.03 0 0 32
Na igen,ez szerintem is gusztustalan volt.Belölünk éltek és bunkók voltak.Pedig biztos vagyok benne,hogy visszasírják azt a sok "faragatlan" magyart.Én is a kereskedelemből élek és néha utáltam is egyik másik külföldi vásárlómat,de a seggét kinyaltam,csak hogy legközelebb is hozzám jöjjön.Addig volt jó nekem is,amíg tartott a bevásárló turizmus.PL.:Szlovákok,Osztrákok..
Előzmény: Törölt nick (30)
szedmák bakter Creative Commons License 2003.08.03 0 0 31
Bizony,bizony...a germánok sem a kultúrált viselkedés mintapéldányai.

Hallottam olyan pletykát,hogy ilyenkor Diáksziget idején direkt lezárják a Hajós Alfréd uszoda vécéit az ott fürdőző fesztiválozók kártevése miatt.Tény,hogy tavalyelőtt mi is össze-vissza szart budikat,szétdobált papírt és belülről bezárt fülkéket találtunk ott.

Ami eddig a legjobban szíven ütött,az egy amerikai tinédzsercsoport viselkedése volt Auschwitzban.Röhögcsélve,rágózva,walkmanozva sétáltak ott,ahol mindenki más lehajtott fejjel közlekedett...

Előzmény: Törölt nick (30)
vélemény Creative Commons License 2003.08.03 0 0 29
Japánban történt, rendszerváltás idején, szovjet hajóval voltunk, 300 magyar utassal. Japánban mindenütt van italautomata, amelyen van egy olyan gomb is, amellyel visszakérheted a pénzt, ha véletlenül elfogyott az a dolog, amit akarsz. De az automata nem azt a pénzdrabot adja vissza, amit bedobtál, hanem a tartály aljáról egy ugyanolyat. Ezt használta ki honfitársunk. A magyar 20 ft pont olyan méretű és súlyú volt, mint a japán 500 jenes, amelynek akkori értéke kb. 250 ft volt- több, mint tízszerese. A magyar kivitt 200 db 20ft-ost, végigjárta az automatákat, mindenütt bedobott egydarabot. Csinált 4000 forintból hivatalos árfolyamon valutában kb ötvenezret. ( Nekem akkor 10 ezer volt a fizetésem). A japánok persze rájöttek, hogy valami ismeretlen pénzt találnak az automatákban, arra is , hogy az magyar, és hogy magyar turisták egy hajón tartózkodnak a kikötőben. A követségnek kellett megkérni őket, hogy ne legyen botrány. A kedves vendég egyébként egy újságíró volt, potyán utazott. Néhány évvel később láttamviszont a TV-ben, ahol a keresztény erkölcsről beszélt.
szedmák bakter Creative Commons License 2003.08.03 0 0 28
Szuper topic!Egy-két dologról írhatnának az idősebbek,pl. a "Magyar ne lopj"táblákról Ausztriában..akkoriban még kisgyerek voltam.

Mivel most bagóért lehet Jordániába menni,természetesen az undorító rongyrázó tahó állat honfitársaink is útra kelnek...búvárkodunk az aqabai Royal Diving Centerben,a mólónál éppen búvártanfolyam folyik,az egyik kis német tinédzser kicsit ügyetlenkedik a reduktorral.A mólón Tahó család napozik,kigyúrt,bunkó tekintetű,fogatlan fiacskájuk öblös hangon röhög,és jellegzetesen proli tájszólásban biztatja a srácot:
-Há bammeg mitfaszt csinász'ne szijjad te barom,höhöhöhöhö,nézzétek mán a marháját!

Barátnője(igen,szétfolyó has és zsíros,letapadt haj)pedig imádó tekintettel nevet párja hihetetlen jófejségén.

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.08.02 0 0 26
Olyan jó lenne, ha minél több idegenvezető írna ide, ők a legautentikusasbbak... :-))) Csak rajta, én imádom ezt a topicot!
Előzmény: vélemény (25)
vélemény Creative Commons License 2003.08.02 0 0 25
Nekem is sok régi idegenvezetői történetem van, de a legújabb itthon történt, múlt héten az Esztergomi Bazilikában.
Nagymama két unokával , nyakában tenyérnyi kereszttel belép a templomba. Mindkét gyerek kezében fagylalt. Amikor rászóltak, azt felelte, hogy már csak a tölcsért eszik, nem csöpögtetik el. Két perc múlva érkezett egy negyvenes túlsúlyos nő, bikinifelsőben. Egy pap zavarta ki.
A lassú, artikulált üvöltést én is tapasztaltam.Valahol Nápoly környékén többször kiabálta egy honfitársunk: Négy sört, te hülye, hát nem érted? Négy sört!
BOLOND Creative Commons License 2003.08.02 0 0 24
Az a kis gekko nagyon hasznos hacsak nem vagy szunyog vagy legy. Majdnem mindenutt a tropusokon van. En kimondottan szeretem oket. Hallottam egy hotelban egy amerikait aki csak gekko-mentes szobaba volt hajlando aludni. Meg lett neki mondva hogy akkor jobb ha visszaszall a gepre ami idehozta. A valasz: "I,ve already had enough of this shithole" A hely: Costa Rica.
Előzmény: Goendoer Tapir (22)
tamburmajor Creative Commons License 2003.08.01 0 0 23
Isztambul, nagybazár, az egyik aranyüzlet:

Nézegetjük az egyik kirakatot, exférjem mondja is, mekkora forgalom van odabent. Egy házaspár volt ott, és már a századik cuccot pakoltatták ki a tulajjal meg a segéddel. Tanakodnak, nézegetnek, a segéd elment előhozni a százegyedik aranyvalamit, a tulaj meg a sétafikáló férjnek magyaráz vagy alkudoznak. Feleség a pultról egy hirtelem mozdulattal besöpör a táskájába pár darab smukkot. Kicsit tátva maradt a szánk. Vettek valami apróságot, aztán elindultak kifelé. Mi persze rögtön a cipőnk orrát kezdtük el tanulmányozni (úgy látszik, sosem a bunkó szégyelli magát). Két lépésre tőlünk, magyarul: Mennyit raktál el, anyukám?

Ugyanott, de másik aranyüzlet, de ott bentről hallgattuk-néztük végig: anyuka alkudozik a szokásos 9 karátos, 1 grammos láncra, kb. ötéves gyereke ott téblábol körülötte. Anyuka kiváló angolsággal elbeszéli, hogy elvált, egyedül neveli a gyerekét, engedjen ennyit és ennyit az árból, mert ő ezt nem engedheti meg magának (!), és közben odalökdöste szegény szerencsétlen Nike cipős, Nike felsős (nem a kinti másolat), Nike karórás kisfiát a kereskedő elé, szegény szerencsétlen gyerek, nézze meg. A török mondott egy piti árat, de azért kissé csodálkozott. Anyuka kifizette, majd felkapott egy medált a pultról - mondjuk nem 30 dekás aranykereszt volt, de akkor is - , és "ezt ajándékba adja neked a bácsi'" felkiáltással kiviharzott az üzletből.

Még mindig Isztambul. A szállodánk mellett volt egy pékség. Naponta többször kirakták a készárut az üzlet elé, hogy a szállítókocsi majd elviszi. Egyik honfitársunk kiszúrta, és onnantól kezdve napi egy-két alkalommal ellopott egy bucit vagy mást. Különben félpanzióban voltunk. És nem szégyellte magát.
"ott hevert az utcán", mondta vállvonogatva.

Goendoer Tapir Creative Commons License 2003.08.01 0 0 22
sajnos nem volt szerencsém Balihoz, de azt mondják a jártasak, hogy addig jó, amig gekko van a szobában, mert akkor egyebek (pókok) nincsenek...
Előzmény: tormentor_ (21)
tormentor_ Creative Commons License 2003.08.01 0 0 21
Sztori 1.
Nagydarab fuxos burnyák+plázacica numera útra kell Balira(mert mindenki odajár!)A Mesélő éppen Rómába idegen vezet.Mobil jön Bécsből erre nem laudaer van kiírva hanem más.Megnyugtat ugyan oda megy.Mér nincs tévé a háttámlába,van segített a sztyuvi.Jegyzem csak magyarúl tudtak.Bali luxus bungaló.Telefon(Rómában éjszaka one)gekko one a szobába.(ez a kis helyes gyíkféle ott őshonos)átmegy recepció,elmondja a Mesélő mi a problem.Takarító mama megy,seprü,gyík ki!Ezt eljátszották 5x 1 éjszaka.Másnap magán légitársaság 1800USD/fő vissza.Perelik az irodát,mert 370000HUF a telefonszámla.Ebböl a büdzséből ledoktorál6ot volna angol nyelvtudományból.
Tanulság:elmentek inkább a "civilizált"Májámi Bícsre,bérház,medence,bőröndök tele ruhával a gangon.Éjszaka a patkányok ripityára cincálták.Ők ott otthonosak.Kár:860000Huf.
Fatboy Slim Creative Commons License 2003.08.01 0 0 20
jó a topik!!!
gratula a szerzőnek, csakhát elég hálátlan szerep fikázni a honfitársainkat. dehát, mit tegyünk, ha egyszer némelyek annyira egyszerűek...
én meg remegtem, hogy megsértek vkit a Velence-topikban a következő hozzászólásommal:
(megjegyzem, azóta megint hallottam olyanról, aki a Tarvisio-Velence autópályán közelítette meg Jesolót és nem tudta, hogy Velence a közelben van)

"Sok magyar van,meg lengyel,cseh,szlovák...A németek már nem nagyon járnak errefelé,így az árak is barátságosabbak... "

én itt senkit nem akarok megbántani, mert valszeg nem ti vagytok ez a kategória, így ne is vegyétek magatokra a dolgot. Viszont, pontosan ez az az indok, amiért nem mennék ilyen helyekre. természetesen, nemcsak Bibione és társaival vagyok így, hanem az összes magyar "tömegszállással" (Sharm el Sheikh, Sarti, Umag, stb), ahol naphosszat csocsóznak, vagy más egyéb hasznos dolgot űznek honfitársaink. és ezért le is utaznak 1000 kilómétert. hallottam most olyanról, aki ott volt és nemhogy nem volt nem volt Velencében, hanem nem is tudta, hogy az a közelben van. Uram bocsá', Verona vagy Padova végképp kiestek a pixisből. Higyjétek el, nem véletlen, hogy ezeket a helyeket a minőségi, fizetős turisták már régesrég elhagyták. cserébe nézheted, amint a szlovák, vagy a lengyel az orrod előtt "menti ki" a reggelizőből kilószámra a zsemlét.
arról nem is beszélve, hogy én más kultúrákat, embereket szeretnék útjaim során megismerni, nem a sajátjaimat ezredszer.
ebből nem kérek.
kis pénzből is el lehet jutni a csodálatos Szlovéniába vagy a szintén szomszéd Ausztriába, pl. kempingekbe.
Nem gondoljátok így? "

Előzmény: tamburmajor (-)
Goendoer Tapir Creative Commons License 2003.08.01 0 0 19
ez az! Sajnáljatok engem ezerrel! Én napi 8 órában hétfőtől-péntekig hallom az ilyen kéréseket/kérdéseket... :-) majd a legjobbakat ide beirom
Előzmény: vilagutazo (18)
vilagutazo Creative Commons License 2003.08.01 0 0 18
A MAGYAR bemegy az utazási irodába:

- Lasztminitbe szeretnék menni!
- És melyik orszegra gondolt uram?
-Mondom, hogy Lasztminitbe szeretnék menni! Sógorom júniusban volt ott és nagyon dicsérte! :-))

És ez nem egyedi eset! Legalább 3 utazási iroda alkalmazotjától hallottam ezt a story-t!

Előzmény: grimakov (17)
grimakov Creative Commons License 2003.08.01 0 0 17
kifelejtettél egy negyediket, a kedvencemet! ez a primitív, negyvenes, elhízott családanya-apa típus, aki életében először megy nyaralni, és ettől nagyasszonynak/úrnak képzeli magát, harsány, mindenért panaszkodik, és teljesen buta mindenhez. emlékszem franciaországban, alacsony kövér nagycsaládos az útlevélvizsgálatnál jó hangosan: KÖSZ, KÖSZ! HOGY MONDJÁK EZT FRANCIÁUL? MEEERSZI, MEEEEERSZI!
Előzmény: BOLOND (12)
tjsz Creative Commons License 2003.08.01 0 0 16
Erről a Gorenje korszakról határőr haverom által mesélt sztori jut eszembe: akkoriban meg volt határozva, hogy fejenként mennyi $-ért lehet cuccot behozni, vámmentesen (az egy autóban ülőkét össze lehetett vonni). Az egyik család még a nagymamát is vitte-hozta. Az úton azonban - Ausztriában - a kocsiban meghalt a nagyi. Visszafele jövet a határnál nem azon aggódott a család, hogy a halott nagyi hogyan "lép be" az országba, hanem azon, hogy a vámmentességi kvóta a halott nagyira is érvényes-e vagy sem.....
Előzmény: tamburmajor (11)
ir6 Creative Commons License 2003.08.01 0 0 15
Jordánia. A szálloda strandját használhatják azok a magyarok, akik másik szállodában laknak. Nekik is jár az ingyen napágy, de törölköző csak a szálloda vendégeinek kártya ellenében. Középkorú magyar asszonyok először elfoglalják a törölközős napágyat (ami persze szintén magyaroké), majd amikor azok elveszik a törölközőjüket alóluk, üvoltoznek a törölközőket kiadó gyerekkel, hogy hozzon nekik törölközőt. A gyerek - angolul - magyarázza, hogy csak kártyával, magyar asszony üvöltve: "Hozzad már vagy seggberúglak! Tiszta barom vagy!" És a gyerek hozott nekik.....
Farnetani Creative Commons License 2003.08.01 0 0 14
Mahdia két hét 5*-os szálloda. Ali baba rokona minden nap szieszta idején (12-3 között) a kiürült medencében virgonckodott a fiával, közben üvölte ócsárólta Tunéziát, mert lementek Sousse-ba vonattal, és képesek voltak ezek a szemetek légkondi nélküli vonattal zötyögtetni őket két órát. Repkedtek a trágárságonk úgy, hogy a víz természetesen felnagyította a hangot, és zengett az U alakú szálloda összes szobája az öblös hangjától. Összesen 15-en voltunk magyarok az egész szállodában, a többi náció képviselőjétől egy hangod szót nem hallottunk, kivéve a gyerekeket akik boldogan sikongattak.
Mindenén smukkok, a karján kb. fél kilós karlánc, gyémántberakással, s mikor az orrom előtt hadonászott vele, megjegyeztem: hű, micsoda karlánc. Üvöltve tájékoztatott, hogy hű bizony, csak a gyémántok benne annyiba kerülnek mint egy 600-as Merci. Gondoltam akkor miért itt vagy Tunéziában. Két hétig mindenki elkerülte nagy ívben, de a hangját mindig hallottuk. Hol a pincérekkel cirkuszolt, hol a családjával.
Előzmény: éjféli lány (13)
éjféli lány Creative Commons License 2003.08.01 0 0 13
Értünk kell haragudni, bizony, mert ezen emberek miatt van, hogy a szállodában elhúzza a száját a vezető a magyar útlevél láttán és mi csak este világosodunk meg, hogy jogosan haragszik, mert az előttünk ott vendégeskedő magyarok kipakolták a szobát (még a hamutartót is elvitték!!!) és minden reggel pille palackba fejtették a narancslevet.....
BOLOND Creative Commons License 2003.08.01 0 0 12
Nagyon kedvemre valo topic. En harom csoportba osztalyozom az utazokat.
Az egyik aki kivancsi a vilagra es az anyagi hatterehez merten nyitott szemmel, csukott szajjal es realisztikus elvarasokkal jarja be Tolnat-Baranyat. Ezek a vandorok.
A masik aki pihenes vegett kivalaszt egy helyet ahol szivesen tolti el a szabadidejet tavol a megszokott rutintol es keruli azt es azokat amitol/akitol menekul. Ezek az udulok.
A harmadik aki ugy valasztja ki az utiranyt hogy az arat nezi eloszor, utana hogy eleg divatos-e a hely es van-e dicsekvesi erteke az uticelnak. De a legfontosabb kriteria az hogy kaphato legyen valami (akarmi) nevetsegesen alacsony aron ami otthon nagyon sokba kerul. (Pl. aranyozott tevenyeregpolirozomiazistenf@sza) Ezek a turistak.
Volna egy negyedik csoport is akik szeretik az "all inclusive" nyaralast de itt a parameterek nagyon homalyosak, ugyhogy kihagyom.
Sokat jartam, foleg az USA-ban erosen mersekelt penztarcaval is, de a kocsi kipufogo manifoldjan melegitett babkonzervnek megvolt a romantikaja a vadnyugat kaktuszsivatagjaiban.
Talalkoztam sok fajta emberrel sok fele korulmenyek kozott, es az a meglatasom hogy nem csak a magyarok ilyenek, de oket vesszuk eszre eloszor, mert hozzajuk tartozunk, akar tetszik, akar nem.
tamburmajor Creative Commons License 2003.07.31 0 0 11
Első sokkoló élményem az volt - biztosan sokan emlékeznek erre -, amikor beköszöntött a Gorenje-korszak, és rengeteg magyar ment ki Ausztriába ("Nyugatra"). Aki nem ragadt le a határ menti városkákban, és Bécsig eljutott, királynak számított. Sosem fogom elfelejteni, ahogy ott ült a rengeteg magyar család Bécs főterein, üzletei előtt vagy a szobrok tövében, késsel fűrészelték a májkrémes dobozt, ették a bepállott kenyeret, és nájlonzacskóból (direkt így írom) szeletelték a paradicsomot. A gyakorlottabbaknál konzervnyitó és sószóró is volt, meg Kőbányai sör. Most hagyjuk, hogy rengeteg pénzt adtak ki a hűtőkre, tévékre, hipermarketekben csokira, illatszerre, italra. Ha spórolni akar, tegye, csak ne így.
Természetesen egészen más, amikor itthon pl. a Mátyás-templom előtti szobornál ülnek a HÁTIZSÁKOS FIATALOK, és eszegetik a szendvicseiket, mert ez a világ minden pontján természetes. De ha meglett emberek csinálják ugyanezt (+ zizegős szabadidőgatya makkos cipővel, necctrikóban, amiből oly helyesen göndörödik-pöndörödik a kackiás mellszőrzet... Emlékszik még valaki erre?), attól begurulok, és nagyon szégyellem magam.
Attól is, ha beül valaki egy presszóba külföldön, és előveszi a téliszalámis uzsiját. Ez úgy az 1920-as évekig volt elfogadott, hogy a fogadós csak a bort adta, enni a hazait is lehetett.
De ez már nem az a korosztály...

Szóval én - líraian szólva - értünk haragszom. Hogy ne kelljen szégyenkeznünk a világ számos pontján, mert magyarok vagyunk. És nem érdekel, hogy a világ legbunkóbb turistája címet a németek tudhatják magukénak, a 2. helyezettek a svédek és így tovább.
Hát ez most nem lett vicces, majd legközelebb.

Malac_11 Creative Commons License 2003.07.31 0 0 10
Röff!
Csak beköszönök, és üdvözlöm a topikot. Sajnos nem valószínű, hogy rövid életű lenne. Később csatlakozom némi adalékkal. Addig is :@)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.31 0 0 9
3 éve, mikor én voltam Tunéziában, a sivatagi túrán este a Kebili szállodában egy másik magyar csoporttal együtt vacsoráztunk. Ugye ott volt a svédasztal, ezek meg nagy hangon sorba járták az ételeket és gúnyolódtak. "No ebből nem eszünk, mert ettől fosni fogunk, ebből nem eszünk, mert kiafranc tudja mi van benne, ez túl büdösnek látszik," stb... az ételek kifogástalanok voltak és finomak mellesleg. Legszivesebben seggberúgtam volna őket.

Én egyébként annak dacára, hogy a buszas utak a legolcsóbbak, nincs az a pénz, hogy busszal utazzam bárhová a honfitársaimmal, nem tudom hogy van ez, de mintha csupa balkáni narbár tömörülne ilyenkor. Isztambulban voltam legutóbb, már a szerb határ után tajt részeg volt a legtöbbjük, a busz vécéjét összeszarták, Szegeden a sofőr felszedett 2 kurvát, akik az akkor 16 éves lányom háta mögött dugtak az üléseken a honfitársakkal, aludni nem tudtam, mert akkor jött rájuk a gajdolás stb... :-(((

Goendoer Tapir Creative Commons License 2003.07.31 0 0 8
jahajaj, 1x volt egy ilyen utasom - Kanada helyi spec étterem, a fő specialitás a füstölt húsok - erre a hölgy: "mit nem adnék egy igazi magyar zöldborsólevesért" azt csodálom, hogy az idvez nem folytotta meg ott rögtön.. :-)
Előzmény: Kőkapu (6)
tjsz Creative Commons License 2003.07.31 0 0 7
Niagara vízesés. Turista hegyek.
Angol csoportból: Oh, my god. That's great. Wonderful....
Német csoportból: Oh ja, das ist wunderschon ....
2 kisebbségi (!!!) magyar: Hu b+, de kurva f@sza ...

No comment .............

Kőkapu Creative Commons License 2003.07.31 0 0 6
És ne feledkezzünk meg azokról, akiknek a külföldi kaja csak sz&r lehet, mert nem rántott hús :-)
Goendoer Tapir Creative Commons License 2003.07.31 0 0 5
Mexikó - Chichen Itza
mi egy nemzetközi csoporttal voltunk egyedüli magyarok, és mikor Chichen Itzában nézelődtünk akkor hallottuk meg: nézd má meg b@meg mekkora .. - arrébb iszkoltunk...

Tunéziában, a szállodában: itt vagyunk b@meg egy hete, de a szállodából nem mentünk ki - van minden itt, ólinkluziv minek menjünk bárhova is :-)

lulu81 Creative Commons License 2003.07.31 0 0 4
Sziasztok!
Kb 2 éve a Tunisair gépen ordított magyarul egy szőke plázacica anyuka:
Nem érted, hogy vizet akarok, hozz vizet!

Ennyit egyes magyarokról:))

éjféli lány Creative Commons License 2003.07.31 0 0 3
Szia ARic,
nem az a baj, hogy nem beszél nyelvet, mert nem mindenkinek adatik meg, hogy akár egy pár szót is megtanuljon, de az az értelmi szint, amikor áll egy min. 100 asztalos étteremben, szemben a pincérrel és ordít
NEKEM, KANÁl, NAGY!
és nincs annyi esze, hogy rámutasson a szomszéd asztelra....

na az a katasztrófa...

Előzmény: ARic (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!