Keresés

Részletes keresés

4umos Creative Commons License 2007.06.29 0 0 1696
én meg totál hátul voltam, fent ültem a keverőpult mögötti részen, onnan tényleg jó volt nagyon a hangzás.
Előzmény: megaa (1694)
4umos Creative Commons License 2007.06.29 0 0 1695

az európai turné legjobb és sztem leghosszabb set list-jét kaptuk meg tegnap. volt blackmail the universe, reckoning day, a toute le monde, (ezt eddig csak a franciáknál játszották, meg tegnap bécsben!) h csak azokat említsem, amelyek a nagy klasszikusok mellett szóba jöttek még. nagyon jól szóltak, semmi gerjedés vagy ilyesmi. kb. 3-4 alkalommal beszélt mustaine a közönséghez is. (pl. megkérdezte a horvát zászlóra, hogy az milyen zászló. :-) de azt is említette, h azért sem dumál túl sokat, hogy annál több zenét tudjanak eljátszani stb.) viszont ami nagy rangon aluli és nem értem, hogy iszonyat pici helyen volt a koncert, jó, ha voltunk 500-an összesen. nem értem, h egy megadeth miért "zsugorodott" európában össze, egyfajta "klubzenekarrá"??? a légkör mondjuk ezáltal sokkal családiasabb és barátságosabb volt, de nem hinném, hogy egy ilyen zenekar csak ekkora "tömeget" tud/tudna megmozgatni...

előzenekar nem volt, kb. 20:30-kor kezdtek és 22:00-ig tartott. ha vmi még eszembe jut írók.

set list:

Sleepwalker
Take no Prisoners
Wake Up Dead,
Skin O' My Teeth
Blackmail The Universe

Gears of War
She-Wolf
In My Darkest Hour
Hangar 18
Kick The Chair

Washington is Next
Never Walk Alone
Tornado of Souls
Reckoning Day

Peace Sells
Symphony of Destruction
A Tout Le Monde
The Mechanix

Holy Wars

megaa Creative Commons License 2007.06.29 0 0 1694

Hát, szerintem mega-giga über király volt!! Valóban telt ház volt, mi a harmadik sorban voltunk, szinte levegőt sem kaptam. Nem volt negy hely, de így volt igazán jó a hangulat. Szerintem Mustaine bátyó is nagyon élvezte, ennek többször is jelét adta. Előzenekar nem volt, de így utólag belegondolva nem is nagyon hiányzott. Egész sok számot játszottak itt megpróbálom felsoroni őket (a sorren nem 100%):

Sleepwalker

Take no prisoners

Wake up dead

skin'o my teeth

blackmail the universe

gears of war

she-wolf

in my darkest hour

hangar 18

reckoning day

kick the chair

tornado of souls

washingoton is next

never walk alone

peace sells

mechanix

a tout le monde

symphony of destruction

holy wars

A hangzás szerintem nem volt tökéletes, sajnos elég kásásak voltak a gitárok, meg a Mustaine hangját sem igazán lehetett hallani (igaz mi nagyon elől voltunk, lehet hogy hátul azért jobb volt). Egyébként meg kb 2 kilót fogytam a végére :) A közönség nagyon vegyes volt, szerintem több volt a külföldi mint az osztrák (mellettünk horvátok és lengyelek voltak sokan). A Tout le monde pedig szerintem az eredeti programban nem is szerepelt, csak bónuszként nyomták el mert jó volt  a közönség.

Ripper Creative Commons License 2007.06.29 0 0 1693

MESÉLJETEK!!!!

(Tegnap este szolidaritásom jeléül fejhallgatóval végigzúztam az új lemezt. Az asszony meg a kutya már aludtak.:-)

D H Creative Commons License 2007.06.29 0 0 1692
Hahóó, aki ott volt:

élménybeszámolót kérünk! :)
megaa Creative Commons License 2007.06.28 0 0 1691
Honnan tudod hogy sold out? A Killing Road alatt még nem írja. Egyébként ez szerintem egy nem túl nagy hely lehet, nem sokat találtam róla a neten, de nekem úgy tűnik.
deliriousnomad Creative Commons License 2007.06.28 0 0 1690
Ha valaki jegy nélkül indulna útnak, ne tegye, a koncert sold out.
4umos Creative Commons License 2007.06.28 0 0 1689

kb. 6 hete eltörtem a bokámat, de a ma esti koncertre ezzel fogok menni! így kaptam az OEP-től :-DDDDDDDDD

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.28 0 0 1688
Nekem az a tudat adja a műsor - egyik - fő élményét, hogy nekünk jáccanak, azaz ezen ország rajongóinak. Így egy kicsit kívülállónak érzem magam. Ha külföldön vagyok, amúgy is ösztönösen összébb húzom magam, hiszen ott csak egy idegen vagyok.
Előzmény: 4umos (1687)
4umos Creative Commons License 2007.06.28 0 0 1687
én örülök neki, hogy nem itt nálunk van a koncert. eddigi tapasztalataim csak azt támasztják alá, hogy ugyanaz a zenekar tőlünk nyugatabbra eső országokban sokkal jobban megtiszteli a publikumot. legyen az akár 1-2 számmal hosszabb set list, és általában a frontember is jobban mer beszélni a közönséghez, mert tudja, hogy nem talál sok süket fülre...ezáltal az egész koncertnek sokkal jobb a hangulata, mert megvan az egészséges kontakt zenekar és hallgatósága között. bár mustaine annyira nem beszédes típus koncerteken. na, majd ma meglátjuk, meghalljuk!
Előzmény: Törölt nick (1683)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.27 0 0 1686
1030 Bécs, Baumgasse 80
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.27 0 0 1685
Amúgy minden érdekelt tudja hová kell menni?
megaa Creative Commons License 2007.06.27 0 0 1684
Én azért megpróbálom majd élvezni :)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.27 0 0 1683
Határozottan úgy érzem, hogy jót fog tenni egy Megadeth koncert (bár az élményből egy kicsit levesz, hogy nem nekünk, paraszt magyaroknak játszanak.
4umos Creative Commons License 2007.06.26 0 0 1682

ezt már én is egy ideje nézem, de sztem magasról leszarja a webmester a 'killing road" menüt. (azt meg egyenesen sunyiságnak tartom, hogy semmi hivatalos közleményt nem raktak ki a honlapra, amiben tudatják a rajongókkal, hogy nem lesz az európai koncerteken M&G. csak véletlenül futottam bele az infóba az egyik topicon belül, ahol kb. az ezredik méltatlankodó kérdezőnek a kérdésére nagy kegyesen "kiszivárogtatta" Dave McRob webmester, hogy hát nem lesz...persze az indok az elcsépelt "feszített" tempójú időbeosztás volt...)

a tippem egyébként az, hogy nem lesz előzenekar sem, ezáltal sanszos, hogy 20:00-kor pontban el is kezdik a koncertet. viszont cserében biztos teljes set list-et fognak játszani, ami jó, és már alig várom, hogy felcsendüljenek a sleepwalker akkordjai!

Előzmény: megaa (1680)
deliriousnomad Creative Commons License 2007.06.26 0 0 1681
Ez szerintem alighanem valami helyi csodát takar majd.
Előzmény: megaa (1680)
megaa Creative Commons License 2007.06.26 0 0 1680
Szerintetek lesz előzenekar bécsben? A jegyre rá van írva hogy lesz, de a weboldalon ki van húzva a support (-).

4umos Creative Commons License 2007.06.25 0 0 1679

...állítólag az az igazán jó zene, ami többszöri hallgatás után egyre jobban tetszik! (mondjuk ezt én is vallom.) ha  mindig fedez fel az ember benne vmi újat. le kell, hogy ülepedjén. a jó borhoz is idő kell, mire beérik. :-DDDDDDDDDDDD

viszont a "min. 11 nóta" rendben is lenne, ha mondjuk a black swan-t tette volna fel mustaine a toute le monde II. helyett. nagyon jó nóta és teljesen új!!!!!!!! sőt, amit még én sem hallottam, de most íródott az is, a bodies left behind, de hát azt is vmi későbbi maxira tervezik majd csak. szóval van a tarsolyban több is. ezt a toute le monde II-őt első perctől nem szerettem /az eredetit annál inkább!/, nagy baromság volt nagylemezre rátenni. inkább azt kellett volna maxin kihozni.

Előzmény: Atom-anti (1678)
Atom-anti Creative Commons License 2007.06.25 0 0 1678

Megváltozott a véleményem az UA-ról. Múltkor még nagyon lehúztam, most a 100. hallgatás felé kezd bejönni. Igaz az 1990-1997-es korszakkal nem lehet összehasonlítani, de SOKKAL jobb, mint az 1999/2001/2004-es albumok. Igaz egy kicsit a Megadeth őskorába megy vissza, a "dallamtalan", száraz stílus idejéhez, de nagyon jó.

Múltkor méltatlanul felmagasztaltam Glent. Megnéztem a szólókisztást és minden komoly szólót Mustanie játszik, Glen csak néhány töltelék izét, amiktől nem vagyok elájulva. Úgy látszik Mustafa-papa összeszedte magát szólók terén is, behozta a lemaradást. Végül a vokállal is kibékültem.

Egyedül a francia nóta töltelék, azt le kellett volna hagyni. Nem tudom minek erőltetik a szerződésben a "min. 11 nóta" kitételt.

A dobsound-ot ne kritizáljátok. A Megadeth sosem volt "yeah, kúrjuk szét a bőröket" banda. Menza kicsit temperamentumosabb volt, bevállalt pár miniszólót intrónak/outro-nak, de a bandára a kifinomult szolid dobhangzás a jellemző, teret hagyva a gitároknak, mégis nagyon passzol a zenéhez. Ez szerintem rendben van.

Ez alól csak a korai albumok primitív kolompolása és DeGrasso volt a kivétel. Mondjuk a túlhangosított dobhangzás DeGrasso-nál inkább csak keverési hiba.

Justis_4_US Creative Commons License 2007.06.20 0 0 1677
a végét úgy olvastam, hogy nem ugrana-e be a Metallicába. Végülis a Maiden is hasonlóan oldotta meg a Bruce/Adrian-páros visszatérte után...
Előzmény: deliriousnomad (1675)
Simple Creative Commons License 2007.06.20 0 0 1676
Most nézem, hogy a Peace Sells-en Samuelson bácsi Gretch-csen játszott Ludwig pergővel. Nem az a szokványos metal felállás.
deliriousnomad Creative Commons License 2007.06.19 0 0 1675
Cult volt itt is. Az Alice In Chains mondta le a turnét, akkor keresték meg Hetfieldék Dave-et, hogy nem ugrana-e be a Megadeth Európában.
Előzmény: 4umos (1674)
4umos Creative Commons License 2007.06.19 0 0 1674
azt tudom, h turnéztak pl. 93-ban nálunk az mtk pályán is itt voltak együtt, de akkor ha jól tudom a cult helyett ugrott be a megadeth, szóval az nem egy előre eltervezett közös nagy turné volt, hanem egy pár állomásra kiterjedő kisegítés.
Előzmény: vsiivz (1672)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.19 0 0 1673
Szerintem a System még így is jóval karakteresebb album lett, mint az UA. De ezek a zene közbeni "híreket modunk" fogásokból már egy kicsit kezd sok lenni.
vsiivz Creative Commons License 2007.06.19 0 0 1672
ezt ugy irtad, mintha meg sosem turnezott volna egyutt a 2 zenekar :o)

az uj lemez meg szerintem jo lett
es csak egyet tudok erteni azzal, aki itt nemreg azt irta, hogy a 2 utolso lemezrol siman ossze lehetne rakni egy olyan albumot, ami uti a klasszikusnak mondott lemezeik minoseget
Előzmény: 4umos (1670)
4umos Creative Commons License 2007.06.19 0 0 1671
meg még annyit a köztük lévő viszonyról, h állítólag az idei 2007. ápr. 25-i LA-i koncertjüket hetfield és ulrich lementek megnézni a forum nevű klubba. igaz nem futottak össze személyesen, mert a két "jómadár" abszolút csak mint néző volt jelen.
Előzmény: 4umos (1670)
4umos Creative Commons License 2007.06.19 0 0 1670
nem, egyébként jókat írsz te is és egyet is értek velük, azzal együtt, hogy nekem az UA még továbbra is tetszik. azzal meg végképp, hogy amíg lesz metallica, addig megadeth is, sőt még az sem kizárt, hogy közös turné valamikor. pl. mustaine azt nyilatkozta, h szeretné, ha a metallica a gigantour-on egyszer játszana... ja, meg hetfield tavaly karácsonykor még képeslapot is küldött neki, szóval annyira nincs ez a köztük lévő /nagyban média gerjesztett/ harag elmérgesedve. meg hát talán túl nagy üzleti siker van egy közös turnéban ahhoz, hogy az ne valósuljon meg egyszer.
Előzmény: Törölt nick (1666)
4umos Creative Commons License 2007.06.19 0 0 1669

igen, abszolút igazad van, és jól látod ezt a bérzenészes dolgot, bár szerintem az újkori lemezek közül a system album lett annyira profi, hogy az akár simán beférne a klasszikus felállás alkotta lemezek közé. /mert azt tudni kell, hogy az a lemez sokáig úgy volt, hogy szólólemez lesz, csak a végén derült ki, h mustaine még tartozik a sanctuary kiadónak 1 lemezzel, addig nem léphet le, ezért végül megadeth néven jött ki. még ha bérzenészekkel is csinálta, de ennél a lemeznél mustaine elég jól odafigyelt a részletekre, hiszen itt tényleg a világ egyik legjobbnak emlegetett bérdobosát hívta meg, aztán egy korábbi jól ismert ex-csapattagot stb. stb.

azzal meg, hogy mustaine nem akkora zenei tehetség, hogy csak miatta durranna a megadeth akkorát, ebben is látok igazat. bár az az "alaptörvény" még mindig igaz, hogy megadeth=mustaine. jó, persze nagyon profi zenész /mert hát aki  a spider-walk gitártechnika kitalálója, azért nem véletlen stb. stb./ de én egy olyat is megkockáztatok /amit már talán korábban is írtam itt/ ,hogy egy nagyon jó orrú zenész arra, hogy megtalálja a tehetségeket magaköré, akikkel időnként /lásd klasszikus felállás/ nagyon jó zenét tud csinálni. és mégtovább menve ebből az is levonható és elmondható, hogy valójában mustaine a metallicaból való kirúgása óta tulajdonképpen szólókarrierjét építgeti, megadeth név alatt. ugyanis a zenekar már lassan a rekorderek közt van azzal, ahány line-up cserét magáénak tudhat.

hogy ez a mostani felállás összekovácsolódhat-e egy, a klasszikus felállást idéző zenekarrá, majd az idő megválaszolja. mondjuk kevés esélyt látok rá, mert ennyi idősen sokkal nehezebb már összekovácsolódni, mint fiatalon, amikor együtt lógtak mindehová, együtt buliztak és mindegyikük életében a "család" szerepét a zenekar töltötte be. ahol nem csak szimpla "munkatársak" voltak, hanem igazi jó haverok, akik együtt ízlelték és élték meg a zenekar átütő sikereit, vívták ki a zenekar hírnevét, ami még a mai napig is talán ebből az érából táplálkozik.

Előzmény: seabeast (1667)
BlackMailer Creative Commons License 2007.06.18 0 0 1668
a 86os album nem volt azért összecsapott album... sőt...
Előzmény: Törölt nick (1665)
seabeast Creative Commons License 2007.06.18 0 0 1667
Nyilvánvaló tény, hogy bérzenészekkel nem lehet igazán ihletett albumokat csinálni, erre számtalan példa van és annál kevesebb kivétel. Mustaine ezekkel az újkori lemezeivel sehol nincs azért a régiekhez képest és pontosan azért mert csak ő tartja a frontot a bandán belűl. És nem akkora zenei tehetség, hogy csak miatta is akkorát durranjon egy Megadeth album mint 10 vagy 15 éve.
Előzmény: Törölt nick (1666)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!