Keresés

Részletes keresés

gyak Creative Commons License 2000.12.11 0 0 256
Nagy az Isten állatkertje, és egy-egy állat csak nekilát balhét szítani, ott ahol nincs mit.
Szerintem elég érthető dolog az, ha Fabrikék elmennek megnézni a volt énekesük koncertjeit, és még nem láttam azt, hogy a Pityesz, avgy bárki a zenekarból Superbutt alatt fújolt volna. mint ahogy Butték is ott voltak az összes fontosabb Fabrik konccerten és ők sem tették ugyanezt. Sőt, több zenész jár egymás koncertjeire és méágsem anyáznak. Hehe. Miért is tennék? Kár ezt így feszegetni, mindkét oldalnak fölösleges problémákat okozni, és Realman, ha ezt direkt szítod, mind az András, mind a Leviék irányába, kibaszott nagy seggfej vagy.
Hülyék...
vixus Creative Commons License 2000.12.11 0 0 255
Renta!

Azt hiszem találkozunk pénteken Jate-ban a koncerten:-)Nagyot bulizunk majd!

Don Roberto da Capo Creative Commons License 2000.12.11 0 0 254
Én csak röviden beköszönnék, és gratulálnék Leventééknek a lemezhez. Fantasztikusan tetszik, sokkal jobban, mint az előző lemez. A dalok, a hangzás, a borító, a szövegek, szóval minden fontos dolog világszínvonalú.
Utalva a korábbi vitára FF és Realman között:
Ha van olyan zenekar, amelyiknek legalább minimális esélye van egy nem teljesen visszhangtalan USA-beli bemutatkozásra, az pillanatnyilag szerintem éppen a FF.
Szóval: Gratula, főhajtás és hajrá!!!
Zero Creative Commons License 2000.12.11 0 0 253
ez teljesen korrekt volt.

figyu, itthoni turnédátumokkal is tudsz szolgálni, csakhogy visszatérjen a topic ahhoz, amiért valójában van?

Előzmény: FF (252)
FF Creative Commons License 2000.12.11 0 0 252
Halihó!

Először is szeretnék Realman 2.!!!! hozzászólásához gratulálni!Az első hozzászolásod is ehhez a témához fűződik.Vajon miért lehetett neked ez a dolog annyira fontos,hogy előszörre vedd a fáradságot,majd beírj ebbe a t.-ba.Mer' ugye én azért,merthogy valamennyire rólam is szól a dolog,Más talán meg azért ír ,mert szereti a zenénket vagy éppen nagyon utálja.Olyan dolgokat feszegetsz itt,amelyek(ez valószínűleg nem mindenkinek tűnik fel),igencsak arra engednek következtetni,hogy valami személyes dolog lapíthat a háttérben.Hozzászólásoddal egyfolytában nyitott kapukat döngetsz,de már a "felütése" a mostani megnyilvánulásodnak is rosszindulatú és cinikus.(szunnyadó topic)Új információt változatlanul nem kaptunk tehát,a provokatív kérdéseiden kívül,amire ha arrogáns lennék,azt válaszolnám-Semmi közöd hozzá!-mellesleg szerintem igazam is lenne.De mivel mostmár mások kíváncsiságát is felkeltetted,azokét ,akiket ez valóban érdekelhet elmondom neked.

Az első bekezdésedben említed Dr.Vörös Andrást.
O.K. mindnyájan tudomásul vettük,te Andrist szeretted,ez rendben is van eddig.Azt is megtudjuk a "te jóvoltodból",hogy ügyvéd,merthogy az ügyetlenül, a hajánál fogva előrángatott bizonygatásod,valami ilyesmire akar gondolom kilyukadni.Mellesleg ez neki se tetszene ráadásul.De lehet,hogy ez megint csak a szokásos paranoiás rohamom.Erre még egyébként visszatérnék,az 5.pont megválaszolásakor.
"Az amerikai turné,ha szemünk előtt lebegne..."
1.Amerikai turné, lemezmegjelenés nélkül:
negativ!!!!!!!
2.Béci, a zenekar gitárosa most töltött NY-ban egy hetet,azon munkálkodott,hogy a lemezt kiadják.
Itthon egy zenekar 4-5 évet melózik azért,hogy kiadják.Sajnos ez kinnt sincs másképp,ezért sajnos nem marad más hátra,mint türelemmel várni vagy kimenni.Turnéról szó sincs, amíg nincs lemez.Mi a kimenetelt tervezzük,de mivel a kiadásról folyó tárgyalások még a kezdeti stádiumban sincsenek, ezért az itthoni kiadó talán mégse szeretné megfinanszírozni a mi "nyaralásunkat" az államokban.Konkluzió:
A zenekar saját pénzén,ami per pillanat nincs,útnak indul.Lásd Gergőék.A különbség csak annyi,hogy velünk, az amerikai hangmérnök miatt szóbaálltak a fontos emberek,de kizárólag csak miatta!!!Mivel két héttel ezelőttig úgy volt,hogy mi is a Gergőékhez hasonlóan csapot- papot itthagyunk(azóta beigazolódott hogy jól tették),ezért teljesen mindegy lett volna,hogy most megyünk vagy februárban vagy ne adj Isten később.Most úgy áll a helyzet,hogy miután Béci úgy néz ki sikerrel járt(egy lépéssel előrébb vagyunk)talán jobb pozícióval,értsd kevesebb anyagi áldozattal megússzuk,ha várunk a kintiek segítségére.Persze tudom,szerinted ez kérdéses stb.Lehet hogy te kint voltál vele?:)

Az ausztrál zenekarral kapcsolatos témáról csak annyit:(ha látod az összefüggést) Van arról fogalmad,hogy például Beck vagy egy Stabbing Westward hány lemezt ad el itthon?De vegyük csak az ausztrál!!! Taxiride-ot,(aranylemez Németországban)akit ugye "annyira nem érdekelt,hogy M.o-on mennyit ad el",hogy központilag prezentációt szerveztek nekik a kelet-európai országoknak.Hol?Hát az E-klubban.Hány lemez ment el belőlük?Mennyit nyomták TV,Rádió?
Kérdések amelyekre nem kell válaszolnom.Azt hiszem...
Viszont arra válaszolok mennyi ment el a lemezből Ausztráliában,illtve mennyiről tudok,de te lehet, hogy jobban tájékozott vagy.:)A megjelenés napján
72db fogyott el,de azóta ugye pont eltelt egy teljes év,ami persze nem jelenti azt,ahogy te is írtad,hogy azóta megduplázódott.Mivel reálisan nézve ez tényleg "szégyenletesen kevés" ezért azóta nem is érdeklődtem utána.Te megtennéd nekem?
A vizet nem kaptam annyira fel,de szerintem nekem indokoltabb volt a debütálásom az indexen mint neked,legalábbis ebben a t.-ban.:)
Nem járattál le,csak próbálsz.Az pedig nagy különbség!:)Tehát engem ez nem jellemez.
Most utoljára pedig rátérnék az 5.pontra,amire szerintem a legkíváncsibb vagy,amiért egyáltalán belementél ebbe a levélváltásba.Ez több dologból is kiderül,hogy miért,aki figyelmes,az rögtön látja.
Szóval.Tegnap találtam egy képet az egyik régi,magyar irodalom olvasókönyvemben.A hátán egy dátum,de tudom kívülről is,1986.A képen egy osztály szemből lefényképezve,ahogy ülnek a diákok a padban.Középen András,én mellette(Kovács Levente).15 éve ismerem,éveken keresztül reggeltől -estig együtt csináltunk mindent.
Kedves Realman2001!Te nekem ne papolj,hogy milyen viszony van köztem és András között,mert
úgy elküldelek mostmár tényleg felhúzva, egy melegebb égtájra,hogy holnap fogod a "Drive my hand"-et és elcseréled egy Jimmy kazettára!:)

Levente

supertzar Creative Commons License 2000.12.09 0 0 251
szóval, énekes vagy? :-)))

Nem mintha érdekes lenne, de annyira szakmai szempontok alapján beszélsz, hogy az elég egyértelmű. Vszleg ismerjük is egymást. Nem akarom kavarni a dolgot, úgyhogy ki is szállok.
Hajrá FF!

Előzmény: realman2001 (250)
realman2001 Creative Commons License 2000.12.09 0 0 250
De valaszolok..........Nem jatszom zenekarban, mivel hangszeren sem tudok jatszani.
supertzar Creative Commons License 2000.12.09 0 0 249
realman, csak egy kérdés, amire nem fogsz válaszolni: melyik zenekarban játszol?
Legalább a kezdőbetűt áruld el mmm:-)))
Előzmény: realman2001 (248)
realman2001 Creative Commons License 2000.12.08 0 0 248
Udv Mindenkinek!

Urulok, hogy ezt a szunnyado forumot is sikerult feldobni valami erdekesseggel. Most gondolom tobben remego kezzel ulnek a szamitogepukhoz, hogy valami uj informaciohoz jussanak ilyen vagy olyan modon.

Ha mas nem akkor a latogatottsag biztos meg fog noni ezen a forumon.

Nehany dolgot azert megcafolnek, aztan folytatom ha mar felhatalmaztak:)

Az, hogy Brezolt naivnak neveztem nem hiszem, hogy serto lenne ranezve, meg a becsuletsertes fogalmat sem surolja (kerdezzetek Dr. Voros Andrast), lejaratni meg semmikeppen nem jarattam le. Termeszetesen a naivsag a tajekozatlansagbol fakad MArk es igazad van abban, hogy erdeklodtok ezek irant a dolgok irant, hat ezert ragadtam meg az alkalmat, hogy tajekoztassalak benneteket.

Sajnalom, ha Brezol tularado optimizmusat megcsapoltam, bar nem hiszem, hogy ennyi letorte volna a hitet bennetek. Egyebkent szerintem nagyfiu mar Brezol es nem hiszem kedves FF, hogy nektek kene ot megvedenetek.

Azt pedig ugy gondolom, hogy ha amerikai turne decemberi lehetosege lebegne elottetek akkor maris a repulon ulnetek.

Valoban egyetlen Ausztral zenekart nem tudok emliteni aki ilyen eredmenyeket ert volna el MO-n mint Ti ott, ha csak nem azt, hogy eszuk agaban sincs itt probalkozni, hiszen ok is Amerikat szeretnek meghoditani mint Ti (lsd: AC/DC, INXS, Silverchair ) Bar ok kicsit profibb kiadoi hatterrel es vastagabb penztarcaval mint Ti, ami semmikeppen nem von le semmit a Ti erteketekbol SOOOOOOT.....Sajnos ez megint nem Rajtatok mulik, de a Ti keresztetek amit cipelhettek.

Sumaksaggal sem vadoltalak bennetekek hacsak azzal nem hogy mig en 40 db eladott lemezt emlitettem Asztraliaban addig Te megint csak annyit fuztel hozza, hogy egy picivel tobb......pici lehet 1-2, de ilyen peldanyszamnal meg 100-200 is picivel tobb. Tehat ha ugy gondolod akkor irj ide pontos peldanyszamokat, mert itt erre szerintem tobben is kivancsiak.

Szegyenkeznetek nem kell hiszen en magam is buszke vagyok ratok, de a vizet nem en hanem Te kaptad fel. Ha pedig felkaptad akkor volt ra jo okod, hiszen 242 hozzaszolason keresztul nem erezted ezt a kesztetest, hogy beleirj a topicba.

Munkassagotokat pedig nagyon pontosan kiserem figyelemmel.

Nem ertem mi volt elozo hozzaszolasomban lejaratas. Ha annak vetted az csak Teged jellemez.

De hat terjunk ra az izgalmas reszekre:

1/ Mennyi az a picivel tobb, illetve hany lemez fogyott el Ausztraliaban?

2/ Mikor mentek az USA-ba?

3/ Ki tamogatja az utat mennyit ad a kiado?

4/ Hany allomast terveztek?

5/ Mi kesztet titeket arra, hoyg megjelenjetek minden Superbutt koncerten, amikor Voros Andrassal nem a leguribb modon valtatok el?

Most pedig megyek es meghallgatom ujra a Drive my hand cimu lemezt es repeat-re allitom a Lamentation cimu szamot.

Udv

Törölt nick Creative Commons License 2000.12.08 0 0 247
Levente? :)
Előzmény: FF (244)
Espé Creative Commons License 2000.12.08 0 0 246
Üdv! Ki vagy pontosan? És miért írod, hogy nem illene nektek ide írni? Nem értem. Szerintem mindannyian örülnénk, ha egy bennfentest is köszönthetnénk köreinkben. Szóval nyugodtan hozzászólhatsz.

Akkor egy kérdés: lesz amerikai túra? Ha igen, mikor? Volt lentebb egy kérdésem, hogy a "próbálkozunk Amerikában" mit takar? Semmi rosszindulat nincs a kérdésemben, egyszerűen kíváncsi vagyok.

Ja, és a rosszindulatú fikázókkal és az örök pesszimistákkal már nekem is tele van tököm.

Előzmény: FF (244)
Renta Creative Commons License 2000.12.08 0 0 245
Sziasztok!
Én nem fogok nagyon belemélyedni, és mélyenszántó gondolatsorokat se várjatok tőlem. Én szeretem a zenéjüket (zenéteket), és ott leszek dec. 15.-én Szegeden a Jate-klubban. Biztosan nagyon jó buli lesz!!!!!
FF Creative Commons License 2000.12.08 0 0 244
Sziasztok!

Tudom nem illene beleírogatnunk ebbe a fórumba,de
ezegyszer meg kell tennem,nehogy valaki,aki
nem figyeli a munkánkat,azt gondolja,hogy sumákok
vagyunk.:)
Kedves realman2001!
Biztos vagyok benne,hogy ismerjük egymást,vagy
legalábbis te ismersz engem.Mielőtt azt gondolnád, hogy valami nagy leleplezést írnál,szeretném arra felhívni a figyelmedet,hogy mi minden alkalommal eddig elmondtuk,hogy semmilyen gyakorlati eredményt nem értünk el se Ausztráliában,se az Államokban.Azt hiszem ennél jobban nem tudjuk meghúzni magunkat.Az eladott példányszám nagyságrendileg stimmel,de azért
ennél egy picit több.Nem tudom van e fogalmad arról,egyébként mennyit ad el Magyarországon egy hozzánk hasonló ausztrál banda.Nagyon jól tájékozott lehetsz,de azt hiszem a zenekar amerikai esélyeinek latolgatását szerintem ne forszírozzuk.Ettől függetlenül
ugye nem akarod ,hogy szégyenkezzünk?Vagy kellene?
A "gyanús amerikai utazás" eltolódásához csak annyit fűznék,hogy a lemezünk most jelent meg Magyarországon novemberben,szerinted jó lett volna,ha decemberben lelépünk és hagyjuk a p... az egészet itthon?Ha itthon nem fogy a lemez,akkor semmilyen támogatást nem kapunk senkitől.Gondolkozz ember,mielőtt energiákat ölsz
abba,hogy másokat lejárass és a fórumon olyan embereket sértegess mint Brezol,aki megpróbál
normális ember módjára jóindulattal és optimizmussal hozzállni a dolgokhoz.Úgy látszik ez már soha nem fog itt megváltozni...A tuti információidra pedig mindannyian kiváncsiak vagyunk,hátha én még nem tudok valamiről,de tényleg...Fel vagy hatalmazva...leplezz le bennünket...:)

MarK Creative Commons License 2000.12.08 0 0 243
Nem tudom, miért lenne ez naívitás, egyszerűen csak nem ismerjük a konkrét igazságot, de nyílván szeretnénk hinni egy minél pozitívabb jövőben... :))
Előzmény: realman2001 (240)
Espé Creative Commons License 2000.12.08 0 0 242
Hát, tudod, az ember azokqat az infókat ismeri, amit kiszivárogtatnak feléje.Viszont ha te most elmondod a valóságot, az nem baj, engem pl. érdekelne, hogy miről van szó. Tény, hogy jó producerrel dolgoztak, nem? Valami csak lesz már belőle.
BreZol Creative Commons License 2000.12.08 0 0 241
Naivitás? Ezt most mire mondod? Tudtommal az Ausztrálok kérésére (is) dolgoztak amerikai hangmérnökkel, hogy nyugati szintű legyen a hangzás, a Z+on is ezt mondták emlékeim szerint mikor ott voltak az Izé Philippelben.(Először amerikai studióról is szó volt)

Az előző hozzászólásomban azt írtam, hogy kénytelenek külföldön is próbálkozni, hogy visszajöjjön a befektett pénz. Ebben most mi a naivitás?

realman2001 Creative Commons License 2000.12.08 0 0 240
Brezol!

Katasztrofa ez a naivitas amivel a hozzaszolasaidat vegzed:))))))))

A Freshfabrik, ha tervezi is Amerikat akkor is kicsit gyanus a tobbszori halasztas. (az en tudomasom szerint a tervezett amerikai ut november-december volt esedekes). Ausztraliaban ( reklam mellett /igaz nem tul nagy/, mivel a kiado (kinti Warner) szart reklamba invesztalni /ok sem hulyek.....tuti uzletemberek/) 40 db Freshfabrik lemez fogyott el(mondjuk ez fel eves adat azota megduplazodhatott, de nem hiszem). Szerinted milyen eselyei vannak ezekutan Amerikaban? Es ha minden tuti infomrol beszamolnek itt hat nem tenne jot senkinek, mivel feletteb a kedvenceim kozott van az FF.

Tisztelet minden probalkozasnak, de ez nem ennyire egyszeru........imadjatok tovabbra is ezeket a zeneket!!!!!

Csa
Korn_freak

dogman Creative Commons License 2000.12.07 0 0 239
Nem tudom, kb. 3 hete megvan a lemez és napokig hallgattam, de most már elő sem veszem. Oké ez a PR duma az amerikai producerről, de szerintem az ő zenéjük egy adott szinten működik. Amögött viszont nincs igazán az a mélység, ami mondjuk a sexepilnél megvolt. Jó rá ugrálni, de szerintem nem igazán alkalmas arra, hogy komoly gondolatokat közvetítsen.
Szóval én azt érzem a ff-nál, hogy annyira hajtanak, hogy elérjenek egy számottevő sikert, hogy közben valami elsikkad a háttérben. Ezt csak mint kívülálló mondom.
Egyébként nem őket minősíti, hogy a magyar zenekarok közül még messze egyéni, amit csinálnak. Külföldön viszont nem hiszem. A kiejtéssel is azért példálóztam, mert ezek nagyon kis dolgok, de ha egy angol anyanyelvű meghallja, egyből be tudja határolni, hogy nem amcsi a zenekar. Ez nem is baj, mert ne legyen minden amcsi, kell hogy legyen benne valami európai, de ne a kiejtés már, istenem.
BreZol Creative Commons License 2000.12.07 0 0 238
Nyáron még arról volt szó, hogy ők is mennek az USA-ba, mint Blindék.
A Nerve pedig télen megjelent Ausztráliában, szerintem ezt is ki fogják adni, de ezt inkább tőlük kéne megkérdezni. Az itthoni lemezeladásból biztosan nem fog megtérülni a befektetett pénz, kénytelenek külfüldön is próbálkozni.

Ja, és anyukám nem hasonlít Zámbó Jimmyre. :))

Előzmény: Espé (236)
Törölt nick Creative Commons License 2000.12.06 0 0 237
szerintem az utóbbi, ui. ha csak kiküldöd a lemezt és várod az sült galambot, pofáraesés a vége, bármilyen jó az anyag. sajnos
Előzmény: Espé (236)
Espé Creative Commons License 2000.12.06 0 0 236
Tényleg, akartam is kérdezni, hogy a "külföldön próbálkozunk" az mit takar? Kiküldik az albumot, és majd lesz valami? Vagy mennek ki és nyomják a koncerteket? Hogy lesz a dolog?
MarK Creative Commons License 2000.12.06 0 0 235
Vagyis szerinted is H-Blox nyúlás? :))))))
Kérdés: megjelent maxi-n a Lamentation, v. csak az albumon van rajta?
Más. Nem érzitek, hogy vhogy mintha nem lenne túl nagy viszhangja a lemeznek? :( Megjelent és szép lassan eltűnik a sűllyesztőben... A klipet alig látom az onlihángérienmjúzikon, tényleg, vajon a zenekar elküldte a külföldi csatiknak is?
Előzmény: BreZol (234)
BreZol Creative Commons License 2000.12.06 0 0 234
Nem tudom, mondjuk (szerencsére...) az H-Bloxot nem ismerem, csak azokat a számaikat hallottam, amelyeket a tévékben is nyomtak. Azok alapján viszont a Lamentation annyira hasionlít rájuk, mint anyukám Zámbó Jimmyre...
Előzmény: Zero (231)
Törölt nick Creative Commons License 2000.12.05 0 0 233
a hotméles
Előzmény: Espé (230)
Espé Creative Commons License 2000.12.04 0 0 232
Most direkt végigolvastam az eddigi véleményeket, és úgy látszik, hogy ezzel a véleménnyel egyedül maradtál. Ami persze nem baj. :)
Előzmény: Zero (231)
Zero Creative Commons License 2000.12.04 0 0 231
hát, nemtom milyen az új lemez, de tegnap sikeredett megtekintenem a Lamentation klipjét. a klip nem rossz, de a zene az tök gáz szerintem, h-blockx nyúlás a szám szvsz
Espé Creative Commons License 2000.12.04 0 0 230
Kérdés az, hogy mi az emilcímed. Az, ami itt meg van adva?
Előzmény: Törölt nick (229)
Törölt nick Creative Commons License 2000.12.03 0 0 229
na örülök ha teccik, mélezz h mi legyen akkor.

a szigeten a drive my handben viszont elcsuklott egyszer a pityesz hangja, utána mérges grimaszt is vágott, na erre emléxem
:)

Előzmény: Espé (225)
BreZol Creative Commons License 2000.11.30 0 0 228
A rap szerencsére töredéke a Nerve album rap mennyiségének.
Énektémák mennyire jellemzőek?
100%-ban, szinte minden számban található egy-egy iszonyatosan fogós refrén(akárcsak a Strong Racketjén...), és úgy vettem észre, hogy Pityesz élőben is tudja hozni ezeket.
Előzmény: Espé (227)
Espé Creative Commons License 2000.11.29 0 0 227
Vagyis? Jó a lemez? Mennyire jellemző a rap és milyenek az énektémák?
Előzmény: BreZol (226)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!