Keresés

Részletes keresés

AstroMAN Creative Commons License 2011.03.19 0 0 5562

a híres bifanas :) Tényleg jó, csatlakozom az előttem szólóhoz, ám én a portugál mustárt ehetetlennek tartom, bár lehet hogy egy idő után hozzá lehet szokni. Dijonival sem rossz, utána meg egy korsó SuperBock vagy Sagres természetesen dukál hozzá :)

wekerlei Creative Commons License 2011.03.17 0 0 5561

Itt van egy kis étvágygerjesztö:

Aki Portugáliában jár, az feltétlen kóstolja meg a bifánát. En nem más, mint egy szelet fokhagymás sülthús egy félbevágott zsemlébe vagy kenyérbe berakva. Adják hozzá azt a portugál mustárt, melynek zamata igen csak szerény, de a bifánát ezzel kell jól megkenni ahhoz, hogy igazi ize legyen.

Olcsó, egyszerü, de nagyon tipikus portugál étel, ami sok helyen sajnos lassan eltünik az étlapról, mert nem lehet érte sok pénzt elkérni. Aki megteheti, harapjon bele addig, amíg van.

biajames Creative Commons License 2011.03.13 0 0 5560

Gyerekek! Utaznánk Portugáliába, kérdés: autó vagy lakóautó? Sok rosszat hallottam a kinti vezetésről, aki tud valamit segítsen! Ahol már vezettem - és azt hittem nincs rosszabb - Isztambul és Szicilia. Milyen a közbiztonság ha nem megyek sikátorba? Köszi, James

nettomazsola Creative Commons License 2011.03.13 0 0 5559

köszönöm, köszönöm. rakeresek.

Előzmény: AstroMAN (5558)
AstroMAN Creative Commons License 2011.03.12 0 0 5558

Én cd-t nem tudok ajánlani, de neveket igen:

Örök klasszikus : Amália Rodrigues

Ma élő, és legsikeresebb jelenleg: Mariza

Egyéni kedvenceim továbbá: Carlos do Carmo, Pedro Moutinho

nettomazsola Creative Commons License 2011.03.12 0 0 5557

tudtok ajanlani igazan jo FADO cd-t? 

wekerlei Creative Commons License 2011.03.11 0 0 5556

Kösz Quilla.

Az a bajom, hogy ha elmegy velem Lisszabonig és ott éjjel 11-kor kitesz, akkor onnan meg vissza kell, hogy menjek 80 km-t.

Más lehetöséget viszont nem látok. 

Előzmény: quilla (5555)
quilla Creative Commons License 2011.03.11 0 0 5555

Hat hogy a sztradan halado busz soferje akkor es ott megallna e az lehet, hogy csak a konkret sofortol fugg (szerintem egy probat meger, csak mi van ha megsem)

Az viszont jellemzo itt felenk helyi videkibb jaraton, hogy a sofor erre nagyjabol barhol es barmikor hajlando altalaban. (nem mind vagy talan nem mindenhol? de a tobbsegnel lattam ilyet)

Előzmény: wekerlei (5554)
wekerlei Creative Commons License 2011.03.11 0 0 5554

Szerintem igen, de egy pihenöhelyen kiszállnék, oda meg eljönnének értem. Csak az a kérdés, hogy a vezetö megállna-e?

Előzmény: Törölt nick (5553)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.11 0 0 5553

Csak megerősíteni tudom, amit írsz. Portugália egy biztonságos hely, összehasonlítva már országokkal. Persze, 10 millió ember között ott is van néhány zsivány, de messze nem annyi mint pl Mo-on. Ha valaki kalandra, túlélő-túrára vágyik, nem kell annyit utazni, itt vannak szép hazánk városainak nyomortelepei.  :/

Faroból a busz az autópályán megy, nem?

Előzmény: wekerlei (5552)
wekerlei Creative Commons License 2011.03.11 0 0 5552

Nem akartam senkit sem megilyeszteni. Portugália egy biztos ország és Lisszabon sem más. Sokszor voltam ott - éjjel is - úton, minden probléma nélkül. De olyan is volt, hogy véletlenül autóval "letértünk a jó útról" és azért átmernt a fejemen, hogy most ott azon a helyen mi történ(het)ne, ha egyszerre elromlana a kocsink. Lehet, hogy nem vagyok annyira a kalandok vadásza, mint más. Portugáliába az elmúlt 25 évben több, mint százszor mentem el autóval és útközben történt azért ez-az. Lehet, hogy szerencsém is volt, hogy nem raboltak ki, nem öltek meg és nem lopták el a kocsit, de azt is megtanultam, hogy hol és mikor szabad játszani a tüzzel és hol és mikor meg nem. Lehet, hogy egy ilyen negyednek megvan a varázsa, de én nem feltétlen mennék el - különösen éjjel - oda. Annak, hogy az a belvárostól milyen messze van, szerintem Lisszabonban semmi jelentösége nincs.

Más: Tud valaki egy tippet adni?

Húsvét pénteken délután 7-kor érkezem meg Faróba és még az este fel akarok menni Setubalba. Az utolsó vonatot már nem érem el és a gyors busz meg nem áll meg Liszabonig. Ismer valaki egy más lehetöséget, illetve szerintetek meg lehet a sofört kérni arra, hogy útközben álljon meg és engedjen ki?

nettomazsola Creative Commons License 2011.03.11 0 0 5551

"in einer Stunde kann ich schon tot sein"

aze ez egy kicsit durva. miert tennenek el lab alol egy betevedö turistat? mondjuk en igazabol fotozni szeretnek, es lehet, h annak nem örülnek ...

Előzmény: wekerlei (5550)
wekerlei Creative Commons License 2011.03.11 0 0 5550

Zuwenig Personal und zuviel Frust: Streifenpolizisten im Slum von Bairro 6 de Maio

Bairro 6 de Maio, das ist Afrika direkt an der Stadtgrenze Lissabons: Armselige Häuser, enge Gassen, verwinkelte Straßenzüge. Dazwischen spielende Kinder und Dona Luisa, die fast 60jährige Fischverkäuferin. Sie hat sich mit ihrer Holzkiste voller Sardinen und Makrelen auf einem kleinen Platz aufgebaut, zwischen verrosteten Blechtonnen und Müll. Das Bairro 6 de Maio ist das pralle Leben - aber gewiß kein Paradies.

Sicherheit? In diesem Viertel gibt es keine Sicherheit. Jetzt bin ich am Leben, in einer Stunde kann ich schon tot sein. Hier gibt es keine Sicherheit. Hätte ich Geld, würde ich nicht hier leben, dann würde ich von hier verschwinden.

Előzmény: sineger (5549)
sineger Creative Commons License 2011.03.10 0 0 5549

a Cova da Moura negyed kb 1 km-re van az april 25 hídtól,tehát szerintem nem lehet annyira gáz...

tény,hogy tavaly lelőttek itt egy rendőrt egy utcai zavargásban,az elkövetők szinesbőrű bevándorlók voltak.

valószínű hogy nem ez a leg felkapottabb  hely,viszont itt biztos sok graffity és egyéb street art van.

hogy mennyire veszélyes ez két turista lánynak...?

nem tudom.

a helyedben biztos nem itt foglalnék szállást.

de gondolj bele h Bp-en fényes nappal lelőnek egy pénzváltót,bankot rabolnak,etc.

Előzmény: nettomazsola (5547)
nettomazsola Creative Commons License 2011.03.10 0 0 5548

köszönöm.

Előzmény: neomedia (5540)
nettomazsola Creative Commons License 2011.03.10 0 0 5547

ha barmit megtudsz, akkor mondd! engem is erdekelne ...

majd kerdezösködöm, de nekem sajna semmi portugal kapcsolatom nincs.

Előzmény: sineger (5536)
nettomazsola Creative Commons License 2011.03.10 0 0 5546

"Van Lisszabonban olyan negyed, illetve utca, ahová a rendörök nem mernek bemenni."

melyik?

ezt szeretnem par napja megtudni, de hiaba ... nehogyma oda foglaljak. ketten lanyok mennenk.

Előzmény: wekerlei (5544)
nettomazsola Creative Commons License 2011.03.10 0 0 5545

graffffiiiitiii?

hol?  az engem is minden mennyisegben erdekelne.

Előzmény: jet set (5543)
wekerlei Creative Commons License 2011.03.10 0 0 5544

Van Lisszabonban olyan negyed, illetve utca, ahová a rendörök nem mernek bemenni. Szerintem van más látványosság is abban az országban. Ha még valamellyest beszélnél portugálul, akkor el ist tudnál magyarázni ezt-azt, ha szükség lenne rá. Ami a Cabo Verde-i hangulatot illeti, azt én is nagyon értékelem, de akkor inkább azt javasolnám Neked, hogy vegyél egy repülöjegyet és menjél el Mindelóba - megéri! Esetleg egy Cesário Evora koncert is szóba kerülhetne, ha nem lenne a másikra pénz vagy idö. 

Előzmény: sineger (5542)
jet set Creative Commons License 2011.03.10 0 0 5543

Szép graffitit a szentendrei hév vonalán is lehet látni, emiatt én nem mennék Portugáliába. Annyi más gyönyörű hely van abban az országban.

De természetesen mindenkinek más az érdekes.

Előzmény: sineger (5542)
sineger Creative Commons License 2011.03.10 0 0 5542

Igen,nézd meg Te is a képeket a helyről,sztem érdekes.

Előzmény: wekerlei (5541)
wekerlei Creative Commons License 2011.03.09 0 0 5541

Pont az az, ami Téged Portugáliában érdekel?

Előzmény: sineger (5536)
neomedia Creative Commons License 2011.03.08 0 0 5540

nekunk ez teljesen jo volt:

Pensão Estação Central

http://www.booking.com/hotel/pt/pensao-estacao-central.en.html

Előzmény: nettomazsola (5534)
auray1 Creative Commons License 2011.03.08 -2 0 5539
eperlevelll Creative Commons License 2011.03.08 0 0 5538

Szállás-ügyben nézelődhetsz itt is.

Előzmény: nettomazsola (5537)
nettomazsola Creative Commons License 2011.03.07 0 0 5537

köszönöm!

nagyon jo lakasokat talaltam.  nem is ertem, h eddig miert csak szallodat kerestem?

igazabol azt szeretnem ha megmondana vki, h van olyan környek ahol lanyok este egyedül inkabb ne ...

Előzmény: eperlevelll (5535)
sineger Creative Commons License 2011.03.06 0 0 5536

sziasztok!

a Cova da Mourra negyedről van valakinek bővebb infója?

arra gondolok hogy csak helyi vezetővel szabad bemerészkedni,vagy nem annyira durva?

azt sikerült megtudnom hogy a Moinho de Juventude nevű társaság szervez oda túrákat.

Őket hol lehet megtalálni?

kösz mindenkinek előre.

eperlevelll Creative Commons License 2011.03.06 0 0 5535

www.hostelworld.com

nettomazsola Creative Commons License 2011.03.06 0 0 5534

mondj egyet!

megköszönnem ...

Előzmény: jet set (5533)
jet set Creative Commons License 2011.03.05 0 0 5533

Lisszabonban 40€ körül van normális szállodában egy kétágyas szoba reggelivel.

Előzmény: nettomazsola (5532)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!