Keresés

Részletes keresés

majnemtelehod fullvernyul Creative Commons License 2023.10.31 0 0 247
Anyóca99 Creative Commons License 2023.10.30 0 1 246

" Az, hogy "bárhol", azért szerintem túl tág fogalom! Csak van valami preferált hely, amit kedvelsz?..."

Igazad is van . Bárhol , csak vízbe ne . Nem tudok úszni ...:-D

Előzmény: cyr45 (242)
cyr45 Creative Commons License 2023.10.30 -2 0 245

Á, dehogy!  Szépen le fogok ülepedni, mire a következő Balaton átúszás esedékes lesz.:-)

Máskor pedig nem úszik arra senki a tó közepén, csak a komp jár ott.

Előzmény: Boszorka (244)
Boszorka Creative Commons License 2023.10.30 0 2 244

Szerintem a tó nem ideális. Vagy te szeretnél úgy úszkálni, hogy körülötted a hamvak lebegnek a vízben? Ha már víz, akkor legyen folyó vagy tenger. De ezen van még időd bőven gondolkozni.:-)

Előzmény: cyr45 (242)
cyr45 Creative Commons License 2023.10.30 0 0 243

Ha már megvetted, fel is kell használni.  De azért ne kapkodd el a dolgot!:-)

Előzmény: Boszorka (241)
cyr45 Creative Commons License 2023.10.30 0 0 242

Az, hogy "bárhol", azért szerintem túl tág fogalom! Csak van valami preferált hely, amit kedvelsz?...

Az én hamvaim mennek a Balatonba majd. Révfülöp, és Boglár között félúton, a tó közepén.

Ahol olyan sokszor átúsztam, ott pont jó helyen lesznek!:-))

Előzmény: Anyóca99 (240)
Boszorka Creative Commons License 2023.10.29 -1 2 241

Mindig is temető ellenes voltam. Iszonyat, hogy mekkora területeket foglalnak el egy nagyvárosban a temetők és milyen iszonyú gondozatlanok. Már a szüleim se voltak lelkesek, de őket,mindkettő hamvasztásos volt beraktuk a nagyszülőkhöz.

Jómagam férjem halálakor vettem urnahelyet a tabáni templomban. 3 urnának van helye, akkor nem gondoltam, hogy szükség lesz mindhárom helyre, de kettő már ott van. A harmadik még rám vár. Ez örökre szól, bár ha már ott leszek,nemigazán fog izgatni, hogy mi fog történni vele.

Előzmény: cyr45 (239)
Anyóca99 Creative Commons License 2023.10.29 -1 1 240

Réges régen mondtam a gyerekeimnek , hogy engem majd vigyenek haza , és szórjanak szét bárhol .

Tök fölösleges lenne temetkezésre költeni , hogy utána fenntartási költséget is fizethessenek , kényszert érezzenek a sír ápolásra . Szerintem nem ezen múlik meddig emlékeznek valakire .

Emlékezni otthon is lehet .... gyújtanak egy szál gyertyát ha akarnak , oszt' annyi . De ha még azt sem , akkor sem fogok visszajárni kísérteni .:-)

Előzmény: cyr45 (239)
cyr45 Creative Commons License 2023.10.29 -1 1 239

Nincs mit csodalkozni azon, hogy egyre tobb ember ker hamvasztast, es viszi haza az urnat!:-(

Nincs penzuk az embereknek a rendkivul magas koltsegekre, amivel egy hagyomanyos temetes jar.

Fokent, ha koporsos, es sirhelyet is  kell vasarolni, annyira elszalltak a temetkezesi arak.:-(

Viszont az eleg szornyu, hogy (evek multan) esetleg mi minden  tortenhet ezekkel az urnakkal!

Ezert legtisztabb ugy (szerintem) a szorasos temetes.  Hogy hol, es hogyan, az dontes kerdese.

Nekem meglenne a "helyem", elferne meg az urnam a csalad felmenoi mellett, Farkasreten.

De akik ott nyugszanak, (Nagyanyam, Anyam, testvereim) mar csak nekem voltak fontosak,

hatramaradottaim szamara nem annyira, joreszt nem is ismertek oket.

Szoval, nem akarok oda kerulni, hogy gyermekeim a sirt tovabbra is fenntartsak, hadd jarjon le.

Legutobb is en valtottam meg tovabbi 25 evre, mar akkor is horribilis osszeg volt!

Biztos, hogy a lejartat mar nem erem meg, mert van meg boven belole vissza.

Utodaimat  viszont nem akarom mar a fenntartassal terhelni, nem latom semmi ertelmet.

Szerintetek?...

Boszorka Creative Commons License 2023.10.26 -1 2 238

Ez pont ugyanaz mint az abortusz tiltása pl. a lengyeleknél.

Mindegy öngyilkolni lehet, csak vigyázni kell, hogy senki ne legyen a közelbe, mert még ráhúzzák, hogy segédkezett és kap néhány év börtönt.

Előzmény: Anyóca99 (237)
Anyóca99 Creative Commons License 2023.10.25 0 2 237

" Szerintük egyáltalán nem tartozik a magánszféra körébe, hogy az egyén eldönthesse, hogy az élete végén mi történik vele."

Há' ez haláli . A Kormány szerint nincs jogom a saját testemhez .

Ha öngyilokra vetemednék , milyen büntit szabnának rám ? (morbid nem ?)

Másnak vért adhatok , szervet adhatok , de meghalni csak úgy , ahogy engedik .

Előzmény: cyr45 (235)
cyr45 Creative Commons License 2023.10.25 0 0 236

Abszolut mazli!   Neki is, a hatramaradottattaknak is, sot, meg az egeszsegugynek is!

Előzmény: Anyóca99 (232)
cyr45 Creative Commons License 2023.10.25 0 0 235

Ime, a konkret "keresztbe fekves":

https://telex.hu/belfold/2023/10/25/eutanazia-karsai-daniel-magyar-kormany-als-strasbourg

Szinte sejtettem, hogy ettol a farizeus mjnialnoktol nem is varhato mas!

Miert?...  Mert CSAK! :-((

Előzmény: Anyóca99 (228)
özvi Creative Commons License 2023.10.25 0 0 234

Ma épp téma volt. 90 % hamvasztás, és kb 20 % hazaviszi az urnát.

Előzmény: Anyóca99 (232)
Boszorka Creative Commons License 2023.10.25 0 1 233

Irigylem az ilyeneket. Nyugodjon békében!

Előzmény: füegy (231)
Anyóca99 Creative Commons License 2023.10.25 0 1 232

Mázlista volt . Legyen neki könnyű a föld , mit fölé hantoltak !

Előzmény: füegy (231)
füegy Creative Commons License 2023.10.25 0 1 231

Most "ment el " egy  88 éves néni. Otthon elaludt. 

Ilyet kívánok  mindegyikünknek. 🤗

Előzmény: Boszorka (230)
Boszorka Creative Commons License 2023.10.25 0 1 230

Bizony. Én is csak attól félek.:-(

Előzmény: füegy (229)
füegy Creative Commons License 2023.10.25 0 0 229

"Az odavezető út .... na attól lehet félni".

A többség azt is érti a halál kapcsán.

Előzmény: Anyóca99 (228)
Anyóca99 Creative Commons License 2023.10.24 0 1 228

" Mert féltek a haláltól. "

Pedig pont attól nincs értelme félni . Akkor már nincs tudat , nincs ember .... csak egy élettelen test .

Az odavezető út .... na attól lehet félni . Ezt könnyítené meg az eutanázia . (ha  "pártunkéskormányunk" nem feküdne keresztbe még ennek is )

Előzmény: füegy (226)
Anyóca99 Creative Commons License 2023.10.24 -1 2 227

Érti ezt valaki ? Miért nem dönthet valaki a saját életéről/haláláról ? Miért kell öngyilokba , hosszú szenvedésbe taszítani valakit , akinek elege volt az életéből , ha már csak szenved/vegetál , és orvos nincs , aki segíthetne rajta ?

Ez nem csak érzelmi kérdés , de vastagon anyagi is . Egy már csak a létezés határán vegetáló embert ápolni , fájdalmait csillapítani kell . Érzelmi/anyagi erőfeszítés a családnak , ha egyáltalán képesek megoldani .

Anyagi ráfordítás az eü.-nek , mert gyógyszer/műszer/orvos kapcsolódik hozzá ... esetleg kórházi ellátás is .

Ha még tiszta fejjel , közjegyző és két tanú előtt rendelkezhetne bárki arról , hogy ha  (egy orvosi bizottság áltai is úgy ítélve ) földi léte végére ért , kaphasson egy megváltó szurit vagy egy adag altatót , senki nem járna rosszabbul , mint per ma .

Miért nem lehet ? ... és ne jöjjön majd senki a keresztényi tanokkal , ha kérhetném ! Mert álszentség lenne ...

Előzmény: majnemtelehod fullvernyul (223)
füegy Creative Commons License 2023.10.24 0 0 226

"Persze soha nem mertem megkérdezni, hogy most akkor miért nem."

Mert féltek a haláltól.

Előzmény: Boszorka (222)
Boszorka Creative Commons License 2023.10.24 -1 1 225

Kérni bármit lehet. Reméljük nem teljesítik a kérést.

özvi Creative Commons License 2023.10.24 0 0 224

Megint a visszafele mutogatás . A magyar kormány csak ehhez ért.

23 év telt el azóta.És háborús vészhelyzet van nálunk kihirdetve.

2000 nem volt, akkor most se legyen.

majnemtelehod fullvernyul Creative Commons License 2023.10.24 0 0 223
Boszorka Creative Commons License 2023.10.20 0 3 222

Azt hiszem, a tudat, hogy van lehetőség szabadon dönteni, óriási nyugalmat ad. Nem hinném, hogy csak én félek a kiszolgáltatottságtól, a segítségre szorulástól. Ha tudnám, hogy bármikor dönthetek, biztos kevesebbet szoronganék.

Jómagam ismertem két embert, akik évtizedekig fizető tagjai voltak a legismertebb svájci eutanázia seg0tő egyesületnek. Már mindkettő meghalt. Mindkettő elég sokat szenvedett és mégse vették igénybe. Persze soha nem mertem megkérdezni, hogy most akkor miért nem.

Anyóca99 Creative Commons License 2023.10.20 0 1 221

Vagy csak előre gondolkodik , mert tudja , hogy egyszer majd eljön érte amit ma még nem szeretne .

Nem mindenki csak az orráig lát ám hékás . :-)

Előzmény: özvi (219)
arnys2 Creative Commons License 2023.10.20 0 0 220

Aki megpróbálja megölni magát, az nem büntetendő. Aki segít neki ebben, az már igen.

Előzmény: Boszorka (212)
özvi Creative Commons License 2023.10.20 0 1 219

Aki tud még kocsit vezetni az nem eutanáziát akar , hanem öngyilkosságot, mert valami érzelmi sokk érte, szerelmi vagy anyagi. Elhagyták, vagy elvesztette a vagyonát.

Előzmény: Boszorka (210)
cyr45 Creative Commons License 2023.10.20 -1 1 218

Nagyon egyetertek a velemenyeddel!

Az elhunyt forumtarsat nem ismertem, alighanem mashova jartunk, azert.

Szomoru, ami vele tortent, es reszvetem!:-((

Előzmény: majnemtelehod fullvernyul (216)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!