Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Nem tudom mennyi hely van, de hegeszthetnél egy "papucsot" is ami 3 oldalról fogja az öntvénytalpat a negyedik oldalt meg egy csavarozható idommal lezárod. Így semmit nem gyengítesz az öntvényen.
Szerintetek egy olajemelő öntvény talpára hegeszthetek egy konzolt úgy, hogy ne süljön ki belőle az olaj, vagy a tömítés? Még AWI impulzussal is vannak kétségeim efelől. De nincs kedvem szétszedni, olajat kiönteni stb.
Neked a 26-os és a 18-as pisztolyhoz is kompatibilis rövid gázlencse az 1.73-as jelzésű. (így akkor csak egy félét kell venni, és az jó mindkét pisztolyodhoz.)
Sokfelé található ilyen fotó, ezek nem trükkfelvételek, max füstöt fúvatnak át, hogy látható legyen. Ez a valóságot mutatja. De nem is azért csinálják, hogy szép legyen a láthatatlan argon. A lényege az, hogy nincs turbulencia, ami bekeverheti a levegőt a gázburok alá.
De tapasztalatból mondhatom, hogy szénacélnál valóban nem látható sok különbség a varraton a hagyományos és a gázlencse használata mellett. Én inkább a gázspórolás miatt használom, de aluhoz, rozsdamenteshez állítólag ajánlott.
Az autók benzinpumpája néhány bar-t tud, de elég nagy mennyiséget, pláne, ha turbósból van. Az üzemanyagrendszer úgy működik, hogy a pumpa folyamatosan többet nyom, mint amennyit az autó fogyaszt, és a felesleg visszafolyik a tankba. Viszont a víztől lehet, hogy tönkremegy, mert az nem keni a mozgó részeit.
Küldj egy postacímet mélben, reggel feladok neked egy szigetelő adaptert ajánlott levélben. Postát ismerve kizárt hogy szombaton megkapd, de jó lesz az hétfőn is :-)
Nem csak az ESAB-hoz, a binzelhez is írja a binzel a saját katalógusában.
Valószinű azért mert neked Esab pisztolyod van,Káta kft megküldte a cuccokat de a 1/2-es hollandi helyett mást küldtek,de holnap a Kroweld küld egyet,vagyis holnap ha minden igaz ide ér.