Egyet lehet érteni Veled, azonban azt gondolom, a pártoknak egyre inkább "normális" működésévé válik a többé-kevésbé gyakori irányváltás. Egy olyan demokráciában, ahol a demokratikus alapelvekkel minden párt egyetért, a választást, a leginkább megszerezhető szavazatok számát a kis kérdések és az esetleges cikkcakkok döntik el (erről már korábban írtam ugyanitt). Ez hasonlít a vállalatok piaci szerepléséhez: ha a vetélytárs ezt lépi, én lépem azt. Másképp szólva: az ellenzék azért ellenzék, hogy a kormánynak ellentmondjon, mert így van esélye elnyerni azoknak a szavazatát, akik nem szeretik a kormányt. Az ideológiának a pártpolitikában egyre kisebb szerepe van.
Látod BSZ, talán egyetérthetünk abban, hogy többnyire ilyen cikkcakkos a pártpolitika, amely 4 éves ciklusokban és kormány-ellenzék viszonylatban gondolkodik és cselekszik. Egy valóban független értelmiségi ember szemében hiteltelenné és megbízhatatlanná, erkölcsileg elmarasztalhatóvá válnak ilymódon a pártok. De sajnos, a modern demokráciák egyelőre nem működhetnek politikai pártok nélkül.Próbáljuk kiszűrni a szövegekből a szituatív retorikát-kommunikációt, figyeljünk csak a tettekre. Vagyis a meghozott törvényekre és a kormányzati intézkedésekre.
ps: visszavonom a a Fabióság vádját:-))
Érdemes elolvasni a mai Népszabadságban az összeállítást arról, hogyan tett hitet 1999-ben az Egyesült Államok és a NATO mellett a ma ellenzékiként harsányan Amerika-ellenes akkori jobboldali kormány, és hogyan beszélt a szerb nép szenevedéseiről és Amerika felelősségéről a baloldal több retorikusa.
Kértelek, hogy szállj le rólam. Olyan nehéz kérdés ez, vagy Te vagy dafke értetlen? Esetleg valami perverz örömödet leled az állandó froclizásomban? Szépen kérlek, keress erre más célpontot. Köszönöm.
Nem szeretném túlzásba vinni a "kisgyermekes apukák nyafogását", ezért nem nagyon erőltetem már a témát. Úgy érzem sikerült e figyelmet kellően felhívnom, a dolog beindult.
Egyébként ma délután 14.20-ig nem történt semmi.
Off
Amúgy meg elnézést a pofátlanul fiatal koromért, láttam a múltkor rajtatok, hogy ez komoly megrőkönyödést keltett. Mivel nem csak az USA-ban éltem, hanem Európában is sok helyen megfordultam (a skandináv országokat kivéve mindenhol jártam), így talán a 35 évem alatt többet láttam a világból mint más. És nem hiszek már a mesékben, mint B. Szabolcs. Bocs, :))
Az hogy az amerikai propaganda gépezet hogyan működik, idáig sem volt kérdéses. Csak "amerika-hívő" barátaink hisznek el mindent a szept. 11-i támadásról, a vegyifegyverekről, meg minden egyébről. Én ezt a témát már nagyon sokszor pedzegettem, de mindenki csak lebarmolt érte. Bár nem vigasztal a dolog, de legalább nekem nem kell majd szemberöhögnöm magam pár év múlva, hogy mi mindent meg lehetett etetni velem.
Annak idején Róma két részre osztotta a világot: ami az övé és már meg is szerezte, és ami az övé de még nem szerezte meg. De pontosan ugyanígy gondolták a mongolok is egy időben. Odaküldtek valahova egy légiót (vagy egy tument) és az minden problémát elintézett. Milyen ismerős!
Amúgy igazad volt, a dolog nem csak az olajról szól. Sajnos a mai amerikai hadsereg tele van fanatikus, idegbeteg tábornokokkal, akiknek bármi áron, de puskaporszagra és vérre van szükségük.
És a fegyverlobbinak is minden évtizedben szüksége van egy nagyobb balhéra.
Még egy dolog. Egyszer szívesen összehoználak olyan nemzetbiztonsági szakértőkkel akik már nem az államnak (CIA) dolgoznak, és meghallgattatnám veled az elmúlt fél évszázadnak az igazi terroristákról szóló történetét.
(És kár hogy Lennon-t csak hallgatod, de nem érted.)