Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Az autók benzinpumpája néhány bar-t tud, de elég nagy mennyiséget, pláne, ha turbósból van. Az üzemanyagrendszer úgy működik, hogy a pumpa folyamatosan többet nyom, mint amennyit az autó fogyaszt, és a felesleg visszafolyik a tankba. Viszont a víztől lehet, hogy tönkremegy, mert az nem keni a mozgó részeit.
Küldj egy postacímet mélben, reggel feladok neked egy szigetelő adaptert ajánlott levélben. Postát ismerve kizárt hogy szombaton megkapd, de jó lesz az hétfőn is :-)
Nem csak az ESAB-hoz, a binzelhez is írja a binzel a saját katalógusában.
Valószinű azért mert neked Esab pisztolyod van,Káta kft megküldte a cuccokat de a 1/2-es hollandi helyett mást küldtek,de holnap a Kroweld küld egyet,vagyis holnap ha minden igaz ide ér.
Nem tudom, csak egy ötlet volt. Azt hiszem nekem 200 baros a maseratié, és a motortérben egy membrános (kinézetre mint a pb gázpalack lapos reduktora) tekergethető nyomásszabályzóval lehet belőni a mennyiséget. Most hogy ezt így kérdezted kis is próbálom majd egyszer, hogy pld egy 10l-es kanna benyát a másikba mennyi idő alatt tol át. Van a garázsban bontott darab.
Valóban nem lenne olcsó megoldás, ha mindent összeszámolnánk. AC pumpa, robogó hűtőradiátor, plusz nekem egy vizes pisztoly is kellene, mert a jelenlegi SR26-os csak széllel bélelt. Lehet, hogy inkább néha leállok egy kicsit. Elég hamar visszahűl, egy perc után már megint fogható volt. Egy
AC pumpa folyadékszállítási teljesítménye elég lenne ide? Nekem volt már nagy fogyasztású autóm, de percenként 8 litert az sem vedelt :-)
Én is gondolkodtam rajta (hőcserélőm van, elektromos ventim van) sőt lehet hogy még szivattyúm is lenne (van itthon nekem is grundfos amit a lecserélt gázkazánból szedtem ki, de jobb lenne ha törpefeszről menne minden, így a megoldás ... olyan benzinpumpa ami a Maserati alatt van) én autó benzin pumpával kísérleteznék első körben.
Tegnap még azt hittem, hogy nem olyan nagy kaland kiépíteni egy vízkört, de ahogy olvastam Csikarc értekezését a nagynyomású szivattyúról, meg a szűk lyukról, kicsit alábbhagyott a lelkesedésem. Meg jó lenne, ha már legalább egy hónapig úgy érezném, hogy végeztem a műhelyfejlesztéssel, és nem azért vásárolok újabb gépeket, hogy azzal további újabb gépeket építhessek. Ennek így sohasem lesz vége. Már majdnem kész a görgős hidraulikus emelőpadom, ezzel már nem szállnak le a tökeim, ha odébb kell rakni a 80-100 kilós gépeimet, ha dolgozni szeretnék velük és elkészül talán a fémdaraboló is, oszt jónapot. Legalább is így tervezem...
Ez a vizes pisztoly egyre inkább kezd érdekelni engem is. Eddig csak úri huncutságnak véltem hobbi szinten, de tegnap elpirítottam 4 szál méteres awipálcát majdnem egyhuzamban. Hát mit mondjak igen csak sercegett a tenyerem, kesztyű ide, vagy oda. Volt, hogy meg kellett állnom egy percre, mert szinte égetett.
Iweld-nél pld. Egyébként a csati általában a géphez szokott járni. Pisztolyhoz elég ritkán van csati (max az alap kétpólusú a kicsiken) mert ahány gép annyi csati fajta!