Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
>Aki nem akar full HD-t, mind azzal indokolják, hogy úgyis csak DVD-t fognak nézni rajta.
Ez nem egészen így van. Szerintem meg inkább azzal indokolják (-juk), hogy adott méretben a full HD már nem fér bele a büdzsébe, illetve az adott nézési távolságról nem látszik a felbontások közötti különbség.
Van egy árszint ami alatt jelenleg még mindig a hagyományos CRT tévé a legjobb választás. Szerintem nem szívesen ajánlana senki neked 70 körüli LCD tévét mert csak csalódni fogsz benne. Most láttam egy ismerősnél egy 30" körüli Daewoo-t és majdnem elsírtam magam. Fekete helyett közép-kékes-szürke volt.
Teljesen egyetértek a kollégával! Díjazom a srácok szakértelmét és fanatizmusát, de először: a nagyobb tényleg nem fér el, még falon sem a szoba kialakítása miatt! Másodszor: én sem adnék most többet 100-150 ezernél egy tvért. Tehát valóban kompromisszumokat kell kötni. Ezért kérdeztem, hogy tud-e vki 70 körüli lcdről.
Teljesen elszomorodtam, az én megegyező Pana plazmát elvitték a betörők az egyik fórumozónál. Olvastam az avforumban, legyetek óvatosak és ne meséljetek és ne büszkéljetek hogy van fasza plazmám stb.
Ez kezd rémessé válik és értékesebbnek tűnik a TV-nk! Mint valami gyémánt. :o
A méretről.
2003. őszén került hozzám az első 42 colos plazma, ami a 72 centis CRT után óriásinak tűnt. Egy héttel később kaptam egy vetítőt, 2 m széles vászonnal. Ehhez képest sehol sem volt a plazma!
Két hete 50 colos plazmára cserélődött az 52-es LCD, feleségem reklamált az 5 centi miatt, jobban tetszett neki a nagyobb. Ilyenek a nők. :-)
Azoknak javaslom a falra akasztást, akik helyprbléma miatt akarnak "kisképernyőst" venni. Szerintem nem néz ki rosszul, ha a régi állvány tetejére, a tévé helyére tesszük a centersugárzót.
Már volt szerencsém hd adásnál,egymás mellett megvizsgálni egy full hd plazmát meg 1366*768ast.Észrevehetően jobb volt a full hd képe nekem,a barátnőm meg nem látott külömbséget.Ha nem egymás mellett néztem volna biztos nem lett volna gondom a simával,így viszont már én is azt mondom,hogy aki megteheti vegyen full hd-t minél nagyobbat.Ezt BBéci szokta mondogatni de igaza van :~)
Tudom, tudom, vegyél egy bazi nagy tévét legalább 50"-ost, ami kissebb az rossz, az sem baj ha nem fér el. Természetesen csak Full Hd-ban gondolkozz, ha nincs pénzed inkább ne is vegyél semmit. Ha mégis megvetted eszedbe ne jusson a régi tévé álványra tenni akaszd a falra hiszen lapos, még ha hülyén is nézne ki alatta az üres álvány amiben már benne van a többi kütyü.
Bocs a cinizmusért, de a legtöbb embernek kompromisszumot kell kötnie, nem veheti meg a leg................ tévét.
Ja, és akkor szerinted legalább akkora szentségtörés 72cm-es CRT-n DVD-t nézni, mint ahogyan tették vagy teszik még ma is sokan.
A full hd-vel egy gondom van, nem tudom megfizetni(vagyis ami 3-asal kezdődik az már fáj), viszont lcd-ben rengeteg van elérhetőbb áron viszont azt már kizártam mert plazmát ajánlott mindenki ebben a méretben(42).
Ritka nagy hülyeség... minden a képmérettől függ, egy 100cm-es készüléken 2-3m-ről nézve szinte alig okoz változást a full hd és a 720 váltás. Olyanok aki azt sem tudják mi az, nem nagyon vették észre, persze ha figyeled szebb lesz meg jobb a kép ez igaz, de nem okoz olyan változást mint pl. egy kivetítőnél vagy lcd tv-nél a dvd és a 720p közötti különbség.
Pláne a mai fos minőségű HD kiadványok között, van amikor meg nem mondod, hogy most a br-t nézed vagy egy 720-as tömörített rip-et.
Ennek ellenére azt mondom, hogy egy mostani generációs készüléknél (ilyen a PV8-as is) már érdemes full hd-t venni, mert a sima tv adás is jó lesz rajt, míg egy akciós több éves modellnél az igen szar képet ad. Vagyis ha a pénz engedi, akkor, persze egy idei full hd-t kell venni, de egyelőre nem mindenáron.
Annnnnyira tudtam a válaszod! :))) Már miért ne vehetnék a 720×1024-es tévémhez mondjuk 3-4 vagy 5 év múlva egy BR lejátszót (feltételezve hogy ekkor már elérhető közelségbe kerül forintálisan). Hiszen a 720p is sokkal szebb mint az 576, még ha nem is full. Aki nem fullHD-t vesz (márpedig a többség nem azt vesz egyenlőre) az inkább anyagi megfontolásból teszi azt. Nem azért mert DVD-t szeretne nézni még 10 év múlva is.
Már bocs, de mi köze a 24p-nek ahoz, hogy full HD vagy csak kissebb felbontású a tévé? 24p hiánya esetén az ugrálásnak vagy akadozásnak nevezett jelenség nem felbontásfüggő tudtommal.