Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Azért jó ha látjuk mit rontottál el mert könnyebb úgy tanácsot adni. Én az összes elrontott dolgot feltöltöm, vagy a youtube-ra, vagy ide mert akkor más nem követi el ugyanazt a hibát.
Vékony anyag egyébként nekem sem megy könnyen mert gyakorlat teszi a mestert és én is inkább vastagabbat szoktam a gorillával. Ha sikerül beállítani a gépet akkor már csak gyakorolnod kell.
Jó lenne egy-két fotó a bénázásról. Többet látnánk.
Lentebb egyébként nem tekerheted mint azok az értékek amiket megadtál huzal 3, feszültség 3-4, mert ez a 0,8-as huzal alsó beállítási határértéke. Szakaszosan tudod hegeszteni, esetleg rásegíthetsz egy darab réz/alu darabbal amit a lemez hátára csiptetsz .. az elviszi a többlet hőt.
Kérlek oszd meg a tapasztalatodat az Alfaweld 185-ről (én is azt vettem nem rég).
Nekem bevált, a zártszelvényeket, szögvasakat CO-val simán sikerült kisebb próbálkozások után elfogadhatóan hegesztenem vele. (a beállítások: gáz 10-12l, előtolás 3, és az áram 3-4 az anyagvastagságtól függően.)
De most vasárnap egész nap szívtam, mint a torkos borz. Vékony lemezt, 1mm-s próbáltam hegeszteni visszavettem az áramot és az előtolást is 1-1 -től 2,5-2,5 -ig állítgattam, mindent úgy csináltam mint ahogyan a youtube-s videókon láttam, de hányadék lett az egész.
Te mire milyen beállításokat használsz, mi az ami bevált?
sziasztok, olvasom a butykoleseket szerelest fejlesztest mindenki hasznosan tolti az idot en meg 4 napja fekszek lázasan betegen torokgyulladassal hegesztot egy hete nem lattam csak kepeken xd
Egy kis tanácsra lenne szükségem. A plazma vágómnál a használati útmutatója szerint 5 bár nyomást kell beállitani a pisztolyra. Na most nem értem,hogy ez a nyomás hogy felelhet meg 30mm-es anyaghoz meg 3mm,4mm anyaghoz???Valahogy sokallom az 5 bárt vékony anyagokhoz.Nem is valami szépen vág.Viszont az eladó rám parancsolt,hogy 5 bár nem több nem kevesebb. Nektek mi a tapasztalat?Létezik erre valamiféle táblázat esetleg?
Alaphelyzetben kb 45 fokban lesz megdöntve, ahogy emelkedik úgy egyenesedik, a végén kb 75 fok lesz a szöge. De jelen esetben nem lesz nagy igénybevételnek kitéve, úgy méreteztem, hogy a gépek mozgatásához elég lesz 30 mm emelés, akkor már nem ér le a lábuk, tudom tologatni. A legnehezebb gépem sem éri el a 100 kilót, úgyhogy a frissen beszerzett 2 tonnás emelő ezt reggelire megeszi.
bármit építessz arra azért ügyelj hogy a talpas emelők álló helyzetben hozzák a száz százalékot.vizszintesen használva nem mindig működnek megfelelően.
Sajnos használt krokodilt nem találtam a bolhán, csak újat. 7000-ért kínálta a srác, mondtam neki, hogy a Tescoban 5.500-ért láttam, a végén odaadta ő is ennyiért és kaptam ajándékba még egy olajálló védőkesztyűt is. Megyek is szétbontani. Ezzel jóval egyszerűbb lesz a dolog, kisebb a hidraulika és a felfogatás is meg van oldva. A másikból meg lesz egy csőhajlító.
Ez a bilincses megoldás is felmerült, van hozzá itthon mindenem.
De ez a hidraulika, amit Csikarc mutatott, ez lenne az igazi. Hú ez baromi jó lenne. Most nagyon elgondolkoztam. Nagy hülye vagyok, mert ahol néztem az emelőt, ott mindenhol volt 2 tonnás krokodil, csak nem vizsgáltam meg, hogy milyen hidraulika van benne. Azt hiszem kiugrok most reggel a bolhapiacra, ott mindig vannak effélék, ha találok jó áron egy krokodilt, akkor lehet, hogy megveszem. Ezt a 3 tonnás talpast meg elteszem más célra. Valamit építek belőle, prést, csőhajlítót. Ha már ilyen hülye vagyok, hogy elkapkodtam :-(
Az volt a gond, hogy eredendően trapézmenetes orsóval akartam megoldani. Autóbontóban vettem is egy kurblis emelőt, amiből sikerült kinyerni az orsót és a diókat, de aztán úgy alakult, hogy kicsit előbbre járt a kezem, mint az eszem és olyan helyre hegesztettem egy merevítőt, ami útba lett volna. ekkor jött a hidraulika, de ezek szerint itt sem voltam elég alapos. Most már mindegy, kezdem megszokni, hogy ha magammal kell kibaszni, akkor leleményességem határtalan.