Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Jó lenne egy-két fotó a bénázásról. Többet látnánk.
Lentebb egyébként nem tekerheted mint azok az értékek amiket megadtál huzal 3, feszültség 3-4, mert ez a 0,8-as huzal alsó beállítási határértéke. Szakaszosan tudod hegeszteni, esetleg rásegíthetsz egy darab réz/alu darabbal amit a lemez hátára csiptetsz .. az elviszi a többlet hőt.
Kérlek oszd meg a tapasztalatodat az Alfaweld 185-ről (én is azt vettem nem rég).
Nekem bevált, a zártszelvényeket, szögvasakat CO-val simán sikerült kisebb próbálkozások után elfogadhatóan hegesztenem vele. (a beállítások: gáz 10-12l, előtolás 3, és az áram 3-4 az anyagvastagságtól függően.)
De most vasárnap egész nap szívtam, mint a torkos borz. Vékony lemezt, 1mm-s próbáltam hegeszteni visszavettem az áramot és az előtolást is 1-1 -től 2,5-2,5 -ig állítgattam, mindent úgy csináltam mint ahogyan a youtube-s videókon láttam, de hányadék lett az egész.
Te mire milyen beállításokat használsz, mi az ami bevált?
sziasztok, olvasom a butykoleseket szerelest fejlesztest mindenki hasznosan tolti az idot en meg 4 napja fekszek lázasan betegen torokgyulladassal hegesztot egy hete nem lattam csak kepeken xd
Egy kis tanácsra lenne szükségem. A plazma vágómnál a használati útmutatója szerint 5 bár nyomást kell beállitani a pisztolyra. Na most nem értem,hogy ez a nyomás hogy felelhet meg 30mm-es anyaghoz meg 3mm,4mm anyaghoz???Valahogy sokallom az 5 bárt vékony anyagokhoz.Nem is valami szépen vág.Viszont az eladó rám parancsolt,hogy 5 bár nem több nem kevesebb. Nektek mi a tapasztalat?Létezik erre valamiféle táblázat esetleg?
Alaphelyzetben kb 45 fokban lesz megdöntve, ahogy emelkedik úgy egyenesedik, a végén kb 75 fok lesz a szöge. De jelen esetben nem lesz nagy igénybevételnek kitéve, úgy méreteztem, hogy a gépek mozgatásához elég lesz 30 mm emelés, akkor már nem ér le a lábuk, tudom tologatni. A legnehezebb gépem sem éri el a 100 kilót, úgyhogy a frissen beszerzett 2 tonnás emelő ezt reggelire megeszi.
bármit építessz arra azért ügyelj hogy a talpas emelők álló helyzetben hozzák a száz százalékot.vizszintesen használva nem mindig működnek megfelelően.
Sajnos használt krokodilt nem találtam a bolhán, csak újat. 7000-ért kínálta a srác, mondtam neki, hogy a Tescoban 5.500-ért láttam, a végén odaadta ő is ennyiért és kaptam ajándékba még egy olajálló védőkesztyűt is. Megyek is szétbontani. Ezzel jóval egyszerűbb lesz a dolog, kisebb a hidraulika és a felfogatás is meg van oldva. A másikból meg lesz egy csőhajlító.
Ez a bilincses megoldás is felmerült, van hozzá itthon mindenem.
De ez a hidraulika, amit Csikarc mutatott, ez lenne az igazi. Hú ez baromi jó lenne. Most nagyon elgondolkoztam. Nagy hülye vagyok, mert ahol néztem az emelőt, ott mindenhol volt 2 tonnás krokodil, csak nem vizsgáltam meg, hogy milyen hidraulika van benne. Azt hiszem kiugrok most reggel a bolhapiacra, ott mindig vannak effélék, ha találok jó áron egy krokodilt, akkor lehet, hogy megveszem. Ezt a 3 tonnás talpast meg elteszem más célra. Valamit építek belőle, prést, csőhajlítót. Ha már ilyen hülye vagyok, hogy elkapkodtam :-(
Az volt a gond, hogy eredendően trapézmenetes orsóval akartam megoldani. Autóbontóban vettem is egy kurblis emelőt, amiből sikerült kinyerni az orsót és a diókat, de aztán úgy alakult, hogy kicsit előbbre járt a kezem, mint az eszem és olyan helyre hegesztettem egy merevítőt, ami útba lett volna. ekkor jött a hidraulika, de ezek szerint itt sem voltam elég alapos. Most már mindegy, kezdem megszokni, hogy ha magammal kell kibaszni, akkor leleményességem határtalan.
mivan ha laposvasból bilincset hajlítol az emelőre.azt felülről rá tudod tolni nem sérül az emelő.és a bilincsre már bármilyen fülekket hegesztve le tudod fogatni az alaplemezre.