Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Akkor bocs :-) Ha nincs áramlefutás, meg végáram, akkor talán azzal lehet segíteni a dolgon, hogy a végén kicsit több hozaganyagot tolni bele és egy pöttyet visszahúzn a wolfit.
Kicsit túlpirítottad mindkettőt. Ahogy Maseratisti mondta, vagy nagy áram, vagy túl lassú haladás. Vagy mindkettő együtt. A végkráter elkerülése érdekében pl. 100 A-nál, állíts be kb. 50-60 A végáramot és 2-3 mp áramlefutást.
Ha gázos ökölszabály, akkor huzalátmérő X10, azaz 0,8-as huzalnál mondjuk 8 liter ...nagyobb teljesítményen persze több, kicsinél, meg szélcsendes műhelyben, zárt térben meg kevesebb.
0,8-as huzalnál 6l-el már el lehet hegesztgetni, és 10l fölé nem nagyon kell menni ha nincs huzat.
Gyűrűt nagyon szívesen! Gondoltam hogy jónak kell lennie :-)
Elsőnél kicsit mintha sok lett volna az áram (vagy lassan mentél) meg fasza a kráter az végén. Második nem is lenne rossz elsőre, ha nem vagy hanyag/türelmetlen :-) Az awi különösen kényes műfaj, tessék rendesen felcsiszolni az alapanyagot! Oxidréteg be tud kavarni.
Tiszta anyagon más lett volna a varrat, de tény hogy sokat kell gyakorolni mire kialakul a saját ütemed.
Azért jó ha látjuk mit rontottál el mert könnyebb úgy tanácsot adni. Én az összes elrontott dolgot feltöltöm, vagy a youtube-ra, vagy ide mert akkor más nem követi el ugyanazt a hibát.
Vékony anyag egyébként nekem sem megy könnyen mert gyakorlat teszi a mestert és én is inkább vastagabbat szoktam a gorillával. Ha sikerül beállítani a gépet akkor már csak gyakorolnod kell.
Jó lenne egy-két fotó a bénázásról. Többet látnánk.
Lentebb egyébként nem tekerheted mint azok az értékek amiket megadtál huzal 3, feszültség 3-4, mert ez a 0,8-as huzal alsó beállítási határértéke. Szakaszosan tudod hegeszteni, esetleg rásegíthetsz egy darab réz/alu darabbal amit a lemez hátára csiptetsz .. az elviszi a többlet hőt.
Kérlek oszd meg a tapasztalatodat az Alfaweld 185-ről (én is azt vettem nem rég).
Nekem bevált, a zártszelvényeket, szögvasakat CO-val simán sikerült kisebb próbálkozások után elfogadhatóan hegesztenem vele. (a beállítások: gáz 10-12l, előtolás 3, és az áram 3-4 az anyagvastagságtól függően.)
De most vasárnap egész nap szívtam, mint a torkos borz. Vékony lemezt, 1mm-s próbáltam hegeszteni visszavettem az áramot és az előtolást is 1-1 -től 2,5-2,5 -ig állítgattam, mindent úgy csináltam mint ahogyan a youtube-s videókon láttam, de hányadék lett az egész.
Te mire milyen beállításokat használsz, mi az ami bevált?
sziasztok, olvasom a butykoleseket szerelest fejlesztest mindenki hasznosan tolti az idot en meg 4 napja fekszek lázasan betegen torokgyulladassal hegesztot egy hete nem lattam csak kepeken xd
Egy kis tanácsra lenne szükségem. A plazma vágómnál a használati útmutatója szerint 5 bár nyomást kell beállitani a pisztolyra. Na most nem értem,hogy ez a nyomás hogy felelhet meg 30mm-es anyaghoz meg 3mm,4mm anyaghoz???Valahogy sokallom az 5 bárt vékony anyagokhoz.Nem is valami szépen vág.Viszont az eladó rám parancsolt,hogy 5 bár nem több nem kevesebb. Nektek mi a tapasztalat?Létezik erre valamiféle táblázat esetleg?