Keresés

Részletes keresés

frej Creative Commons License 1999.11.30 0 0 331
A www.theouterlimits.com honlap szerint nemrég forgatták le a 100. epizódot.
A TV3 műsorán a 85. részen vannak túl.
Nem nehéz kitalálni, hogy hamarosan vége a sugárzásának.

A TV3 átalakulása után (ami egyébként még nem biztos!), a tv2 nem valószínű, hogy egy lefutott sorozatot műsorra tűz. Egyébként úgy tudom, hogy ez a filmsorozat nem is illik bele a tv2 arculatába, a sugárzott sorozatok sorába.

Éppen ezért mindenki, aki szereti a Végetelen határokat, nézze amíg lehet, és élvezze!

Előzmény: Oneill (328)
exlex Creative Commons License 1999.11.29 0 0 330
Egy bennfentes (Pam) szerint az iden befejezik a sorozatot a TV3-on. Persze most a TV2-fevasarolja-TV3-at relacioban lehet, hogy mas lesz a helyzet. Talan a TV2-n fog tovabbmenni? (Nem egeszen az o stilusuk a sorozat.)
Előzmény: Oneill (328)
John Zero Creative Commons License 1999.11.28 0 0 329
A mai resz se volt tul erdekfeszito ;(

A jovo heti meg a genetikusos resz folytatasa lesz. Arra meg kivancsi vagyok...

Oneill Creative Commons License 1999.11.28 0 0 328
Bocsika, nem tudjátok, hány részből áll a sorozat? mert úgy tudom, még most is készül a Showtime-nál, kíváncsi vagyok, mikor éri utol a TV3 az amerikai bemutatókat. Mert mintha most futna le a 4. szezon és idén az USÁ-ban az ötödik megy. Vagy tévednék?
John Zero Creative Commons License 1999.11.28 0 0 327
42:
Vegulis igaz, az a "jajj de mar keso, robban a bomba mindjart" kozepes befejezes volt csak.

A mai resz meg... Szerintem kozepes.
A legerdekesebb, hogy ez lehetett volna ember-ember ellen is, sot, tulajdonkeppen a jellemek is ilyenek voltak. Tehat az alienek hasonlitottak az emberekre jellemileg.

Kiderult, hogy je, nem is volt haduzenet, meg koncentracios taborok voltak, stb.

Talan egy kicsit tul emberi is... Szoval ha vannak alienek, remelem azert nalunk jellemileg is fejlettebbek ;)

Előzmény: 42 (326)
42 Creative Commons License 1999.11.28 0 0 326
Egyetértek!
Nekem is eszembe jutott, és szerintem is ez lett volna az igazi csattanó.
(Így viszont inkább a film gyengeségei maradtak meg... nem a legjobb rész volt, na.)
Előzmény: Moriarty (325)
Moriarty Creative Commons License 1999.11.27 0 0 325
Ez eléggé skrizofrénül fog hatni de a vasárnapi résznél, amikor szétnyílt az ajtó és beszaladtak a katonák, biztos voltam benne, hogy ezek is csak az idegenek által gerjesztett hologrammok.
Végül is ha már sehogy sem tudnák szórabírni őket, akkor is utolsó próbálkozásnak szerintem bevált volna! És az lett volna a legjobb vég is, ha a hologrammok ( vagy androidok ) szedték volna ki belőlük az igazságot ügyes semmitmondással ( esetleg ügyes kérdéssekkel ).

Moriarty

paradox Creative Commons License 1999.11.26 0 0 324
Dark Skies. Döcögősen indult, aztán eszméletlenül belendült, megrázó epizódjai volt.

Aztán leállították a sorozatot, névlegesen a nézettség miatt (megkapta a legrosszabb slot-ot az NBC-n... Több sorozat vérzett már el így.), de szerintem főleg azért, mert érzékeny ügyeket érintett.

És ha belegondolok, nem is annyira offtopic... A másik alkotó, Brent Friedman, egy chatben (amin én is részt vettem) a következőket mondta, amikor feltették neki a kérdést, hogy ő, személy szerint hisz-e a földönkívüliek földi jelenlétében, csak annyit mondott (fejből kb. így hangzik):
- Volt egy szomszédunk, egy katonatiszt, aki apa helyett apa volt nekem, és nagyon belsőséges volt a kapcsolatunk, és sohasem hazudtunk egymásnak. Aztán egyszer áthelyezték, és amikor legközelebb találkoztam és beszélgettem vele, felhozta az idegenek témáját, mivel tudta, mennyire érdekel engem a téma. Azt mondta: "Nem mondhatok semmit, ami konkrétum lenne, mert a hivatali titoktartás kötelez, és ha az információ kijutna, alapjaiban rendülne meg a világrend... De annyit mondhatok, hogy igen, itt vannak. Személyesen tudom."

-p

Előzmény: Oneill (323)
Oneill Creative Commons License 1999.11.26 0 0 323
Paradox:

Tudtátok, hogy Brad Wright-nak volt egy másik sorozata, ami háttértörténetében masszívan felülmúlta az X-aktákat?
Mire gondolsz? Mi a címe és hol lehet elérni? Mert én tényleg a Csillagkapuról akartalak benneteket faggatni, csak lemaradt a kérdésemből. Én épp a Csillagkapu révén kerültem közel az Outer Limitshez is. de nem lenne jobb Végső határoknak fordítani a címét?

Előzmény: paradox (320)
exlex Creative Commons License 1999.11.26 0 0 322
paradox Creative Commons License 1999.11.26 0 0 321
Arról nem is szólva, hogy az effektek ruleznak.

-p

paradox Creative Commons License 1999.11.26 0 0 320
Csillagkapu?

Személy szerint untam az első szezont... Viszont a második szezon (aminek jócskán a közepén vagyunk per pill) már kifejezetten jó. Mindig nézem, egy epizódot sem hagynék ki, és azt kell mondanom, hogy a CSK-1 (SG-1):
- lényegesen jobb, mint a mozifilm
- az utóbbi időben kifejezetten árnyalt
- NAGYON jók a főszereplők (a sorozatos Jack O'Neill ezredes lényegesen jobb, mint a Kurt Russel-féle)
- Teal'c. Kell még valamit mondani?

Nagyon tetszik a Goa'uld mitológia, és az egyre nagyobb horderejű események (főleg: nézzétek jövő héten és azután a Tok'ra 1-2-t. NAGYON nagy horderejű változások indulnak el).

Részemről teljesen OK.

Tudtátok, hogy Brad Wright-nak volt egy másik sorozata, ami háttértörténetében masszívan felülmúlta az X-aktákat?

-p

Előzmény: exlex (318)
Gréti Creative Commons License 1999.11.26 0 0 319
Hát... én azért meglepődtem, és egy pár percre "le is fagytam", mikor kinyíltak a falak, és berohant a pasi az orvosi táskával...:-)
Előzmény: EasyFriend (316)
exlex Creative Commons License 1999.11.26 0 0 318
"Mi lenne, ha a Glassner-Wright team másik sorozatáról is beszélgetnénk itt"

Melyik sorozatrol van szo?

Előzmény: Oneill (317)
Oneill Creative Commons License 1999.11.25 0 0 317
de kár, hogy csak most találtalak meg benneteket, sokról maradtam le. Mi lenne, ha a Glassner-Wright team másik sorozatáról is beszélgetnénk itt, vagy nissunk új topicot?
EasyFriend Creative Commons License 1999.11.25 0 0 316
A vasárnapi részben kb. az 5. perc táján megtippeltem, hogy az egész a Földön van és csak kísérlet... :-) Szerintem a bomba a végén túl hatásvadász volt, már az is épp elég súlyos nyomasztás lett volna, ha ott abbahagyják, hogy megkéselik egymást a szuperteam tagjai...
John Zero Creative Commons License 1999.11.25 0 0 315
Gréti:
Ez jogos is, de... az is felvetodott kozben, hogy esetleg az urhajo fedelzeti szamitogepebol nyertek ki a szemelyzeti adatokat...

Mondjuk nem valoszinu, hogy abban a hologrammal bemutatott emberek teljes kinezete szerepelt, de lehet, hogy eleg egy kulso, meg nehany adat a viselkedesrol es tortentekrol...

Előzmény: Gréti (314)
Gréti Creative Commons License 1999.11.25 0 0 314
A vasárnapi résszel kapcsolatban azért nem volt teljesen világos előttem, hogy ha a foglyok agyából kinyert információk segítségével készítették az "idegenek" a hologramokat, akkor miért nem tudták így megszerezni a bombával kapcsolatos infókat is???
Kwisatz Haderach Creative Commons License 1999.11.23 0 0 313
hali!
a vasárnapi rész engem idegesített, nekem úgy tűnt, hogy irreálisan viselkedtek a szereplők, nemcsak a bombával kapcsolatban, hanem egyébként is

meglehetősen hülyének éreztem azt a dumát, mikor az első kihallgatásra vitték a kapitányt, ő meg valami olyat nyögött ki, hogy mi vagyunk a hadtest legtökösebb szakasza, velünk nem szórakozhatnak, majd én megmondom nekik... (ilyet egy fogoly biztos nem mond, ha az ellenség, az elvetemült gonosz (!) ellenség kezei közé kerül)

aztán nem bírtam felfogni hogy miért nem fogták fel, hogy manipulálják őket, ha annyira összeszokott csapat voltak, kitartottak jóban-rosszban, hogy tudtak így egymás torkának esni egy ilyen krízishelyzetben, meg hogy tudták beszopni ezeket a kivetítéseket (főleg az nagyon tökös fegyvermester volt a csúcshülye)

a bombás dolog meg az irrealitás csúcsa volt, mivel a tervezőt vitték ki utoljára, gondolom egyébként is vége volt a tesztnek, és azzal hogy elkezdett velük "együttműködni" csak lezárta a kísérletet
ilyen baromságot meg idegenként sem csinálnék, hogy ráengedem az ellenséget a bázisom közepén egy halálos fegyverre, hogy mutassa meg hogyan működik...hősök mindig is lesznek, ezt nem szabad elfelejteni :)

ez a kísérlet a műtét sikerült, de a beteg meghalt tipikus esete volt :)

tök ciki, de nem emléxem a szombati részre :(
vagy nem is láttam? mi volt benne?

paradox: az angyalos rész nekem is nagyon tetszett

Ati-pati Creative Commons License 1999.11.22 0 0 312
Elöször nagyon tetszett nekem is a vasárnapi rész, azonban késöbb átgondolva rájöttem, hogy két alapvető hiba is van benne :

Ha a kisérletezők egy kicsit is előre gondolják az eseményeket, könnyen rájöhettek volna, hogy ha semmilyen kiút nem marad a tervező nő számára, akkor nyílvánvaló hogy fel fogja robbantani a bombát, ezt mindenki így csinálta volna.

A váratlan gyilkosságot (ami a bomba felrobbantása mellett késöbb elsikkadt) is megakadályozhatták volna egy olyan sugárral, amit elötte sokszor alkalmaztak már, vagy a kezeken levő akármikkel, mivel azért annyira váratlan nem volt az a gyilkosság, emberük pedig volt bőven.

exlex Creative Commons License 1999.11.22 0 0 311
"Hogy miért kellett odatenni az igazi bombát? A no, aki a bombat vegul elesitette, ugyanaz volt, mint aki tervezte. Ele azert nem lehetett volna csak egy kamu szerkezetet tenni, mert egybol eszrevette volna..."

OK, a panel maradhatott volna ugyanaz, de a bombahoz vezeto drotokat azert elvaghattak volna. :)
Masreszt ketlem, hogy egy ilyen hatoereju bombat, ami a fel bolygot elpusztithatja a Foldre hoznanak. Barmilyen problema eseten nem kis karok keletkeznek. Ilyen bombat csak mas, lakatlan bolygon szabadna tarolni.

Előzmény: John Zero (310)
John Zero Creative Commons License 1999.11.22 0 0 310
exlex:
A vége az nagyon ott volt...

Hogy miért kellett odatenni az igazi bombát? A no, aki a bombat vegul elesitette, ugyanaz volt, mint aki tervezte. Ele azert nem lehetett volna csak egy kamu szerkezetet tenni, mert egybol eszrevette volna...

Gondolkozom azert... talan nem kellett volna a vegen ez a bombarobbantas, talan igy egy kicsit tul volt huzva a szal.

Mindenesetre jo resz volt.
Es mar megintcsak az emberekrol szolt... Azt azert mar betippeltem menetkozben, hogy a leghangosabb katona lesz a leggyavabb a kihallgatason ;)

Előzmény: exlex (309)
exlex Creative Commons License 1999.11.22 0 0 309
A vasarnapi resz egesz jo volt, nem? Persze erdekes, hogy ha kiserletrol volt szo, akkor miert kellett az igazi bombat odatenni, hogy babralja a no. Masreszt ilyen hordereju ugynel biztosan lehallgatnak a cellabeli beszelgetesuket, vagyis miutan a no a tobbieknek elmondta a dolgot, ertelmetlen volt a kihallgatasokat folytatni.

Azert jo resz volt. Ur, idegenek, ja es megint az emberek vesztettek. :))))

paradox Creative Commons License 1999.11.19 0 0 308
nekem az Inconstant Moon és az, amikor egy angyal egy bűnözőt jobb útra térít, átveszi a testét, és börtönbe vonul helyette, no ez a két rész az, ami a legjobban tetszett.

-p

Előzmény: Festéktüsszentő HapciBenő (305)
Törölt nick Creative Commons License 1999.11.18 0 0 307
Ha a TV2 megveszi a TV3-at akkor az egész sorozatot elkezdik elölről és ahogy a TV2 műsorstruktúráját nézem heti egy epizóddal 1,5 - 2 év múlva eljut oda, ahol már nem az ismétlést kell nézni. Ebben a viszonylatban találó a cím.
Pam Creative Commons License 1999.11.17 0 0 306
Drága exlex, sajnos az utolsó két részt még nem láttam, a héten fogom pótolni és akkor ígérem hogy kommentálom...:)
Előzmény: exlex (298)
Festéktüsszentő HapciBenő Creative Commons License 1999.11.16 0 0 305
A vasárnapi rész szerintem is döglött volt...
A szombatit sajnos nem láttam... :((

Kb a 80. rész után nektek melyik rész tetszett a legjobban?
Sajnos én eléggé rendszertelenül nézem, így kb. a felét láttam, de szerintem a legzseniálisabb az a rész volt, amelyikben az emberek az idegenek ellen harcoltak egy bolygón, de kiderült hogy az idegenek is emberek. A címére sajna nem emlékszem.

paradox Creative Commons License 1999.11.16 0 0 304
hm, telekinetikus erők. a vége tetszett, kiszámíthatatlan volt, de a többi rész eléggé megszokott. hej, csúszik a színvonal?

a csajért kár. nagyon aranyos volt.

-p

exlex Creative Commons License 1999.11.16 0 0 303
"A filmkészítők meg azt felejtették el megmagyarázni, hogy a felélesztett férfiak miért nem haltak meg (mint a született fiúgyermekek)..."

Nekem volt egy olyan erzesem (bar ezt semmi sem tamasztotta ala), hogy megoltek a fiu csecsemoket, hogy ne engedjek be a vilagukba a Gonoszt.

Előzmény: 42 (302)
42 Creative Commons License 1999.11.16 0 0 302
Az utóbbi két rész nekem tetszett...

A hidegfúziós főleg a morális probléma miatt (5 vs város)... kár, hogy egy picit kiszámíthatóan halivud-jellegű vége lett, de határozottan jó volt.

A "feminista" (nevezzük így) rész... a történet, mint sci-fi és a csattanó tetszett. De tudományos szemmel nézve valóban lükeség (ld. amit ecseteltetek is) ez a fajta megkülönböztetés. Ráadásul tulképp el is ásták ezzel a saját civilizációjukat, hiszen a nemzés problémájára csak a meglevő (elrakott) férfi ondósejteket hozták fel - ennek elfogyása esetére nem volt alternatíva, ergo kihalás...
A filmkészítők meg azt felejtették el megmagyarázni, hogy a felélesztett férfiak miért nem haltak meg (mint a született fiúgyermekek)...

Az meg egyszerűen hiteltelen volt (tehát nem hiszem el :), hogy mindegyik férfi hasonlóan viselkedett volna ilyen helyzetben, mint ez a _katona_...

Szóval kissé sarkított, kissé elnagyolt felfogású, de mint sci-fi, azért jó volt. :)

Mellesleg ez nagyjából jellemző az egész sorozatra, hogy a morális tanulság vagy közhely,
vagy evidencia, vagy gyermeteg. És mégis elgondolkodtató a legtöbb esetben... az a szerencséje a sorozatnak, hogy inkább kérdez, mintsem válaszolna... szóval egészében azért jó.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!