Keresés

Részletes keresés

dezoe Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5685
Köszi,várom!
Előzmény: Márklár (5684)
Márklár Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5684

Ok, elkezdtem feltölteni.

Előzmény: dezoe (5670)
dezoe Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5683

na a saját nevemen:)

A kolléga volt bejelentkezve émmeg az ő nickjén irogatok...:)

A lényegalényeg elküldjük.

szezé Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5682
Szezé a forrás majd ő elküldi,én is tőle kaptam meg.
szezé Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5680

Hi!

Mehet priviben mail címedre?

Előzmény: Törölt nick (5678)
szezé Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5679

Hi!

Gondolkozom az utazáson,sony ccd trv98e,ha tudok csatlakozni az íródra?!

De igazából mini dv tesztről szólna ez az egész,nem?

Tehát a nyers felvétel laptopra és ott mit mutat?!vagy csak a tv-n?

Igaz az összes felvétel u.azon lenne írva és nézve,de nem tömörített anyagra lennénk kíváncsiak.

meg hát így a fórumlakók nem sokat látnak az egészből!!

Előzmény: Törölt nick (5676)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5678
Leírhatnád hogy hol lehet ezt meglelni!
Előzmény: dezoe (5671)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5677

Az alapvető külömbség a DV és Mpeg vágás közt hogy míg a DV-t kocka pontossággal lehet vágni, az Mpeg-et legjobb esetben 10-15 kocka pontossággal. Aki igényesebb a házi videózásban is annak ez nem felel meg.

Az tény hogy lehet szerkeszteni vmilyen szinten, de pl amit a TmpgEnc-rel lehet azt nem nevezném vágásnak, inkább találgatásnak.

Előzmény: Márklár (5669)
VChris Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5675

Ezt viszont nem tudom, mert nekem csak sztereó cuccom van, és nem is szoktam foglalkozni surroud dolgokkal emiatt. Pedig már megfordult a fejemben, hogy ki kellene egyszer próbálni.

VChris

Előzmény: dezoe (5671)
VChris Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5674

Hehhe...

Nem, veled tényleg nincs gond, de nem is unatkozom :-)

De most komolyan kérdezem: te tényleg rossz szándékot vélsz felfedezni abban, hogy megpróbálom elmagyarázni, hogy az mpeg vágás bizonyos dolgokban nem alkalmas arra, amire a DV vágás?

Két kérdésem van ezzel kapcsolatban: 1. komolyan azt gondolod, hogy téged akarlak ezzel piszkálni? 2. nehezedre esne elismerni, hogy igazam van? Főleg azok után, hogy én már többször elismertem, hogy mpeg2-vel is lehet vágni bizonyos korlátok között. Csak nem úgy.

VChris

Előzmény: Márklár (5669)
dezoe Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5673

Dv bemenet van az asztali dvdíródon?

A laptopon milyen op rendszer van?Mer ha xp akkor múvimékerrel lehet 10másodperceket rögzíteni és van nyers kép ami itt is bemutatható.

Előzmény: Törölt nick (5672)
dezoe Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5671

Bakker magamnak válaszolok...megvan a surcode dolby digital for A.premier

Vchris ez egy exe amit futtatni kell 3 használat után ugye?

Előzmény: dezoe (5668)
dezoe Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5670

Márklár,nem tudom letölteni amit ajánlotál,mert kidob 7,8megánál.:)Még 1 mega kéne...:)

Nem tudnád elküldeni?

http://www.yousendit.com/  -erre fel tudod tölteni csak az emilcímem kell beírnod.

dezoe@vipmail.hu

Márklár Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5669

Jól van. Megnyugodtam. Nem velem, és nem is az MPEG2-es vágásával van a gond,

hanem egyszerűen csak unatkozol. Nekem jó hosszúkat lehet írni, még válaszolni is

szoktam, így aztán pörög a topic. Rulez! :)))

Előzmény: VChris (5666)
dezoe Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5668

A dolby-digital ac-3 plugin-hez van seriallod amit használ az adobe?Nemjut eszembe a neve,éppen dolgozom és itt nincs premier.3 tömörítés után letiltott,nem szeretném megin újra előről a premiert feltenni.

Előzmény: VChris (5666)
dezoe Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5667

Pisti,mivan Warezoldalad van,hogy ekkora kapacitással bírsz?:))

Mekkora a proci a gépedben?

Előzmény: _Pisti (5660)
VChris Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5666

Premiere-rel kapcsolatban kérdezz csak bátran, ha tudok válaszolok. Átmehetünk vele a Premiere topciba is, de azt én is kb. kéthetente nézem, mert annyi idő alatt jön össze max. 5 hozzászólás :-(

Ezt a topicot meg naponta többször is nézem, mert itt van élet :-)

VChris

Előzmény: dezoe (5664)
dezoe Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5665

Hello!

Sony19-ről előbb írtam egy keveset,jól kezelhető az érintőképernyője,képminőséggel is elégedett voltam.A képstabilizátor teccett nagyon,full digit zoommal sem volt olyan remegés mint a JVC optikai zoomjával.A fókuszálás is gyors volt,teccett az onepush

módozat amikor ott mér ahol a kijelzőt megérinted.(ezt jólmegmontam)

JVC-23,53,73 kéalkotása ugyanaz,csak szolgáltatásban,csatlakozókban tér el egymástól.A 73-asban van analog-digitális átalakításra lehetőség.De ccd,optika uaz.

Tehát:-nagyon gyors fókusz,ha egy húszméterre lévő tárgyat nézel és hirtelen a kezed a kamera elé teszed pillanatok alatt mér és éles is a kép.Ha az ég felé irányítod majd az árnyékra,nagyon gyors.Zoomolásnál nem voltam teljesen elájulva,nehezen találta meg az élességet,a stabilizátor sem vot a helyzet magaslatán.Beltérben homogén fény esetén átlagosan szerepelt szerintem,kint élethű színek,éles felvétel.Makro mód is van amellyel benézhetsz állványról a tv-d hangszórójának lukjába!:)

JVC GR-DVL200 egy régebbi készülék 2001-es,akkor még 340ezer volt.Sokmindent tud szolgáltatásban de képminőségben elmarad a másik kettőtől legalábbis a kültéren.Beltérben meg voltam elégedve,kicsit sötétebb árnyalatban,de színhűen vett fel,köszönhetően az 1/4-es ccd-nek.Fókusz lassú,egy 25méterre lévő tárgyról            3 másodperc kellett mire ráállt a kezemre ami kb 40cm-re volt a lencsétől.A kinti felvétel nem volt megnyerő,nagyobb távolságban életlen lett a kép.A kép közepe még úgy ahogy de a szélei...olyan kromatikus aberrációt nyomott,hogy villogott a szemem:)

Ha valami eszembejut még leírom.

Előzmény: agyurma (5658)
dezoe Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5664

Köszi Vchris!

Mihelyt tudom kipróbálom!Sokkal eccerűbb a szerkesztgetés,ha valaki ad egy lökést az ismeretekhez,mert kis segítség után sokkal több dologra jön rá az ember mint amire egyébként kíváncsi volt.Sajnos eldurrant a monitorom,így kényszerpihenőre vagyok utalva a jövő héten.Remélem garanciában megoldható majd.

Előzmény: VChris (5659)
dezoe Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5663

Szia!

Tapasztalat nincs a Panáról csak vak véleményem,a Sony-t merem ajánlani.

Panasonic több szolgáltatást nyújt,viszont kisebb zoomja van-ez nem biztos,hogy sokat számít.A Sony19-es 2005-ös modell,a másik tavalyi.Mindkettő nagyon kicsi,

de mivel nem láttam pana felvételt arról nem alkotnék véleményt.Ha összeveted a kettőt döntsd el,hogy kellenek -e azok a szolgáltatások amikkel többet tud a Pana(állókép,dv-in,..),ha nem, akkor én a Sony-t választanám-kültéri felvétel nem hagy kívánnivalót maga után,beltér is jó igaz veszt az élességből-színekből,de melyik nem.Az optika miatt,képstabilizátora miatt,+egy-két olyan vélemény miatt ami nem volt számomra megnyugtató a panáról ( Pl:Csak a harmadik gép működött hibátlanul,motorzaj zavaróan behallatszott,zoomolásnál a tárgy spirálisan közeledett-ez egyértelmű optikahiba..)

Ugyanebben az árban van Canon800-as,ne hagyd ki a választásból.Ami neked kell mint írtad családi célokra,nem trükközésre akkor az a lényeg,hogy jó minőségű felvételed legyen.

A kettő közül a Canont válaszd:)))

Előzmény: szf72 (5655)
dezoe Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5662

Amikor elviszi valahova máshova az ember a rekkjét-merugye azér van-az xp nem minden esetben de gyakran lefuttat egy ellenőrzést,ha valamit nem tud biztosan.Ilyenkor nem szabad megállítani az ellenőrzést mert akkor elszállhat minden:) (microsoft)...

A rögzített vinyó persze biztosabb de ezen nem kell vitázni,mert az autó is előbb csúszik meg esőben mint a vonat,de akkor állok meg amikor én akarok...

Előzmény: puma0001 (5653)
_Pisti Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5661
Meg nem vettem kamerat, de lehet hogy memoriaba meg beruhazok (512 van).
Előzmény: dezoe (5642)
_Pisti Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5660

Sokaig en is annak tartottam, de a ventillatorai tulsagosan hangosak (en harmat hasznaltam, egyszerre).  :))

Meg egy ide kabellel tobbet kell dugdosni, +1 lehetoseg a hibara.

Nekem 4 wincsi van a gepben + 1 kulso USB-s + 1 ures rack, hatha hoz valaki egyet.  :))

Előzmény: Márklár (5638)
VChris Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5659

dezoe,

Premiere topicban volt egy kérdésed, ha nem gond itt válaszolok, mert az a topic nem pörög túlzottan, nem tudom, hogy nézed-e.

Nos Premiere-ben úgy tudsz feliratot készíteni, hogy a project windowban jobb egérclick, New=>Title. Kapsz egy ablakot, amiben megcsinálod a feliratot (grafikai elemeket is használhatsz), elmented, akkor bekerül a project windowba, majd utána ráhúzod a timeline-ra. Ott tudod beállítani a hosszát, sőt effekteket is alkalmazhatsz rá. (bemozgás, kimozgás, opacity, stb...)

Sok sikert!

VChris

Előzmény: dezoe (5652)
agyurma Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5658
Érdekelne a véleményed az említett kamerákról.
Előzmény: dezoe (5615)
Márklár Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5657

Addig is olvasd el a 5616-os hozzászólást.

stevie wonder Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5656
Jovo hetvegen osszeulunk egy kameratesztre, utana eredmenyt hirdetunk :-)
szf72 Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5655

Sziasztok!

Most szeretnék digitális kamerát venni.Megpróbáltam utánajárni a dolgoknak és végülis 2-ből kellene választanom.Panasonic NV-GS22 vagy Sony DCR-HC 19.Ti melyiket ajánljátok?Árban mindkettő 100e körül van.Csak otthoni filmezésre kellene(családi események,gyerek).

Előre is köszi a válaszokat.

Köszi

Feri

Márklár Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5654

Valóban "belső memóriás" kamerát írtál. Csak azért kérdeztem, mert a microMV,

ugyanúgy szalagra rögzít, mint a miniDV, csak MPEG2-ben. És ilyen kamerája valóban

van a Sony-nak.

Régebben tettem fel képeket, ha érdekel nézd meg őket, ezeken a hozzászólásokon

találod:4451, 4488,4490.

Előzmény: Initram5 (5646)
puma0001 Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5653
Csatlakozom. Én is sokáig használtam mobil racket probléma nélkül , de azért tud problémát okozni. Egy ismerős rendeszeresen rosszul tette be a házba , s olyankor a
WIN98 rendszer beállításai szépen elszálltak , vissza se lehetett állítani csak ha volt ERD-es mentésed. Az XP nem tudom mit lépne egy ilyenre.
Szóval a belső az tuti.
Előzmény: _Pisti (5628)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!