szerintem az hülyeség, hogy elsősorban a risk miatt kopott volna így meg az érdeklődés. aki korábban rajongójuk volt, az szerintem a risk után is az maradt, aki pedig nem, az nem volt igazi rajongó. az most sem biztos, hogy kimenne a koncertre, megvenné az új lemezt, még ha nincs a risk, akkor sem. de pont a revanszenekar, a metallica rá a jó példa, hogy a load-reload (ami 2 album és igencsak kísérletezős és az akkori trendeknek behódoló lemez) után sem csökkent a rajongói lojalitás, ugyanúgy meg tudták őrizni nagy stadionos zenekari státuszukat, és akármilyen új lemezt adnak ki, egyből mindenhol az eladási listák élén vannak/lesznek. ezek makacs tényadatok!
a másik dolog, amit értetlenkedve néztem, ha ezt a 27 euro-s jegyárat 500 főre kiszámolom és forintosítom, akkor még 3,5 millió ft sincs, és gondolom ezt az összeget nem 100%-ban kapja meg a zenekar. szóval, ezt nagyon kevésnek találom. irdatlanul kevésnek! sztem ennyit nálunk egy tankcsapda is simán megkeres, sőt!
és még egy gondolat, hogy ennél sztem már rekord lett volna kisebb színpadot építeni. olyan látványelemek itt már el sem fértek, mint háttérzászló vagy ilyenek. (pedig ezek nem nagy dolgok...) ahogy tudom amerikában azért ennél sokkal nagyobb helyeken lép fel a zenekar. /persze amerika lehet ebből a szempontbő teljesen más piac, meg többen is vannak/ ott még olyan látványelemek is vannak, mint lángoló színpad stb.
szerintem egyébként az lehet az egyik fő ok, hogy talán európában szarul van promótálva a zenekar. aztán lehet az a második, hogy sokakat a 2002-ben való feloszlás bejelentés, junior kirúgása, majd az újrakezdés végképp megpecsételte a zenkar sorsát.
Gondolom, lényegesen nagyobb érdeklődés nem volt ennél. A szabadtér azért jóval nagyobb, egy foghíjas ottani buli sokkal kevésbé lett volna hangulatos.
De a jegyeladásokból azért látható kellet hogy legyen, hogy igen sokan lesznek, ezért sokkal többe nem hiszem hogy került volna, ha a szabadtéren rendezik meg a koncertet.
Semmi furcsa nincs benne. Egyrészt messze nem pörög már annyira a nevük, mint 10-15 évvel ezelőtt, másrészt Mustaine azért a Riskkel elég sokat tett azért, hogy meggyilkolja a zenekar renoméját. Sokan az életben nem fognak többet Megadeth lemezt meg koncertjegyet venni azután a lemez után.
Az tényleg furcsa volt, hogy ilyen kicsi helyen játszanak, ha a szabadtéri színpadon lett volna az azért még ennél is jobb lett volna. Még a "csilláron" is lógtak szóval akár kinnt is lehetett volna..
A bőgős nagyon jó arc, igazi showman. A fejem még most is zúg ezerrel. Mi a baloldalon lévő vészkijáratnál álltunk (kék farmer, barnakockás ing, úgyhogy megadtam a módját:)).
Nekem ezek a Drover-srácok sehogy sem jönnek be. Néha már télleg aszittem, hogy mindjárt lefekszik a színpadon aludni egyet a srác.
Szóval annak ellenére amit a kezdeti sokk okozott (szembesülés az apró épülettel, ami a PeCsa alapterületének a negyede volt kb. ~500 fős terem) rendkívül jó koncert volt. Ki volt még ott a fórumozók közül?
az európai turné legjobb és sztem leghosszabb set list-jét kaptuk meg tegnap. volt blackmail the universe, reckoning day, a toute le monde, (ezt eddig csak a franciáknál játszották, meg tegnap bécsben!) h csak azokat említsem, amelyek a nagy klasszikusok mellett szóba jöttek még. nagyon jól szóltak, semmi gerjedés vagy ilyesmi. kb. 3-4 alkalommal beszélt mustaine a közönséghez is. (pl. megkérdezte a horvát zászlóra, hogy az milyen zászló. :-) de azt is említette, h azért sem dumál túl sokat, hogy annál több zenét tudjanak eljátszani stb.) viszont ami nagy rangon aluli és nem értem, hogy iszonyat pici helyen volt a koncert, jó, ha voltunk 500-an összesen. nem értem, h egy megadeth miért "zsugorodott" európában össze, egyfajta "klubzenekarrá"??? a légkör mondjuk ezáltal sokkal családiasabb és barátságosabb volt, de nem hinném, hogy egy ilyen zenekar csak ekkora "tömeget" tud/tudna megmozgatni...
előzenekar nem volt, kb. 20:30-kor kezdtek és 22:00-ig tartott. ha vmi még eszembe jut írók.
set list:
Sleepwalker Take no Prisoners Wake Up Dead, Skin O' My Teeth Blackmail The Universe
Gears of War She-Wolf In My Darkest Hour Hangar 18 Kick The Chair
Washington is Next Never Walk Alone Tornado of Souls Reckoning Day
Peace Sells Symphony of Destruction A Tout Le Monde The Mechanix
Hát, szerintem mega-giga über király volt!! Valóban telt ház volt, mi a harmadik sorban voltunk, szinte levegőt sem kaptam. Nem volt negy hely, de így volt igazán jó a hangulat. Szerintem Mustaine bátyó is nagyon élvezte, ennek többször is jelét adta. Előzenekar nem volt, de így utólag belegondolva nem is nagyon hiányzott. Egész sok számot játszottak itt megpróbálom felsoroni őket (a sorren nem 100%):
Sleepwalker
Take no prisoners
Wake up dead
skin'o my teeth
blackmail the universe
gears of war
she-wolf
in my darkest hour
hangar 18
reckoning day
kick the chair
tornado of souls
washingoton is next
never walk alone
peace sells
mechanix
a tout le monde
symphony of destruction
holy wars
A hangzás szerintem nem volt tökéletes, sajnos elég kásásak voltak a gitárok, meg a Mustaine hangját sem igazán lehetett hallani (igaz mi nagyon elől voltunk, lehet hogy hátul azért jobb volt). Egyébként meg kb 2 kilót fogytam a végére :) A közönség nagyon vegyes volt, szerintem több volt a külföldi mint az osztrák (mellettünk horvátok és lengyelek voltak sokan). A Tout le monde pedig szerintem az eredeti programban nem is szerepelt, csak bónuszként nyomták el mert jó volt a közönség.
Honnan tudod hogy sold out? A Killing Road alatt még nem írja. Egyébként ez szerintem egy nem túl nagy hely lehet, nem sokat találtam róla a neten, de nekem úgy tűnik.
Nekem az a tudat adja a műsor - egyik - fő élményét, hogy nekünk jáccanak, azaz ezen ország rajongóinak. Így egy kicsit kívülállónak érzem magam. Ha külföldön vagyok, amúgy is ösztönösen összébb húzom magam, hiszen ott csak egy idegen vagyok.
én örülök neki, hogy nem itt nálunk van a koncert. eddigi tapasztalataim csak azt támasztják alá, hogy ugyanaz a zenekar tőlünk nyugatabbra eső országokban sokkal jobban megtiszteli a publikumot. legyen az akár 1-2 számmal hosszabb set list, és általában a frontember is jobban mer beszélni a közönséghez, mert tudja, hogy nem talál sok süket fülre...ezáltal az egész koncertnek sokkal jobb a hangulata, mert megvan az egészséges kontakt zenekar és hallgatósága között. bár mustaine annyira nem beszédes típus koncerteken. na, majd ma meglátjuk, meghalljuk!
ezt már én is egy ideje nézem, de sztem magasról leszarja a webmester a 'killing road" menüt. (azt meg egyenesen sunyiságnak tartom, hogy semmi hivatalos közleményt nem raktak ki a honlapra, amiben tudatják a rajongókkal, hogy nem lesz az európai koncerteken M&G. csak véletlenül futottam bele az infóba az egyik topicon belül, ahol kb. az ezredik méltatlankodó kérdezőnek a kérdésére nagy kegyesen "kiszivárogtatta" Dave McRob webmester, hogy hát nem lesz...persze az indok az elcsépelt "feszített" tempójú időbeosztás volt...)
a tippem egyébként az, hogy nem lesz előzenekar sem, ezáltal sanszos, hogy 20:00-kor pontban el is kezdik a koncertet. viszont cserében biztos teljes set list-et fognak játszani, ami jó, és már alig várom, hogy felcsendüljenek a sleepwalker akkordjai!