Keresés

Részletes keresés

Wayne Gretzky Creative Commons License 2005.04.11 0 0 5719

Köszi Chris!

Olvasom :-).

Előzmény: VChris (5714)
szezé Creative Commons License 2005.04.11 0 0 5718

Szia.

Hát ha te így látod?!

Én csak azt szoktam véglegesen kiírni amit meg szeretnék tartani.Most ha családi

videókról beszélünk/mondjuk a lányaim szülinapjai,ünnepek,szerepléseik/,akkor azért készítem azokat mert emlék és többször nem ismétlődik meg az az alkalom,és

,hogy bármikor visszanézhető legyen.Hi8 felvételem van egy jó néhány egyet sem

töröltem még le soha,viszont a tárolás ugye szalgon van ami nem túl tartós,most azért szeretnék minidv-t,hogy megoldjam az archiválást.

Van nekem is 2vinyóm plusz bármikor tudok kérni ha megszorulnék,de erre még nem

volt példa,mert ilyenkor írok néhány korongot.Az adattorlódás meg időm hiányában

keletkezik.

Egy jó tanács amit itt olvastam a fórumon,nagy adatmozgás/dv-géprevitel szer-

keztés előtt érdemes töredezettség mentesítést végezni,ami a te sok vinyódnál 2,0

procidnak nem kis meló végigszenvedni.

Előzmény: _Pisti (5717)
_Pisti Creative Commons License 2005.04.11 0 0 5717

En ideiglenes tarolasra hasznalom, barmikor letorolhetem, ami nem kell.

A dvd-t meg ki kellene dobnom, ujrairhato is olcsobb lenne, de sokkal lassabb is.  :))

Előzmény: szezé (5699)
psr640 Creative Commons License 2005.04.11 0 0 5715
A JVC DVL107-ről is tudnál valamit írni? Nem újonnan vettem, sehol máshol nem találkoztam vele, viszont kaptam hozzá magyar nyelvű, gyári használati utasítást.
Előzmény: dezoe (5665)
VChris Creative Commons License 2005.04.11 0 0 5714

Feldolgozásra a legalkalmasabb formátum a DV AVI (bár ezzel nem mindenki ért egyet :-))

Olyan szoftver, amivel ezt meg tudod csinálni, több is van: Adobe Premiere, Vegas, Ulead Studio, Pinnacle Studio, stb...

DVD készítés: DVD Workshop (Ulead) a nyerő.

Olvass vissza a hozzászólásaim között, erről már többször is írtam. (nem csak én)

VChris

Előzmény: Wayne Gretzky (5713)
Wayne Gretzky Creative Commons License 2005.04.11 0 0 5713

Hali

Kaptam kölcsön egy panasonic minidv kamerát az elkészült film hdd-ra mentésével kapcsolatban lenne kérdésem, ami a következő:
Melyik az a fomátum amit a legjobb feldolgozni pl.: avi, mpeg stb?
Sajnos a NEROVE-n kivül más program nem áll rendelkezésemre az azzal készült dvd nem a legjobb, de legalább működik.
A film letöltését ieee1394 csatolon keresztül töltöm le a kameráról.

Sajnos távol áll tölem a digitalizálás.
Előre is köszönöm.

Előzmény: Wayne Gretzky (5633)
PirosKalap Creative Commons License 2005.04.11 0 0 5712

Szervusztok!

Érdekelnének vélemények Pana NV-GS400-as kameráról. Ki tud róla, meilyen tapasztalataitok vannak? Külföldi lapokban nagyon jókat olvastam róla és teljesen beindultam, hogy kell egy ilyen gép.

Üdv,

PK

gigi21hu Creative Commons License 2005.04.11 0 0 5710

Sziasztok!

Tudtok olyan helyet ahol utángyártott akksikat és töltőket lehet venni? Canon-hoz kellene. A múltkor találtam egy oldalt, de elfelejtettem. Budapesti bolt volt.

mercatoris2 Creative Commons License 2005.04.11 0 0 5709
Valami videomagazine.fr vagy hasonló volt, próbálj keresgélni a gúglin, sajnos nem emlékszem pontosan.

Amúgy én két kijelzőt használok. Egy 15,1 colost és egy 20 colost.
Előzmény: ysani (5708)
ysani Creative Commons License 2005.04.11 0 0 5708

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm az eddigi hozzászólásokat! Továbbra is várom véleményeteket az 5693 sz. felvetett témákkal kapcsolatban.

Tegnap elfelejtettem megkérdezni egy hasonló cipőben járó ismerősöm dilemmáját,miszerint ő egy Pana GS 150 és egy Sony HC 90E között vacilál.Ti melyik gépet ajánlanátok?

Még egy érdekes kérdésem lenne: van a forumon olyan aki a szerkesztés során 2 monitort használ?

Mercatoris2!

Milyen link alatt találom meg az általad említett francia tesztoldalt?

Köszi:Ysani

Előzmény: mercatoris2 (5705)
Nesde Creative Commons License 2005.04.11 0 0 5707

Sziasztok !

A kamera-teszt  során a HC40-es fényképeire lennék kíváncsi összehasonlítva a szalagról készített fényképekkel.

nesde

mercatoris2 Creative Commons License 2005.04.11 0 0 5705
A GS400-nak van olyan szériája, ahol egy bizonyos kerregő hang hallatszik be a felvételbe (valami a szalagtovábbító mechanikából). Bővebben: www.pana3ccduser.com Előnye a nagyon sok manuális beállítási lehetőség.

HC1000-es: két fő hátrány: csak a gyárilag adott aksi fér bele, nem tehetsz bele nagyobbat, valamint: a manuális beállítási lehetőségek hiánya (illetve integrálása az érintőképernyőre). Persze az automatika jó, de ha nem csak az kell, akkor ez így kényelmetlen. Előny (a legfontosabb): viszont egy francia tesztoldal demoanyagai alapján a HC1000-es képe szebb, kevésbé zajos kevés fény mellett.

Ha érdekel a víz alatti videózás, akkor szempont lehet, hogy a Sony-hoz sokkal több féle tokot lehet venni, mint a Panához.
www.amphibico.com
www.ikelite.com
www.sealux.de
vagy sok cucc egy helyen: www.bhphoto.com
Előzmény: VChris (5703)
dezoe Creative Commons License 2005.04.11 0 0 5704

Na lejött végre.Kipróbáltam,csak épp elindítottam majd otthon tüzetesen megnézem.

Tényleg nagyon egyszerűen kezelhető,nincs itt normális mpegem csak egy rövid avi amit átkonvertáltam vele mpeggé,az pikpakk ment,meg egy gyors vágást csináltam.

Most nemtom hány képkockát hagyott ki vagy sem,mert sajnos szar az eredeti avi.

Az effekteket is megpróbálom rajta.

Elsőre premier koppintás ha nem licence.De az nem baj:)

A vágás egyszerűsége meggyőző,egyenlőre nem tudnám megmondani mennyivel

van kevesebb lehetőség mint az avinál.

Előzmény: Márklár (5690)
VChris Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5703

Szerintem vegyél Sony HC1000-et, már úgyis régóta kíváncsi vagyok rá, hogy milyen :-)))

Komolyra fordítva a szót, HC1000-ről még tényleg sosem hallottam, a GS400-ról meg sok jót hallottam már. Viszont a HC1000 sokkal újabb, ami mint tudjuk, semmit nem jelent :-)

VChris

Előzmény: ysani (5700)
szezé Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5702

Én csak az olcsóbb kategóriákról nyilatkozom,de ami neked kell azok csak jobbak lehetnek ezeknél.Ha nem filmet akarsz forgatni valamelyik kábeltv-nek akkor meg

elég az olcsóbb is,de nem lebeszélni akarlak mert ha nekem lenne 300-am kamerára nem tudnám melyiket választanám.

Sony HC1000 optikai stabilizátor+3ccd -ez is nagyon jó lehet.A kettő közül bármelyiket választod szerintem magasan kielégítik az igényedet.

Előzmény: ysani (5700)
VChris Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5701

OK, értjük egymást. :-)

Én sem mondtam, hogy ne lenne egyszerű, csak nem olyan eredményes. Na most már csakazértis, holnap rászánom magam, és felteszek két képet. Mindkét kép egy kivágás lesz egy DV aviból. Amolyan fogyókúrareklámos :-) Egyik előtte, másik utána :-) Mármint szerkesztés előtt és után. Ezt viszont ahogy lalilalilali is írta, bármelyik mpeg vágóeszköz másodpercenként max. 2-3 képkockával tudja megtenni. Viszont az az egséz videófolyamra ennél a feladatnál bizony nagyon észrevehetően nem ad megfelelő eredményt. Finoman fogalmaztam: szinte semmilyen eredményt nem ad.

És ez egy olyan példa lesz, ami abszolút házi videós feladat, mindennapi videózásban, otthon bármikor előfordulhat, és nem extra dolog. És igen hasznos.

Na, most hogy mindenkit jól felcsigáztam, jó éjszakát!

VChris

Előzmény: Márklár (5689)
ysani Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5700

Oksi!Akkor ezek szerint a Pana 400-as jobb, és a Sony HC  1000-se? Mert kábé egy áron vannak..És a többi felsorolt Sony gépekkel mi a helyzet?

Előzmény: dezoe (5698)
szezé Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5699

160-as vinyó 20000 körül 1db DVD ára: www.itmedia.sk

tehát kb. 40db dvdfilm fér el a merevlemezeden, a 40db DVD  ára 6000.-ft,de az már

jó minőségű!!

Előzmény: _Pisti (5696)
dezoe Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5698

"extrém ténykedéseinek (qvad,snowboard),kirándulások stb. megörökítésére kellene"

Jó képstabilizátor...a jó az az optikai.De amit írtál ahhoz elég egy Canon880i

,Mvx200-300,Sony hc-40,85...ezeknek nincs optikai stabilizátora.

Ha mindenképpen 300-at szeretnél költeni a Pana250-esnek van optikai.

De akkor már dobjál hozzá 40-et a 400-ashoz.

De a félprofesszionális az nagyon tág kategória...4-500-tól kezdődik.De a canon xl1 is félprofesszionális...

Előzmény: ysani (5693)
_Pisti Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5697
A proci celeron 2000
Előzmény: _Pisti (5696)
_Pisti Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5696

Nem, de megvannak a regi wincsesztereim is.

40+60+80+2*160

A masodik 160-ast azert vettem, mert olcsobb tarolni rajta, mint dvd-n (meg a kamerara gondolva). :)

Előzmény: dezoe (5667)
ysani Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5695

Szia!

Hogy érted hogy a GS-250 nem tartozik ide? A felsoroltak közül mindegyik félprofesszionális?

Előzmény: Törölt nick (5694)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5694

A gs400 talán már nevezhető félprofesszionálisnak, neki már optikai képstabilizátora van. A gs250 messze nem tartozik ide.

Előzmény: ysani (5693)
ysani Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5693

Hali!

Mivel kihalt a videokamera-milyet,hol topic ezért úgy gondoltam ide írok.
Végigolvastam a topic írásait,de még egy pár dolog nem tisztázott előttem:

- honnan  ill. milyen géptipusoktól kezdődik a középkategória és honnan a félprofesszionális?

- egyáltalán mit, milyen funkciókat tekintettek félprofesszionálisnak?

Most szeretnék digi kamcsit venni, de nem belépő szintűt, hanem
inkább félprofesszionális szint felé közelítő típust. Max. 300 ropi-ig.Elsősorban a hugom extrém ténykedéseinek (qvad,snowboard),kirándulások stb. megörökítésére kellene, jó képstabilizátorral.Továbbá nagyon fontos a kis méret. Eddig fotózással foglalkoztam, szóval nem teljesen ismeretlen a gyakorlati rész, csak a gépekben nem vagyok kellően tájékozott.
Szóval a következő kamerákra  gondoltam: 
Sony DCR-PC1000
Sony DCR-PC 350
Panasonic GS-250
Panasonic GS-250
Esetlég még Sony DCR-HC 1000 vs. Panasonic GS 400 igazán mi és
mennyivel több a kettő között a különbség?
Várom véleményeteket!

Köszi:Ysani

szezé Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5692
Elment a cucc!
Előzmény: Törölt nick (5687)
dezoe Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5691

Szar ez a munkahelyi internetes kapcsolat,bérelt vonal 50megás! letöltés és engedélyez 120Kbit/sec-et ez a gennyes.+megszakítja a letöltést....hogy roh....

otthonról holnap letölti szezé.Mer nekem nincs monitorom most:(((

Majd nála tesztelünk.De köszi!

Előzmény: Márklár (5690)
Márklár Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5690

Itt azt írja: File Transfer: Completed

Úgy hogy nem tudom mi a baj.

Előzmény: dezoe (5686)
Márklár Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5689

Nem vélek rossz szándékot felfedezni, ez egy fórum, itt mindent meg lehet beszélni.

Én mindig arra reagálok, ha valaki kategórikusan kijelenti, márpedig MPEG2-őt nem

lehet vágni, (itt nem rád gondolok), vagy nagyon nehéz. Erre szoktam mondani, hogy lehet vágni, és nem nehéz. Azt soha nem mondtam, hogy ugyanúgy lehet vágni mint a DV-t, mivel DV-t még soha nem vágtam. Viszont MPEG2-őt igen, és egy átlag home videos igényeit, szerintem kielégíti, a kapott minőség. Soha nem mondtam, hogy ez a non+ultra, csak azt, hogy hasznáható.

Én más fórumokon is előszoktam fordulni, és meg kell mondjam MPEG2 vágás, szerkesztés ügyben igen nagy a sötétség, de akinek eddig ajánlottam vágó progit,

az mind meg volt elégedve. 

Látod, lalilalilali is azt mondja, hogy a vágás találgatás, valóban így van, ha nem megfelelő progit használsz.

Mindazonáltal, dezoe azt írta, hogy az MPEG2-őt nem egyszerű vágni, erre én azt

válaszoltam, hogy egyszerű. Erre jöttél Te az 5612-es hozzászólással. Ebben a szóban, hogy egyszerű, szerinted az van benne, hogy az MPEG2-es vágás jobb

minőségű mint a DV vágás? Na ezt nem értettem.

Előzmény: VChris (5674)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5687

Ide jöhetne:

csingadzsuk kukac feemail pont hu

köszi.

Előzmény: szezé (5680)
dezoe Creative Commons License 2005.04.10 0 0 5686
Köszi,elkezdtem a töltést de:File Transfer: Incorrect link!
Előzmény: dezoe (5685)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!