Én csak azt szoktam véglegesen kiírni amit meg szeretnék tartani.Most ha családi
videókról beszélünk/mondjuk a lányaim szülinapjai,ünnepek,szerepléseik/,akkor azért készítem azokat mert emlék és többször nem ismétlődik meg az az alkalom,és
,hogy bármikor visszanézhető legyen.Hi8 felvételem van egy jó néhány egyet sem
töröltem még le soha,viszont a tárolás ugye szalgon van ami nem túl tartós,most azért szeretnék minidv-t,hogy megoldjam az archiválást.
Van nekem is 2vinyóm plusz bármikor tudok kérni ha megszorulnék,de erre még nem
volt példa,mert ilyenkor írok néhány korongot.Az adattorlódás meg időm hiányában
keletkezik.
Egy jó tanács amit itt olvastam a fórumon,nagy adatmozgás/dv-géprevitel szer-
keztés előtt érdemes töredezettség mentesítést végezni,ami a te sok vinyódnál 2,0
A JVC DVL107-ről is tudnál valamit írni? Nem újonnan vettem, sehol máshol nem találkoztam vele, viszont kaptam hozzá magyar nyelvű, gyári használati utasítást.
Kaptam kölcsön egy panasonic minidv kamerát az elkészült film hdd-ra mentésével kapcsolatban lenne kérdésem, ami a következő: Melyik az a fomátum amit a legjobb feldolgozni pl.: avi, mpeg stb? Sajnos a NEROVE-n kivül más program nem áll rendelkezésemre az azzal készült dvd nem a legjobb, de legalább működik. A film letöltését ieee1394 csatolon keresztül töltöm le a kameráról.
Sajnos távol áll tölem a digitalizálás. Előre is köszönöm.
Érdekelnének vélemények Pana NV-GS400-as kameráról. Ki tud róla, meilyen tapasztalataitok vannak? Külföldi lapokban nagyon jókat olvastam róla és teljesen beindultam, hogy kell egy ilyen gép.
Tudtok olyan helyet ahol utángyártott akksikat és töltőket lehet venni? Canon-hoz kellene. A múltkor találtam egy oldalt, de elfelejtettem. Budapesti bolt volt.
Mindenkinek köszönöm az eddigi hozzászólásokat! Továbbra is várom véleményeteket az 5693 sz. felvetett témákkal kapcsolatban.
Tegnap elfelejtettem megkérdezni egy hasonló cipőben járó ismerősöm dilemmáját,miszerint ő egy Pana GS 150 és egy Sony HC 90E között vacilál.Ti melyik gépet ajánlanátok?
Még egy érdekes kérdésem lenne: van a forumon olyan aki a szerkesztés során 2 monitort használ?
Mercatoris2!
Milyen link alatt találom meg az általad említett francia tesztoldalt?
A GS400-nak van olyan szériája, ahol egy bizonyos kerregő hang hallatszik be a felvételbe (valami a szalagtovábbító mechanikából). Bővebben: www.pana3ccduser.com Előnye a nagyon sok manuális beállítási lehetőség.
HC1000-es: két fő hátrány: csak a gyárilag adott aksi fér bele, nem tehetsz bele nagyobbat, valamint: a manuális beállítási lehetőségek hiánya (illetve integrálása az érintőképernyőre). Persze az automatika jó, de ha nem csak az kell, akkor ez így kényelmetlen. Előny (a legfontosabb): viszont egy francia tesztoldal demoanyagai alapján a HC1000-es képe szebb, kevésbé zajos kevés fény mellett.
Ha érdekel a víz alatti videózás, akkor szempont lehet, hogy a Sony-hoz sokkal több féle tokot lehet venni, mint a Panához. www.amphibico.com www.ikelite.com www.sealux.de vagy sok cucc egy helyen: www.bhphoto.com
Na lejött végre.Kipróbáltam,csak épp elindítottam majd otthon tüzetesen megnézem.
Tényleg nagyon egyszerűen kezelhető,nincs itt normális mpegem csak egy rövid avi amit átkonvertáltam vele mpeggé,az pikpakk ment,meg egy gyors vágást csináltam.
Most nemtom hány képkockát hagyott ki vagy sem,mert sajnos szar az eredeti avi.
Az effekteket is megpróbálom rajta.
Elsőre premier koppintás ha nem licence.De az nem baj:)
A vágás egyszerűsége meggyőző,egyenlőre nem tudnám megmondani mennyivel
Szerintem vegyél Sony HC1000-et, már úgyis régóta kíváncsi vagyok rá, hogy milyen :-)))
Komolyra fordítva a szót, HC1000-ről még tényleg sosem hallottam, a GS400-ról meg sok jót hallottam már. Viszont a HC1000 sokkal újabb, ami mint tudjuk, semmit nem jelent :-)
Én csak az olcsóbb kategóriákról nyilatkozom,de ami neked kell azok csak jobbak lehetnek ezeknél.Ha nem filmet akarsz forgatni valamelyik kábeltv-nek akkor meg
elég az olcsóbb is,de nem lebeszélni akarlak mert ha nekem lenne 300-am kamerára nem tudnám melyiket választanám.
Sony HC1000 optikai stabilizátor+3ccd -ez is nagyon jó lehet.A kettő közül bármelyiket választod szerintem magasan kielégítik az igényedet.
Én sem mondtam, hogy ne lenne egyszerű, csak nem olyan eredményes. Na most már csakazértis, holnap rászánom magam, és felteszek két képet. Mindkét kép egy kivágás lesz egy DV aviból. Amolyan fogyókúrareklámos :-) Egyik előtte, másik utána :-) Mármint szerkesztés előtt és után. Ezt viszont ahogy lalilalilali is írta, bármelyik mpeg vágóeszköz másodpercenként max. 2-3 képkockával tudja megtenni. Viszont az az egséz videófolyamra ennél a feladatnál bizony nagyon észrevehetően nem ad megfelelő eredményt. Finoman fogalmaztam: szinte semmilyen eredményt nem ad.
És ez egy olyan példa lesz, ami abszolút házi videós feladat, mindennapi videózásban, otthon bármikor előfordulhat, és nem extra dolog. És igen hasznos.
Na, most hogy mindenkit jól felcsigáztam, jó éjszakát!
Mivel kihalt a videokamera-milyet,hol topic ezért úgy gondoltam ide írok. Végigolvastam a topic írásait,de még egy pár dolog nem tisztázott előttem:
- honnan ill. milyen géptipusoktól kezdődik a középkategória és honnan a félprofesszionális?
- egyáltalán mit, milyen funkciókat tekintettek félprofesszionálisnak?
Most szeretnék digi kamcsit venni, de nem belépő szintűt, hanem inkább félprofesszionális szint felé közelítő típust. Max. 300 ropi-ig.Elsősorban a hugom extrém ténykedéseinek (qvad,snowboard),kirándulások stb. megörökítésére kellene, jó képstabilizátorral.Továbbá nagyon fontos a kis méret. Eddig fotózással foglalkoztam, szóval nem teljesen ismeretlen a gyakorlati rész, csak a gépekben nem vagyok kellően tájékozott. Szóval a következő kamerákra gondoltam: Sony DCR-PC1000 Sony DCR-PC 350 Panasonic GS-250 Panasonic GS-250 Esetlég még Sony DCR-HC 1000 vs. Panasonic GS 400 igazán mi és mennyivel több a kettő között a különbség? Várom véleményeteket!
Szar ez a munkahelyi internetes kapcsolat,bérelt vonal 50megás! letöltés és engedélyez 120Kbit/sec-et ez a gennyes.+megszakítja a letöltést....hogy roh....
otthonról holnap letölti szezé.Mer nekem nincs monitorom most:(((
Nem vélek rossz szándékot felfedezni, ez egy fórum, itt mindent meg lehet beszélni.
Én mindig arra reagálok, ha valaki kategórikusan kijelenti, márpedig MPEG2-őt nem
lehet vágni, (itt nem rád gondolok), vagy nagyon nehéz. Erre szoktam mondani, hogy lehet vágni, és nem nehéz. Azt soha nem mondtam, hogy ugyanúgy lehet vágni mint a DV-t, mivel DV-t még soha nem vágtam. Viszont MPEG2-őt igen, és egy átlag home videos igényeit, szerintem kielégíti, a kapott minőség. Soha nem mondtam, hogy ez a non+ultra, csak azt, hogy hasznáható.
Én más fórumokon is előszoktam fordulni, és meg kell mondjam MPEG2 vágás, szerkesztés ügyben igen nagy a sötétség, de akinek eddig ajánlottam vágó progit,
az mind meg volt elégedve.
Látod, lalilalilali is azt mondja, hogy a vágás találgatás, valóban így van, ha nem megfelelő progit használsz.
Mindazonáltal, dezoe azt írta, hogy az MPEG2-őt nem egyszerű vágni, erre én azt
válaszoltam, hogy egyszerű. Erre jöttél Te az 5612-es hozzászólással. Ebben a szóban, hogy egyszerű, szerinted az van benne, hogy az MPEG2-es vágás jobb