Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Hát nem - 10 éve javítom őket. Minél újabb, annál gagyibb - mind.
"De a plazma ellen szól az is, hogy a múltkor benéztem a hátuljába és leesett az állam (asszem egy Pana boltban voltam). Tele van ventillátorral, amit már többször cseréltem az asztali gépben. Hallottam sírni őket és nincs mese, kell, hogy hangjuk legyen."
Csak a full hd-sekben van venti, és nem hasonlítanám az 50 centes csúszócsapágyas pc ventikhez.
"Ott van a hőleadása. Hihetetlen. Ha kívül ilyen hőt ad le, akkor mi lehet belül? A tapasztalat azt mutatja, hogy minél több részegység van egy ketyerében.... Én meg nem akarok a hátamon egy bazi tv-vel szervízbe rohangálni."
Tudod milyen rohadt forró egy lcd belsőség is? Az lcd-nél számold az 8-10-12 fénycsövet is egy-egy egységnek, ha egy behal, már letilthat a teljes inverter, aztán csak a sötét képet nézheted.
"Szóval nálam a megbízhatóság az, ami dominál. Egy ilyen "szarért" kiad az ember több százezer forintot és lehet hogy a konstrukció olyan, hogy két év múlva végleg bedöglik (inkább költeném másra). Persze mostanában erre mindenki széttárja a kezét, hogy ez van."
Pontosan, semmit sem terveznek manapság az örökkévalóságnak. Egyébként én az első 72 centis crt lapost közel annyiért vettem, amennyibe most egy 37" plazma kerül. Szóval a pénzedért egyre nagyobb méretet és több szolgáltatást kapsz.
Ugyanazt a képminőséget ne várd el tőlük amit eddig a hagyományos képcsöves tv adott, eleve nagyobb a képméret jobban kijönnek a hibák. Annál a kép csak rosszabb lesz.
Elmentünk megnézni a Samsung PS42 Q92HX plazmát. Annyira szar volt a képe, hogy nem mertük elhozni. Az eladó szerint csak azért, mert a boltban egyszerre sok készülék van rákötve az amúgy is túl hosszú kábelre, és otthon sokkal jobban néz ki. A férjem szerint itthon sem lenne jobb, mert nekünk is csak kábeles júpíszínk van.
Én nagyon szeretném, de mi van, ha tényleg nem jobb itthon sem? Nem szívesen hagynék ott két kilót egy rosszabb tv-ért. Nagyon ritkán dvd-zünk, elsősorban tv nézésre kapcsolnánk be. Vagy bele merjünk vágni?
Csak arról szóltam, hogy én nem a full-racionalizmus alapján döntöttem, hanem amire igazán vágytam. Így volt a Pana 42PZ700-sal is (FHD-ét akartam), igaz már el is adtam, de a Mercedes megvan! :-)
Valamit félre értesz, én a plazmagyártásról beszéltem általánosságban. Elég sok cikk jelent meg meg mostanában a plazma vs. LCD témában, hogy visszaesik a plazma panelek gyártása.........,ha gondolod várj még 5 évet és akkor kiderül hogy tényleg marad-e a plazma. Csak akkor meg nehogy az LCD/OLED kérdésen keljen rágódnod:)) Most akarsz tévét venni? -nem? Én se szívesen vennék olyan tévét amiben venti. van, de biztosan fogsz találni olyat amiben nincs, ha a plazmánál maradsz.
miért, ne lenne fontos? Az fejleszt, aki hosszan a piacon szeretne maradni. Aki fejleszt, az jobbat akar csinálni, mint a "szomszédja". Talán jobban is dolgozik. Talán.
Úgy választottam magamnak autót -és most tv-t is így szeretnék-, hogy megnéztem nekem mi lenne a legjobb.
Utána körbenéztem a piacon, hogy abban a kategóriában mi a helyzet.
Következett a futó gépkocsiállomány felmérése.
Miből teker az utakon a legtöbb? (ez egy lista persze, de az első 5, aki szóba jöhet)
Híre milyen a márkáknak? (szervíz, szerelő stb.)
Mennyibe kerül egy lengéscsillapító és egy első fékbetét cseréje?
Adnak-e hozzá légkondit? (napi bruttó 2 óra kocsiban, tehát fontos nekem)
Mennyire biztonságos?
Láttam-e -és hányszor- az út szélén lerobbant járgányt?
Megér nekem ez ennyit?
milyen híre van?
Több szempont nem jut eszembe, de ez már 3 éve történt.... :)
Megvoltak az információk és döntöttem. Vettem egy Opel-t. Nem a legjobb, de az igényeimnek (fenti kérdések mérlegelése után) megfelel. Ha a pirosban állok, akkor persze -nyálcsorgatva- megnézem az új Lexus-okat, megcsodálom a francia autók elegáns külsejét, vagy egy magasabb kategóriájú Opelre vetek pillantás, de egy pillanatig sem érzem azt, hogy rosszul döntöttem.
Valahogy így szeretnék televíziót venni most is.
Tehát igenis fontos szempont nekem, hogy a gyártó hosszú távon mit tervez. Meg, hogy van-e ventillátor benne! :)
Tudomásom szerint a Pana. 6-os szériájában volt ventillátor utoljára, most meg 8-nál járunk. Tény hogy nagyobb a hőleadás és a fogyasztás a plazmánál mint az LCD-knél ennek ellenére az általad is ismert okok miatt jobb választás lenne számodra a plazma. Nem hiszem hogy szempontak kéne lennie annak, hogy mi lesz a plazmagyártás jövője egy mostani tévé választásánál, ha jelenleg ez a legideálisabb választás.
Szerintem az üzlet osztozik a bankal a nyereségen, így érheti meg mindkettejüknek. Sikerült már így vásárolnom, de ahány üzlet annyi szokás, nem árt óvatosnak lenni.
LCD párti vagyok(voltam?). Főleg tv-re és dvd-re keresgélek már vagy 2 hónapja. Ahogy itt sokan, én is kezdek -ahogy egyre többet olvasok és tudok meg a dolgokról- megzavarodni. Nálam az LCD azért nyerő mert hosszú évek óta dolgozom ilyen monitor előtt, és van ami már 4 éve folyamatosan megy. Körülöttem van vagy 30-40 db és még egyet sem vittek javítani.
Ebből azt szűrtem le, hogy MEGBÍZHATÓAK. A plazmákról nincs ilyen információm és még szervizes ismerősöm sincs... Ezért nem is fordult meg a fejemben a plazma, pedig amire használnám, arra ez lenne az ideális. Ezt láttam is és olvastam is róla. Meg ott van a felbontás is. Alapból többet tud az LCD, mint a plazma. De kell-e nekem? Biztos nem kerül a házba játék (konzol). Engem se érdekel, hál'stennek a gyereket se érdekli.
HD ready vs. fullHD ügy. Az előbbiek (játék) miatt nem igazán látom, hogy miért kellene nekem fullHD. Amúgy is max.37" lehet a készülék, nekem nem kell, hogy betöltse a szobát, nem dísznek vásárolom. Néha-néha hetente 2x-3x leülök ha van valami jó műsor és azt nézem vagy rá szertném kötni a notebookot és divX-Xvid szertnék nézni rajta.
De a plazma ellen szól az is, hogy a múltkor benéztem a hátuljába és leesett az állam (asszem egy Pana boltban voltam). Tele van ventillátorral, amit már többször cseréltem az asztali gépben. Hallottam sírni őket és nincs mese, kell, hogy hangjuk legyen. Ott van a hőleadása. Hihetetlen. Ha kívül ilyen hőt ad le, akkor mi lehet belül? A tapasztalat azt mutatja, hogy minél több részegység van egy ketyerében.... Én meg nem akarok a hátamon egy bazi tv-vel szervízbe rohangálni.
De a palzmának jobb képe van, ha TV adást néz az ember. Nincs mese. Csak azt nem tudom, hogy mennyire megbízhatóak és hosszú távon a gyártók mennyire viszik tovább a lapostévében ezt a vonalat...
Szóval nálam a megbízhatóság az, ami dominál. Egy ilyen "szarért" kiad az ember több százezer forintot és lehet hogy a konstrukció olyan, hogy két év múlva végleg bedöglik (inkább költeném másra). Persze mostanában erre mindenki széttárja a kezét, hogy ez van.
meg tudja valaki mondani, h. mi a trükk a 10xrészletben (0%)? ha kp-val fizetek, akkor ugyanazt az árat rakom le egyszerre, mintha ar/10 részletet fizetek ki 10 hónap alatt... Van egyszeri kezelési költség, amit nem írnak ki?
kicsit visszaolvastam, és láttam másnak is volt hasonló problémája. újrahangoltam, és most már bizton állíthatom: Magyarország nem Kelet, hanem Nyugat Európa!!:)))))
lenne egy kérdésem. most helyezem üzembe a tv-t, bedugom a koax kábelt, automata keresés, és képem van, hangom nincs......vissza a kábelt a régibe, ott tökéletes. azt írja a használati, ha nincs bemeneti jel, monot ír csak ki.nnna, hát sajna most csak ez van, ezek szerint nincs bemeneti jel...miért lehet? légyszi segítsetek, mert már kezdek feszült lenni.
Mindent elolvastam amit lehetett a témával kapcsolatosan, azonban arra vonatkozó hozzá szólást nem találtam, hogy az akciós Pana vagy Samsung plazma amit a Média Markt is hirdett azaz olcsóbb kategória is jó?
Vagy van egy szint ami alatt nem szabad venni akár plazmát akár lcd-t.
Évek óta nem gyártanak olyan lcd/plazma tv-t ami ne lenne hd ready, ez csak parasztvakítás, hogy külön kiemelik, pedig nem előnye egy tv-nek, hanem hátránya. Olyan mintha azzal reklámoznának egy autót, hogy CSAK 40 lóerő! Csak az átlagember elhiszi, hogy ha hd redít vesz akkor milyen jó neki, mert ő nem hülye.