a Pán Péteres film nem mese(már ha a Peter Pan és Wendytől irtózol, vagy a Hook kapitány féle izéktől:), érdemes megnézni, ajánlom. azt regéli el, h született a mű elég megindítóan
tulképp hasonló a véleményem róluk, kivéve természetesen a Titanicot, amibe sikerült hálivud összes közhelyét belesűríteni a minél nagyobb haszon érdekében(kivéve a hepi endet, nagyon ravasz ez a Cameron:)
Tenyleg kivancsi vagy?:) Na jo, hat en leirhatom. Szinte mindrol jo velemennyel vagyok, ezek tobbnyire olyan filmek, amiket mindenkinek latnia kene.
Az Amelie rendkivul kedves, aranyos film, tele eletkedvvel, csodalatos zenevel, iszonyu hangulatos, szep kepekkel. Nem sok rosszat tudnek mondani rola, talan a legjobb francia film, amit valaha lattam. Igen, az elozetese bena volt:) De az lenyegtelen.
A Titanic egy rendkivul nagyszabasu film, nagyon jo aranyerzekkel osszeallitva, James Cameron nem veletlenul az egyik kedvenc rendezom:) Sokaig nem akartam megnezni, de aztan egyaltalan nem bantam meg, hogy beadtam a derekam, az egyik legszebb romantikus filmnek tartom, amit eddig lattam.
A Mulholland Drive az egyik kedvenc filmem, arrol mar vegkepp nem tudok rosszat mondani:) Szerintem Lynch legjobb munkaja, egy hihetetlen alkotas, amit akarhanyszor megnez az ember, mindig fedezhet fel benne valami ujat, esetleg egy uj ertelmezest. Egy igazi mestermu, ahol minden aprosag a helyen van, minennek oka van, es valami megmagyarazhatatlanul jo erzes akarhanyadszor is vegignezni:) Badalamenti csodalatos zenejerol mar nem is beszelve...
Az En, Pan Petert nem lattam, es nem is nagyon hinnem, hogy megnezem, mert borsodzik a hatam a Pan Peteres filmektol:) Ugyhogy errol nem is tudok mit mondani:)
Az orakban leginkabb kedvenc szinesznom, Julianne Moore jeleneteit nagyon szeretem, hihetetlenul jol jatszik, szerintem az Akademia legnagyobb hibaja volt a sok nagy mellett, hogy neki ezert (sem) adta meg az Oscart. Ez a tortenetszal nagyon erdekes, de masik ketto mar szerintem hagy maga utan kivanni valot. Mint film is erdekes, es elgondolkodtato, de valahogy nekem annyira nem all ossze egyetlen egessze. Azert szivesen nezem meg barmikor.
Hat nagyjabol ennyi, remelem megertesz:) Neked mi a velemenyed ezekrol a filmekrol? Miert kerdezted?
Zsenialis, az lehet. Talan az mentette meg az unalomba fulladastol ez a filmet:) Nem tudom, nekem nem igazan tetszett. Ertelmetlenul hosszu jelenetek, erdektelen tortenet, a bevagasok meg azt a minimalis lenduletet is megtorik... Tudom hogy szentsegtores ilyet mondani egy kultfilmnek kikialtott alkotasrol, de nekem csalodas volt a Kill Bill utan. Persze el se kellett volna ra menni, de megiscsak Tarantino, ugyhogy adtam neki egy eselyt. De ez inkabb a Ponyvaregeny stilusa volt, vagyis nekem nem jott be.
A kaptar viszont az egyik kedvenc filmem volt, lattam mar nehanyszor, a 2. resz ezt egyertelmuen felulmulta szerintem, igy nem maradt mas valasztasom, masfel ev utan ujra 10 pontot adtam:) De azert ezt meg tervezem meg egyszer megnezni, hogy valoban jol dontottem-e.
Nagyon kíváncsi vagyok az indoklásodra, hogy a mai film egyik legkiválóbb rendezőjének vitathatatlanul zseniális alkotására a Kutyaszorítóbanra miért adtál 4.5-öt és az iszonyatosan felesleges és bárgyú és agyatlan kaptár2-re pedig 10-et?
Termeszetesen ez a januari lista akar lenni, csak kicsit elcsusztam vele. Tehat a Ray-nak meg nem kene benne szerepelnie, mivel az mar februari bemutato.
Kaptar 2. - Apokalipszis 10.0 A tuzbol nincs kiut 8.5 A nemzet aranya 8.0 A bukas - Hitler utolso napjai 8.0 Ray 8.0 Valotarsak 7.5 A pokol anatomiaja 7.5 Az utolso gyemantrablas 7.0 Kutyaszoritoban 4.5
A 2005-os varolista (A VOX 2004 decemberi es a CINEMA 2005 januari szamaban talalhato osszeallitasok alapjan):
1. A kaptar 2: Apokalipszis (januar 13)
2. Vilagok harca (junius)
3. Kingdom of heaven (tavasz)
4. Elektra (marcius)
5. Wimbledon - Szerva itt, szerelem ott (februar)
6. Domino
7. Elizabethtown (szeptember)
8. Penge III - Szentharomsag
9. Az elatkozottak (nyar)
10. Stealth (osz)
Harry Potter es a tuz serlege (december)
The island
Million dollar baby
The grudge
In good company
Batman Begins (nyar)
Land of the dead
Fahrenheit 451
The jacket
Alone in the dark
Termeszetesen nem Vagyastarsak, hanem Valotarsak, az egy masik film:) De ilyen hulye cimhez mar valami kulonos tehetseg kell szerintem. Kitalalni is, node eszbentartani...
Vegul alljon itt a tavaly januarban osszeallitott eves varolistam. Az elso 10 film sorban van, a masodik 10 nincs. Zarojalben a tenylegesen elert helyezes, meg a vegen a film pontszama van. Nehany filmet nem mutattak be iden, azoknal termeszetesen nincs helyezes. A kovetkezo filmek nem szerepeltek a varolistan, ennek ellenere Top 10-esek lettek: Troja, Tizenharom, Rekonstrukcio, Underworld, Az elet nelkulem). Tehat csak a Top 10-es filmek felet sikerult megjosolnom az ev elejen:)
1. (2.) Alien vs. Predator -- 9.5 2. (1.) Pokember 2. -- 9.5 3. (-) A kaptar 2: Apokalipszis (2005 januar 13) 4. (6.) Kill Bill 2. -- 9.0 5. (44.) 80 nap alatt a Fold korul -- 8.0 6. (3.) Az utolso szamuraj -- 9.5 7. (-) Wimbledon (2005 februar) 8. (12.) Felejtes -- 9.0 9. (16.) Texasi lancfureszes -- 8.5 10. (13.) Pitch Black 2. - Riddick tortenete -- 9.0
(7.) Holnaputan -- 9.0 (62.) Terminal - 7.5 (-) Vagyastarsak - Talar igen, talar nem (2005 januar 20) (-) Mortal Kombat: Domination (2005) (-) Alone in the dark (2005) (32.) Ordoguzo: A kezdet -- 8.0 (38.) A falu -- 8.0 (51.) A passio -- 7.5 (15.) Nagy Sandor, a hodito -- 8.5 (-) The perfect score -- 5.5