Keresés

Részletes keresés

Sarkany Creative Commons License 2003.12.23 0 0 741
Nagy felismerés! Kb. olyan horderejű, mint a langyosvíz felfedezése! :))
Előzmény: Pokrócz (740)
Pokrócz Creative Commons License 2003.12.22 0 0 740
Nekem idáig is nagyon jó volt !!!

De most már tudom, hogy nem én vagyok az egyetlen gyenge jellem. :))

Előzmény: Sarkany (739)
Sarkany Creative Commons License 2003.12.21 0 0 739
"Ezt szerettem volna hallani."

Mitől lett most jobb Neked? :))

Előzmény: Pokrócz (738)
Pokrócz Creative Commons License 2003.12.17 0 0 738
"Mindannyian előítéletesek vagyunk"

Ezt szerettem volna hallani.

Előzmény: Törölt nick (737)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.17 0 0 737
Azért ne velem takarózz. Nem tudtam, hogy léteznek rózsafüzér társaságok, de ebben bizonyára az is szerepet játszott, hogy nem aggattak rózsafüzért a fákra. Lehet, hogy - ahogy Te fogalmazol: - szabadon használják a keresztény szimbólumokat, ettől függetlenül még nem láttam az utcákon rózsafüzéreket.
Mindannyian előítéletesek vagyunk, Pokrócz. Te is. Ki-ki más irányba, de akkor is.
Előzmény: Pokrócz (730)
Sarkany Creative Commons License 2003.12.16 0 0 736
Maradjunk annyiban, hogy a feltett kérdéseiddel nem tudtál meggyőzni!
Ettől még a Jobbik annyi keresztet állíthat, amennyire engedélyt kap és mindenki azt gondol erről, ami neki jólesik...
Előzmény: Pokrócz (735)
Pokrócz Creative Commons License 2003.12.16 0 0 735
"Miféle kapacitásról van beszélsz itt? A JOBBIK akkor asztalos üzem vagy párt?"

Erediben én azért tettem idézőjelbe a "kapacitást", hogy mindenki azt gondolhasson bele amit akar. Pl. anyagi, emberi, stb. kapacitás.

A többi reagálásodra már nem érdemes válaszolni. Sajnálom.

Előzmény: Sarkany (734)
Sarkany Creative Commons License 2003.12.16 0 0 734
"Lehet, hogy állítottak..."

Lehet, de nem állítottak!
(Kérdésre egyébként illetlen dolog kérdéssel válaszolni! Állítólag éltél egy évig plébánián! Ott nem mondtak valami hasonlót?)

"Talán mostanra lett meg hozzá a "kapacitásuk""

Miféle kapacitásról van beszélsz itt? A JOBBIK akkor asztalos üzem vagy párt?

"Ezzel minden olyan embert sértesz egy kicsit, aki politikára adta a fejét."

Lehet, de aki politikára adja a fejét nem érdemel mást!

"Meggyőződésem, hogy a meggazdagodott politikusok között nagyon sok tehetséges ember van, aki a civil üzleti életben is magasra vitte volna, ha azon az úton indul el."

Vitatom! Ennyi "senki" és lúzer Rákosiék óta nem volt volt a magyar parlamentben...

"A megélhetésnek igen keserves módja a politizálás, arről Szabadi, Várhegyi és egyéb urak sokat tudnának mesélni."

A lebukott bűnözőknek mindig keserves. Várhegyi jogerősen köztörvényes, Szabadi csak elsőfokon...

"Ha arra gondolsz, hogy a jobbikosok is a zsíros fb. tagságokért, vagy a mandátumokkal járó képviselői díjazásokért barkácsolnak kereszteket, akkor erre - javaslom - kérdezz rá náluk."

Ha még erre sem tudsz válaszolni - azt kell mondanom - elvtelenül véded őket! Lelked rajta!

Előzmény: Pokrócz (733)
Pokrócz Creative Commons License 2003.12.16 0 0 733
"A JOBBIK, mint mozgalom, miért nem nyúlt a keresztállításhoz, mondjuk tavaly ilyenkor?"
Lehet, hogy állítottak, csak kevesebbet és máshol, nem a főtereken, így senki sem figyelt fel rájuk. Ki tudja?

"Miért éppen a párttá alakulást követő hetekben került erre sor?"
Talán mostanra lett meg hozzá a "kapacitásuk". Ki tudja?

"Lehet engem cimkézni, bár szerintem Te vagy naív! Nem akarod belátni, hogy a megélhetésnek a legkönnyebb és legjobb módja ma Magyarországon a megélhetési politizálás! Ehhez pedig voksok kellenek, nem is kevesek. Erről szól a történet..."

Ezzel minden olyan embert sértesz egy kicsit, aki politikára adta a fejét. Meggyőződésem, hogy a meggazdagodott politikusok között nagyon sok tehetséges ember van, aki a civil üzleti életben is magasra vitte volna, ha azon az úton indul el. Ugyanis a két területhez nagymértékben hasonló adottságok kellenek (kompromisszumkészség, konspirációs készség, túlélési ösztön, stb.).
A megélhetésnek igen keserves módja a politizálás, arről Szabadi, Várhegyi és egyéb urak sokat tudnának mesélni.

Ha arra gondolsz, hogy a jobbikosok is a zsíros fb. tagságokért, vagy a mandátumokkal járó képviselői díjazásokért barkácsolnak kereszteket, akkor erre - javaslom - kérdezz rá náluk.

Előzmény: Sarkany (732)
Sarkany Creative Commons License 2003.12.16 0 0 732
Talán valami cáfolatot az általunk írtakra mielőtt prejudikálsz! :))

A JOBBIK, mint mozgalom, miért nem nyúlt a keresztállításhoz, mondjuk tavaly ilyenkor?
Miért éppen a párttá alakulást követő hetekben került erre sor?
Lehet engem cimkézni, bár szerintem Te vagy naív! Nem akarod belátni, hogy a megélhetésnek a legkönnyebb és legjobb módja ma Magyarországon a megélhetési politizálás! Ehhez pedig voksok kellenek, nem is kevesek. Erről szól a történet...

Előzmény: Pokrócz (731)
Pokrócz Creative Commons License 2003.12.16 0 0 731
Szabolcs! Jelentem Fabio és Sárkány urak előítélete hibátlanul működik.
Előzmény: Törölt nick (725)
Pokrócz Creative Commons License 2003.12.16 0 0 730
Szabolcs kétségbe vonta a rózsafüzér társulatok létét, ezért gyorsan bizonyítékot citáltam. Az egész pedig onnan indult, hogy azt találtam kérdezni, hogy ha az egyik társaság szabadon használhat egy keresztény szimbólumot/eszközt, akkor egy másik társulat azt miért nem teheti meg egy másik szimbólummal/eszközzel. Lehet, hogy a példa nem volt szerencsés, legközelebb jobbat keresek.
Előzmény: Sarkany (729)
Sarkany Creative Commons License 2003.12.16 0 0 729
A belinkelt websitenak mi köze a karácsonyi keresztállítás témájához?
Talán ezen a honlapon is elidőzött Szent István, mint Nemeskürthy szerint Alcsútdobozon?
Előzmény: Pokrócz (709)
Sarkany Creative Commons License 2003.12.16 0 0 728
"ezentúl ha bármilyen politikai párt bármilyen szimbólumhoz nyúl, akkor kapásból feltételezni kell a népszerűséghajhászást?"

Mert mi másért nyúlna "bármilyen szimbólumhoz"?

Szabolcs!

A cikket természetesen végigolvastam. Csupán azt szerettem volna illusztrálni, hogy bizonyos sajtómunkásoknak is averziói vannak a karácsonyi keresztállításokkal kapcsolatban és ahol lehet ennek így vagy úgy hangot is adnak.

Labdarúgás témájához

A foci annyira nem érdekel, hogy nem is tudom az idejét mikor néztem utoljára végig egy labdarúgó mérkőzést.
A témához csupán annyit, hogy harminc éve nem tud kigyógyulni abból a tévhitből a magyar labdarúgás szakvezetése, hogy a sikereket a szövetségi kapitány személyétől várja. Hogy is mondta Minarik Ede, a mosodás? "Kell egy cspat..."

Terlának

Amit írtam, arra a hozzászólásod késztetett. Tudom, rossz srófra jár az agyam... :))

Előzmény: Pokrócz (723)
Pokrócz Creative Commons License 2003.12.16 0 0 726
Hát belőled ennyi minimális előítélet is hiányzik?
Azért megvárom Sárkány és Fabio válaszát is.
Előzmény: Törölt nick (725)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.16 0 0 725
Nem.
Előzmény: Pokrócz (723)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.16 0 0 724
Fabio, mondjál le!
Egyetértesz, Pokrócz?
Előzmény: Pokrócz (722)
Pokrócz Creative Commons License 2003.12.16 0 0 723
Az eddigi hozzászólások alapján egy újabb kérdés az urakhoz:

ezentúl ha bármilyen politikai párt bármilyen szimbólumhoz nyúl, akkor kapásból feltételezni kell a népszerűséghajhászást?

Pokrócz Creative Commons License 2003.12.16 0 0 722
Látod B.Sz., életünk első egyetértését Fabio máris kivégezte.
Előzmény: Törölt nick (721)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.16 0 0 720
Khm.
"amikor rózsakeresztes társaságot emlegettél" Mármint rózsafüzérest. Bocsika.
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.16 0 0 719
Nem bocsánatról van szó. Én elismerem, hogy nem hallottam olyanról, hogy "Rózsafüzéres Társaság" (legföljebb rózsakeresztesről, de azt ne keverjük ide). Azt viszont továbbra se hiszem, hogy erre a keresztény alapokon álló St. Stephen's-re (vagy bármilyen hasonlóra) céloztál, amikor rózsakeresztes társaságot emlegettél. Azt megelőző két mondatod nem erre logikáz.
Na mindegy. Mit szólsz Matthaushoz?
Előzmény: Pokrócz (718)
Pokrócz Creative Commons License 2003.12.16 0 0 718
Ezennel bocsánatot kérek, amiért Te még nem hallottál a rózsafüzér társulatokról, és pedig fel mertelek világosítani róla. :)

Már várom, hogy igazat adhassak Neked. Beszélgessük pl. a fociról. :)

Előzmény: Törölt nick (716)
Pokrócz Creative Commons License 2003.12.16 0 0 717
A két dolog közötti hasonlóság: a funkció.
Különbség: minden más.
Előzmény: Törölt nick (715)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.16 0 0 716
Kedves Pokrócz, ugye Magad se gondolod, hogy elhiszem, hogy a keresztény szellemiségű St. Stephen's English Rosery Societyre gondoltál, amikor ezt írtad: "Manapság irritálja a magyar társadalmat, hogy egy keresztény országban egy társadalmi szervezet kereszthez nyúl? Miért? Egy rózsafüzér társaság használhatja szabadon kedvenc játékszereit? Miért?".
Hidd el, sokat nőnél a szememben, ha csak egyszer mindenféle "igen, de" nélkül elismernéd, hogy tévedtél, vagy legalábbis pontatlan voltál. Teljesen hétköznapi dolog, mindenkivel megesik.
Látjátok, milyen mocskos a politika és mennyire el van durvulva az emberek közötti párbeszéd Magyarországon. Mi Pokróczcal nem ugyanarra szavaztunk tavaly, és most meggebedünk azért, hogy csak azért se adjunk SEMMIBEN igazat a másiknak.
Előzmény: Pokrócz (709)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.16 0 0 715
Büszke vagyok rá, hogy ismerhetlek, hiszen annyi mindenben járatos vagy, kedves Pokrócz. Légy szíves, világosíts föl engem is, mi a különbség a dzsapameditáció során használatos dzsapalánc, és a katolikus rózsafüzér, azaz e között:
Előzmény: Pokrócz (712)
terla Creative Commons License 2003.12.16 0 0 713
Aki szelet vet..
Többeknek: Az emberi civilizáció(kultúra?) kb 6000 éves: "Modern", pártokon alapuló demokráciák kb 200 éve léteznek, s már napjainkra is a manipulatív technikák-mass média, sajtó, globalizáció- hatására hanyatló korszakukba értek.Csányi Vilmos etológus ( A baloldallal rokonszenvező kiváló tudós egyébként)a Mindentudás Egyeteme minapi előadásában kifejtette, hogy kultúránk, a nyugati kultúra válságos helyzetbe került a személyes autonómia, (a liberális eszmény, az önmegvalósítás,a szinglik) és a felduzzadt nagyvárosi tömegtársadalom együttes hatására. Genetikai készletünk a 20 ezer évvel ezelőtti kiscsoportos , 30-50-100 fős viszonyokra mutálódott, szelektálódott. (20 ezer év kellene, hogy genetikailag alkalmazkodjunk a mai viszonyokhoz.) Nincs annyi időnk...Hiába jönnétek a válasszal, hogy gének helyett majd a mémek, a modern kommunikáció, a kulturális információ átadók helyettesítik a géneket...A bekódolt vislkedést nem lehet ilymódon megváltoztatni. Bűnözés, devianciák, a társadalom szétesése, fejreállt korfák, ezek a liberális tömegdemokrácia melléktermékei. És ennek mi köze a keresztállításhoz? Ez utóbbi csak tünete a rossz közérzetnek.A statisztika valóban behatolt már mindenhova Fabio, de a statika és társtudományaiban azért még nem releváns..
Sárkány jó módszere szerint belemagyaráz olyant is korábbi fejtegetésembe, amit egyáltalán nem állítottam. Fene akar ideologikus államot. Sajnos az egyéni akaratoktól függetlenül is érvényesülnek ideológiák a modern államokban is. (Keynesianizmus, M. Friedman féle neoliberális gazd. pol., de akár az amerikai szekták őrületes terjedése-Bush metodista egyházacskája-ezek mind ideológiák, B.Sz. nemde? Hosszú voltam, bocs.
Pokrócz Creative Commons License 2003.12.16 0 0 712
"Nincs rózsafüzér társaság. A rózsafüzér a katolikus liturgiában játszik fontos szerepet. Ha esetleg a Krsna-tudatúakra gondolsz, azoknak nem rózsafüzér van a nyakában."

Ehhez még annyit, hogy én éltem egy évet egy r.k. plébánián, úgyhogy a katolikus liturgiába inkább ne menjünk bele. (A Krsna-tudatúakat pedig majdnem ugyanolyan jól ismerem, őket is hagyjuk békességben.)

Előzmény: Törölt nick (708)
Pokrócz Creative Commons License 2003.12.16 0 0 711
Fabio!
Tehát a csőcselék definíciója:
"Utcán handabandázó, munkaidőben ráérő emberek. Nagyobb politikai erők által,többnyire nem vállaltan manipulált,kis társadalmi támogatottságú hangos csoportosulás. A polgári koaliciótól jobbra értelemszerűen mindenki, aki politikai nézeteinek hangot ad."

Ezt ismét komolyan gondoltad? Hihetetlen.

Előzmény: Törölt nick (704)
Pokrócz Creative Commons License 2003.12.16 0 0 710
Végig olvastad egyáltalán a cikket?
Előzmény: Sarkany (707)
Pokrócz Creative Commons License 2003.12.16 0 0 709
Már hogy a csudában ne lenne. Minden valamire való egyházközség mellett működnek különböző csoportok, melyek közül az egyik lehet a rózsafüzér társulat vagy társaság ("ROSARY SOCIETY").

Csatolok egy ilyet, ha eddig nem találkoztál volna vele.

Előzmény: Törölt nick (708)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!