Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Nagyon szivesen,vagy széndioxidot vagy corgont az (argon és széndioxid keveréke) használsz védoőgázként,az a kérdés hogy mennyire számit a varrat minősége,mert ha szebb és fröcskölésmentesebb varratokat szeretnél akkor a corgon kell a kevert gáz.Ha annyira nem számit akkor mehet széndioxiddal is.
Van egy Debreceni illető aki a jófogáson hirdet,van nála co palack töltve,corgon is töltve és a leszállitásban is tud segiteni!
Szerintem kisebb palacja is van mert ez nem épp a legkisebb de nem is a legnagyobb,de minnél nagyobb a palack annál jobban jösz ki pénzben a töltéskor.
Egyenlőre ennyi,de majd jön más is és irnak véleményt,segitenek a választásban.
Nagyon vigyázni kell vele!! A bordó vegyépszeres munkaruhát pár héten belül szinte fehérre szívta az ív elől a mellkas résznél.Az awisokat már erről is felismerték.Ja,a cucc ment!
Amúgy érdekes ez az awis eljárás,nem tudom észre vettéttek-e de kb 10ed annyi idő alatt pirosra kapja az ember bőrét mint a bevontelektródás hegesztés,pedig csak pár próba varrat volt awival! :) Karvédőt kell használni szigorúan,nem elég a kesztyű,MMA nál csak akkor használtam karvédőt ha fél napot szinte csak hegesztettem.
Értem,na minden esetre ha a boltnak nem okoz problémát akkor kicseréltetem a gépet Hf esre,igy könnyebb lesz indulnom,a wolfi is megmenekül a kezdésnél anyaghoz érintéstől meg a szelepet sem kell nyitogatni,innentől már csak gyakorlás kérdése szrintem.
Igen, de 160 Ft volt egy pálca a helyi vízvezetékes boltban. Képem nincs, mert a kocsim padlólemeze volt az áldozat, már letömítettem. MIG huzalban is van belőle 0.8mm -es méretet láttam a neten, külföldön sok helyen használják karosszériások, innen az ötlet.
Soha nem hallottam volna a hangján hogy sűvit,tehát hogy hosszú lenne az ivhossz.
Persze hogy van lemezem,laposvasam azon is toltam már egy két varratot,na most itt azért mondok egy olyat hogy értem én hogy az awi érzékeny stb de hogy nekiállok záztszelvényből valamit csinálni és awizni akarom akkor minden egyes szelvény véget takaritsak ki az durva.
Nem akarok már több képeket feltenni mert tőlem van tele a fórum :) :) de ha valamit annyira szarul csinálnék akkor szerintem nem lennének ilyenek a varrataim mint itt.(nem azt mondom hogy király,de ennyi gyakorlás után a fölső nem olyan rossz szerintem)
Ja, hát nem kényeztetik el a felhasználókat a gyártók, de azért a BLM-nél van valami mankó.
Nekem is úgy rémlett, hogy az Ergus kezelésit Lacinak is elküldted. Abban pedig minden alap megtalálható. Annál összeszedettebb anyagot nem nagyon találni. El kellene olvasni, sok kérdésre választ adna :-)