Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Én értem. Egyébként nem is 30, hanem "csak" 23 (98-75) a különbség, és akkor hagyjuk az MMA-t. Dragonnál műanyag előtoló, 185-nél öntött alu. Dragonnál 2,5m beépített (szelepes) munkakábel, a 185-nél egy 3m-es binzel mb15-ös.
Mérlegelni kell, nem mondom hogy nem lehet jó, csak épp pont annyiba kerül hogy - szerintem - nem a legjobb vétel. Egy tizessel olcsóbban tuti vétel lenne kezdő gépnek.
Nézetem én is hogy lehet ajánlani kezdő gépnek, de jobban belegondolva nem éri meg a 185-ös alfához képest :-(
Belül szerintem butított 165-ös gorilla.
Amiért nem éri meg a 185-höz képest: nincs MMA funkció, fix a munkakábel. (kijelző sincs, de mondjuk tudhatjuk hogy sok jelentősége annak nincs is) Ha a Co2 center(euro) aljzat + 3m-es binzel mb 15 ak + mma munkakábel + funkció árát hozzá adod, akkor pont kijön az a 30.000 különbség.
Teljesen jó az a kamera! Tudja a FullHD-t, ettől több nem kell.
Kicsi állványra nem akartam költeni, már az elején elterveztem, hogy én fogom csinálni. Öcsém meg adott egy fél profi nagy állványt, arra csak egy 1/4" talpat kellett venni és már fel is ment rá a GoPro.
Lenne egy kérdésem,két gép között (MMA/DC AWI) milyen hatással van ha az egyiknek a üresjárati feszültsége 60V a másiké pedig 80V?
Ha jól tudom MMA-nál előnyt jelenet a nagyobb üresjárati Volt,vagy ez nem igazán számit mert attól az üzem közbeni a Volt lehet egyforma mind két gépnél?
Dc Awi-nál hátány vagy előny lehet a nagyobb feszültség?
Több dologra hívnám fel a figyelmed palack témában, nehogy később gond legyen belőle.
1. csak olyan palackot érdemes beszerezni amit később töltetni is tudsz. Ez mindig helyi sajátosság a közeli cseretelepen ahol majd töltetnéd, tehát előbb ott kell kérdezősködni.
(csak egy példa, hogy nálunk a siad, vagy a linde csak 150 baros nagy - 6,4m3-es, 160cm, 50 kg - palackot tart, és tölt. minden mással elhajtják az embert)
2. reduktorból Csikarc ajánlott itt pár hete fűtöttet, nagyon jó áron, szerintem azzal járnál a legjobban ha még tud belőle.
A leg praktikusabb viszont az lenne ha mindent egy helyen szereznél be.
A Kranom-ot kéne felhívnod (alfaweld) ők árulnak mindent. Volt olyan akciójuk amikor összeraktak csomagba 185-ös kombit, hegesztőkocsit, reduktort kis 5kg co2 töltött (5kg a töltet súlya) palackot, és így egyben volt 150.000. Semmivel nem kellett bajlódni, mindent leszállítottak egyben. Árulnak 2,1m3-es corgon palackot is (ha jól tudom az a 10 kg-s co2 palack mérete)
Szerintem nekik küldj e-mailt, vagy hívd fel őket.
Igen kell egy reduktor is,amit linkeltél az pont megfelelő.
Ha látnánk amit néztél corgon palackot 5kg ost akkor többet tudnánk mondani,mert lehet csak egy cég töltési árait nézted,de valószinűbbnek tartom hogy magánszemély hirdetését nézted és az ár palacra és töltetre vonatkozik.
A bevontnal sokat kitakar az ivfenybol a bevonat, foleg, ha leszoritott ivvel hegeszt az ember. A szemet sem zavarja annyira + jobban lehet az omledekre figyelni, ha jo szogbol nezi az ember. AWI-nal teljesen nyitott az iv, joval tobbet kap belole az ember.
Ami még szögetütött a fejemben (egy kis esztergálás és tápegység javítás közben),hogy kell e a palackhoz valami speciális szelep vagy egy sima elzáró elegendő?!