"Ezek szerint mindenben egyet értesz a jelenleg érvényes törvényekkel, merthogy ez ma így törvényes, ahogy leírtad."
Szigorítanám.
Ha igaz lenne, amit írsz, pl. a Fidesz nem tudta volna eladni anno a székházát és nem tudta volna kilopni magánzsebekbe a pénzt. Botrány volt az ügyből ugyan, de csupán a retorika szintjén. A felelősségrevonás - jó hazai szokás szerint - elmaradt.
"Ebből pedig az következik, hogy nem kívánsz/tudsz részt venni a manapság működő népképviseleti demokráciában."
"Szigorú könyvelésre és adóbevallásra kötelezném a pártokat. Az könyvelést és az adóbevallást rendszeresen ellenőrizném. Összevetném a bevételeket a párt vagyonának gyarapodásával és az egyéb bérjellegű és dologi kifizetésekkel."
Ezek szerint mindenben egyet értesz a jelenleg érvényes törvényekkel, merthogy ez ma így törvényes, ahogy leírtad.
A jelenlegi önkormányzati és/vagy parlamenti képviselődet el szoktad-e rendszeresen számoltatni? Miért nem? Ő közvetlen Téged képvisel. Ahogy írtad, Tőled kapja a fizetését.
Ismersz olyan országot, ahol csak független képviselők vannak? Szolnokon létezik olyan ember, akit Te alkalmasnak találnál? Ha igen, akkor van ezeknek olyan részhalmaza, akik vállalnák is? Bizonyára nincs.
Ebből pedig az következik, hogy nem kívánsz/tudsz részt venni a manapság működő népképviseleti demokráciában.
"Hogyan ellenőriznéd, hogy csak a tagdíjak jelenthessék az egyetlen bevételi forrást a pártkasszában?"
Szigorú könyvelésre és adóbevallásra kötelezném a pártokat. Az könyvelést és az adóbevallást rendszeresen ellenőrizném. Összevetném a bevételeket a párt vagyonának gyarapodásával és az egyéb bérjellegű és dologi kifizetésekkel. Eltérés esetén első ízben keményen büntetnék, másodszorra feloszlatnám a pártot...
"mi a nagyobb baj, ha valaki a politikából él, (ezért fizetést kap) vagy mindezt egy párt keretein belül végzi?"
Nagyobb baj az utóbbi, mert az a jelenlegi keretek között szinte ellenőrizhetetlen. Ha valaki csak politikából él, (ezért fizetést kap) kitől is kapja a fizetést?
Hogyan ellenőriznéd, hogy csak a tagdíjak jelenthessék az egyetlen bevételi forrást a pártkasszában?
A független képviselőket nem számítod politikusoknak? Azaz mi a nagyobb baj, ha valaki a politikából él, (ezért fizetést kap) vagy mindezt egy párt keretein belül végzi?
A képviseleti demokrácia - szerintem - nem egyenlő a pártképviseleti demokráciával! Szerinted ez egy és ugyanaz?
Hallottam már független képviselőkről is. A társadalomban megbúvó perverzitás, hogy mindenki csak pártokban tud gondolkodni...
Visszatérve az eredeti kérdésre, aminek kapcsán ez az egész szóba került. Én például valamennyi párt állami támogatását megszüntetném. Éljenek meg a beszedett tagdíjból. Rögtön kiderülne, hogy valójában "törpe minoritás" valamennyi párt. Az adófizetők pénzén könnyen hirdetheti magáról bármelyik párt a tömegpárt jelleget, miközben...
Szinte elérhetetlen a Pénzügyminisztérium zöldszáma, melyen a lakosság javaslatait várják a költségvetési lefaragásokkal kapcsolatban. A fórumra érkezett ötletek túlnyomó része a politikusok és miniszterek kedvezményeit kurtítaná meg.
Hogy a Trottymannt Rt.-t hogyan verik át a "beszállítói", az legyen a Trottymann Rt. igazgatótanácsának ill. managementjének a problémája. Ettől még a parkolást igénybevevőket ne kellene hülyének nézni.
Egyébiránt a parkolókhoz mit szolgáltatnak a "beszállítók", a levegőt? Mert egyéb a parkolókban nem változott. Sem a burkolat minősége, sem a parkoló tisztasága. Szóval a levegőn kívül a parkolókban minden változatlan. :))
Én a helyedben nem gyártanék ecetes tormát, mert a konkurrencia biztosan a padlóra fog nyomni! Kár, hogy a Trottymann Rt. monopolhelyzetben van... :))
Nyelvhelyességért nem szoktam kötekedni, ezt meghagyom másoknak.
Miből gondolod, hogy a retman "beszállítóinál" nem voltak messze az inflációt meghaladó áremelések?
Ha én ecetes tormát gyártok, és a nyerstorma beszerzési ára 94 %-al nőtt (tormabogár megette a termést), akkor ebből mennyit háríthatok át a vásárlóimra?
Az tökéletesen mindegy, hogy számomra mekkora emelés lenne elfogadható.
Az viszont már nem közömbös, hogy mi indokolhat egy 25 %-kos emelést?
Az inflációs győzelmi jelentések mindenesetre nem ilyen mértékről tesznek említést.
Hogy is szól az elfeledett mozgalmi dal?
"Még, még, még és még!
A burzsulynak soha nem elég!" :)))
A Trottymann Rt. 1.500,- azaz egyezerötszáz - HUF-ért méri a 2004. évre érvényes lakossági parkolóbérletet. Ezt akárhonnan is nézem 25 %-kos emelés. Éljen a karvaly tőke! :((
Sétányt neveznek el és emléktáblát állítanak a Kötivízig és a megyei tanács egykori vezetőjének. Az elnevezést és az emléktábla elhelyezését még dr. Nagy István, a Közép-Tisza Vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője kezdeményezte a város polgármester asszonyánál. Eszerint a sétányként kialakított új szolnoki árvízvédelmi rendszer egy szakaszát dr. Hegedűs Lajos (1926–1993) mérnökről, a Kötivízig korábbi igazgatójáról neveznék el. A sétány elején a Kötivízig emléktáblát szeretne elhelyezni. Dr. Hegedűs Lajos 1972-78 között a megyei tanács elnökének tisztségét is betöltötte, ezért a megyei önkormányzat is támogatja a volt vezető munkásságának emléktáblával történő megörökítését, s felállításának a költségeihez is hozzájárul.
Mi az első és mi a második eset? Nem értem. A példád nem szabatos. Íme az eredeti:
"Ha haragszom a fiamra, mert nem szereti a fokhagymás pirítóst, akkor ezt feltétlenül azért teszem, mert én sem szeretem, csak szeretném?"
Miért nem ezért?
Ha haragszom a fiamra, mert nem szereti a fokhagymás pirítóst, akkor ezt feltétlenül azért teszem, mert én szeretem, és azt szeretném, hogy Ő is szeresse?
Vagy ezért?
Ha haragszom a fiamra, mert szereti a fokhagymás pirítóst, akkor ezt feltétlenül azért teszem, mert én nem szeretem, de azt szeretném, hogy Ő se szeresse?
Szóval, kekecológiailag van még mit finomítani a stílusodon! :))
A mondás jól hangzik, de csak minden második esetben igaz. És minden elsöben nem. (Ha haragszom a fiamra, mert nem szereti a fokhagymás pirítóst, akkor ezt feltétlenül azért teszem, mert én sem szeretem, csak szeretném?
Ez még így sohasem merült fel bennem, de majd elgondolkozom. Én idáig azt hittem, hogy embereknek segítek a munkaerejük és közérzetük javításában. Úgy gondolod, a gyarmatosítókra vagyok szorulva, és nem tudnék ezer más dologgal foglalkozni?
Már kezdtem aggódni, hogy én vagyok az egyetlen elvetemült, akinek bizonyos esetekben elfogult lehet, de ez a "Mindannyian előítéletesek vagyunk" duma megnyugtatott. Merthogy van aki azokra gyanakszik, akik M.o.-on jól érzik magukat, és erre még büszkék is, van aki a politikusokat gyűlöli zsigerből napi 24 órán keresztül (ugye Sárkány?), én meg a gyarmatosítókat nem kedvelem, legyen az török, tatár, labanc, német, orosz, vagy amerikai, szóval ahány ház, annyi szokás.