Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Pont mi is ezt tárgyaltuk Norbival,maseratisti vel,hogy megéri-nem éri mg az árát és bizony teljesen igazat adok neki,ha meg valakinek csak co kell akkor szrrintem jobb választásvegy jobb fajta trafós gép főleg h valaki sokat nyúzza nem csak év alatt nyoom el gy 5 kilós huzalt.
Ja pl 75 helyett 65000 macliz áron:-) a magmaweld huzal beállt már nem akad, az eleje gányul volt felcsévélve azért akadozott. Dobtartó akkor kell el ne feledd.
Én értem. Egyébként nem is 30, hanem "csak" 23 (98-75) a különbség, és akkor hagyjuk az MMA-t. Dragonnál műanyag előtoló, 185-nél öntött alu. Dragonnál 2,5m beépített (szelepes) munkakábel, a 185-nél egy 3m-es binzel mb15-ös.
Mérlegelni kell, nem mondom hogy nem lehet jó, csak épp pont annyiba kerül hogy - szerintem - nem a legjobb vétel. Egy tizessel olcsóbban tuti vétel lenne kezdő gépnek.
Nézetem én is hogy lehet ajánlani kezdő gépnek, de jobban belegondolva nem éri meg a 185-ös alfához képest :-(
Belül szerintem butított 165-ös gorilla.
Amiért nem éri meg a 185-höz képest: nincs MMA funkció, fix a munkakábel. (kijelző sincs, de mondjuk tudhatjuk hogy sok jelentősége annak nincs is) Ha a Co2 center(euro) aljzat + 3m-es binzel mb 15 ak + mma munkakábel + funkció árát hozzá adod, akkor pont kijön az a 30.000 különbség.
Teljesen jó az a kamera! Tudja a FullHD-t, ettől több nem kell.
Kicsi állványra nem akartam költeni, már az elején elterveztem, hogy én fogom csinálni. Öcsém meg adott egy fél profi nagy állványt, arra csak egy 1/4" talpat kellett venni és már fel is ment rá a GoPro.
Lenne egy kérdésem,két gép között (MMA/DC AWI) milyen hatással van ha az egyiknek a üresjárati feszültsége 60V a másiké pedig 80V?
Ha jól tudom MMA-nál előnyt jelenet a nagyobb üresjárati Volt,vagy ez nem igazán számit mert attól az üzem közbeni a Volt lehet egyforma mind két gépnél?
Dc Awi-nál hátány vagy előny lehet a nagyobb feszültség?