Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Lenne egy kérdésem,két gép között (MMA/DC AWI) milyen hatással van ha az egyiknek a üresjárati feszültsége 60V a másiké pedig 80V?
Ha jól tudom MMA-nál előnyt jelenet a nagyobb üresjárati Volt,vagy ez nem igazán számit mert attól az üzem közbeni a Volt lehet egyforma mind két gépnél?
Dc Awi-nál hátány vagy előny lehet a nagyobb feszültség?
Több dologra hívnám fel a figyelmed palack témában, nehogy később gond legyen belőle.
1. csak olyan palackot érdemes beszerezni amit később töltetni is tudsz. Ez mindig helyi sajátosság a közeli cseretelepen ahol majd töltetnéd, tehát előbb ott kell kérdezősködni.
(csak egy példa, hogy nálunk a siad, vagy a linde csak 150 baros nagy - 6,4m3-es, 160cm, 50 kg - palackot tart, és tölt. minden mással elhajtják az embert)
2. reduktorból Csikarc ajánlott itt pár hete fűtöttet, nagyon jó áron, szerintem azzal járnál a legjobban ha még tud belőle.
A leg praktikusabb viszont az lenne ha mindent egy helyen szereznél be.
A Kranom-ot kéne felhívnod (alfaweld) ők árulnak mindent. Volt olyan akciójuk amikor összeraktak csomagba 185-ös kombit, hegesztőkocsit, reduktort kis 5kg co2 töltött (5kg a töltet súlya) palackot, és így egyben volt 150.000. Semmivel nem kellett bajlódni, mindent leszállítottak egyben. Árulnak 2,1m3-es corgon palackot is (ha jól tudom az a 10 kg-s co2 palack mérete)
Szerintem nekik küldj e-mailt, vagy hívd fel őket.
Igen kell egy reduktor is,amit linkeltél az pont megfelelő.
Ha látnánk amit néztél corgon palackot 5kg ost akkor többet tudnánk mondani,mert lehet csak egy cég töltési árait nézted,de valószinűbbnek tartom hogy magánszemély hirdetését nézted és az ár palacra és töltetre vonatkozik.
A bevontnal sokat kitakar az ivfenybol a bevonat, foleg, ha leszoritott ivvel hegeszt az ember. A szemet sem zavarja annyira + jobban lehet az omledekre figyelni, ha jo szogbol nezi az ember. AWI-nal teljesen nyitott az iv, joval tobbet kap belole az ember.
Ami még szögetütött a fejemben (egy kis esztergálás és tápegység javítás közben),hogy kell e a palackhoz valami speciális szelep vagy egy sima elzáró elegendő?!
Nagyon szivesen,vagy széndioxidot vagy corgont az (argon és széndioxid keveréke) használsz védoőgázként,az a kérdés hogy mennyire számit a varrat minősége,mert ha szebb és fröcskölésmentesebb varratokat szeretnél akkor a corgon kell a kevert gáz.Ha annyira nem számit akkor mehet széndioxiddal is.
Van egy Debreceni illető aki a jófogáson hirdet,van nála co palack töltve,corgon is töltve és a leszállitásban is tud segiteni!
Szerintem kisebb palacja is van mert ez nem épp a legkisebb de nem is a legnagyobb,de minnél nagyobb a palack annál jobban jösz ki pénzben a töltéskor.
Egyenlőre ennyi,de majd jön más is és irnak véleményt,segitenek a választásban.
Nagyon vigyázni kell vele!! A bordó vegyépszeres munkaruhát pár héten belül szinte fehérre szívta az ív elől a mellkas résznél.Az awisokat már erről is felismerték.Ja,a cucc ment!