Visszavágok. Hol látsz te a földön értelmes embert ezen a topicon kívül, meg még ugye pár kivétel? Hogy nevezheted értelmesnek azt a lényet, ami elpusztítja, megmérgezi a saját élőhelyét? A hód által kivágott fák visszanőnek, és egy rakat más előlénynek nyújt életteret egy tó, már amíg a hód meg nem eszi őket :X
Ezt ma még nem lehet megmondani szerintem. Csak úgy, mint a szilikon inplantátumok esetén, itt sincs lehetőség 20-30, vagy akár 50 éven át tesztelni, pedig ugye az lenne az igazi. Majd kiderült, de addig is, én maradok a természetesen nemesítésnél. Jó, persze, lehet pont annyival lesz rosszabb, mint ha magát a géneket módosítanánk. Szerintem ettől magától nem lesz mérgező egy növény, ám hosszabb távon még nem tudhatjuk, hogy az icipici összetevői megmaradnak-e, ki tudja, lehet kiderül, hogy tudományosan egészszégesnek kéne lennie, gyakorlatilag viszont mégsem ad annyi természetes nyomelemet, vitamint meg ésatöbbit, amire az emberi szervezetnek szüksége van. De mivel a nem nemesített növények úgymond kihalnak, sosem tudod meg, hogy mennyivel jobb, vagy rosszabb a nemesítés, mik a hátrányai.
Én nem tudom. Mégis úgy vagyok vele, olyasmi, amiről még nem tudunk eleget ahhoz, hogy korlátlanul, nyugodtan beengedjük az életünkbe. Lásd szilikon-inplantátumok: felkapták, hú de tuti dolog, aztán derültek ki sorra a veszélyei. Hamarabb dobták piacra, minthogy alaposan kitapasztalták volna. (mondjuk sztem sose kellett volna)Hinnye, talán ez jó hülye példa volt, de úgyis értitek. Én pl. idegenkedek a szójatartalmú állati takarmányoktól is, mert a szója áll. majd mind génmanipulált. Viszont a legszaporább, legolcsóbban előállítható!
Kár, hogy nem vagyok jobban tisztában a fogalmakkal, de úgy érzem, az ember Istent akar játszani, amit nem lenne szabad. Lásd klónozás, és az én agyamban ilyen a génmanipuláció is. Valahogy számomra megnyugtatóbb azt elképzelni, hogy sok-sok ezer év alatt a János bácsik a legszebb, legegészségesebb növényeket szaporították tovább, minthogy belepiszkáltak volna a génekbe, ki tudja, hogy megy ez. Na, ennél laikusabb véleményt nem is kaphattál volna, viszont amit nem eléggé ismerek, azzal óvatos vagyok, s fenntartásaim vannak. (És akkor együk a párizsit, aminek nagy része szintén szója! Volt olyan virsli, amit a kutyáink meg se ettek, szerintem nekik több eszük van, vagy még jobban kiszimatolják, mi az, ami beléjük való..:)
DE az ember annyira eltávolodott a természettől, hogy minden ilyen ösztönös képességét elveszítette. (méga romlott húst is el tudják adni a multik, csak jól be kell pácolni..:((
Szerintem a rajtad kívül álló okok miatt ne aggódjál. Az a büdös kölök meg majd csak hazaér eccer, és flegmán hárítja az aggódásodat, hogy anya, ne máááá....
Voltam megint boltban. Nem újdonság, csak azért írom, mert tökre berágtam. Aszód, Profi, szokásos dolgaim, úgymint mirelet zöldség, gyümölcs, felvágott, stb, kutyakaja, tikoknak száraz kifli, amikor felfedeztem a vetőmagvakat. Hááááááát.. sírni azért nem tudnék, de qqqq anyját a szupervetőmagosnak, ahol a múlt héten bevásároltam. Ugyanattól a gyártótól, ugyanazok a magvak, hasonló minősítésű évekkel 70-100 százalékkal olcsóbban... Ez különösen a csemege kukorica és a bab tekintetében dúlt fel. Azért sebtiben magamhoz szólítottam némi futóbabot, azt úgy se kaptam a múltkor...
Amikor érdeklődtem akkor még 50Ft volt az ára. Szívesen kipróbáltam volna, de két ok miatt se vettem. Egyrészt nagy kiszerelésben árúsították. Másrészt a céget aki gyártja bekebelezte a génmanipuláló Monsanto.
Korábban termelted e már? Arra lennék kíváncsi, hogy a fitoftórán kivül egyéb gombabetegségeknek mennyire áll ellen? Melyik boltból származik a magod és hány szem volt a zacskóban?
Akkor lehet hogy szerencséd lesz ha még csak bimbósak, nekem hamar megpattantak, ki is hajtott úgy 3-4 centiseket, majd kapa. Ha kéred a magok felét küldj címet mert e-mail-ben nem megy ám át!
gergerq hallotta, hogy ablakpárkányra kell őket tenni, el is vetette, ki is tette, tálca nem is kellett, a téglák pont ezért lyukacsosak, teleönti vízzel, és elég is az öntözésből, de hát ablak az még nincs, akkor persze hogy kicsit hideg van nekik :D :D
Na majd ha bent lesznek az ablakok a helyükön, akkor vethetsz, és ki is fog kelni :D
Jól hangzik! Én csak a véralmát ismerem ezekből személyesen.Nagymamám a savanyú káposzta közé dugott mindig pár szem véralmát, s azt mindig mi, gyerekek kaptuk meg. Nagyon imádtuk, és persze szép is volt…:) )
Nem. Ugyanis nem hiszem hogy tudok hova ültetni. Másrészt kb 6 éve mindig megfogadom hogy megpróbálom az oltást, de eddig még nem próbáltam.
Ahová a fákat terveztem azzal megjártam. Vettem telket mindentől messze olcsón. Bevezettettem az áramot. Rendberaktam. Kerítettem. Most meg 100 méterre megy tőle az M4-es autópálya nyomvonala. Ettől nem lettem túl boldog. Hát még azok akik házikót is építettek már. Én még csak egy egyszerű faházat. De volt aki 3 éve építi, csaknem kész. Pincével, padlással benne 3 év munkája. És annak a helyét pár év múlva valószínűleg már autópálya fedi.
Az fáj a leginkább, hogy eddig ebben az országban a legtöbb tervemet bebuktam. Na de nem panaszkodom.
Azóta kertesbe költöztem. Viszont kicsi az udvar. Így nem vacakoltam felvettem a ritmust mentem multihoz meg faiskolába vettem ami volt és elültettem. De tervezem a ráoltást. Kicsi helyen luxus ha egy fa egyfélét terem.