Ez Tata, Tatabánya, Oroszlány és vonzáskörzete vasútmodellezőinek topicja. Itt lehet megbeszélni a klubhoz tartozó dolgokat, segíteni egymásnak. Lehet csereberélni. infót közölni kiállításokról, börzékről. A haragszom rád tipusú üzeneteket , azt kéretik nem itt nyilvánosságra hozni.
http://gvk-egyesulet.hu/
Tegnap voltam fent pesten hol máshol, mint modellboltban. A modellboltban elég furák voltak az eladók, már majdnem vásárlás nélkül kijöttem.
Csak sajnos elfelejtettem egy két apróságot venni. Ebben kérnék egy kis segítséget hátha valakinek van eladó terméke és itt a környékben át lehetne vennem.
A keresett termék: Roco61128 kitérő utáni íves vágány. A másik az pedig olyan kurz kuplung, amit a fuggerth mozdikra tudnék szerelni (fejből sajna nem tudom a katalógus számát) A termékeket nem árulják a tatabányai "szak" boltban, így ha valakinek van ebből felesleges, akkor nem kellene megint csak ezért pestre mennem :) köszi
Hölgyek, urak. Az egyesület megalapításához való segítségnyújtása miatt, egy ajándékkosarat illendő lenne adnunk, még karácsony előtt , a jogásznőnknek. Kérném segítségeteket / ne a kaszából vegyük ki az árát / ha bárminemű ajándéknak való dolgot feltudnátok ajánlani. Pl: bonbon, kávé, tea, nőiesebb ital, stb. Péntekre ha be tudnátok hozni, megköszönném. A Zsolt-al megbeszéltük, ő adná a kosarat, és kedves neje csomagolná. Ha lehetne, itt írjátok meg mit tudtok feldobni, ne legyen egyfajtából 10 darab.
Köszönettel!
Vagy emilben is jöhet, és én kiírom ide mi van már.
A jövő hét pénteki klub napra megpróbálok menni, de elég nehéz össze hozni, ha sikerül is csak 18-ra érek oda. A 27.-én meg délután dolgozom, úgy hogy délig jó.
Így utólag is köszönjük a meghívást, de mi nem voltunk itthon.
Más. Gondolkoztam, és arra a következtetésre jutottam, nem kell közdarab a vágányeltoláshoz. Egyszerűen a következő modult csúsztatnánk el 25 cm-el. A furatokat pedig átigazítanánk a két csatlakozó modulon. Így a 3 modul után lehetne bármikor egyenesen is tovább menni, akár betenni a módosított modult is.
Köszi a meghívást. Sajnos későn olvastam már el, pedig jó lett volna egy kis kikapcsolódás, hogy az embert helyre rakja.. Ráadásul még Oroszlányban is voltunk.
Köszönjük a segítséget. A kiállításra még visszatérünk, még éppen hogy lábraállítottuk a modulokat. Viszonylag rövid az idő addig. Még sok a tennivalónk.
A honlapon a modellezés almenüben az első kép melletti prezentációt -A 46-os vonal építése H0 méretarányban- kell megnyitni.
Ha addig elkészültök akárcsak egy nyíltvonali elemmel is, április 17-19ig szervezek egy modulos találkozót Győr mellett. Gyertek el megmutatni magatokat, szívesen látok mindenkit. Ha érdekli a klubot a címem publikus, de Csonka Laci a telefonszámaimat is tudja.
A szekszárdi klub honlapján találtok modulépítéssel foglalkozó oldalakat. most megyek órát tartani, aztán belinkelem ide pontosan. Sanyi moduljai alig ütik meg az 1-2 kg körüli súlyt, de masszívak, mint az atom....
Szívesen vesszük a "belekotyogást", mindig tanul az ember. Innen is, onnan is kapunk segítséget, a végére csak lesz egy használható modulunk. Jó ötlet a hungarocell, takarékoskodás a fával. Költségcsökkentő. Köszönjük.