Keresés

Részletes keresés

máxem Creative Commons License 2009.01.09 0 0 1331
Ez 3 hete készült, itt 9 hetes.
máxem Creative Commons License 2009.01.09 0 0 1330
Sziasztok! szia Moya:)

Lassan 1 hete kezdtük el a Hill's tápot keverve Hill's konzervvel + élesztő + polybé tabletta( állatorvos javasolta) etetését. Nem akarom ellkiabálni, de napról-napra nő az étvágya, hogy melyiktől nem tudom. Hunor is jobban szeretne házikosztot, de mivel súlyban lemaradása van így most nem akarok neki ilyen fajta ételt adni. Hills termékek nem olcsók lehet , hogy a fél gatyánk is rámegy:), de ha továbbra is menő lesz nála akkor egy 1-2 hónapig ezt kapja. Megpróbálok feltölteni képeket, remélem sikerül ( nem vagyok számítógépes zseni).
Előzmény: Moya72 (1326)
fundibundi Creative Commons License 2009.01.09 0 0 1329

Nem szokott gond lenni. Csak szárazon adom nekik és csak tápot.

Előzmény: Moya72 (1328)
Moya72 Creative Commons License 2009.01.09 0 0 1328

Köszi:-)

Pontosan ezt tettem vele én is,nem izgattam magam,hogy nem eszik,tudtam,hogy éhen halni azért nem fog.:-) A 2-3. napon evett is úgy 2 napig, majd megint kezdődött elölről a tortúra. Ez azért kicsit bosszantó és nem tudok tenni ellene. Mintha a fiamat etetném:-)) detto. A te kutyáid azóta szó nélkül megeszik szárazon a tápot,vagy vannak azért lázadások? Mást is kapnak?

Előzmény: fundibundi (1327)
fundibundi Creative Commons License 2009.01.09 0 0 1327

Szia!

Én nem vagyok tenyésztő, de leírom tapasztalatomat:)

Mielőtt kiábrándulsz a fórumból, megmentem azt:)

Szóval...

Én is sokat aggódtam esznek-e vagy sem. Mostmár nem aggódom.

A tuti recept az, hogy nem hagyod előtte soha a kaját.

Simán szárazon odaadod neki a tápot, ha nem eszi meg, 10 perc múlva elveszed.

A következő etetésnél ismét eljátszátok ezt. Nem kell neki udvarolni.

Ez megy akár 2-3 napig is. Utána tuti enni fog.

Nem kegyetlenség, hidd el nekem.

Moya72 Creative Commons License 2009.01.09 0 0 1326

Szia!

Megértem gondodat,ahogyan írtam,én is hasonló cipőben járok,ami az etetést illeti.:-( Vagy nagyon elkényeztettük őkelmét,vagy finnyás,vagy....? Nem tudom. Itt kérhetsz tanácsot,ha szerencséd van,valaki ad valami okos ötletet,de legtöbbször sajna nincs túl sok reakció,nem csak a te kérdéseidre. :-( Vagy nem reagál senki,vagy elbeszélnek az ember feje felett,mintha ez nem egy nyilvános fórum lenne. Most ki is vagyok ábrándulva egy kissé, No mindegy. :-I .

Mi most azt próbáljuk,hogy a száraztápot keverjük kutyakonzervvel,pár napig ette,mint a parancsolat,de ma reggel pl már megint csak a felét nyammogta el. Párom azt mondta,hogy szte nem ízlik neki a táp. Sztem neki egyik táp sem ízlene,próbáltunk már egypárat, úgy gondolom,leginkább csak a konyhai maradékot kajálná -amit nem is kap!- én azzal viszont nem szeretném etetni,azzal a felkiáltással,hogy egy Mercedesbe ne tankoljunk már mosóbenzint...:-))) . CHubi tenyésztője az is javaslota,hogy áztassuk be a tápot akár vízbe ( én direkt főztem neki erőlevest,hátha...) de úgy még kevésbé ette meg,sőt,egyátalán nem. Ez "normális"kutyáknál állítólag azért is javasolt,mert így kisebb az esélye a gyomorcsavarodásnak,amin Chubi tesója átesett karácsony előtt. (mivel nem a gyomorban duzzad meg a táp,így ott már kevesebb gáz keletkezik).

Talán Johhn tudományosabban meg tudja magyarázni-ha erre jár még.

Ennyit tudok javasolni,próbáld ki,ha megint gond lesz, hátha nálatok valamelyik bejön.

Előzmény: máxem (1325)
máxem Creative Commons License 2009.01.08 0 0 1325
Sziasztok!

Moya átböngésztem a fórumot és a netet is, de okosabb nem lettem. Egyébként gyönyörű az újfoundlandi kutyád Chubi, és mindegyik fundi szép amit itt a fórumon láttam. Most átértünk a Hill's-re száraz keverve konzervvel idáig menőnek és újnak számít, remélem az is marad. Nagyon sokat kell pótolnia súlyban. Elkezdtünk sokat sétálni lehet, hogy ez is jót tesz az étvágyának:)
Előzmény: Moya72 (1317)
feketepanda Creative Commons License 2009.01.06 0 0 1324
Még jót is terjesztek, ha el is olvasod:)
Előzmény: fundibundi (1323)
fundibundi Creative Commons License 2009.01.05 0 0 1323
Minden rosszindulatú híreszteléssel ellentétben néha megvásárolom "A Kutya" című újságot. Aki mást állít, az hazug.
darcyka Creative Commons License 2009.01.04 0 0 1322
Kedves Feketepanda!

Köszönöm, hogy válaszoltál, így megnyugodtam, sőt bent is lesz még, pláne ha rajta múlik. Nagyon szeret velünk lenni a házban, még pisilni sincs kedve kimenni néha.(De nem úgy értem, hogy bepisil) Olyan nyugodtan pihen a melegben, már félek, megszokja ezt a jólétet. De így meg sajnálom a másikat, hogy egyedül van egész nap az udvaron, és sokat sír emiatt, és kaparja az ajtót is hajnalokig, nem is tudunk aludni így..Még hajnal 2kor is kimentem hozzá, hogy játszak vele egy kicsit, hátha elalszik utána kevesebb sírással..de nem nagyon. Megszakad a szívem amikor hallom, hogy dünnyög, pedig most haragszom is rá, hogy bántotta az anyja fülét! Úgy látszik már kezd felcseperedni és venné át a hatalmat! Nem tudom mi lesz ezek után! Erősebbnek is tűnik.
Lassan töltök fel pár képet!

Puszi nektek
Előzmény: feketepanda (1321)
feketepanda Creative Commons License 2009.01.04 0 0 1321
Szia Darcyka:)

Nyugi, nem fog megfázni, 1-2 napot nyugodtan gyógyulhat bent, sőt többet is. Kutyamamám kényelmesen sziesztázott eddig a manóival bent az infra alatt, most pedig kint csatangol már, "kutya baja":))

pussza

Fekete Panda
Előzmény: darcyka (1320)
darcyka Creative Commons License 2009.01.03 0 0 1320
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem hozzátok, ha a házban alszik 1-2 napot a kutyus, és utána vissza a kertbe a hidegbe, akkor megfázhat??
Mert összeveszhettek valamin és külön kell zárnom őket, mivel kicsit szétnyílt a füle, és beengedném a házba... úgymond, míg kicsit megnyugodna.
Válaszoljatok légyszi! Köszönöm!
noniné Creative Commons License 2009.01.02 0 0 1319
Bocsi,az elöbb nem sikerült.
noniné Creative Commons License 2009.01.02 0 0 1318

Sziasztok!

Ime egypár friss kép Zeusról:

Moya72 Creative Commons License 2009.01.01 0 0 1317

Sziasztok!

Buék mindenkinek,remélem,szerencsésen átvészelte mindenki a puffogtatásokat! Chubi igen kiegyensúlyoztottan viselkedetett,bár láthatóan-természetesen zavarta,de gond nem volt.

máxem,sajna etetési gondjaink nekünk is vannak,szinte folyamatosan,talán kicsit elkényeztettük őkelmét.Nem tudok okos lenni én sem,még nem jöttem rá a trükkre,mitől eszik jól a kiskutyám:-). Sokmindent próbáltunk már, ha nem eszi meg,elveszem előle,ez megy még 1-2szer,majd 1-2 napi koplalás után megeszi,majd kis idő múlva kezdődik előlről. Mondjuk ezt egy kölyökkel nem tanácsos megcsinálni.

Van közületek valaki, aki ismeri ezt az oldalt?

http://www.kutyamacskabiztositas.hu/

komolyan gondolkodom rajta,mióta Chubi tesója átesett egy gyomorcsavarodáson és több,mint 80eft-ot hagytak a dokinál....:-O

noniné Creative Commons License 2008.12.31 0 0 1316

MINDENKINEK Nagyon Boldog, Sikerekben és Örömökben gazdag Új Évet kívánunk!!!

(És a lehető legkevesebb petárdás, nyugodt szilvesztert!)

feketepanda Creative Commons License 2008.12.31 0 0 1315
Előzmény: fundibundi (1313)
máxem Creative Commons License 2008.12.31 0 0 1314
Sziasztok

10 percig hagyom az ételt előtte, utána elveszem. Tegnap aránylag jól evett, ma reggel csak megszagolta és ennyi. Féreghajtót 3 hete a tenyésztötől kapott, jövő héten megyünk az állatorvoshoz szurira, akkora igérte a féreghajtó beadását Hunornak.
Előzmény: Johhn (1312)
fundibundi Creative Commons License 2008.12.30 0 0 1313

Sziasztok!

A következőben kérném a segítségeteket.

Mindenhol olvasok új foundlandikról, de én pont régi foundlandit keresek.

Tudtok nekem segíteni?

Johhn Creative Commons License 2008.12.30 0 0 1312
Én is gratulálok az új családtaghoz, biztosan sok örömötök lesz benne.
Mivel azt írtad, hogy amikor a szokásos kaját kapta Hunor jól evett, valószínűleg csak finnyás. Nem tudom, hogy adjátok az ennivalót, ilyenkor érdemes nagyon komolyan venni, hogy csak 10 percig van előtte a kaja, és utána elveszed, akár evett belőle, akár nem.
Nem tudom, mikor kapott féreghatót, akár ez is bezavarhat.
Előzmény: máxem (1310)
Zsófi11 Creative Commons License 2008.12.30 0 0 1311

Üdvözöllek és gratulálok a csöppséghez!

Szerintem jó helyen kopogtatsz, én mindig kaptam itt segítséget.

Kaja problémám nekem is volt. Én a helyedben pár alkalommal főtt csirkehusit adnék neki főtt rizzsel, répával.- amíg nem jön az újabb segítség :)  Feltétlenül nézd meg a www.kutyaklinika.hu oldalt!

Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: máxem (1310)
máxem Creative Commons License 2008.12.30 0 0 1310
Sziasztok, üdvözlök mindenkit!

Három hete karácsonyi ajándénként a gyerekeinktől a férjemmel közösen kaptunk egy tüneményes újfoundlandi kutyust Hunort. Életem egyik legszebb karácsonyi ajándéka. Volt már újfoundlandi kutyánk, öt éve hunyt el és fantasztikus kutya volt. Hunor gyorsan és zökkenőmentesen beilleszkedett a családba, de ellenben az étvágyával komoly gondok adódnak. Tenyésztőnél tápot konzervvel keverve kapott. Mi próbáltunk csak tápot adni ( nem evett) utána konzervvel keverve a tápot ( 4-5 napig étvágya rendben) , most 3 napja kínlódunk az evéssel, nagyon keveset eszik és sovány ( Purina Dog Show bárányost kap). Szombaton lesz 11 hetes és 8,5 kg-os. Tanácstalan vagyok. Próbálok interneten kutakodni, hogy mi a megoldás a problémára de szeretném a ti tanácsotokat is kérni.
Moya72 Creative Commons License 2008.12.28 0 0 1309

Részünkről is kívánunk mindenkinek kellemes ünnepeket !

noniné Creative Commons License 2008.12.28 0 0 1308

Sziasztok!

Mi is Kellemes Ünnepeket kivánunk Mindenkinek!

Mivel itt Mindenki régi fundis, kérdeznék valamit?

Ismertek-e egy Tormási Attila nevü régi tenyésztöt?

dadly70 Creative Commons License 2008.12.26 0 0 1307
Minden Fundinak és Gazdinak Kellemes Karácsonyt és Boldog újévet kíván Dadly
Előzmény: Törölt nick (1304)
Lorka* Creative Commons License 2008.12.26 0 0 1306
Sziasztok.

Kellemes karácsonyi ünnepeket szeretnék kívánni minden gazdinak és kutyusnak.
Puszka
Johhn Creative Commons License 2008.12.24 0 0 1305
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.23 0 0 1304

Boldog karácsonyt és kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!

Készíttettem egy kis ajándékot nektek, remélem tetszeni fog!

Shíva&Frida

Itt megnézhetitek!

http://www.slide.com/r/lWCpJ-gH4z__Skwta2hSuo6sgWukflCY?previous_view=mscd_embedded_url&view=original

Fekete panda!

Megnéztem az oldaladon a kis pandákat nagyon aranyosak, gyönyörűek! :D

feketepanda Creative Commons License 2008.12.21 0 0 1303
Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek
Fekete Panda kennel
Johhn Creative Commons License 2008.12.18 0 0 1302
Noniné, nem ledorongolni akarlak, csak megmagyarázom az én álláspontom.
Valóban úgy gondoltam, hogy Zeus feltehetően egy kicsit dagi is lehet, de nem ez a lényeg.
Ugye a fundi kanok kb. 60-70 kg nyomnak felnőtt korukban. Ezt elérheted 8 hónap alatt is, vagy akár 1.5 év alatt is. Ez utóbbi esetben több időt hagysz a csontozat és az ízületek megfelelő kifejlődésére, és sokkal kisebb az esélye a mozgásszervi problémáknak. Ami persze nem jelenti azt, hogy nektek biztosan lesz ilyen.
Előzmény: noniné (1301)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!