nekem a channel ten-ről van meg a hdtv verzió, na ott milyen kultúráltan tudják ezeket a dolgokat csinálni, anélkül, hogy tönkre tennék a filmet. van mit tanulniuk. egyébként én is leszarom a tv2 verziót, újra nézem a meglévő eredetit. egyszerűen ég és föld.
Ezt szerencsére!? nem élőben fogom látni, dolgom van délután, de felveszem. Majd akkor lesz "még jobb" az egész, amikor indul az megasztár vagy mi a görcs, mert akkor még az a "gyönyörü" rózsaszin csillag is ki lesz rakva a képernyőre, és ráadásnak, ha jól láttam a TréVé2 a hülyeséget megint eltanulta a Viasz*rtól, ujabban ők is kiirják a képernyő tetejére a következő müsor cimét!:-((( Nem hiszem egyébként, h javítottak volna, szerintem már kész van valameddig, kiváncsi lennék, h mennyire vannak a szinkronnal elörébb, elvileg egy heti sorozatnál nem kell annyira sietniük, mint egy napinál.
nem tom mit kell pocskolni a szinkront.. tökéletes szinkron nincs. jo ez.. akinek nem tetszik az egyszerűen ne nézze. az igazság szerint én is neten nézem, de azoknak akiknek nincs (és elég sokan vannak), az örülhet mint majom a tökinek, hogy egyeltalán leadja vki. teát ne pocskoljátok a szinkront. ez van, ezt kell szeretni.
Erre írtam azt, hogy ezért tart ott a szakma ahol...
Hát igen az biztos, hogy számomra a Star Trek Voyager 7évados zonés "szinkronját" semmi sem múlja alul, de azért nem bánnám, ha nem is történnének kisérletek ez irányba. A Pilot elsőrészének "ferdítéseit" elkezdtem irni, még nem tartok sehol sem, de már hosszu a lista!:-((
Én is láttam, de az nem menti a BSG fordítóit. Ebből élek, tudom, hogy mekkora meló, hogy milyen hajnal 4-ig fent lenni, és a neten kutatni valami után, de ezt szerintem csak így lehet csinálni, máshogy nem. Ezek az emberek viszont szartak az egészbe, a fordításaik olyanok, mint a Lost szinkronja: a neten fentlévő, lesajnált házibarkácsok SOKKAL JOBBAK, mint a naccerű szakemberek "munkája".
Ecceruen nem lattak meg olyat, hogy pilot nincs benne a sorozatszamozasban, es ez okozza naluk a gondot :o) Ugyanakkor RTL Lostnal pl. szandekosan nem kozolte, hogy leadja a Destination:Lostot (amiben semmi uj nem tortenik), es ma kettevagja a ketoras season finale-t. Esse utolso...
Nézegetem a port.hu-n a tévéműsort. Aszongya holnapra, hogy 2. rész: A víz. Hú, mondom, kihagyják a 33-at??? De megnéztem a jövő szombati műsort is, hát ott van: 1. rész, 33... :)))
Végülis ha a Firefly-t még a megrendelő csatorna is összevissza sorrendben adta le, miért ne lehetne ez egy kis ország gagyi csatornájánál is így, egy mostohán kezelt sorozattal... De reméljük, hogy csak a jóelőre leadott műsort szúrták el, az epizódok viszont sorban jönnek majd.
Mondjuk a jenkiknek is kellhet angol felirat, ha hallássérültek... :) Mintha valamelyik sorozatról olvastam volna, hogy úgy tud relatíve gyorsan készülni a felirat, hogy Closed Captioning (hallássérülteknek való) feliratot is ad hozzá a tévé, és azt valahogy lementik a filmhez... De már nem emlékszem, melyik sorozatról olvastam ezt.
nade minden más sorozatnál (sg1, atlantis stb) 1 hét átmenet kellett min. az igényes fordításokhoz. nem igaz, hogy nem lehet ezt kibírni..miközben létezik vagy 10 másik sorozat is :)
az aszfaltosra felkerült valamelyik rész az sg1-ből vagy atlantisból már nem emlékszem..az idiótája 2 órával a netes megjelenés után már a felirat után érdeklődött ;)
Február 19-én, vasárnap a Star Trek és Battlestar Galactica sorozatok kedvelőit várják az Átjáró Találkozások szervezői a Millenáris Parkba, ahol bemutatókkal, előadásokkal, játékokkal egybekötött rajongói napot rendeznek a programsorozat keretén belül.
A Kreatív Fantázia és Művészetek Egyesület (KreArt) Star Trek klubja Star Trek napot szervez 2006. február 19-én 13 órai kezdettel a Millenáris Park Fogadójában. A rendezvény egy klasszikus és hazánkban most bemutatásra kerülő sorozat köré szerveződik.
Színpadi program:
13.00 Köszöntő és Trek-hírek 13.10 Előléptetések 13.30 Előadás a klub hajóiról: USS Árpád és Dragon 14.00 Interjú a sorozatot szinkronizáló színészekkel 14.30 Ron Moore életrajz és videó kvízjáték 15.00 Zenés videók 15.20 Színpadi játék 15.40 Battlestar Galactica ismertető előadás 16.00 Előadás a DS9 és a BSG közös vonásairól 16.30 Enterprise sorozatajánló 17.15 KreArt egyesületi tájékoztató 17.30 A Patrick Stewart-videó 17.50 Három éves az Átjáró-rendezvény - miniünnep
Pódium programja:
13.30 Előadás: a régi-új Battlestar Galactica 14.00 „Eredeti” pilot-epizód (1978) ajánló 16.30 A magyar Battlestar Galactika oldalak bemutatkozása
KreartIdőpont: 2006. február 19. 13.00 – 18.00 Helyszín: Millenáris Park Budapest, II. ker., Fény u. 20-22. (a Mammut háta mögött)
Dettó...az első szezon dvd-t nézem, a kommentárokkal nem nagyon vagyok kibé.külve, azt hittem érdekesebb lesz, de egy rakás kimaradt jelenet is felkerült, meg így készült kisfilmek, kurva jó. A második szezon első dvd-je remélem itt lesz hétvégére...