90.000Km nél ne menj többet vagy 6 év az volt az első gyártói előírás amit valami hülye marketinges megváltoztatott 2007-2008ban úgy ,hogy semmi sem változott a vezérlés alkatrészeiben 90et kibír többi hazárdjáték és ezt úgy mondom ,hogy nekem dizel van és szakszervizben dolgoztam jópár évet..
olajcsere is pepítában ugyanez nincs olaj ami kibírna 30.000 ret arról nem beszélve,hogy ha végig gondolod miért kell a Lacetti/Cruze esetében félidőben cserélni ugyanazt a motorolajat és motorolajszűrőt mint a Captiva Epica Antara estében?
Valami tényleg volt, de utoljára talán a 2010-est nevezném igazi hónak. :) Manapság már nincs olyan, hogy naponta van utánpótlás és ne takarítanák el pár órán, vagy max egy napon belül. Úgy gondolom, hogy ennyit sztem bírna egy jobb minőségű 4 évszakos gumi is...mondom ezt úgy, hogy az emlegetett Bakonyba, illetve Vértesben lakok és közlekedek napi szinten. :)
A legújabb Michelin Crossclimate-n én is gondolkodtam, de mire megjelent és kezdett feltűnni a reklámokban, addigra pont megrendeltem a Nokian D4-et. Így most marad a cserélgetés. Igaz én azért többet is megyek évente, kb 20-25ezret, de ennek ellenére még bevállalnám a négy évszakost...amilyen telek vannak manapság. :)
Ha nem megy mondjuk évi olyan 10000 km-nél többet a kocsi és nem jár a Mátrában-Bakonyban, akkor érdemes elgondolkodni a 4 évszakos gumikon is.
Az enyémen is az van és az ismerettségi körben többen vettek és elégedettek vele. Főleg a Vredestein Quatrac 3 nagyon jó. (Nem kapok jutalékot...) Sokat fejlődtek a mintázatok, a számítógépes tervezések hatására.
Amúgy érdemes megnézni a hivatkozott dashcamos videókat, megfelelő idegrendszer és kiváncsiság esetén. Amikor voltunk a vezetési tréningen a túlkormányzottságot ezt eléggé kihangsúlyozták, de nem gondoltam, hogy ilyen veszélyes.
Ja minden felrakható - de ha meg akarsz halni javaslom a ciánt mert az gyorsabban hat és akkor másokat nem ölsz meg... Komolyan: nézd meg pl. www.képtelenség.hu nevű oldalt, tele van dashcamos balesetekkel, vannak elégg brutálisak is. Kb. minden másodikban szerepet játszik a túlkormányozottság.
Meg van hozzá a könyv ,de abban nincs benne ,a szervízkönyvre hivakozik. Abban benne vannak a csere periódusok ,de csak a benzineseké. Mivel ez 2007-es -amikor megjelent a dizel - gondolom a kereskedőnek ,meg csak benzineshez készült szervízkönyvei voltak.
A Lacetti meg csak felvetődött ,mert kerestem ,hogy "családon" belül ,hol van hasonló. Végül is kiderült ,hogy ez a VM Motori RA 420-a és ,hogy hova építették még be.
90.000Km olajat jobban jársz ha 10.000km enként cseréled csak kizárolag 5W40 C3 as minősítésű mehet bele,gázolajszűrőből(20.000km jó a magyar anyag) UFI mást ne, a motorja a turbót leszámítva ugyanaz
Gondolom a Chevi dieselek azok nagyjából ua.-ok az egyes típusokban. Tehát a Lacetti 2 l-es dieseljének az előírásai jól alkalmazhatók az Epica-ra is. Ezek szerint ez a motor nem szíjas hanem láncos és 240.000 a csereperiódus.
Nekem ugyan nem Lacettim van ,hanem Epica-m ,de az a forum kihalt. Tegnap vettem egy 2.0D LT-t. A motor ugyanaz mint a Lacettiben. A kérdésem az ,hogy mennyi a vezérműszij csere szokásos intervalluma. A szervízkönyvben lévő érték számomra hihetetlen.