én abszolúte nem voltam haragos.
egyedül az a "szégyellem, hogy magyar vagyok" piszkálta a csőrömet. meg hogy más volt. szoc. nemzet turistáit és szokásait kultúráltabbnak válsz, ami sztem óriási tévedés.
de javallom itt mindenkinek, h hagyjuk a tiszteletköröket. mindenki levonja a tanulságot és megyünk tovább.
Nem hiszem hogy a magyarsagod szegyenled csak szegyelled hogy ilyen honfitarsaid vannak, de gondolom most mar vegigjarod ezt a kort a hullamvasuton. Nekem tetszik a stilusod es gondolom a tobbi pajtas sem tud sokaig haragos maradni. Ez egy szuper kis topiknak tunik es kellenek ide ertelmes emberek (azokra epult). Cheers
Ideróvok egy idézetet, nagyon figyeljen mindenki, aki szerény hozzászólásomra durván igazságtalan választ adott. Szóval:
"Ha lelkemnek minekelőtte Hadeszből felvezettetvén ide plántáltatott, választása lett volna, bizonyosan nem választottam volna e hont, melyben születtem."
Nos, ki írta e sorokat?
A kevésbé kulturált hozzászólóknak elárulom: Kölcsey Ferenc.
(Ő írta a magyar nemzeti imádságot, a Himnuszt.)
Bogyó!
Örülök, hogy kulturált hozzászólásoddal pirulásra és önvizsgálatra késztettél. Elnézést kérek Tőled, teljesen igazad van, ez a topic nem nekem szól.
Ahoj!
Bocsánat, hogy erre nem gondoltam, de bővítsük ki a topicot
"a magyarok a jég hátán is megélnek"
című fejezettel is, oké? Elvégre a magyarok erről is híresek, és ebből is okulhatunk. Most olvastam egy ilyet az "Egyiptom-Hurghada" című részben. remélem, EbiHall, a hozzászóló nem haragszik meg, ha bemásolom ide is:
(...) Szóval 2000-ben ott aztán tényleg nem volt bank a faluban délután 4 után (előbb nem tudtunk visszajönni merülésből), sem automata, nekünk viszont pénz kellett, de nagyon.
Bevágtak minket egy taxiba és kivittek a világból valami nagyon csicsás hotelhez, ahol volt tényleg egy bank és ki is szolgáltak minket. Csakhogy kértek útlevelet, ami persze izgalmamban épp nem volt nálam. Ott ültünk, jó messze a szállásunktól, 2 napos tortúra után végre a dollárkák közelében - és nem volt nálunk útlevél! A pasi megszánt minket, mondta, hogy végülis csak adjunk valami fényképes igazolványt.
Kapaszkodjatok meg, mire vettem fel a pénzt: a céges sportköri tagsági igazolványomra!!!
Még tinédzserkoromban sikerült kijutnom Angliába.Természetesen volt a csoportban két "viccfelelős" (tényleg,miért kell minden magyar csoportban törvényszerűen lennie legalább egy olyan embernek,aki azt hiszi,hogy az ő 1000 decibellel benyögött,bunkó poénjai nélkül kalap szart se ér az utazás?)akik igyekeztek keményen viselkedni.(Pl.igaz,hogy gondolom ráment a fél valutakeretük,de azért vettek egy üveg whiskeyt,és jól berúgtak az üres londoni utcán-a pubokba este még nem engedték be őket..:-DD)Pl. néztük a koronázási ékszereket,ők eközben folyamatosan hangosan sértegették és kiröhögték az előttük haladó idős nénit."Mennyé'má nyanya!" "Rúgjalak le,vén banya?" stb. Igencsak leesett az álluk,mikor a nő magyarul szólt vissza..:-) Hát igen,kicsi a világ.
Ket lannyal beszelgetek, bejon egy par eszmeletlen nagy darab pali, kopaszok, aranylanc, bodis polok - beallnak mellenk olyan 10 centire (personal space, ugyan). mar epp gondolkodtam, hogy mi van, amikor "bammeg hatafaszombaakurvaannyat neki"...
Sziasztok Mindenkinek!
Nagyon tetszik a topic, "örülök" a hozzászólásoknak, de egy picit azért fájó szívvel olvasom a trágár szavakat. Nem hiszem el, hogy ezeket nem lehetne másképp leíni. Valahogy úgy vagyok ezzel, hogyha "lebunkóznék" valakit, akkor lesüllyednék az Ő szintjére. Ti nem érzitek így? Ezen jó lenne, ha mindenki elgondolkozna. Félre ne értsétek, senkit nem szeretnék oktatni, de más az, ha idézünk valamilyen szituációt és más ha személyeskedünk. Vagy ebben az esetben nem saját magunkat járatjuk le?
krampi
Ohó,azt hiszem az egyik legszebb tengerparti magyar turistaszokást nem is veséztük még ki!
Ez pedig a minden élőlénynek vízből a partra hurcolása,megfullasztása,majd miután rájövünk hogy igen büdös száradás közben,kidobása a szemétbe.
Írtózatos szőnyegpofozást érzek mindig a karjaimban,mikor látom bunkóékat(általában apuka űzi ezt a sportot kis bunkó gyerekeivel) amint tonnaszámra hurcibálják ki a tengeri csillagokat és egyéb peches állatokat.Az ilyet minimum a fulladás határáig lenyomnám a vízbe,hadd érezze át legalább részben annak a szerencsétlen élőlénynek a kiszenvedését...
Egyszer annyira berágtam Horvátországban,hogy szó nélkül "elloptam" a partról a csillagokat,és jó messze visszaengedtem őket.
Buszos utat soha! Szerencsére kb. 5 éve volt, de hihetetlen a sok pronyó. Ez drága, az drága, a Balaton jobb (kétlem), miért van meleg, miért beszélnek hangosan,...
Egy idegenvezető haverom mesélte, hogy mi vagyunk a legjobb és legrosszabb turisták. A legrosszabbakról volt példa, a legjobb meg azért mert minder sza*t megvesznek, vagy befizetnek és el is hisznek mindent.
Bárhova is utazzak, internetről a szállást intézem, autóval vagy repülővel utazok (nem charter!!!!)Bár ha kihagyom a chartert, nem láthattam volna hazai kolbászt majszolni a gépen honfitársaimat(megtörtént)...
Akkor pár történet:
1., primitív butykó autókereskedő repülőn borsos kávét iszik, mert összekeverte a cukorral
2., Hollandia, Madurodam (miniváros). Egy hét után első mondat -Mennyé bee Pistike, lökd mán meg! Mondta anyu, miután nem indult el a miniatűr hullámvasút a pénz bedobása után, amit kb.:25 cm-es piros betűkkel volt kiírva, hogy rossz...
3., Hollandiából visszafele onnan tudtam a táblákon kívül, hogy érkezem hazafele, amikor egyre több gazsuláló magyar(???), hozta a zsinesfémet alig 25 éves barkasokon.
4., még mindig Hollandia, Floriade 10 (!) évente megrendezett hatalmas virágkiállítás, sportszeletes csokipapír a gyönyörűbbnél gyönyörűbb virágok között. Hihetetlen...
5., Az egyik kedvencem, igaz nem magyar követte el, (az egyik kisebbség volt) a következő: Görögország, a már említett Charteres téma, gokartozás után kirohan L.József egyéni vállalkozó a pályáról és mikor észreveszi O.Orsolya éllettársát, a következőt ordítja neki: "ORZSI, ORZSI, EZ ANNYIRA TECCIK, MOGY MINYÁ SZÍJJELBA*OM A PIN*DAT!!!
6., Horváto., este a főtéren a leültetett mi autónkkal rallyztak a 18 éves honfitársaink
Sajnos millió ilyet tudnék írni, de csak elszomorít. Idén Toscana lesz, szigorúan falusi ház LaMamma-val, de ahogy magamat ismerem biztosan megtalálnak valamelyik nagyvárosban.. :(
Várom mindenki hozzászólását, aki elborzasztóan bunkó vagy sötét honfitársunkkal utazott vagy hallott ilyen történetet. Nem kizárólag külföldön!"
Bemásoltam ide az indító szöveget. Valószínűleg mindegyikünknek vannak olyan történetei is, amikor magyarságunk miatt bántottak meg minket külföldön, de az egy másik tészta.
Kérlek, ne személyeskedjetek vagy sértegessétek egymást.
A topik eddigi hozzászólásai megőrizték a tisztes távolságot mind a barom magyar turistától, mind a a saját magyarságát gyűlölő seggfejektől, jót mulatva a viccesen viselkedő, pronyó honfitársainkon. Nem véletlenül rajtuk, ugyanis a magadfajtákon nincs mit nevetni, maximum kiköpni. A legnagyobb különbség egy német és egy magyar turistacsoport között az, hogy mind a kettőben vannak barmok, viszont a magyarban mindig akad egy, amelyik szégyelli saját nemzeti hovatartozását. Megsúgom, annál kedvezőtlenebb színben nemigen tudod feltünetni magad egy európai (vagy tetszőleges) ország lakosa előtt, ha szidod saját nemzetedet, mi több, elhatárolódsz tőle. Erre mérget vehetsz.
A többi meg egyszerűen hazugság. A szlovén reakció nem emberi és nem normális, valszeginkább veletek volt a baj, a tótok meg lófaszt kulturáltabbak...
hú, azt hiszem, te erős túlzásba estél.
azt, hogy néha elfordulsz, amikor részeges magyar csapatok portyáznak a turisták körül, megértem. én is tettem így, amikor az itthon konditermek gyöngyei pakolták magukat a magyar buszról leszálva. csöppet sem voltam büszke magunkra.
de azért azt, hogy magyar vagyok, soha nem fogom szégyellni. az egyik legszebb (sajnos egyben az egyik legszomorúbb) európai történelem a miénk, a legtöbb tudóst mi adtuk a világnak, stb..., így nem hiszem, hogy lenne szégyenkeznivalónk.
az más kérdés, hogy egyesek egy perc alatt lerombolják mindazt, amit mondjuk te a nyelvtudásoddal és a kultúrélt viselkedéseddel felépítettél. mondjuk egy lopással, egy "bazdmeggal", egy hangos szóval, stb..
az pedig szvsz a legnagyobb butaság, hogy a tót kultúráltabb nép a miénknél. a szlovák nép eleve nem ősi nép, hanem "horda", ezt ne felejtsd. tiszta szlovák nincs, mert mindegyiknek az őse betelepített szláv vagy magyar. de ebbe ne menjünk bele. az tény, hogy sokat javult odaát a helyzet és a magyargyűlölet is (talán) kihalóban van, de érdemes összehasonlítani a 2 ország felsőoktatásban résztvevő emberekei mennyiségét egymással. felénk fog billenni a mérleg nyelve.
Utolsó mondatom javítanám,mert rájöttem,hogy a magyaroknak kell szégyenkezni miattam.(de azért igérem,hogy utazásaim alkalmával, továbbra sem lopok semmit)
"sokkal kulturáltabb nemzet a magyarnál."
Na én ezt azért vitatnám!Ne tévesszen meg,hogy ahol a turizmusból élnek,ott gyakori a nagyon kedves ember.Én nagyon sok szlovákot ismertem és rengeteg a buta ember ott is.De hozzátenném,hogy volt közöttük nagyon jó barátom!Én egy nemzetiség ellen sem szeretek megnyilvánulni,de csak 2 a nagyobbak közül.Német:erőszakos,hangos nép akit millió helyen utálnak.
Amerikai:nagyon sok a műveletlen,bunkó közöttük.
Tehát a véleményem továbbra is,hogy én nem szégyenkezem néhány buta ember miatt.Sőt az utazási fórumokat olvasva,gyakran büszkeség tölt el,mert bizony rengeteg kedves,értelmes, segítőkész embert találni itt.Jajj és én sajnos nem beszélek idegen nyelvet és még igy sem szégyellem,hogy magyar vagyok!
Én nagyon szégyellem külföldön, hogy magyar vagyok, ha nem kérdezik, nem is mondom meg. Ha magyar szót hallok, csöndben odébbállok. Pár éve egy útra Szlovákiában fizettünk be (így volt olcsóbb), külön élmény volt a sok tót között, nem akarok senkinek a nagy magyar lelkébe belegázolni, de sokkal kulturáltabb nemzet a magyarnál.
Mi, ahová csak lehet, kocsival megyünk, itthon kinézzük az utazási irodák által ajánlott szálláshelyek listáját, és azokat a városokat, üdülőfalvakat messze elkerüljük.
Az még hagyján, hogy a magyarok nyelvtudása szinte egyenlő a nullával, de hogy felnőtt ember ne legyen képes megtanulni 50 szót és 20 kifejezést azon a nyelven, ahová megy, az katasztrófa. Mert nem csupán az elmebéli képesség korlátozott voltát mutatja, hanem a végtelen igénytelenségét is. (Mi most Horvátországban találkoztunk egy szlovén házaspárral, egyszerű emberek, itthon csöveseknek néznéd őket. Kulturáltan beszélgettek, beszéltek angolul, németül és franciául - legalábbis ennyit biztosan.) Éppen valami tengeri állat tulajdonságait tárgyalgattuk, amikor egy félrészeg, hőbörgő, undorító társaság vonult el a hátunk mögött. Ki találja ki, honnan szalajtották őket. Elkaptam a szlovénok megvető pillantását, a beszélgetés abbamaradt, csakhamar összepakoltunk, és odébbálltunk.
Én sem vagyok még túl öreg és én is emlékszem a táblákra (Magyar ne lopj!), de az igazság az, hogy igen sok bunkó honfitársunk valójában lopott. Ausztria pedig a legbarátságosabb és legvendégszeretőbb hely egész Európában. Van még mit tanulni! Bocs az off hozzászólásért.
"Viszont engedd meg, hogy azért megvédjem azokat, akik hozzánk hasonlóan elmennek ilyen helyekre.
27 évesen, még a gyerek előtt évente több helyre megyünk. Kőszegre tavasszal, hogy bejárjuk 4-5 nap alatt az elérhető helyeket, nyáron Tunézia, mottó: "milyen egy arab ország?", októberben egy kis Erdély, rallyval egybekötve .... és mindenhol megyünk, amit tudunk megnézünk és ismerkedünk a helyiekkel....
Kedves Éjféli Lány,
nem kell őket, így magadat sem megvédened, hisz mondandódból kiderül, hogy te közel sem ez a kategória vagy. én eleve azokat becsülöm a legjobban, akik az országot is járják.
elvégre, milyen hülyén néz az ki, ha vki jobban ismeri mondjuk Londont, Párizst vagy Prágát, mint mondjuk Sopront. én kínosan ügyelek arra, hogy ha eljutok vmi szép helyre külföldre, akkor ugyanabban az évben még egy új, általam ismeretlen pontot járjak be az országban.
Erdélybe meg sztem minden magyarnak kötelező az életben egyszer elmennie.
Tunézia pedig buli. és valóban nagyszerű alkalom arra, h megismerjetek egy arab kultúrájú országot.
Szia Fatboy Slim,
igazad van, az tényleg lehangoló, amikor a tengerparton fekszik a medence mellett, időnként 10-12 napot, 200-300 eFt-ért. (ebben egyébként tapasztalataim szerint az angolok a legdurvábbak, túl sós volt nekik a tenger)
Viszont engedd meg, hogy azért megvédjem azokat, akik hozzánk hasonlóan elmennek ilyen helyekre.
27 évesen, még a gyerek előtt évente több helyre megyünk. Kőszegre tavasszal, hogy bejárjuk 4-5 nap alatt az elérhető helyeket, nyáron Tunézia, mottó: "milyen egy arab ország?", októberben egy kis Erdély, rallyval egybekötve .... és mindenhol megyünk, amit tudunk megnézünk és ismerkedünk a helyiekkel....
Aztán jön a gyerek és már nem leszünk annyira szabadok...
S hogy ne legyek ennyire off:
Tunézia, Tunis, Bardo múzeum:
4 fős család, apuka ordít:
Mi a f@sznak jöttünk el ide, mér' nem montta senki, hogy kib@szott múzeum lesz!
Fiúgyermekük az étteremben:
(hosszú asztalok, a párok egymással szemben ülnek)
Késve érkeznek, pár hely maradt szabadon itt-ott.
- Nincs sehol hely.-állapítja meg.
Erre én - barom- magam mellé mutatok, szemben a párom mellett még egy hely.
- Itt van kettő.
Fitymálva végigmér:
-Egymással szemben!? cö....
de azért a magyar vendégvárást sem kell félteni! hihetetlen állapotok vannak néhol, én csodálom, hogy egyáltalán járnak erre külföldiek. csak egy példa: ismerőseim voltak vizitúrázni a felső tisza vidéken, és a vízitúrás térképen az egyik településhez apró betűs megjegyzésként oda volt írva, hogy "értékeinkre vigyázzunk". hamarosan kiderült, hogy a falu kisebbségi lakossága abból él, hogy motorral köröz a vadkempingezők körül, vagy egy fa mögül még csak nem is leplezve meredten bámul, és ahogy valaki nem néz oda, felkapják, amit érnek, és elrohannak vele. éjszaka óránkénti váltással zseblámpával őrködni kellett, hogy ne lopják el a sátrat a fejed felett. állítólag a külföldiek rendszeresen pórul járnak ott, mert erre nem számítanak...
A sivatagtúra utáni napon - ez volt az utolsó sirokkós nap - bent lihegtünk a pálmafák alatti árnyékban. Egy család (nagyapa, nagyanya, szülők, 10 hónapos gyerek) 2 méterre tőlünk szintén.
Férj kifakad: Halálra unom már a tengerpartot! Mindig csak itt vagyunk egész nap!
Ismerősük erre elmeséli, most jöttek a sivatagtúrából, tök jó volt, ma pihennek, holnap hajózni mennek, azután ide-oda kirándulni, jöjjenek ők is. Erre a nagyapa: Dehogy megyünk! MÁR MINDENT LÁTTUNK A TÉVÉBŐL MEG A KÖNYVEKBŐL!
Más. A munkahelyemen is tudják rólam, hogy szeretek jönni-menni. Tavasszal egy kollégám hozott nekem egy tízkilós szállodai katalógust, hogy most kérte el a haverjától, szerinte ebben minden benne van, ami engem érdekelhet. Kérdésemre, miszerint a haver eszerint szokott megszállni, munkatársam azt mondta: Á, nem, ő csak VIRTUÁLISAN szokott utazgatni. Lenyeltem a következő kérdésemet, hogy nemi életet is virtuálisan szokott-e élni a haver... Egyébként többdiplomás, intelligens emberekről van szó, de ez néha mindegy. Kinek a pap, kinek a papné.
Kicsit igazságtalannak érzem, amit írsz. Hidd el, nagyon sokan - köztük én is - azért mennek Tunéziába, Spanyolországba, Thaiföldre, Egyiptomba stb., a "divatos" helyekre, mert ezek az utak fizethetők meg számukra ott és akkor. A legtöbben innen majd kirajzanak kirándulni, a fakt. programokra vagy egyénileg. Hiszen ezért jöttek a legtöbben, nem sütkérezni. Természetesen mindig akadnak olyanok, akik - számomra ráadásul fülsértő mucsai magyarsággal, mert az -on, -en, -ön, -ban, -ben ragot sem ismerik vagy lusták kimondani - csak annyit akarnak mondani, na, idén Görögbe, Törökbe, Amiba voltunk.
jaja, nekem is eszembe jutott mindkettő téma.
a németekről kérdezzétek a mallorcaiakat és az ibizaiakat. némelyik fejpénzt is adna értük :O
a mőlt héten pl. Balatonon egy német bagázs ifjú férfitagja fejbeb...t friszbivel a strandon egy nyugdíjas bácsit, akinek nagy széttört a napszemüvege. a svábok játszottak tovább, mintha mi sem történt volna. megcsinálták ezt délután, majd este is. a szenvedő alany egy olvasó kismama és egy másik néni voltak. szóval, taplók, nincs mese.
és igen, Auschwitzban szintén hallgattam a bölcs amcsikat, akiket egy állatfajhoz sem tudok hasonlítani. imígyen elemezték az ottani 45-ös eseményeket:
"gyönyörű ez a láger. de azért szomorú is...."
"ennek a Lengyelországnak mennyi felejthetetlen emléke van..."
ezt a véleményt is tiszteletben tartom, sőt, osztom. a gondom az, hogy nekünk, mint állítólagos kultúrnemzetnek, ode kellene erre figyelnünk.
az a legnagyobb gondom, hogy a magyar az ún. tömegturizmus kategória divatos állomásait választja utazásai színhelyéül: Bibione, Costa del Sol, stb..., de én nyugodtan ide sorolom Táiföldet, Egyiptomot, Törökországot és a görög szigetvilágot, kiv. ha ott a helyi látnivalókért utazik az ember. vagy ne adj'Isten, búvár a lelkem. de az ilyen tengerparti döglésért 2-10.000 kilómétert utazókat csak sajnálni tudom.
kifizetnek ilyenekért emberek 60-200.000 forintot és koppanak, amikor a 3 csillagos szálloda egy csillagnak felel meg...
itt van a közelben Ausztria, Szlovénia, Ukrajna, Erdély, a Felvidék, Csehország, stb.., ami tele van szépséggel.
hajrá magyarok!
Eszembe is jutott egy sztori.Kb.10-15 éve anyámék kimentek egy baráti házaspárral Ausztriába.A hölgy éppen azt ecsetelte,hogy milyen szép tisztaság van itt és hogy mennyire vigyáznak az osztrákok erre,majd letekerte a kocsiban az ablakot és kidobta a szemetet.:-))Anyám a mai napig emlegeti:-))Ha ezt én csináltam volna,szerintem utánadob engem is:-))