Keresés

Részletes keresés

Quaint Creative Commons License 2004.10.14 0 0 305

Sziasztok

Mi az a vitticeps ? Az valami öshűllő dinaszaurusz?

A tücsik a hűtőben. Igen nem 10 -et veszek, hanem többet , mert nincs kedvem minden nap tücsökért rohangálni. Most még kb heti 2 szer megyek. De ezt majd egyre akarom leredukálni:) A vendégek meg otthon egyenek:)))

Mostanában többször láttam, hogy a nagyobbik harapdálja a kicsit. Mulkor a farkába és az oldalába harapot bele. És minden buvóhelyről elkergeti. Mindegyik a nagyobbiknak kell:) Már kezdek aggodni, mert féltem a kicsit. Nagyon kis félös szegény. Viszont a nagy már rálép a kezemre, vagy átszalad rajta.:)) És szerencsére nagyon eleven. Egész este mászkál fel a sziklára le a szikláról. Kis alvás aztán megint.:) 

Előzmény: Törölt nick (302)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.14 0 0 304

Szijja Cürkefakas!  :-)))

Viszonylag gyakran vedlenek, de ez függ a táplálék mennyiségétől, és a hőmérséklettől (magasabb hőmérsékleten gyorsabban kiemészt, jobban nő). Gyulia a gyakranvedlők táborába tartozik, amennyit eteted. :-))) Ami nem baj, hiszen fejlődésben lévő szervezet. :-)))

Vedléskor egyedül a párásítára figyelj oda. Ha túl száraz a terkó, akkor előfordulhat, hogy a pirinyó lábujjaira odaszárad a bőr. Ami, ha észreveszed nem baj, mert akkor ki kell kapni a terkóból, kis langyos vízzel átitadod a lábat, és óvatosan lemaszírozod a bőrt. Nem fog neki tetszeni, de még mindig jobb, mintha a többszörösen rászáradt vedlés miatt nem tud nőni a láb, elszorítja a vérkerinkést, és leesnek az ujjai. Volt már rá példa (nem nálam! :-))) ). Bár egyszer az egyik lábáról igen macerásan sikerült leszedni.

Legyen bent lapos tálka vízzel, abba bele tudnak állni.

A testének többi részéről jól le tudja szedni, csak a lábujjak a gázosak.

Növényspriccnivel permetezz be. (állott, langyos víz - akkor nem lesz vízköves a terkód. Ha már az, akkor ecetes vízzel el lehet távolítani. A vegyianyagokat nem szeretem ajánlgatni. Nekem ígérhet a leírás bármit, akkor is vegyianyag marad. )

Amikor az én drágám hozzánk került, tényleg iszonyatos állapotban volt (emilben megírom a sztorit, ha gondolod). Gyomorgyulladás, légcsőhurut, fülgyulladás. Levegőt alig kapott, csupa háj volt, első sétánál azt hittük, menten összeesik infarktussal.

MOstanra teljesen sportos lett, fut, ugrál, de még mekkorákat. Hülyeségnek hangzik, de leszálkásítottuk. Kímélő táp, sok mozgás. Nem futtatjuk, magától fut, ha kedve van hozzá. Nagyon sokat sétáltunk, mindig emeltük a szintet.

Mondhatom, hogy fél év alatt rendbehoztuk. :-))))))))

Semmi baj a szívével, orvos megvizsgálta.

A stadardokról nemigen tudok, mert nem nagyon érdekel a dolog. De ha volt is, nem hiszem, hogy pozitív irányba. A svájciakról tudom egyedül, hogy ők forszírozzák a hosszabb lábú, hosszabb orrú bulldik tenyésztését. (egészségügyi szempontból). Ezt jónak tartom.

Előzmény: Greylupus (303)
Greylupus Creative Commons License 2004.10.14 0 0 303

Sziasztok:)

Kezd feléledni ez a topic, tök jó, úgy örülök neki:)

Gyulia ma reggelre teljesen beszürkült... vedleni fog.. és én megint nem látom.. A kis sunyi mindig akkor vedlik, amikor nem látom.. és még bőrdarabkák sem maradnak, mert az én éhenkórász gekkóm mindent megesz..

Erről jut eszembe a kérdés: milyen időközönként vedlenek? Mert én még sosem láttam vedleni, bár állítólag már többször is vedlett.. +

vedlés alatt, előtt, után kell valami spéci dologra figyelni?

Cebus: ok, nem bántom a felnőtt angol bulldogokat sem:) Kutyakiállításokon szoktam dolgozni. És régebben is voltam angol bulldogoknál és akkor ezek a kutyák se menni, se levegőt venni nem tudtak. Mostanában (nem tudom, hogy volt-e valami standard módosítás) viszont már egyre több menni és lélegezni tudó bulldogot látok:) És ez jó jel:)

Kriszti

Törölt nick Creative Commons License 2004.10.14 0 0 302

Sziasztok!

Tök jó sokat írtatok! :-)))))

Benőbéka: sáska, gyászbogár lárva, rózsabogár lárva, kicsiknek lisztkukac. Ha vagy olyan szerencsés, hogy rét közelében laksz, és tuti nem permeteznek, akkor fűhálózott rovarok. Rovarok, mert a bogarak kemény kitinhéját nem nagyon szeretik. A gyászbogár büdös levet fecskendez védekezés közben, már ezért sem komálják, de a lisztbogár kemény páncélja sem ízlik nekik. Nem is nagyon fogyasztják.

Ha van türelmed, levagdoshatod a hímek szárnyát, de ez elég macerás, mert egyesével megfogdosod, úgy hogy a tücsök még éljen, mikor visszakerül a dobozba.

Szürekfarakas (by James Bond) jól mondta: "felrázva, nem keverve" :-)))))))

Greylupus: Az én bulldimra eddig még nem akartak szájkosarat rakatni. :-)))) Szép lenne!  Bár van egy bőr szájkelepce, aminek kivágtuk az orr-részét, egyszer-egyszer felraktuk rá a BKV-n. Hát mit mondjak? Mint Hannibal Lecter. :-)))))))))))

ÉS AZ ANGOL BULLDIK FELNŐTTNEK IS TÜNEMÉNYESEK!!!!!! :-)))))))))))

Tegnap tök boldog volt, mert 3 kankutya is körülötte ugrált. :-))))

Gyulia miatt ne aggódj, mert tök jól fog kinézni.

Quaint: Az én bulldimnak érdekes sztorija van, amit inkább csak emilben írnék meg. Hozzán 3 évesen került. Valószínűleg ezért féltékenykedik minen más állatra.

Ha elég nagy a terkód (márpedig amit leírtál az elég nagynak tűnik), akkor megfér 2 hím egymás mellett. Persze jó sok búvóhely kell. Kis helyen a gyengébb hím elnőiesedik, uralkodni egy fog csak.

Én olyan helyen lakom, ahol nagyon sok nem idén barnult. Eddig mindegyik lepittbullozta a bulldimat. :-))))) "Dik'má mekkora pittbull!" :-)))))

Ha mégis szeretnél más állatokat, akkor a nagyobbik terkóba inkább vitticepset tegyél. Azok tök jól ellesznek.

Tücsök a hűtőben: nem rossz megoldás. A lisztkukacot rendszeresen ott tároljuk. A tücsköket csak akkor szoktam betenni a hűtőbe, ha egyszerre sokat veszek. pl. 10 darabot nem érdemes, mert az egy etetés.

Akkor nem kell etetni őket, mert tényleg lelassulnak. (én a ciripelés miatt deportálom őket a hűtőbe :-)))  ) Persze olyan kor finnyásabb ismerősöknek ne nagyon reklámozzátok, mert többé nem akar nálatok enni! :-))))))

na most így hirtelen ennyi.

Ja!

N.juckó vs. farkaskutya:

amikor valaki lefarkaskutyázza a juckót, mindig megkérdezem: Tényleg van egy ír farkaskutyád??  :-))))))

cebus

Greylupus Creative Commons License 2004.10.13 0 0 301

Szia:)

Jönni fognak nálam okosabbak is, várd meg őket:)

Én úgy olvastam lejjebb ebben a topicban, ha a szárnyukat levágod, akkor nem fognak ciripelni, de életben maradnak.

Én, mielőtt kiveszem a tücsköket a tárolódobozból, "bepanirozom" őket - azaz szórok be a dobozba vitaminport és összerázom a dobozt. Utána úgy elkábulnak, hogy amikor kiszórom vagy kiveszem őket, még egy darabig nem igazán ugrálnak. Esetleg próbáld meg ezt a taktikát. Akkor talán nem fognak szétugrálni és ki tudod finoman kanalazni azt, amelyik neked tetszik.

Sok sikert a pici süni felneveléséhez:)

Kriszti

Előzmény: benőbéka (294)
Greylupus Creative Commons License 2004.10.13 0 0 300

on

hűtőben? na ezt még én nem hallottam.. bár tényleg lelassulnak akkor...

na, majd cebus megmondja a helyes tárolást:)

off

:) azért Luinak (ő az egyik görink) is van két kutyás haverja az utcán. Az egyik egy basset hound (ő annyira odavan Luiért, hogy még a gazdáira sem hallgat, ha meglát minket:), a másik pedig egy nagyon idős spániel, akit baromira nem zavar az izgága göri:)

a göriket a gekkó is érdekelte, de ahogy kézből megmutattam nekik a terráriumot, utána már nem érdekelte őket tovább:) (aminek nagyon örülök, mert Matyit, (a másik göri), ha érdekelte volna, akkor már nála lenne a terrárium Gyuliával együtt)

Előzmény: Quaint (299)
Quaint Creative Commons License 2004.10.13 0 0 299

off

Ja, majd elfelejtettem, hogy ha nem muszály én sem fogom meg a kutyát.

Próbálom meggyözni, hogy ez tényleg nem harap:) Ami mondjuk igaz is.

De azért ha látom, hogy nagyon fél vagy szépen kér:) akkor meg fogom.

Ami a legjobban tetszik, az az amikor kérdezik, hogy miért nem teszek rá szájkosarat. Olyankor visszaszoktam szólni, hogy inkább magára kéne.:)))

Meg különben is. Aki látot már boxert az tudja, hogy nincs orra és ezért nem is lehet tenni rá szájkosarat.

on

Én a tücsiket hütőben tartom. Azt mondják olyankor lelassul a .....öööö:) mindenük és igy tovább tarthatok. Akkor is kell etetni öket?

Quaint Creative Commons License 2004.10.13 0 0 298

off:))

Nekem ezzel az összeszoktatással szerencsém volt. (Van) Ugyan is a kutyám mint a boxik általában egy igazi bohoc és nagyon kiváncsi. Valamint nagyon játékos.

A haverom görije meg még nagyon fiatal. És görihez képest elég szelid.

Próbálja is ugy nevelni, hogy az is maradjon. Azért ne ugy képzeld el öket, hogy mindkettöt elengedjük aztán majd el vannak:)) De birják egymást:)

Előzmény: Greylupus (295)
Quaint Creative Commons License 2004.10.13 0 0 297

Szia:)

2 hím  3 nöstény?

Azt halottam , vagyis olvastam, hogy csak egy hím lehet egy terkoban.

De hát mit csináljak, ha pont ilyet tudtam szerezni, jó áron?:))

Vagy vegyek egy kisebbet is? Ebbe meg rakjak valmi varánuszt? Vagy kigyót?

Na jó, ez csak vicc volt. Már most is elegen vagyunk.:)

A sült tücsökhöz meg annyit, hogy azért nem vagyok olyan finnyás.

Még az is lehet hogy megkostolnám:)) Igaz biztosan kéne egy kis biztatás:)

Coney: igazad van! Tényleg nem ismerik fel még a németjuhászt sem. Volt egy havernak fekete gyönyörű németjuhásza. Na azt sem ismerték fel:))

Bár ez még nem volna baj. CSak akkor ne szólaljon meg:))

Van még egy sztorim. Egy nem idén barnult srác jöt egyszer egy dobbermannal.

Oda jön és kérdezi, ugye ez dobberman? Megszolalni sem tudtam elöször.

Most vagy azt nem tudta, hogy neki milyen kutyája van, vagy csak nem látta az eltérést? Nem tudom. Pedig tulajdonképpen pont nem hasonlitanak:) Pl a Cebus által is emlitet nyomi orruk.:) Ami nekem is nagyon tetszik.

Előzmény: Törölt nick (292)
Greylupus Creative Commons License 2004.10.13 0 0 296

Gyönyörüek, de az kétségtelen, hogy a hím a szebb:) (nagyon hímpárti vagyok:)Mennyi idősek?

Ahogy így elnézem, nagyon hihetetlennek tűnik, hogy idétlen Gyulia is ilyen szép lehet majd egyszer:)

Előzmény: coney (290)
Greylupus Creative Commons License 2004.10.13 0 0 295

Sziasztok:)

Vagyok, csak meghalt az internet benn a cégnél, és mire visszajött, addigra már jöhettünk haza:) MOst már itthonról írok:)

Göri - kutya: aranyosak lehetnek együtt:) Én nem tudtam igazán egy kutyával sem összeszoktatni a görijeimet (még az anyumnál maradt holt békés spánielemmel sem), mert a görijeim nagyon vehemensek és nincs igazándiból félelem érzetük. Így inkább kutya nélkül sétálunk. Már ha tudunk... mert (igaz én is kutyás voltam és szeretem is őket), de most kutya nélkül látom, hogy mennyi neveletlen gazda és kutya mászkál az utcán.. Ha megkérem, hogy vegye pórázra a kutyát, akkor háromszor-négyszer is el kell mondanom, mert ugye a gazdi szerint "ez nem bánt semmit, minden állatot szeret".. Csak azt nem tudják a gazdik, hogy a vadászgörénynek van alapban egy "vadszaga", ami a legtöbb kutyából vagy támadást, vagy menekülést vált ki..

"Gyilkos kutyák". Ehhez van egy aranyos sztorim:) Amikor még otthon laktam, volt egy baráti kutyás társaság, akikkel mindig együtt sétáltattuk a kutyákat (de gondolom ilyen nálatok is van:). Beszélgettünk, amikor feltünt a szinen egy kölyök angol bulldog, tüneményes volt (bár felnőttként már nem igazán tetszenek). Odajött a többi kutya közé és próbált barátkozni.

Az egyik kutyás félve kapta fel a spanieljét, hogy "úristen, támadni fog, hisz úgy hörög!!!!". Alig tudtuk meggyőzni, hogy nem támad, hanem próbál lélegezni:)))

Na jól szétoffoltam a témát:))))

Előzmény: Quaint (289)
benőbéka Creative Commons License 2004.10.13 0 0 294
Sziasztok :)
Rovar-ügyben pofátlankodnék be hozzátok, ha szabad :) Megkérdezhetem, hogy tücskön kívül milyen rovart szoktatok adni a gekkóknak? Esetleg létezik vmilyen szárított rovar - van ennek értelme? Van vmi trükkje, hogy a tücskök csendben maradjanak (pl. ha egyesével tartom őket, akkor elhallgatnak - ilyesmire gondolok)? Hogy lehet őket úgy kiszedni a dobozból, hogy ne másszon szét a többi?
Csak ennyit szeretnék tudni :)) Gekkóm ugyan nincs, de egy 10naposan talált sünit nevelgetek, őt szeretném átállítani a tejpótlóról "sünösebb" táplálékra, és ti biztosan tájékozottabbak vagytok ezekkel a rovarokkal kapcsolatban.
Köszönöm szépen előre is a válaszokat :)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.13 0 0 293
de felismerik! FARKASKUTYA álnéven..... :-))))))
Előzmény: coney (291)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.13 0 0 292

Szia Quaint!

már azt hittem, magammal fogok beszélgetni... :-))))

Szürkefarkas is eltünt...

a pittbullozást ismerem: volt, hogy lekövérpittbullozták az én drágámat! :-))))))

hát tény, hogy kigyúrt a külseje (pedig nem nagyon futtatom az orrmánya miatt, inkább nagyon hosszú sétákra megyünk), de elég messze van a pittbulltól, pláne nem kövér.

de a borotvált boxos nagggyon tetszik!!!!!!!!! :-))))))))))))))

A nyomiorrúak a kedvenceim.

És tényleg lenézik sokan, nem tartják sokra őket. Pedig arany a lelke, imádja az embereket, főleg a gyerekeket. Azt persze nem szereti, ha késő este a sötét kapualjban elém toppannak. Nincs régóta nálunk, felnőttként került hozzánk, de nagyon akar alkalmazkodni hozzánk.

no nem volt rossz az a tücsök, nem tudom, mi bajod van vele. :-)))))))

Szürkefarkas nem volt ennyire finnyás... :-)))))))))))))))))

ne menj a Távol-Keletre nyaralni. ott sosem tudhatod mit etetnek meg veled.... :-)))))))))))))

az általad megadott terkóban 5 állat /két hím-3 nőstény/ simán  elfér. Csak győzd takarmánnyal!!! :-)))))))

A verekedést én sem szeretem. Én inkább elkerülöm: felesleges kockázat. Az a bajom, hogy sokan a külseje miatt elkerülnek minket, másokat meg én kerülök el, mert ismerem a kutyáikat. Szóval gáz. Csak néhány barátja van.

A patkányra viszont nagyon féltékeny. Nagyon oda kell figyelnem, mikor kiveszem Makeszt sétálgatni.

üdv

cebus (én még maradok)

coney Creative Commons License 2004.10.13 0 0 291

...Csak a németjuhászt ismerik fel.

:-))))) nincs igazad. Nekem még a njucimat sem ismerik fel, csak mert nem fekete-vörös, vagy fekete-barna, hanem ordas... :-))

Ja a belgámat idáig átlagosan 100-ból egy ember ismeri fel.

coney Creative Commons License 2004.10.13 0 0 290

Pihi a kövönŐ a nagynőstény

tekerkeő a hímünk

3 gráciaEgyütt a csapat

Quaint Creative Commons License 2004.10.13 0 0 289

Sziasztok:)))

Na látom, megint volt kedvetek irni:)) Nagyon helyes!!:) Csak igy tovább.

Nem értem mit csodálkoztok a leírtakon? Nekem már a Boxeren is kiakadnak. Na és ö is volt már gyilkos kutya, pittbull, roti, dobi, meg még mittudom én mi.:)

Mindig hallom, hogy ez az a gyilkos kutya. Pedig ha tudnák , hogy az összes kutya közül a Boxer a legkedvesebb kutya. Cebus : lenézik az angol buldogot? Azt nem hinném. Nekem nagyon tetszenek, de ez gondolom nem lepett meg. Azért lehet mert azt sem ismerik. Csak a németjuhászt ismerik fel. JAJ:)) Ezt el kell meséljem.

Állok a piros lámpánál. A kutya melletem ül. Jön egy anyuka a gyerekkel. Mondja a kislány hogy anyu nézd milyen szép kutya. Az anyja meg elkezdi , igen csak kár hogy le van borotválva.:)))))))))))   Hát.... Lehet azt hitte hogy a Boxer hosszuszörű? Esetleg borotvált német juhásznak nézte?:)   Ugy hogy ne lepödjetek meg hogy a hüllökön csodálkoznak és buta kérdéseket kérdeznek.

Cebus? :) Sült tücsök?:) Nem gondoltam volna. Szerintem nem szilveszterezem veletek:)))))))))

Kriszta: jó a kép! :)

A haverom most vett kb 1,5 hónapja vadászgörényt. Pont akkor kellet elaltatni a kutyájukat. Most a vadász görénynel jön le sétálni, én meg a boxival:) Már egész jól kijönnek:DD

Ja vaku:) Az én gekkoimat nem zavarta. Pedig sokszor rávillogtam. Azt hittem az első után, hogy elszalad. De nem. Semmi reakcio. Lehet modelkedett valhol és már megszokta:))))

A terrárium mérete. Hát nekem tul nagy lett. 90x47x60 -as. Néha (gyakran) nem is találom meg öket. Olyan mint ha üres lenne.

A boxi meg 36 kg. És nagyon nagyon aranyos. Emberekkel teljesen közvetlen és játékos. Kizárt hogy bárkit megharapjon. Szukával és kölyök kuytával is elvan. Viszon kan kutyával vigyáznom kell. Könnyen összeugrik velük. Föleg ha valami dominánsabb himmel találkozik. Mondjuk megvédi magát. Csak én nem szeretem ha verekednek. Meg hát azt sem akarom hogy a másikban kárt tegyen.

Na most én is jó sokat irtam:)

sziasztok

Törölt nick Creative Commons License 2004.10.13 0 0 288

nálam a patkány váltja ki ezt. mert ugye teljesen fekete, és nem néz ki patkánynak.

sőt az előző patekom is érdekes színű volt: ezüsthátú.

azt sem nézte senki pateknak. amikor megmondtam, láttam az undort az arcokon.

"ezüstróka, kismajom, kiskutya, vidra, borz, nyérc, " te jó ég!!!! a nyérc még úgy-ahogy belefér, de a többi???? na meg a kígyó! mondtam én, hogy hiányzotak az általánosból!!!!

sajnos még mindig nem tudtam megszokni ezeket a dolgokat, pedig már évek óta foglalkozom hüllőkkel.

nekem nem kell, hogy ezek az emberek mind lelkesedjenek, csak legyenek egy kicsit toleránsabbak a mifélénkkel.

szeretem, amikor rácsodálkoznak a kígyókra. ez is egy sztereotípia. ha azt mondom, kígyót tartok, leesik az álluk. jobban leesik, mint ez a mondat indokolná. aztán kiderül: a legtöbb ember "kígyó" szó alatt a méreggel ölő vagy az óráskígyókat érti. ha azt mondom, sikló, akkor csak legyintenek: ja, csak sikló. azt hittem kígyó.

elképesztő.

Előzmény: Greylupus (287)
Greylupus Creative Commons License 2004.10.13 0 0 287

Dede, meg meg szokták kérdezni, hogy hogy lehet ilyen undorító dolgot tartani? Aztán, amikor megmutatom Gyuliát, vagy képet róla, akkor nagy a csodálkozás, hogy jéééé, ez szép, nem is undorító... No comment:)

De már megszoktam a hülye sztereotipiákat a görényeim miatt. Szoktunk velük sétálni, és már ők szegénykék is voltak minden: ezüstróka, kismajom, kiskutya, vidra, borz, nyérc, menyét, kígyó!! És általában addig "tündibündi" állatkák, amig ki nem derül, hogy görények.. Utána jön: a "fúúúúj, ezek büdösek, vérszomjasak, vérrel táplálkoznak":)))

Élőállat: ezt szintén a görények miatt tudom, hogy általában a nem olyan állatfajtát tartó emberek előtt tabu-téma. Ha esetleg még görényesek között is előkerül ez a téma, rögtön óriási balhé lesz belőle - az etetünk vagy nem etetünk élő állattal, hisz ez állatkinzás és egyebek témában. Bár én speciel nem adok nekik élő egeret, patkányt, mert nem szeretnék a lakásban félig megrágott egértetemeket takarítani:), de ha lenne rá lehetőségem biztos kapnának. Hisz hiába adok nekik mindenféle más táplálékot, (még az állatorvos szerint is!!!), a legtöbb vitamin és megfelelő táplálék az egérben, vagy patkányban lenne a számukra..

Szóval együtt tudok érezni veled a kélgyós témában:))))

Kriszti

Előzmény: Törölt nick (286)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.13 0 0 286

GYULIA :-))))  Szeretek névadó szülő lenni. :-))))))

Nálunk a kisebbik nőstény kicsit finnyázik, de tojásrakáskor neki is megjön az étvágya.

De ő az egyetlen, akit ismerek.  A többi mind zabagép!! :-))))

Igen, ismerem az érzést. :-))) Nálam csak bámulni szokat, meg ha ülök a villamoson akkor hátrafodulgatnak. De szólni nem mernek. :-)))))

Fura, hogy milyen sznobok tudnak lenni az emberek.

Idegbajt kapok attól, amikor megkérdezik, hogy "EGERET ADSZ A KÍGYÓNAK??!!"

Mégis, mit adjak??? Sült csirkét??? Meghogy leöljük a takarmányt etetés előtt. "milyen kegyetlenség". Miért? Az emberek nem döglött állatokat vesznek a hentesnél???? Egyrészt nem szenved a takarmány, másrészt ha nagy az egér, akkor a kígyóban is kárt tehet.  

És mindig ugyanazokat a hülye kérdéseket teszik fel. Persze nem várok mindenkitől tudományos hozzáértést, hiszen különbözőek vagyunk. De soxor az az érzésem, hogy az ált. iskolai biológia órán is hiányzotak. Végig.

Tőletek még nem kérdezték meg, hogy nyálkás-e a hüllő?

Bezzeg a halra egyik sem mondja, hogy nyálkás. Pedig a kecsege pl. mennyire az!!!! :-)) Meg az összes többi.

Előzmény: Greylupus (285)
Greylupus Creative Commons License 2004.10.13 0 0 285

hajajjj:) utána be is mászott a pala alá:) csak késő éjjel mászott vissza a kőre:)

Megfogadtam a tanácsod tücsök ügyben. Tegnap vettem, de már kekszet, répát és kigyó ubit kaptak:) Remélem most már nem lesz büdi a végtermék:)

Vittem haza őket villamoson és egyfolytában ciripeltek.. Hallom, hogy mellettem beszélgetnek..

"-Te, ez nem tücsök?

- De, de honnan jön a hang?

- Biztos egy mobiltelefon van igy beállítva"..

Én meg somolyogtam magamban:)

De annyira aranyos Gyulia.. ha etetési nap van és ott teszek-veszek a terrcsinél, akkor odajön egészen az ajtóhoz és ott tobzódik:) Van, hogy meg sem várja, amig beteszem a tücsiket, már rohanna ki:) És a végletekig mohó.. az egyik tücsinek még lóg ki a bajsza a szájából, de már a másikat vadássza... A tieitek is ilyen mohók?:)

Kriszti

Előzmény: Törölt nick (284)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.13 0 0 284

naggyon jó lett! :-))))

Nagyon morcosan nézett? :-))))

Előzmény: Greylupus (283)
Greylupus Creative Commons License 2004.10.13 0 0 283

Tegnap megpróbáltam egy félig kicsavarodott lábas képet csinálni..

Most két napig utálni fog, hogy szembevakuztam, de megérte:)))

Törölt nick Creative Commons License 2004.10.13 0 0 282

Hali!

Igyekeztünk, igyekeztünk.. :-))))

1. Tereptárgyak: Jól lesikálod a fát, követ bármit. Aztán fogod, és beteszed a sütőbe. A fa kicsit büdös lesz, de kicsinálod a bacikat. :-))))

Áztathatod vegyianyagokba is, de akkor jó sokat kell öblítgetni, és mégiscsak vegyianyag. Inkább javaslom a sütést. Virágföldet is tudsz így sterilizálni, ha esetleg más állatnak kell.

2. Farokrázás: a kinézete és a vadászmódszere miatt kapta a leopárd nevet. :-)))

Teljesen normális viselkedés. Így vadásznak. Ahogy egyre nagyobbak lesznek, egyre jobban belakját a területet, egyre bátrabbak lesznek.

3. Kaják: Mivel nagyon szeretem az állataimat, és biztos vagyok benne, hogy egyéni ízlésük van, gusztustalan vacakot nem adok nekik.

Semmi káros nincs benne, sőt, egyes állattáp gyártó cégek jobban odafigyelnek a termékeikre, mint az embereknél. Ha jól megnézel egy humánkaját, látod rajta a mindenféle E számokat. Nem véletlenül nem írják ki, pontosan mit jelent. :-)))

Az Acana pl. nagyon finom. Bulldimuldi ezt kapja. :-))))))

A tücsköt nem élve fogyasztottam, hanem pirítva. Egyik barátunknál szilvesztereztünk, és kitaláltuk, hogy miért ne kóstolnánk meg, egyes keleti népek ugyebár mindent megesznek. Fokhagymával nagyon finom volt. Kicsit szotyolaízű volt. És egészséges.

4. Más állatotokkal ne tartsd együtt a leopárdgekkót, mivel igen territoriális állatok. Ha a másik állat is olyan, abból igen nagy verekedések lehetnek. Nálunk a nőstények szoktak összeverekedni, pedig jó helyük van. A vadonban simán ki tudnak térni egymás elől. A terkóban véges a tér. :-)

Nálunk a trió egy 75x40s35-ös hátterezett terkóban laknak. Van búvóhely mindenkinek. Akkor lesz egy kicsit szűkös, ha beteszem a tojatódobozt. Ugyanis jó nagyot rakok nekik, mert mindkét nőci nagyon szeret ásni. Volt, hogy kikaparták a felét a terkóba. Örültem, elhiheted. :-)))

5. Nem tartunk szakállas agámát (még :-))  ) de ismerem őket. Szólj, ha kell.

6. És milyen a boxos? A bulldi is horkol, nem is hallkan, volt, hogy arra ébredtem. Azt hittem, hogy a férjem, de a hang a lábunk felől jött. :-))))

28 kg tömör gyönyör az a kutya!! Imádom!!! Sokan kannak nézték már. A kankutyák sem mindig szeretik, mert szeret dominálni. Mostanság kell tüzelnie, és most a néhány ismerős kanbarátjának udvarol. Nagyon vicces, ahogy pörög-forog körülöttük. :-)))))

Sokan lenézik a fajtát, mert azt hiszik róla, hogy öleb. Pegid tud ám kemény lenni! :-))))

cebus

Előzmény: Quaint (281)
Quaint Creative Commons License 2004.10.12 0 0 281

Sziasztok:))

Huuuu, mennyit irtatok.:) Pedig már azt hittem kezd kihalni a topic.

Cebus: De igen, mondom, hogy Boxerem van!:)))  És nem csak mondom, van is.:)

És tényleg anniyra nem röfög, viszon nagyon tud horkolni.:)

Greylupus:

idézlek: Megnéztem a képeket, nagyon szépek:) és szép lett a terráriumod is:) De az egyik már majdnem felnőtt, nem? Csak a mintázatából gondoltam:)

Nos, köszönöm. :)) De még nincs kész egészen. Akarok beletenni még középre valami fát. Igazából szőlőtőkére gondoltam. Valami jópofa göcsörtösre.:) Az még szerintem jól muatna benne. Egy ismerösöm meg is igérte, hogy hoz a telkéről.

Ezzel lenne is kérdésem. Én ez simán be is rakhatom? Vagy valahogy fertötleniten kell?  A korukat illetően, meg a "felnöt" vagyis a nagyobbik az kb 3 hónapos. A kicsi meg kb 1 hónpos. Legalábis akitől kaptam az ezt mondta. A kicsit viszon nem nagyon tudtam lefényképezni. Az még nagyon fél. Bár mindkettöt szoktatom én is a kezemhez. A nagy már egészen jól viseli a dolgot. Viszont tegnap mit vettem észre.:)) A nagyobbik amikor a tücsiket vadászta a következöt tette. Szépen lassan oda cammogot, majd megállt és elkezdte sunyin figyelni. Aztén amikor lecsapot rá a farkát felemelte és olyan furán rázta közben. Vagyis inkább remegtette, mint a csörgökigyó a csörgöjét:) De egymás után többször is. Minden tücsinél. Ezt még idáig soha nem láttam. 

Cebus: te tényleg megkostolod az állataid kajáját?? Az emberre nem káros vagy mérgező? A száraz kutyakaját is megkostolod? Ja és a tücsök milyen volt?:))))))))))

Jól vettem ki a szavadból, hogy neked van szakálas agáma? Azok is tetszenek. Mulkor láttam a kereskedönél, ahol a tücsiket veszem.

Van egy hülye kérdésem. A leopárd gekkokal lehet egy terráriumban más sivatagi gyik féle is? Vég ül is a vadonban is találkoznak más lénynekkel. Nem?

Csak mert ugy vettem észre, hogy tul nagy let 2 gekkonak a terrárium:)

De lehet majd szerzek még hozzájuk.

Tényleg van valakinek felesleges két lány túlszaporulat miatt??:))))))))))))))))))

Üdv:

Quaint

Törölt nick Creative Commons License 2004.10.12 0 0 280

Én nem tartom hülyeségnek ezt a kézhezszoktatást a leopárdgekkóknál. Tartom annyira értelmes állatoknak őket, hogy élvezzék a dolgot. :-))))

Persze hüllője válogatja. Sőt, ugye gekkója is, mert nálunk a másik nőstény még évek múltán is bizalmatlan. Pláne a hím. Az tiszta zizi. Pedig az néz ki a legbrutálisabban. :-))))

Nagy lelki törést nem okozol neki, ha egyedül marad. Bár az is igaz, hogy a szabad természetben is csoportosan használják a búvóhelyeket.

Arra figyelj azonban majd oda, ha mégis szerzel neki párt, akkor az ne legyen kisebb, mint ő maga, rivalizálás előfordulhat a jó helyekért. Vagy a kajára mozdulnak rá egyszerre. Az erősebb meg is szerzi.

Ez még akkor is előfordul, ha különbőző neműek. Nálunk a nagyobbik nőstény elkergeti még a hímet is a kajától. Igaz, hogy a hím a múltkor annyira ráharapott Rami farkára, hogy azt hittem leszedi. De nem történt semmi szerencsére. Bár azért van harapásuk. Nekem egyszer az ujjamat nézték kajának. Persze tudom, hülye voltam, csak éppen nem találtam a csipeszt, ezért kézzel adtam be nekik a gy lárvát. A hímnek sikerült az ujjamat betalálni. Persze semmi vér, de azért meglepődtem, hogy ekkorát tudnak harapni.

Azért még majd gondolkodjatok el ezen a többgekkó dolgon. Baromi nagy élmény, amikor először látsz egy tojásból kikelt pirinyót. És tudod, hogy ez nem csak a szülőknek köszönhető, hanem Te is szerepet játszottál benne. :-)))))))

Előzmény: Greylupus (279)
Greylupus Creative Commons License 2004.10.12 0 0 279

Van bújókája:) Egyik egy palalemez nekitámasztva a "sziklafalnak", a másik pedig magában a sziklafalban van - ott úgy lett megcsinálva, hogy van egy beugró, ahová beültettünk pár apró kövirózsát. Oda is be tud úgy menni (a kövirózsák és a fal közé), hogy ne érje fény közvetlenül. Bár ezt a beugrót inkább picinek szerette, mert akkor be tudta magát úgy ásni a kövirózsák közé, hogy a frász kerülgetett, hogy hol lehet:)))

Kézhez szoktatás. Tudom, hogy hüllök és kevésbé szeretik a tapizást:) Én is csak annyira akarom kézhez szoktatni, hogy ha valamiért meg kell fogni, akkor ne törje ki a frász, hogy "valaki meg akarja enni":) hanem tudja, hogy nem fogom bántani. De csak addig "balhézik", amig megfogom, ha már a kezemben van, akkor szó szerint úgy kell letessékelni, hogy menjen már vissza a terráriumba:)

A vitaminokat pedig felirtam:) és ha ez elfogy, akkor kipróbáljuk az általad javasoltat.

Nem valószínü, hogy tenyészteni fogom ökelmét, mert a párom már igy is hosszú harcok árán ment bele a gekkótartásba, de szeretném, ha hosszú ideig velünk élne (mármint a gekkó:).

Egyébként nem nagyon gáz, ha egyedül lesz? (tudom, ez hülye emberi gondolat, hogy minden élőlény szeret maga körül másikat látni). Azzal tisztában vagyok, hogy milyen párosításban lehet tartani a gekkót, de ha egyedül marad, nem lesz depressziós? (bocsi a lökött kérdésért:)

Kriszti

Előzmény: Törölt nick (278)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.12 0 0 278

1. Ez egyáltalán nem rossz, csak legyen közte hüvös hely bújókával.

A kicsavart lábak nekem is a csúcs! Legelőször amikor megláttam hogyan fekszik, ezerrel nyúltam a terkóba, és megemeltem. Szegény! Hogy meglepődött!! :-))))

Erre a pózra lehet mondani, hogy kinyúvadt. :-)))))

A kézhez szoktatás dolog igen érdekes, mivel hüllőkről beszélünk. Nálunk csak a nagyobbik nőstény szereti. Igen, mondhatom ezt: szereti.

Viszont Ramona minden további nélkül elvan nálunk. A többiek már kicsit macerásak.

A szakálla agáma tud még ilyen nyugodt maradni, ha kézbe veszik. Szerintem ő is élvezi.

2. Biztos vagyok benne, hogy nem adott neked vacakot, de előbb-utóbb el fog fogyni, ami nálad van. Akkor viszont érdemes utánajárni a dolognak. A neve mindegy a készítménynek, csak az arányok legyenek benne jók. Arra figyelj, hogy minél kevesebb legyen benne a foszfor (hiszen azt a takarmányból nyerik ki nagy arányban), mert ha túl sok van benne, akkor köszvényes lehet tőle az állat. Nem valami szívderítő látvány belülről az ilyen. :-((((

Ezért mondtam, hogy vitaminja válogatja, hogy milyen gyakorisággal adagolod.

És azt se felejtsük el, hogy nekik is van egyéni ízlésük.

Bár a korvimin promotorral olyan jóízű, hogy azt mindegyikük szereti. Én is  megkóstoltam. Édeskés, olyan, mint a gyermektápszer.  (egyébként minden állatomnak megkóstolom a takarmányát, még a kutyakaját is. lehet, hogy hülyének néznek sokan emiatt. de baromira nem érdekel. :-)))  )

3. Úgy értettem, hogy talajként alkalmazod. Homok és kavics helyett. De ha nem akarod elrontani a terkó design-ját (amit megértek), akkor helyezd el egy kis tálkában.

Ha véletlenül felnyalja a tücsökkel az is jó.

cebus

Előzmény: Greylupus (277)
Greylupus Creative Commons License 2004.10.12 0 0 277

1. Hát úgy van elrendezve (lehet, hogy nem így kellett volna), hogy a terrárium egyik oldalán van a melegítőkő és a másik oldalán pedig a lámpa - illetve oldalról melegíti a terráriumot nem felülről.

Az általad mesélt pihenési póz nekem is nagyon tetszik, majd megpróbálom valahogy lefotózni.. Nekem eddig a top az volt, amikor csak a farka lógott ki a palalemez alól + egy láb tappancsokkal:) de nagyon aranyos, ahogy ki tudja csavarni a végtagjait:))

Éjjel nekünk sem megy a melegítés - reggel 7 és este 9 között megy a lámpa és a melegítőkő is. A melegítőkőre nem is szokott nagyon rámenni napközben, valószínüleg forrónak érzi a követ, mert ha rámászik, akkor emelgeti a lábait:)

2. Köszönöm, ennek is így nézek utána. Egyenlrőe egy nemtommilyen keveréket használunk, amit még a göris ismerősömtől, aki gekkókat tart és tenyészt kaptam. Szerinte ez a tuti és én hiszek neki:) De majd rákérdezek pontosan, hgy mit tartalmaz:)

Olyan mészgiritünk is van, bele van szórva a homokba, bár még sosem láttam, hogy ette, nyaltva, vagy bármit is csinált volna vele..

Azt hogy érted, hogy aljzatként kell berakni?

üdv.

Kriszti

Előzmény: Törölt nick (276)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.12 0 0 276

1. Nem szabad elfelejtenünk, hogy hol van az eredeti élőhelyük. India, Pakisztán, Afganisztán száraz köves sivatagai. Annyira nem szélsőséges a hőmérséklet, mint a Szaharában, de azért mégiscsak félsivatagosnak mondható.

Nem tudom, hogy van berendezve a terkód, de a melegítő követ a lámpa alá helyezd inkább, hogy részlegesen legyen fűtve a terkó. Ne legyen általánosan meleg a terrárium. Nálunk fűtőszál van, és az sincs teljesen végigvezetve a terrárium alatt. Párkány fölött van a lámpa.

Ennyire azért nem fázékony állatok, de ők is szeretnek meleg helyen pihenkélni (óriási, ahogy csukott szemmel, hátratekert végtagoggal szunyóznak a melegben!!!)

Próbáld meg bemérni a hőmérsékleteket: a lámpa alatt legyen a legmagasabb, és igenis legyenek 24-26 C-os részek is.

Mi azt szoktuk csinálni, hogy éjszakára lekapcsoljuk a fűtést náluk. Próbáljuk utánozni a napi hőingadozást. Igen jól érzik magukat. :-)))))

(hiszen a lakásban attól még működik a fűtés)

2. Ez attól függ, hogy mit használsz. Van többféle. A legtöbb készen kapható vitaminban nem csak ca van, hanem komplex,  tartalmazza a különböző típusú hüllők vitamin és ásványianyag-szükségletét. A nagyobb gond, hogy a komplex készítményekben vannak anyagok, amiket viszont könnyedén túladagolhatjuk.

A legjobb, ha elolvasod a tájékoztatót: nézd meg a ca-ph arányt. Minél több legyen benne a kalcium, és minél kevesebb legyen benne a foszfor.

Lehet kapni takarmányboltokban (pl Anivet) takarmánykiegészítőt (csirkének, sertésnek is adják). A neve mészgirit. minél kisebb szeműt keress. Ezt kell hozzájuk aljatként betenni. Ha felveszi a takarmányt, felveszi mellé ezt a granulátumot. Sőt, vannak állatok, akik maguktól is nyalogatják.

Általunk a legjobbnak ítélt vitaminok: Korvimin (heti 2 alkalom)

Promotor 43 (asszem), a kettő 2/3 (korvimin)-1/3(promotor) arányban keverve a legjobb, ha tenyészteni szeretnéd őket. Ez egy nagyon jó kis tuning, és ettől tuti nem fog leépülni! Jobban fogja elviselni a graviditást, jobb lesz az immunrendszere, jobban eszik, egészségesebb lesz.

üdv

cebus

Előzmény: Greylupus (275)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!