Keresés

Részletes keresés

Rokko_ Creative Commons License 2007.07.09 0 0 1726

veteránnak

egy r

Előzmény: Rokko_ (1725)
Rokko_ Creative Commons License 2007.07.09 0 0 1725

Annak szerintem örülni kell, hogy egy zenekar meg tudja újítani a bázisát, mert így a jövőben is lesz közönsége. Ha a régi arcok lemorzsolódnak, az az ő hibájuk (is) lehet. Nyilván ízlések és pofonok, de az utolsó két Megadeth album alapján aki régi hívő, és nem éledt fel benne a tűz, az már nem is hívő.

Nyilván nem ez határozza meg a közönség összetételét, de a másik meg pont ez, én is ott voltam, és szintén harminc fölött tök nem éreztem veterránnak magam.

Ahonnan én néztem (a balkonról, tehát jó kilátással:), onnan inkább úgy mondanám, hogy a 25-30-as korosztály volt az átlag.

Az meg kúúúúl

Előzmény: Törölt nick (1722)
megaa Creative Commons License 2007.07.09 0 0 1724
Nem tudná nekem valaki elküldeni a Black swan-t mp3-ban? Nagyon megköszönném :)
deliriousnomad Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1723
Inkább örülj neki, hogy fiatalok is ismerik őket. Nézz szét egy Anthrax vagy Testament koncerten, mennyi az átlagéletkor, ehhez képest a Megadeth bizony baromi jól áll.
Előzmény: Törölt nick (1722)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1722
Tény, hogy jó mulatság volt, de a helyszín és a létszám sajnos elég jól jellemzi a megadeth mai állapotát. Mikor megérkeztünk a wien arénához, először azt hittem rosszul látok. S ami még meglepő volt, hogy 30 éves fejjel már öregnek számítottam. A többséget a serdülő korosztály adta, akik inkább egy kezdő gimis-zenekar első fellépéséhez passzolnának. (akárcsak a helyszín...)
4umos Creative Commons License 2007.06.30 0 0 1721
az egyébként különösen tetszett a koncerten és csak tetőzte a jó hangulatot, hogy a közönség nagyon sok számnál a gitárrészeket is "énekelte", mint a buenos aires-i koncert dvd-n. pl. a symphony döngölős riffjénél egy az egyben azt üvöltötte a tömeg, mint az argentin koncerten! egy egész borsóleves végigfutott a hátamon hirtelejében! :-DDDD
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.29 0 0 1720
Csak halkan jegyzem meg, hogy a Youtube-on már megtalálható 1-2 telefonnal felvett mozzanat a tegnapesténkből!!! (A kick the Chair-ből való 1 perc olyan tisztán szól, mint az ÁLLAT)
deliriousnomad Creative Commons License 2007.06.29 0 0 1719
Nem tudok pontos árakat, de kimondottan drága banda hírében állnak tudomásom szerint.
Előzmény: vsiivz (1718)
vsiivz Creative Commons License 2007.06.29 0 0 1718
valoszinuleg joval tobbet kert (es kapott) a zenekar, mint amennyi haszon a jegyarakbol befolyt
szerintem csak itthon nem divat koncerteket szponzoralni (talan a tavalyi backyard babies az egyetlen kivetel, ami az eszembe jut)
raadasul pont ausztriaban komoly allami tamogatasban is reszesulnek a szervezok
Előzmény: megaa (1710)
deliriousnomad Creative Commons License 2007.06.29 0 0 1717
Na, hát én meg leírtam: Risk, World Needs, feloszlósdi. :)) Európában sokkal jobban megjegyzik az ilyeneket, mint Amerikában.
Előzmény: 4umos (1716)
4umos Creative Commons License 2007.06.29 0 0 1716
persze. a hangulat nagyon tetszett, sőt jobban mint egy nagy stadionos buli, mert  tényleg ilyen kis családias jellege volt. én csak azon értetlenkedtem, hogy mitől lett ilyen kis nézőszám előtt játszó zenekar a megadeth európában. a hangulattal semmi bajom nem volt, nincs! NAGYON JÓ KONCERT VOLT!!!!!!!!!!!!
Előzmény: deliriousnomad (1714)
megaa Creative Commons License 2007.06.29 0 0 1715

persze, nem azért írtam mert akkor jobb lett volna, hanem mert furcsa, hogy "csak" ennyien voltak (a hely méretéhez képest persze sokan)

deliriousnomad Creative Commons License 2007.06.29 0 0 1714
Szerintem annyira jó volt a koncert, hogy én akkor sem éreztem volna jobban magam, ha többen vannak. Ausztriában egyébként ritka a sold out buli.
Előzmény: megaa (1713)
megaa Creative Commons License 2007.06.29 0 0 1713

Igen, csak londonba valszeg nem mentek egy csomóan olyanok akik fél európát átutazták a koncert miatt (bécsben szerintem a közönség legalább egyharmada jött külföldről). Meg angliában volt legalább három-négy fellépésük (ha nem több).

4umos Creative Commons License 2007.06.29 0 0 1712
hát, nézd a london astoria enné max. kétszer nagyobb, és az mégis csak egy 8 milliós város... szóval nem hiszem, hogy a többi európai városban olyan sokkal nagyobb helyeken léptek fel.
Előzmény: megaa (1710)
deliriousnomad Creative Commons License 2007.06.29 0 0 1711
Ez nem hülyeség, meg lehet nézni, hányan voltak a '97-es pesti koncerten akkori árakhoz képest méregdrágán és 2001-ben, Risk és World Needs után relatíve olcsóbban a PeCsában. Első alkalommal közel teltház, utána még félháznak is max langyos volt... De igazad van, a feloszlósdi még rátett egy nagy lapáttal arra, hogy rengetegen sosem fogják tudni már komolyan venni Dave-et.

A Metallicával összehasonlítani meg kár őket, egyszerűen más léptékű a két zenekar népszerűsége. A Megadeth egy metalbanda, akik ebben a körben jól ismertek, de ezen a közegen csak a '90-es évek első felében meg a Cryptic lemez amerikai rádióslágereivel tudtak túllépni. A Metallica meg rég túlnőtt azon, hogy csak az úgymond rockközönségnek játsszon, és náluk ez nem attól függ, hogy játssza-e az aktuális lemezeiket a rádió vagy sem. Ők kábé olyan státuszban vannak, mint George Michael vagy Madonna.
Előzmény: 4umos (1709)
megaa Creative Commons License 2007.06.29 0 0 1710
Valóban, én is utánaszámoltam és ez tényleg egy elég nevetséges összeg. Nem tudom, hogy a fesztiválokat leszámítva a többi hely mekkora lehetett, de szerintem ennél kisebb helyen nem hiszem hogy játszottak volna. Egyébként szerintem amerikában a megadeth sokkal jobban megy, mint európában, ez is lehet az oka a kis létszámnak (amerikában tényleg nagyobb helyeken játszanak).
4umos Creative Commons License 2007.06.29 0 0 1709

szerintem az hülyeség, hogy elsősorban a risk miatt kopott volna így meg az érdeklődés. aki korábban rajongójuk volt, az szerintem a risk után is az maradt, aki pedig nem, az nem volt igazi rajongó. az most sem biztos, hogy kimenne a koncertre, megvenné az új lemezt, még ha nincs a risk, akkor sem. de pont a revanszenekar, a metallica rá a jó példa, hogy a load-reload (ami 2 album és igencsak kísérletezős és az akkori  trendeknek behódoló lemez) után sem csökkent a rajongói lojalitás, ugyanúgy meg tudták őrizni nagy stadionos zenekari státuszukat, és akármilyen új lemezt adnak ki, egyből mindenhol az eladási listák élén vannak/lesznek. ezek makacs tényadatok!

a másik dolog, amit értetlenkedve néztem, ha ezt a 27 euro-s jegyárat 500 főre kiszámolom és forintosítom, akkor még 3,5 millió ft sincs, és gondolom ezt az összeget nem 100%-ban kapja meg a zenekar. szóval, ezt nagyon kevésnek találom. irdatlanul kevésnek! sztem ennyit nálunk egy tankcsapda is simán megkeres, sőt!

és még egy gondolat, hogy ennél sztem már rekord lett volna kisebb színpadot építeni. olyan látványelemek itt már el sem fértek, mint háttérzászló vagy ilyenek. (pedig ezek nem nagy dolgok...) ahogy tudom amerikában azért ennél sokkal nagyobb helyeken lép fel a zenekar. /persze amerika lehet ebből a szempontbő teljesen más piac, meg többen is vannak/ ott még olyan látványelemek is vannak, mint lángoló színpad stb.

szerintem egyébként az lehet az egyik fő ok, hogy talán európában szarul van promótálva a zenekar. aztán lehet az a második, hogy sokakat a 2002-ben való feloszlás bejelentés, junior kirúgása, majd az újrakezdés végképp megpecsételte a zenkar sorsát.

deliriousnomad Creative Commons License 2007.06.29 0 0 1708
Gondolom, lényegesen nagyobb érdeklődés nem volt ennél. A szabadtér azért jóval nagyobb, egy foghíjas ottani buli sokkal kevésbé lett volna hangulatos.
Előzmény: megaa (1707)
megaa Creative Commons License 2007.06.29 0 0 1707

De a jegyeladásokból azért látható kellet hogy legyen, hogy igen sokan lesznek, ezért sokkal többe nem hiszem hogy került volna, ha a szabadtéren rendezik meg a koncertet.

deliriousnomad Creative Commons License 2007.06.29 0 0 1706
Semmi furcsa nincs benne. Egyrészt messze nem pörög már annyira a nevük, mint 10-15 évvel ezelőtt, másrészt Mustaine azért a Riskkel elég sokat tett azért, hogy meggyilkolja a zenekar renoméját. Sokan az életben nem fognak többet Megadeth lemezt meg koncertjegyet venni azután a lemez után.
Előzmény: megaa (1705)
megaa Creative Commons License 2007.06.29 0 0 1705

Az tényleg furcsa volt, hogy ilyen kicsi helyen játszanak, ha a szabadtéri színpadon lett volna az azért még ennél is jobb lett volna. Még a "csilláron" is lógtak szóval akár kinnt is lehetett volna..

Fafara Creative Commons License 2007.06.29 0 0 1704
még ilyet! szerintem bánja már.
Előzmény: deliriousnomad (1701)
vsiivz Creative Commons License 2007.06.29 0 0 1703
(figyelek! szepen viselkedjetek!) :o)
Előzmény: Ripper (1702)
Ripper Creative Commons License 2007.06.29 0 0 1702
No igen. Az élet kemény.:-/
Előzmény: deliriousnomad (1701)
deliriousnomad Creative Commons License 2007.06.29 0 0 1701
Végül az otthonmaradás mellett döntött. :)
Előzmény: Ripper (1700)
Ripper Creative Commons License 2007.06.29 0 0 1700
Irigyellek benneteket. vsiivz volt?
Előzmény: deliriousnomad (1699)
deliriousnomad Creative Commons License 2007.06.29 0 0 1699
Nem tudok mit hozzáfűzni: egyszerűen kurva jó volt. Senki sem hiányzik innen.
4umos Creative Commons License 2007.06.29 0 0 1698
ja, Lomenzo nagyon lelkes volt és erre is buzdította állandóan a tömeget! jófej fickónak tűnt nagyon!
Előzmény: Törölt nick (1697)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.29 0 0 1697
A bőgős nagyon jó arc, igazi showman. A fejem még most is zúg ezerrel. Mi a baloldalon lévő vészkijáratnál álltunk (kék farmer, barnakockás ing, úgyhogy megadtam a módját:)).

Nekem ezek a Drover-srácok sehogy sem jönnek be. Néha már télleg aszittem, hogy mindjárt lefekszik a színpadon aludni egyet a srác.

Szóval annak ellenére amit a kezdeti sokk okozott (szembesülés az apró épülettel, ami a PeCsa alapterületének a negyede volt kb. ~500 fős terem) rendkívül jó koncert volt. Ki volt még ott a fórumozók közül?
Előzmény: Ripper (1693)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!