Sziasztok Fórumozók! Nem olvastam bele ebbe a fórumba, de szeretnék vizipálmát vásárolni. Segítsetek abban hol tudok venni. Ha valakitől kapnék egy pár levelet amit nevelni tudnék elmennék érte.
Kaktusznak és minden sukkulentnek télen nagyon kevés vízre, nagyon világos és hideg helyre van szüksége. Akár épp fagypont fölötti hömérsékletet is kibír. Havi egy locsolás böven élég, attól függöen mennyire meleg helyen van. minél hidegebb, annál kevesebb víz kell neki.
Hali Mindenkinek!Érdeklődni szeretnék!A nagyobbik fiam beszerzett néhány kaktuszt de a lelkesedése velük szemben alább hagyott így rám maradt a feladat hogy gondoskodjam róluk!Szeretném megkérdezni hogy mostanában kell e öntözni?Az idén talán egyszer már kaptak vizet de nem sokat!Köszönöm előre is a válaszokat!
Az egyik legjobb tanács volt, amit kaptam. Az egzotikusban adták. 2-3 deci vízhez kell 1 kiskanál citromsavat adni (én egy literbe kb 4 teáskanállal teszek, plusz tápsót). Ennyi nyugodtan mehet, nemigen tudjátok túlsavanyítani a talajt, mert jó a pufferkapacitása. Ha szárad a növény, akkor 1-2 vagy 3 locsolás ezzel az oldattal, utána kb havonta egyszer.
Azért nem írtam az adagolást, mert sajnos nem jegyeztem meg és én csak úgy érzésre a két liter öntözővízhez teszek négy teáskanál citromsavat. Eddig úgy néz ki, hogy nem rossz az adag, mert a kávécserjém kb. egy hónapja vettem, rendeltetésszerűen elkezdett rajta a barnásodás, levélszáradás tünet mutatkozni, ekkor olvastam itt a fórumon a citromsavas dolgot, gyorsan vettem is és azóta háromszor már ezzel öntöztem és két-két pár új levelet hozott minden száron, amik már egészségesek és a többi sem romlott tovább, pedig akkor ez pár nap alatt alakult ki. (jó hosszú mondat lett...) Szóval nem emlékszem, hogy a szakértők milyen arányt ajánlottak, a search meg mindig behal, de nálam ez bevált.
A teacserjéken szokott segíteni, ezért gondoltam, de szilkszilkinek igaza van, közben eszembe jutott, hogy tényleg az ültetőközeg az, ami "kényesebbé" teszi.
A kávécserjéről már többször leírták, hogy egyetlen titka a savanyú talaj. A párára nem igényes. Nekem is volt, rögtön elkezdtek foltosodni a levelei, majd lehullottak barnán. Meg is halt. Aztán elolvastam itt - azt hiszem a trópusiban - hogy citromsavas vízzel kell öntözni. Mivel nem bírom ki, ha egy növény nem marad meg nálam, ezért vettem megint. Igy öntözöm és gyönyörű harsogó zöld, már hozza az új leveleit. Keress rá a fórumbeszélgetésre, többször is le van írva.
Mennyi az a fény, amit kap? Szerintem az utóbbi hetek napsütéses órái messze nem elégítették ki az igényeit, lámpázással lehet javítani, vagy kivárni a nyarat.