Nekem is hasonlóm van, és én sem tudom biztosan, de inkább tűnik a hatalmas virágaival Commandantnak, ..., de azt hiszem az elég ritka mifelénk, mondhatni csak úgy véletlenül nem lesz valakinek olyanja. Bár Island írásából arra következtethetünk, hogy a virágaik nagyjából egyformák. Az enyém most nagyon formás, gömbölyű koronájú fácska. Van viszont másik hasonlóm, ami inkább felfelé törekvő, arról meg aztán csak úgy csüngenek a hatalmas bugák, de nem annyira cirmosak.
Köszönöm a válaszodat! Mivel nem tudom őket hasonlítani, marad az eddigi név. A virág pedig nagyon szép bármi is a neve. (Vagy majd nevezem Tamoure -Commandant -nak :-) )
Olyan kérdésem lenne, hogy mi a különbség a Tamoure és a Commandant B. leander között. Nekem van egy amit Tamoure-nek azonosítottam be régebben, de elbizonytalanodtam, hogy mégsem az. Köztetek biztosan van aki tudja a választ. Ő lenne az. A kép más-más időpontban készült.
Nálunk tegnap óta esik az eső, aminek még örülnék is, ha nem csinálta volna egy éjszaka alatt(!) ezt a leanderek jó részével (amik február-március óta kint vannak a szabad ég alatt)!
kb két hete fedeztem fel, hogy hangyák korzóznak kitartóan a leák cserepein, földjén és sajnos már a szárakon is. Nem szeretném, ha a tetvek is megjelennének a nyomukban. Mivel lehet ezeket a hangyákat tartósan távol tartani vagy esetleg véglegesen eltüntetni a leák környékéről ? Pár napig a fahéj jó megoldás, de hetekig ???
Az enyémek és sokaknak a leanderei is fűtetlen zárt térben vannak, az enyémek korom sötétben, és általában semmi bajuk nincs tavasszal. Persze locsolom őket az igényeiknek megfelelően, minél nagyobbak, annál ritkábban.De a legritkább is havi egy alkalmat jelent.
a friss hajtások általában különösen érzékenyek a hirtelen sokkokra (erős napsütés, forróság, hideg, szél, stb). Elájulnak, de aztán magukhoz térnek és kész.
Sziasztok. Sajnos a tél folyamán két leanderem is feladta a küzdelmet. Szeretném pótolni őket. Ha esetleg valakinek metszésből lenne szár, ág vennék tőle. Az egyik a Harriet Newding lenne. A másikat pontosan nem tudom, sárga szimplavirágú volt. Előre is köszönöm.