Keresés

Részletes keresés

_chillout_ Creative Commons License 2018.09.28 0 0 64291
Tudom, persze. A hiperaktív gyerekek azért túlmozgásosak, hogy a figyelmüket fenntartsák. A Ritalin segít a figyelem fenntartasában, ezért nincs szükség a túlmozgásra. Ezért "nyugszanak le" a hiperaktív gyerekek a Ritalintól.
Előzmény: Szipolykaa (64289)
GeriSoft07 Creative Commons License 2018.09.28 0 0 64290

Igen, a rivotril a nyugtató, azt is szokás

a ritalin egy furcsa szer, mert bár nem nyugtató, a pörgéses hiperaktív tüneteket csökkenti

Előzmény: Szipolykaa (64289)
Szipolykaa Creative Commons License 2018.09.28 0 0 64289

Bocsánat, hogy hozzászólok az offtopikhoz, de azt ugye mindketten (Geri és Chillout) tudjátok, hogy a Ritalin NEM nyugtató? (gyakorlatilag éppen ellenkezőleg)

Csak azért tudom, mert nekem is egy hiperaktív gyereket sorsoltak ki odafent, és bizony áldásnak bizonyult azalatt a pár év alatt, míg szedte...

GeriSoft07 Creative Commons License 2018.09.28 0 4 64288

Köszönöm!

akkor most már láttál ilyet. Két verzió lehetséges

1: segített a cbd és társai

2: nem hatott mert sárkányfű, csak isteni csoda lehet

mivel tudjuk, semmilyen gyógykezelést nem kapott 2017 szeptember eleje óta

Előzmény: _chillout_ (64285)
GeriSoft07 Creative Commons License 2018.09.28 0 0 64287

Nem rossz, de van jobb

Előzmény: Zoo82 (64286)
Zoo82 Creative Commons License 2018.09.28 0 0 64286

Geri  cbd-t   RQS- ről erdemes  rendelni?

_chillout_ Creative Commons License 2018.09.28 0 2 64285
Most tudtam csak megnézni. Nem jutok szóhoz. Bakker!!! Ez nagyon jó!!!
Előzmény: GeriSoft07 (64284)
GeriSoft07 Creative Commons License 2018.09.28 0 3 64284

Elküldtem, kérlek nézz rá, és írj ide pár szót

Ja, CA125 marker 13,5 :)

Előzmény: _chillout_ (64283)
_chillout_ Creative Commons License 2018.09.28 0 1 64283
Aztaaaa!
Nem emlékszem, hogy elküldted-e, bevallom, de ez mindenképpen regresszió!
Előzmény: GeriSoft07 (64282)
GeriSoft07 Creative Commons License 2018.09.28 0 5 64282

Emlékeim szerint elküldtem neked a CT-ket, mikor az alfapumpról beszéltünk.

Ha valakinek eltűnt a "számos 20-23mm-es noduláris tömörülés a mesenterium lemezek közt" illetve "infiltratív folyamat a lemezek közt" (most csak diffúz beszűrtség látható), és a korábban 13x11,5x10,7cm-es majd 16x12x10cm-es-re növő primer daganat 10x7,5x7,5cm, illetve eltűnik a 18x30x70mm-es orsó alakú talán cisztózus képlet, az nevezhető regressziónak?

Nem fogom ide feltölteni, de neked szívesen elküldöm emailben.

Tudom, akkor leszek csak nyugodt, ha semmilyen beszűrtség nem lenne látható, és eltűnne a daganat, de azért a földön maradok... nem reális.

Előzmény: _chillout_ (64281)
_chillout_ Creative Commons License 2018.09.28 0 0 64281
Regressziót nem, ahhoz még nem vagyok elég nyitott (egy olyat sem láttam még).
Előzmény: teerted (64278)
_chillout_ Creative Commons License 2018.09.28 0 0 64280
Vannak ilyen esetek is. Nálunk már egész kicsiként látszott, hogy problémák vannak. Az SNI-t sem a suli indította el, hanem mi. Nem csináltak azok semmit :-( Sajnos vannak valódi figyelemzavarosok és autisták :-(
Előzmény: GeriSoft07 (64277)
teerted Creative Commons License 2018.09.28 -3 1 64279

"Ez már eredmény. Ha tud az ember egy jót enni, hogy nem jön vissza, vagy egy jót sz.ni."

Ebben az esetben - szerintem - az a tisztességes, hogy azt is leírjuk, hogy adott (nálunk még) alternatív szer, pl. CBD, hatásos a beteg életminőségének a javítására. Ha hiányzik a hatásosság pontos meghatározása, akkor az félreértésekre adhat okot.

Előzmény: macskaszem15 (64275)
teerted Creative Commons License 2018.09.28 -4 1 64278

Rosszul tettem fel a kérdést. Helyesen

Mit értesz a beteg állapotának tartós javulásán? Az életminősége javulását vagy a daganat regresszióját, esetleg mindkettőt?

Előzmény: _chillout_ (64273)
GeriSoft07 Creative Commons License 2018.09.28 0 5 64277

Nem'tom meséltem-e, fiunkat örökbe fogadtuk, megjárt 3 nevelő szülőt, a gyámügyisek mondták, mikor meglátták kik vannak az örökbefogadók közt sorban, soron kívül kiküldték a meghívót a bemutatásra, mert tudták, ha mi nem vállaljuk, akkor kb senki

A gyerek papíron enyhe értelmi fogyatékos volt, megfelelő gyógykezelési előzményekkel, enyhe autisztikus tünetekkel mondván.

Első találkozón megállapította párom, neki ugyan semmi ilyen baja, van más, de az a traumatikus előzmények miatt.

el kellett vigyük itt a Heim Pálba, mert volt emelt összegű CSP kártyája is, tartós gyógykezelésre, stb

Itt 2 találka után közölte a főorvos, hogy szerinte semmi komoly gond, még ovis volt, de ha nagyon gond lesz az iskolában, akkor tud adni gyógyszert

Feleségem: mit?

Doki: Ritalint.

Feleségem: ---ádba.

Voltak kemény problémák az iskolában, nem a gyerekkel, a tanárokkal, akik nem hajlandóak meghallgatni az embert, vagy ha igen, akkor szándékosan ellentétesen cselekszenek, majd reklamálnak, üzengetnek. Csak én meg vissza, aztán persze én vagyok utálva, én vagyok a köcsög. Mint kiderült, egyszerű figyelem zavar, sajnos balkezes, fejjel lefele és visszafelé is olvas, 3-4 évvel idősebbeket is megver memóriában, mikor gyakorolnak párommal a magántanítványokkal, és túlpörög az agya, kb egyszerre tud két dologra vizuálisan és kettőre auditívan figyelni, plusz mondjuk közben rajzol, gyurmáz, vagy szerel. És neki bizony halál unalmas a suli, és akkor jönnek ezek:

pl:

- T. szülő, a gyermek órán játszik, rajzol, matat.

- Hol ül, drága tanárnő?

- leghátul

- Mondtuk, hogy elől legyen, szem előtt, mert hátul megbújik, unatkozni fog (mert túl okos) és matatni.

Vagy:

- a gyerek egész nap bámul ki az ablakon, minden érdekes ami kint történik.

- T. Tanárnő, a gyerek papírja szerint Súlyos figyelem és magatartás zavarral küzd, kértük, ne ültesse az ablak mellé. Miért ültette oda?

- Mert a másik gyerek nem akart oda ülni

- Ja, értem... Akkor mi a kérdés?

Párom 18 év állami gondozottakkal, és bizony látta, rengeteg esetben az iskola kényelmi okból kérvényezi az sni-s (btm, adhd) megállapítását, mert akkor dupla pénz, és el lehet iránytani ha nagyon gáz.

Sok esetben meg elég lenne kellő figyelem és türelem. A zavaró tényezők minimalizálása, extra időkeret, stb.

értem én, nálatok már összetettebb probléma volt. Te a saját gyermeked példáját, egyet láttál. Párom úgy 150 esetet csak az otthonban.

Előzmény: _chillout_ (64272)
eta61 Creative Commons License 2018.09.28 0 9 64276

Nézz korul légyszi biztos van a fórumon valami topic megrogzott vallásosoknak is, próbálkozz ott az igehirdetéssel.

Előzmény: Törölt nick (64270)
macskaszem15 Creative Commons License 2018.09.28 0 4 64275

"Az alternatív szerek és terápiák legjobb esetben is csak a rákos betegek életminőségét tudják javítani, a tüneteket enyhíthetik, esetleg meg is szüntetik."

Ez már eredmény. Ha tud az ember egy jót enni, hogy nem jön vissza, vagy egy jót sz.ni. 
Ha nem fáj a háta ami mindig fáj, és az orvosi lehetőségek csupa addiktív cuccok amik kótyagossá teszik és egész nap fektetik az embert. 
A folyamatos fekvés önmagában sokat ront az állapoton. Felhagytunk most a fentanillal, amikor elfogyott a doboz, mert bár a fájdalmat csillapította, de folyamatos hányingert, étvágytalanságot okozott, galuskás beszédet, elnyomottságot. Ennek nálunk még nincs itt az ideje, úgy tűnik sokat hatott most az új kezelés, a gemcitabin. Reméljük nyújt pár hónap minőségi időt. 

Előzmény: teerted (64263)
_chillout_ Creative Commons License 2018.09.28 0 0 64274
Igen, ez így van.
Előzmény: GeriSoft07 (64266)
_chillout_ Creative Commons License 2018.09.28 0 0 64273
Mindkettőt. Geri pája végstádiumban volt, most pedig nem tudni, milyenben van, de legyen a legrosszabb, IV. Ugyan az orvistudomány nem különbözteti meg a IV. stádiumot a végstádiumtól, egy IV. stádiumban lévő rakbeteg évekig élhet teljes életet.
Előzmény: teerted (64269)
_chillout_ Creative Commons License 2018.09.28 0 3 64272
Sajnos adhd terén otthon vagyok, ezért örömmel írom le, hogy a ritalin és társai csak visszaélés-szerű használat esetén okoznak függőséget. A súlyosan figyelemhianyos - hiperaktív és enyhe autista nagyfiam 2,5 évig szedte, hatalmas segítség volt neki az odafigyelésnél. Amikor eljött az ideje, gond nélkül abbahagytuk a gyógyszert.
Előzmény: GeriSoft07 (64271)
GeriSoft07 Creative Commons License 2018.09.28 0 6 64271

"Az viszont feltűnt, hogy most már kizárólag nagyon negatív dolgokat írsz az orvosi kezelésekről."

Erről a konkrét esetről írtam, illetve kapcsolva, hogy az ADHD-s és mindenféle hiperaktív tünetet egyből leszedálják nyugtatókkal, akár olyannal is, ami heroinnal vetekvő függőséget és nehéz elvonást jelent. Holott van kisebb terhelést okozó gyógyszer.

Ja, és gyártják is, epidolex a neve, összetétele minimális thc és sok cbd. 

feleségem gyermekotthonban dolgozott, problémás gyerekek, sorba vitták pszichiátriára, ahol 1-2 kontakt után már írták is fel a nyugtatót. 8-10 éves gyereknek. Ez a protokoll.

Előzmény: Nem_foglalt_név (64268)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.28 -10 0 64270

Nem is kell vitáznunk itt, mert ez nem teológiai hitvitás fórum. A Kiűzetéssel sajnos betegségeket is kaptunk a nyakunkba, meg szegénységet, háborúkat, stb. Meg persze a halált is. Ami nem elkerülhető, de nem mindegy, hogy ér utol minket. Félünk ezektől mind.

Ami a lényeg: ha az Urat féled, egyedül Őt, ezektől nem kell félned! Ez a 91. zsoltár mondanivalója.

És itt jön a képbe Kásler doktor is. Bölcs öreg ember ő, nem bolond.

Fogadjátok meg ezt a tanácsot! Nem sárkányfű, ingyen van (a legjobb dolgok az életben ingyen vannak, mondják, nem is tudják, milyen igazuk van).

Elmondtam, amit akartam, most ti jöttök.

Gyógyulást mindenkinek Isten kegyelméből, béke mindnyájatokkal!

Előzmény: Nem_foglalt_név (64252)
teerted Creative Commons License 2018.09.28 -2 2 64269

"Ugyanakkor nincs kizárva, hogy egy végstádiumos beteg állapotán tartósan javít."

Mit értesz a beteg állapotának tartós javulásán? Az életminősége vagy a betegsége stádiumának, esetleg mindkettőneka javulását?

Természetesen, nem kizárt, hogy végstádiumba érve én is próbálkozni fogok valamilyen alternatív szerrel, azonban előtte felteszek néhány kérdést. Nem véletlen, hogy az alternatív szerekről és módszerekről a legtöbb internetes fórumon csak privát levelezésekben adnak részletesebb tájékoztatást. Teszik ezt - szerintem - nyilvánvalóan azért, mert nyilvános tájékoztatásnál nem tudják kikerülni azokat a kérdéseket, amelyeket feltesznek. A félrevezető, megtévesztő szöveg is könnyebben tetten érhető, ha többen olvassák, és ettől érthetően tartanak. Ebben a topikban is volt már néhány tuti recept, de nagyon gyorsan eltűntek a kérdések során. Például, a szőlőlékúrával gyógyító Fullimmun Gyógyközpont ügynöke, Azarafael, Roland Gazsi a Rain International MLM-huszárja (aki most már csak lesben áll, és rákos topikokban megjelenő új, tapasztalatlan tagokra vár).

Előzmény: _chillout_ (64264)
Nem_foglalt_név Creative Commons License 2018.09.28 -1 2 64268

Mivel érintett vagyok az epilepsziában, engem külön érdekel, amit itt írsz.

Az viszont feltűnt, hogy most már kizárólag nagyon negatív dolgokat írsz az orvosi kezelésekről.

Előzmény: GeriSoft07 (64261)
Nem_foglalt_név Creative Commons License 2018.09.28 0 0 64267

A gyógyszergyártó cégek profitorientáltak. Ezt nem is vitatom. De az alternatív szereket gyártók nem azok?

Ha megtalálnák a rák ellenszerét, akkor nem dobnák piacra? Gondolod, hogy azzal nem kereshetnének annyit, mint a mostani kezelésekkel? Írtál példát, oké, de ha valóban így lenne, akkor nem jelentek volna meg újabb és újabb gyógyszerek az utóbbi évtizedekben. Visszakanyarodhatunk oda, hogy a profit miatt jelentek meg, de nem lehet, hogy benne van, hogy a gyógyítás miatt kísérletezték ki őket?

Előzmény: Aspius99 (64257)
GeriSoft07 Creative Commons License 2018.09.28 0 3 64266

"Ne csak azokban a dolgokban kételkedj, amikről eddig azt tapasztaltad, hogy szarok, kételkedj saját magadban is és ne szégyelld felülvizsgálni az álláspontodat bizonyos dolgokról."

nem egyszer kutatták már, és bebizonyosodott, hogy a legtöbb emberben ugyanolyan ellenkezést vált ki a saját meggyőződése elleni álláspont, mintha életveszélyesen megfenyegetnék, és ugyanolyan blokkoló/hárító folyamatok indulnak be az agyban.

Előzmény: _chillout_ (64264)
GeriSoft07 Creative Commons License 2018.09.28 0 4 64265

És végül az otthonálpolásra: ki lehet próbálni...

Én sosem kértem ápolási díjat, mert megláttam az összeget, és hogy mibe kerül elintézni (idő, papírok), s nem akartam én lenni a "köcsög vállalkozó, itten sír" 

Szóval ki lehet próbálni, milyen érzés, mikor magad is leköpnéd, de akkor érzel megkönnyebbülést, mikor mégis 2-3 napra be tudod rakni egy kórházba, mert akkor legalább tudsz aludni, ellenben sírógörcsöt kapsz, mert bevitted este 8-kor, este 10-kor kapott ágyat, te éjfélre hazaértél, majd hajnal fél négykor telefonra ébredsz, hogy hív, hogy menjél be mert semmilyen gyógyszert nem kapott, "majd reggel a doktor úr vizitnél megnézi" és te felkelsz, iszol két kávét, és elindulsz az otthoni gyógyszerekkel. és fél ötkor viaskodsz a nővérekkel.

Ki lehet próbálni, milyen, amikor napok óta 2-3x 1-2 órát alszol, este megpróbálod 8 körül beadni az éjjelre szükséges infúziót, 10 körül felriadsz, hogy lekösd, mert éjjel nem fog tudni kimenni pisilni. Aztán beájulsz ismét, majd felkelt, hogy adjak még valamit, mert nagyon rosszul van, hozzak injekciót, nem vizet, meg jeget, forgolódsz mihez kapj, levered a poharat, majd ránézel az órára, és rájössz, még ugyanaznap van, mint mikor lefeküdtél...

A hospice nővér egy nap egyszer kijön fél órára, majd ő is lelép, hogy nem tud segíteni. A körzeti hospice ellátóban, ahova meg be se vittem volna amúgy sem, közlik, 4-5 hét a várólista, pedig az onkológus azt mondta, lehet ki sem engedik a bajcsyból, onnan kellene átvitetni, de amúgy is 1-2 hétig lehet ezt bírni, utána összeomlik a keringése.

Köszönöm, ez a véleményem, Geri voltam

_chillout_ Creative Commons License 2018.09.28 0 7 64264
Alapvetően osztom a nézeteidet, de hol lenne most GeriSoft felesége, ha tavaly hospiceba mentek volna? Lehet, hogy ugyanitt, kehet, hogy nem. Nem tudhatjuk. Szívből utálom a sákányfüveseket, mert ők gyógyulást ígérnek. De amikor egy végstádiumos, meglehetősen haldokló beteg ismeretlen okból hirtelen tartósan és orvosilag igazolhatóan jobban lesz, akkor újragondolom, amit addig gondoltam a világról. Ne csak azokban a dolgokban kételkedj, amikről eddig azt tapasztaltad, hogy szarok, kételkedj saját magadban is és ne szégyeld felülvizsgálni az álláspontodat bizonyos dolgokról.
Még egyszer: sárkányfű nem lehet alternatívája a szikének, kemónak, sugarterápiának. Ugyanakkor nincs kizárva, hogy egy végstádiumos beteg állapotán tartósan javít.
Előzmény: teerted (64263)
teerted Creative Commons License 2018.09.28 0 0 64263

Ha a "hatásos" és a "használ" szavak esetében nem határozzuk meg, hogy mi ellen hatásos, ill. mire használ, akkor nem értelmezhetők. Az alternatív szerek és terápiák legjobb esetben is csak a rákos betegek életminőségét tudják javítani, a tüneteket enyhíthetik, esetleg meg is szüntetik. de magát az alapbetegséget, a rákot nem állítják meg, nem tüntetik el, a beteg meg fog halni.

"A napi 24 órás betegágy melletti sírdogálásnál jobb bármi más, amire telik a bukszámból." - írod. Ezt a sárkányfű-árusok is tudják és kíméletlenül ki is használják. Amikor az orvosok (nem egy, hanem 2-3) széttárják a kezeiket, akkor célszerű egy hospiceban megkérdezni, hogy milyen gyógyszerekkel, kezelésekkel lehetne enyhíteni a végstádiumban lévő beteg tüneteit. Ezután lehet választani a hivatalos és az alternatív szerek között.

Előzmény: 4dim (64259)
GeriSoft07 Creative Commons License 2018.09.28 0 1 64262
Előzmény: GeriSoft07 (64261)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!