Igen, ez a 200-as ének feldolgozása volt és utolsóként játszották a műsorban.
Tényleg jó volt őket hallgatni, ahogy beszéltek erről a zenéről!
Nekem is nagy kedvencem ez a szám, főként abban a 2004. áprilisi változatában, ahogyan bónuszként fölkerült a lemezre!
Az új változata, ahogy a CD-n is hallható - és ahogy mostanában játsszák a koncerteken, ezen a tv-felvételen is így hangzott el -, számomra túl gyors. Így is jó és egészében csodálatos, de a régebbi, lassabb formájában sokkal méltóságteljesebb, emelkedettebb a megszólalás és nekem lelkileg még többet nyújt így. Vámos Zsolt gitárjátéka már csak hab a tortán :o) ebben a 2004-es változatban, de én most csak a szám ezt megelőző, fuvolás részéről beszélek, mert ezt lehet összehasonlítani a jelenlegi változattal.
A régebbiben az 1'20"-2'02" közötti rész valami egészen káprázatos szerintem! Attila fuvolajátéka ebben a változatban sokkal jobban kiteljesedik, mint a mostani gyors megszólalással.
Valamiféle fölfelé törekvés van ebben a zenében, és ezt a 2004-es változatban sokkal jobban át tudom élni, Attila is jobban át tudja adni nekünk ezt az érzést; míg a mostani, gyorsabb verzióban ez az érzés elsikkad számomra, épp a gyorsaság miatt.
Még 2005 júniusában volt egy interjú Attilával (a 882-es hozzászólásban olvasható), amelyben beszélt a készülő zsoltárfeldolgozós CD-ről is. Később ezzel kapcsolatban írtam is Attilának és sóvárogva megjegyeztem, hogy bárcsak ebben a 2004-es változatában kerülhetne a CD-re a 200-as ének... Na, nem mintha kívánságműsor lenne egy ilyen CD-nek az összeállítása, de mégis megemlítettem...
Nagy örömömre a tavaly tavasszal megjelent "PERIFERIC 2006" válogatáslemezen (l.: 2457-es hozzászólásban) az új MW lemezt beharangozó szám éppen a 200-as ének 2004-es változata lett, csorbítatlanul!
Aztán amikor most decemberben megjelent a III. MW lemez, akkor még nagyobb lett az örömöm, hogy nagy kedvencemet mindjárt kétféle változatban is meghallgathatom!!! És az új változatban Edinának már nemcsak a hegedűjátékában, hanem csodálatos vokáljában is gyönyörködhetünk!
Szó szerint már nem emlékszem, de mind Edina mind Attila olyan kedveskedve beszéltek róla, ha jól tévedek ez már a műsor vége felé volt. Szóval amikor erről a dalról beszéltek rögtön beugrott, hogy Neked ez jól eső érzés lehet, hiszen a kedvencedről beszélnek így. :o)
Az az igazság, hogy Robinak már 2 száma is megjelent lemezelőzetesként...
Az egyik (AMYGDALA) még a 2004-es Periferic válogatáson jelent meg, 2005 márciusában a rádió le is adta ezt a számot. A 833-836-os hozzászólásokban olvashatsz róla.
A másik szám pedig (MYELIN) a 2006-os Periferic válogatáson jelent meg.
Beváltva "fenyegetésemet": ma, azaz csütörtök délután pótlásra kerül a 2 héttel ezelőtt elmaradt Vájt fülbevaló - adás a Fúzió Rádióban: ezúttal terítéken a 2006. év lemezterméséből készült összeállítás 2. része du. 5-7-ig, meghallgatható itt vagy erre a gombra bökve /Winamp-lejátszóval/ A műsorban egyebek mellett feltűnik egy nóta erejéig a Musical Witchcraft is :-))
Segítséget kérek az angolul tudóktól! A lányom nagyjából lefordította a szöveget, viszont arra nem tudok rájönni, hogy mikor is készült ez a 10-es lista? :-(
Szerintem is egy frappánsan összeállított műsor sikeredett az egészből. Gördülékenyen ment az egész, sok számot hallhattunk, és tényleg jó ötlet volt valamennyi zenész megszólaltatása. Jó volt hallani őket.
.....folyt.: Egyébként a 2594-es és a 2619 sz. hozzászólásokban találhatók az említett linkek. Kérlek a 2594-nél feletjsd el a bődületes marhaságot amit írtam, már ami a szám címét illeti. Kösz!
Ha az Apokalipszisre ( localhostnak jelentem már megtanultam :o)), ill. az Ózra gondolsz akkor azoknak a linkjét pár hónappal korábban feltettem a fórumra, ha viszont újat találtál akkor annak, vagy azoknak a linkjét légyszi oszd meg velünk!
8. Solaris - 'Martian Chronicles' (Hungary 1983) Solaris is a Hungarian band that has been around since 1980 but have split and reformed several times. They are all instrumental and sound like a blend of ELP, Camel, Eloy and even Jethro Tull, with lots of analog synthesizers and flute. Their music has a strong melodic content, often laced with Eastern European themes, and is highlighted by the use of dynamics and extended thematic development. There is a great deal of interplay among the lead instruments which is used to good effect in developing their themes. Their first release 'Martian Chronicles' (1983) is a classical prog rock masterpiece. Their other releases are '1990' (2CD, 1990) and 'Live in Los Angeles' (2CD, 1996) which was performed at Progfest '95... and despite being a live recording, it has exemplary sound quality, and the performances given of their studio material seem to have an added dynamism and immediacy which breathes new life into them. http://www.e-prog.net/albums/top10.htm
Volt egy kis időm és a keresővel körülkukkantottam.
Igen, ezekben a dalokban épp az a jó, hogy önmagukban is megállnak, nem kell hozzá ismerni az eredetiket. Sőt, még hívőnek sem kell lenni ahhoz, hogy élvezni lehessen ezeket a zenéket.
Persze, akik ebben a közegben léteznek, azoknak nyilván még többet jelentenek ezek a feldolgozások, ahogy ezt a srácok közül páran meg is fogalmazták a műsorban.
Köszi Mindenkinek az előzetes értesítést! Bár fél 12-kor úton voltam, a fél 3-as adást sikerült megnéznem, nagyon jó volt újra élőben látni a zenekart! A család csodálkozott is előtte, miféle vallási műsort akarok én okvetlenül megnézni :)
Jaj nekem is nagyon tetszett, köszönöm, hogy szóltál! Nem ismerem a zsoltárokat igazán, de annyira szép volt! :) Örülök, hogy készítettek róla műsort!!
Téma: Napóleon összes - mp3-ban. Tudom ciki - meg a szerzők is olvassák -, de mégis. Én immár kétgyerekes családos apuka vagyok, kazin meg is vannak valahol a szóban forgó szerzemények, de már a 450-es AIWA deck-em sem működik. Segítsetek nosztalgiázni. Privátba írjatok.
Attila szólt, hogy mostvasárnap, február 4-én délelőtt 11.30-kor egy fél órás MUSICAL WITCHCRAFT műsor lesz az m1-en, az új lemezhez kapcsolódóan! Rövid riportok is elhangzanak majd a dalok között.