Nem, angolban nincs tegezés-magázás különbség (vagyis már nincs, kihalt). A fordító dönti el, h hogyan fordítja le (aztán igyekezzen következetes maradni).
Vicces, amikor egy eredetileg angolul beszélő produkciót különböző nyelvekre különböző tegező-magázó viszonyokkal fordítanak :) (szerencsém volt pl House-hoz meg Monkhoz magyarul, németül meg szlovákul, mindenhol más volt egy kicsit :D (Mylordot még csak magyarul láttam))
De simán becsúszhat egy tegező forma is magázódó emberek között is. a "Ne szólj szám, nem fáj fejem"-jellegű mondások között vannak tegezősek is, pl "Azt kapod, amit látsz". Angolban simán "you", de általános értelemben, magyarban meg maradhat tegező, bárkinek is mondod ;)
Már meg akartam itt kérdezni korábban is, de aztán én is eltűntem innen, szal: van egy párbeszéd a sorozatban, ahol szerintem a magyar szinkronban James letegezi Mrs. Liptont! Nem tudom, ki tudja, melyik epizódra is gondolok, és vajon csak én hallom félre ezt a párbeszédet?? :)
Ebből a sorozatból 50 rész is kevés , de én akkor is boldog lennék,ha föszereplők többi sorozatát , szinkronizálva kiadnák dvd-n vagy leadnák valamelyik csatornán!! Ez talán elérhető álom!!
Miért..., nem igaz, hogy a BBC 2002-ben elkezdte forgatni az újabb hat részt?
A történet állítólag James és Ivy panziójában folytatódik. Alf megintcsak belebukik a varietés szakmába, nem hiába..., neki a komornyiki állás az igazi mestersége!
Ivy közbenjárására James felveszi őt a panzióba, de most már azért egészen más a felállás! James a munkaadója Alfnak, és persze baromira figyeli minden ténykedését.
Mrs. Lipton sem tud otthon ülni a kapitánya mellett, naná, hogy besegít a panzió konyháján, Wilson meg amolyan öreg mindenes lesz, inkább azért többnyire a konyhán potyázik - ha tud persze James felügyelete mellett -, Mabel és Henry maradtak ugyan a Meldrum házban, de gyakran megfordulnak ők is a panzióban.
A Mylord időközben újrakezdte a viszonyát Agathával, és a panzió a megszokott titkos találkahelyük. Valamilyen össznépi családi eseményre gyűlnek össze a panzióban, így felbukkan minden régi ismerős a , de azért vannak új arcok is, többnyire a panzió egyéb vendégei között.
...és egy oldalvágányon pedig fut a másik titkos esemény: a szakszervezet és a munkásság is itt, a panzióban erősíti sorait..., persze ezt is olyan tipikus angol módon!! :)))
A 4. évad felüdülés volt, hogy az eredeti hanggal nézhettem meg! Máris nem volt annyi különbség a korábbi részekhez képest, mintha szinkronnal néztem volna!