Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Rozsdamenteshez jó, de aluhoz AC kell. Az egyenáram nem töri át az oxidot. Sokan hallottunk már bevont alu elektródáról, van aki már látott is, többen próbálkoztak is már vele, de én személy szerint még nem találkoztam olyan földi élőlénnyel, akinek ez kielégítő minőségben sikerült volna. Ez persze nem jelenti azt, hogy lehetetlen.
Pont mi is ezt tárgyaltuk Norbival,maseratisti vel,hogy megéri-nem éri mg az árát és bizony teljesen igazat adok neki,ha meg valakinek csak co kell akkor szrrintem jobb választásvegy jobb fajta trafós gép főleg h valaki sokat nyúzza nem csak év alatt nyoom el gy 5 kilós huzalt.
Ja pl 75 helyett 65000 macliz áron:-) a magmaweld huzal beállt már nem akad, az eleje gányul volt felcsévélve azért akadozott. Dobtartó akkor kell el ne feledd.
Én értem. Egyébként nem is 30, hanem "csak" 23 (98-75) a különbség, és akkor hagyjuk az MMA-t. Dragonnál műanyag előtoló, 185-nél öntött alu. Dragonnál 2,5m beépített (szelepes) munkakábel, a 185-nél egy 3m-es binzel mb15-ös.
Mérlegelni kell, nem mondom hogy nem lehet jó, csak épp pont annyiba kerül hogy - szerintem - nem a legjobb vétel. Egy tizessel olcsóbban tuti vétel lenne kezdő gépnek.
Nézetem én is hogy lehet ajánlani kezdő gépnek, de jobban belegondolva nem éri meg a 185-ös alfához képest :-(
Belül szerintem butított 165-ös gorilla.
Amiért nem éri meg a 185-höz képest: nincs MMA funkció, fix a munkakábel. (kijelző sincs, de mondjuk tudhatjuk hogy sok jelentősége annak nincs is) Ha a Co2 center(euro) aljzat + 3m-es binzel mb 15 ak + mma munkakábel + funkció árát hozzá adod, akkor pont kijön az a 30.000 különbség.
Teljesen jó az a kamera! Tudja a FullHD-t, ettől több nem kell.
Kicsi állványra nem akartam költeni, már az elején elterveztem, hogy én fogom csinálni. Öcsém meg adott egy fél profi nagy állványt, arra csak egy 1/4" talpat kellett venni és már fel is ment rá a GoPro.