Keresés

Részletes keresés

janina. Creative Commons License 2004.08.20 0 0 833

http://www.mti.hu/cikk/27779/

Mi kerult a tavalyi aug. 20-ban 20 millio forintba, ha az iden 10-bol, raadasul ennek 60%-at szponzorok adjak ossze, latvanyosabb is kijon, minatahogy a varoshazi kommunikacio szol.

Kerdezem

Ki herdalt el tavaly 10 millio forintot a vizikarnevalra?

Mi eri meg a szponzoroknak a 60 szazalekos tamogatast?

Sarkany Creative Commons License 2004.08.17 0 0 832
Levél utószóval http://www.nol.hu/cikk/329536/
vikuca Creative Commons License 2004.07.25 0 0 831

A szűklátókörű elme olyan, mint egy csukott könyv; csak egy papírtömb (kínai mondás)

Jön még kutyára egy másik kutya.... ( ismeretlen szerző)

Előzmény: Sarkany (828)
Sarkany Creative Commons License 2004.07.10 0 0 830

Két politikai erő között választhatunk. Az egyik utálatos, a másik szánalmas.

Bächer Iván író (Népszabadság, júl. 2.)

Tiborcsik Creative Commons License 2004.07.08 0 0 829
Kedves Vikoca, ha meg akarod ismerni azt az élményt, milyen az, amikor a város vezetői válaszolnak internetes hozzászólásokra, gyere el holnap, azaz péntek este a Rózába (Rákóczi úti MOL kút mellett) este 7 órára, ahol internetes városvédők lesznek, meg néhány városvezető, igaz, csak a másodvonalból, nem polgármester meg alpolgármester, meg főov, hanem csak egyszerű mezei frakcióvezetők.
Előzmény: vikuca (826)
Sarkany Creative Commons License 2004.07.07 0 0 828

"Az élet túl rövid ahhoz, hogy reménytelen érzelmeket tápláljunk!"

Bernard Shaw

:)))

Tiborcsik Creative Commons License 2004.07.07 0 0 827
</>..."4. Ha már működik a topic illő lenne a város vezetői is nyilatkoznának a felvetett kérdésekre."... Hahota! Kis naív!
vikuca Creative Commons License 2004.07.07 0 0 826

Jelenleg csak négy kérdésem lenne:

1.Az országgyűlés által elfogadott köztisztviselői alaphoz képest jelenleg mennyi a köztisztviselők és ehhez kapcsolódva a képviselők, polgármester, alpolgármesterek bére.Ugyanez hogy alakul a közalkalmazottak körében.

2.A jegyzőn kívül a közgyűlés jogban jártas szakértői időnként ellenőrzik-e az apparátus intézkedéseinek szakszerűségét. (vannak gondok)

3.Miután ismeretem szerint elég jelentős a város hiánya a tiszaparti sétány, műjégpályának megépítése milyen anyagi kockázatot jelent a városnak.

4. Ha már működik a topic illő lenne a város vezetői is nyilatkoznának a felvetett kérdésekre.

eR-dei Creative Commons License 2004.07.02 0 0 825

bizony, kinek a pap, kinek a papné....

Egyébként annyit keres Orbán, hogy nyugodtan ki tudja fizetni a szállodát, de kifizethette volna neki a konzervativ internacionálé is :))

Előzmény: Sarkany (824)
Sarkany Creative Commons License 2004.07.01 0 0 824

Miért, Orbánnak barátja?

Ha igen, akkor sajnos úgy állunk, ahogy az a Rokonok című regényben le van írva!

Orbán ugyanolyan adófizető(?), mint én! Ha neki jár, akkor nekem is! Ha nekem nem jár, akkor Orbánnak miért jár ez a gratis szolgáltatás?

Szóval van itt diszkrimináció rendesen!

Az adófizető fizet és kussol, a politikus dőzsöl és pofázik! Legalábbis így képzeli a dolgot a politikai "elit"!

Hát egy nagy faszt neki! Oda, ahova Szájer Jocó a legjobban szeretné!

Előzmény: eR-dei (823)
eR-dei Creative Commons License 2004.07.01 0 0 823

Már mér szállásolna el. Nem a barátod. Vagy mégis?

:))

Előzmény: Sarkany (821)
Sarkany Creative Commons License 2004.06.28 0 0 822
<SPAN style="FONT-SIZE: 12pt; FONT-FAMILY: 'Times New Roman'; mso-bidi-font-size: 10.0pt; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-ansi-language: HU; mso-fareast-language: HU; mso-bidi-language: AR-SA">http://index.hu/politika/belfold/portorban062/</SPAN>
Előzmény: Sarkany (821)
Sarkany Creative Commons License 2004.06.28 0 0 821

Na, ez pazar lett.

Megfnt kezdhetem tanulni ezt az új baromságot...

Pedig csak ezt szerettem volna beírni:

A lisszaboni nagykövet szállásolja Orbánt és gyerekeit

Egyszer elszállásolhatna engem is...

Előzmény: Sarkany (820)
Sarkany Creative Commons License 2004.06.28 0 0 820
<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><SPAN class=hir1><SPAN style="FONT-SIZE: 16pt; FONT-FAMILY: Arial">A lisszaboni nagykövet szállásolja Orbánt és gyerekeit<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p></SPAN></SPAN>

<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><SPAN class=hir1><SPAN style="FONT-SIZE: 16pt; FONT-FAMILY: Arial"> <o:p></o:p></SPAN></SPAN>

<SPAN style="FONT-SIZE: 12pt; FONT-FAMILY: 'Times New Roman'; mso-bidi-font-size: 10.0pt; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-ansi-language: HU; mso-fareast-language: HU; mso-bidi-language: AR-SA">http://index.hu/politika/belfold/portorban062/</SPAN>

<SPAN style="FONT-SIZE: 12pt; FONT-FAMILY: 'Times New Roman'; mso-bidi-font-size: 10.0pt; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-ansi-language: HU; mso-fareast-language: HU; mso-bidi-language: AR-SA"></SPAN> 

<SPAN style="FONT-SIZE: 12pt; FONT-FAMILY: 'Times New Roman'; mso-bidi-font-size: 10.0pt; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-ansi-language: HU; mso-fareast-language: HU; mso-bidi-language: AR-SA">Elszállásolhatna egyszer engem is...</SPAN>

Sarkany Creative Commons License 2004.05.24 0 0 819
Zsadon végre virtuális publicisztikában le merte írni azt, amit már nagyon sokan leírtunk internetes fórumokon.
Tóta W. Árpádtól ezuton is elnézést kell kérnem, hogy a témával kapcsolatban csak a második mondatomban említem meg a nevét!

rdi!

Ha én politikus lennék, most őszintén és mélyen elgondolkodnék azon, hogy hova is vezet mindez!? Kik a felelősek azért a dilettantizmusért, ami már 14 éve dühöng ebben az országban?
Összeegyeztethető-e mindez a parlamentarizmussal és a demokráciával, vagy csupán olcsó vásári mutatvány az egész?
Miért kampányolhat 2004-ben avval a jelszóval egy politikai párt, hogy "A normális Magyarországért!"?
Ki nem normális ebben az országban?
Kik tették ezt az országot abnormálissá?

Nem intézném el egy kézlegyintéssel a dolgot és nem próbálkoznék avval sem, hogy megköpködöm a sajtót!

Közeleg az idő, amikor az alattvalók már nem akarnak, a hatalmon levők meg már nem tudnak a jelenlegi módon élni!

Előzmény: eR-dei (818)
eR-dei Creative Commons License 2004.05.24 0 0 818
bezony, yo kis páros lennének Sárkány + a Zsadon :))))))))
Előzmény: Enzo (816)
Sarkany Creative Commons License 2004.05.24 0 0 817
Olvastam... :))
Be is linkeltem rdi-nek a szolnoki fórumra...
Előzmény: Enzo (816)
Enzo Creative Commons License 2004.05.24 0 0 816
Húúú, de felhúztad magad!
Itt egy másik:
Zsadon Béla: Emetica
Előzmény: Sarkany (815)
Sarkany Creative Commons License 2004.05.23 0 0 815
Az alábbi hozzászólás helyesen:

Mi a lófaszt keres ez a kis Ceaucescu epigon Romániában?
Ha a Románok jöttek volna Magyarországra vizsgálni a demokráciát 1998-2002 között, Ő lett volna a legjobban felháborodva!
Egyébként is, ahhoz hogy valaki vizsgálni tudjon valamit, minimum a téma szakértőjének kell lenni. Orbán nagyon jól ért a náci ideológiához (Egy nép, egy ország, egy zászló, egy vezér), de hogy a demokráciához is értene, azt megkérdőjelezem!
A Fidesz egyí bizánci típusu párt...

Előzmény: Sarkany (814)
Sarkany Creative Commons License 2004.05.23 0 0 814
Orbán Viktor vizsgálja a demokráciát Romániában

kattints ide

Mi a lófaszt keres ez kis Ceaucescu epigon Romániában?
Ha a Románok jöttek volna Magyarországra vizsgálni a demokráciát 1998-2202 köüzött, Ő lett volna a legjobban felháborodva!
Egyébként is, ahhoz hogy valaki vizsgálni tudjon valamit, minimum a téma szakértőjének kellene lennie. Orbán nagyon jól ért a náci ideológiához (Egy nép, egy ország, egy vezér), de hogy a demokráciához értene, azt megkérdőjelezem!

Sarkany Creative Commons License 2004.03.29 0 0 813
Milliókat kaszálnak a harácsoló EP-képviselők

Na, majd akkor nézzék meg a költségeket, ha mi is csatlakoztunk és megválasztottuk a képviselőket... :))

Sarkany Creative Commons License 2004.03.29 0 0 812
Milliókat kaszálnak a harácsoló EP-képviselők

Na, majd akkor nézzék meg a költségeket, ha mi is csatlakoztunk és megválasztottuk a képvielőket... :))

Sarkany Creative Commons License 2004.03.25 0 0 811
Sarkany Creative Commons License 2004.03.20 0 0 810
Tiborcsik Creative Commons License 2004.03.10 0 0 808
"...a mi országunkban mindig a liberálisok követeleik a velük egyet nem értők betiltását, bezárását, stb.
..."

Ezt honnan veszed???

Előzmény: Pokrócz (807)
Pokrócz Creative Commons License 2004.03.09 0 0 807
"Ovi kedvenc lapjának legutóbbi mellékletében éppen német katonákat neveztek hősöknek, miközben munkaszolgálatból meglógott zsidók nyilasruhába öltözve fosztogatják a várost. Ájjonmámegamenet. A Magyar Nemzetet bármennyire is szeretem, ott se hirdettek még Mein Kampfot és holokauszttagadó irodalmat. Vagy te vagy túl naiv, vagy akkor fogalmam sincs, mit nevezünk szélsőjobbnak."

Nos, hogy ki kit nevez hősnek, ez valójában ízlés és születés dolga. A hős az nem egy mérhető kategória, ellentétben a halottak és más ehhez hasonlók számával.
Miért ne lehetne a Mein Kampfot árulni? Azért mert nem értesz vele egyet? Ennyi erővel a teljes "történelmi irodalmat" be lehetne tiltani. Az való igaz, hogy az eset (holokauszt) még mindig túl friss, és még mindig sok a személyesen érintett, de az elmúlt száz évben sok más népirtás is történt, minden ezekhez kapcsolódó irodalmat tiltólistára helyezni nem volna okos dolog. Milyen érdekes, hogy a mi országunkban mindig a liberálisok követeleik a velük egyet nem értők betiltását, bezárását, stb.

Ha már itt tartunk. Én még sohasem reklamáltam és követeltem a népszabadság betiltását csak azért, mert a címlapfotó alatt olyan felirat szerepel, hogy ... amerikai felszabadító katonák x országban ..., holott én esetleg gyarmatosítóknak, sőt időnként még rosszabbnak is tarthatnám őket, és a szememben egy fokkal sem jobbak mint előző korok bármelyik fasiszta alakulata. Elfogadom, hogy a népszabi egy elfogult baloldali lap, és mikor kézbe veszem, pontosan tudom, hogy mire számítsak. Ezzel semmi probléma sincs, ezért évek óta előfizetek rá.

"Egy könyvesboltban mit árulnak, az elvileg izlés dolga is lehetne."

Lehet, hogy csak azzal van a bajod, hogy célközönségként nem téged célzott meg az András? Miért akarnál beleszólni abba, hogy egy független kereskedő milyen legális termékeket forgalmaz a saját boltjában? Ha nekem nem ízlik a tepertő, akkor kezdjek el fikázni minden élelmiszerboltot aki az én ízlésemnek nem tetsző "szart" (tepertőt) árul?

" ... sőt bojkottra sem szólitok. ..."

Csak követeled, hogy takarítsa el a boltjából a neked nem tetsző termékeket. Korrekt dolog ez? Most komolyan!

"Egyébként nem is feltétlenül a könyvekkel van bajom, egy használt Lovast féláron még én is elolvasnék, hanem az irredenta szirszarokkal és pamfletekkel."

Hol a határ egy használt Lovas és a másik kategória között? Te el tudod dönteni?

"Valamint ne tegyen ki minden lehetséges felületre egy DEMOKRATA ITT KAPHATÓ feliratot, nem félek tőle, csak aki akar róla tudni az ugyis tudja, aki meg nem, az hagy maradjon már boldog tudatlanságban."

Népszabadságot lehet reklámozni, demokratát nem? Hol itt az egyenlő mérce?

Előzmény: Törölt nick (805)
Tiborcsik Creative Commons License 2004.03.08 0 0 806
Tudok egy antikvár könyvesboltot a Gólya sörözővel szemben, nem hinném, hogy illene tudnom milyen Péter vezeti, ha arra gondoltál, nem esett volna le a gyűrű az ujjadról, ha leírod, hogy mi mellett, mivel szemben van. Nagy Annrást sem ismerem, ellenben ismerek könyvesboltokat: aFehér kereszt patika és a húsbolt között, a (volt) MHSZ székház aljában, a Kápolna utcán, és a Ságvári körút elején a Szigligeti könyvesbolt (az biztos nem nagyandrás).

Mi az az Alexandria vagy mi?

Előzmény: Törölt nick (805)
Pokrócz Creative Commons License 2004.03.08 0 0 804
Te Fabio! Te félsz valamitől?!

No lássuk szépen sorban. Már csak a személyes megszólíttatás jogán, de hogy miért pont engem kérdezel ez még nem világos számomra. Az András boltjában soha még jobboldali irodalmat nem vásároltam, ellenben óvodásoknak szóló énekeskönyvet már többször. Mert abból tényleg nála a legjobb a választék.
Az Andrásnál kapható jobboldali (a szélsőt mind addig visszautasítom, amíg nem tudod megmagyarázni, hogy mitől szélső valami) könyvek máshonnan is beszerezhetők, de nála jó ízléssel egy helyre vannak gyűjtve. Egyébként most egy fokkal sem nagyobb a választék mint amikor még "földről" árult. Legfeljebb akkor nem tűnt fel senkinek.

A demokrata mint "szélsőjobbos cucc"? Te vagy a demokratát nem olvastad még soha sem, vagy a többi jobbos irodalmat nem ismered. Természetesen egyik sem bűn. Demokratát egyébként árulják a bódékban is, de erősen elrejtve. Régebben valóban volt olyan időszak, amikor politikailag szűrve volt a kínálat. Például reggel hétre már minden magyar nemzet elkelt, és nem azért mert a polgártársak túl korán kelnének, hanem azért mert a valóban eladható példányszámnak csak egytizedét szállította a terjesztő. Manapság már nem tapasztalok ilyet jellegű problémát.

A félelmedre visszatérve. Te komolyan gondolod, hogy egy könyvesboltnak helytelen dolog jobb vagy baloldali irodalmat is árulnia? Esetleg félsz attól, hogy az emberek tömegesen ilyeneket olvasnak? Milyen kárt okozhat ezzel egy könyvesbolt az embereknek? Miért ne lehetne teljes választék bármely oldal irodalmából bármelyik könyvesboltban? Én hálát adok a kicsodának, hogy végre eljutottunk idáig, hogy könyvektől nem kell félteni az embereket, és bármit ki lehet tenni a polcra.

És örülnék annak is ha a Péter "anarcho marxista vagy neadj isten/ember liberálbolsevik könyvespolcot nyitna". Szükség lenne arra is. Szemétnek nevezni bármilyen könyvet, ami valakinek a komoly szellemi terméke, nos erre sosem vetemednék, még akkor sem, ha a lenin összesről van szó. A könyv szent dolog, a könyvesboltban minden ember egyenlő.

Én magam a rendszerváltás idején nagy gonddal válogattam össze az egyetemi jegyzetboltokban a különböző tudszoc. és dialektikus materializmus könyveket. Akár őrültségnek tartom a tartalmát, akár nem, mindenképp érték, amin gondolkodni és vitatkozni lehet. Vagy ez már veszélyes? Féltem attól, hogy az új korral a régi könyvek is eltünnek. És majdnem igazam is lett.
Számomra mindig a könyvégetés volt a barbárság egyik csúcsa, tegyék azt akár a rómaiak, németek vagy bárki más. És sajnálatra méltók azok az emberek, akik könyvektől félnek.

Előzmény: Törölt nick (802)
Tiborcsik Creative Commons License 2004.03.07 0 0 803
Antikvár Péter, Nagy András.
Nem tudnál pontosabb koordinátákat, példul utca-házszám, ilyesmi, megadni?
Előzmény: Törölt nick (802)
Sarkany Creative Commons License 2004.02.14 0 0 801
Podmaniczky Szilárd: Ország-értékelések
Magyar Hírlap Online 2004.02.11.

Biztosan mondott már olyat valaki, hogy ha egy ország képes meglopni magát, akkor az húzzon a vérbe, csakhogy nem az ország, hanem az ország egy parányi kisebbsége nyúlja le a nagy többséget, amely nagy többség négyévenkénti voksaival tehetetlenül és vakon legalizálja a tranzakciót.

További részletek......itt találhatók!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!