Hetek óta megy itt a balhé (legalább pörög a fórum) és az elején eldöntöttem, hogy kimaradok belőle, mert semmi értelme.
Tartom magam a továbbiakban is ehhez, de úgy érzem, valamit előbb le kell írnom.
Ha csak 2-3 topiktársnak leesik tőle valami, akinek fontos a fegyveres fórumcsoport jó, korrekt és szakmaisághoz közelítő működése, akkor már nem volt hiába.
Évek óta komoly harc folyt indafapuska és köztem, amibe beszállt még néhány régi és új fórumozó is felismerve a kártékony tevékenységét.
Akadt még más troll és nepperféreg is akik munkásságára azonnal ugrottam, ugrottunk.
Mi lett az eredmény?
Állandóan széthullottak az érintett topikok, kitiltódtak megbecsült, féltett régi nicknevek is a troll-okkal, nepperférgekkel együtt. Csakhogy ők örömest jöttek vissza és kezdték elölről újra és újra, magukkal ragadva ismét néhány értékes nicket és nevetségessé téve a "szakmai" topikokat.
Próbáltunk egyezséget kötni a vezértrollal, ami a "megrendesedéséről" kellett volna szóljon.
Ennek az egyezségnek a kicsikarásáért megígért ő mindent, amit kb. 2-3 napig be is tartott.
Igenám, csak így már unalmas volt számára a dolog, tehát elkezdett sunyin fikanickekkel operálni, úgy, hogy még saját magát is durván támadta.
Totális zűrvavart csinált, még nagyobbat, mint előtte valaha és amikor nem lehetett szépszóval az ígértére hivatkozva jobb belátásra bírni kerek perec kijelentette, hogy innentől kezdve neki egyetlen célja fegyveres fórumcsoportban az, hogy minél jobban szétzilálja, lehúzza a színvonalat és ellehetetlenítse a normális működését.
Egy darabig még vadásztunk rá, válaszolgattunk, próbáltuk lejáratni, rábizonyítva kerek-perec, hogy szakmailag sületlenséget és veszélyes dolgokat ír.
Mi lett az eredmény?
Élvezte, hízott, mint egy óriásdisznó csámcsogva a maga alkotta posványban.
Egy ideje viszont sem a még jelenlévő régiek, sem néhány új topiktárs, aki ráérez, sem Én nem vesszük fel a kesztyűt, amit állandóan megpróbál a képünkbe vágni.
Itt is többször próbált "csatába" hívni és bármennyire is viszket néha tőle az ujjam, megállom, hogy reagáljak rá.
Ha durvának, szakmailag egyértelműen hamisnak, vagy veszélyesnek tartom a hozzászólását, vagy más régebbi nepperféreg próbálkozik hasonló stílust utánozni, akinek nem tetszett, hogy egy-egy átbaszodás üzletére felhívtam a figyelmet, nem állok le vele brusztolni, nem riasztom a falkát és nem kezdjük el levadászni, hanem "besúgom" a megfelelő moderációs topikban.
Majd a Moderátorok eldöntik, hogy megelőzik a lavinát, vagy hagyják egy kicsit "felpörögni" a topikot.
Leginkább jó ráérzéssel időben eltakarítják.
Mióta ez a gázosokban így működik, ott viszonylag rend van és egy ideje normális fórumozásnak néz ki, ami ott folyik.
Az, hogy a troll-jainktól és a nepperférgeinktől milyen tartalmú és hány privátot kapok, külön megélhetést jelenthetne, ha kiadnám, valamilyen írott formátumban.:-DDD
Eleinte bosszantottak, később elkezdtem jobban belemélyedni a stílusukba tartalmukba és sikerült jónéhány személyiségtípust megismerni, ráismerni arra, hogy mikké tudnak fajulni emberi gondolkodásmódok, személyiségek, ha elvesztik a gonosz játszóterüket.
Az, hogy ennyi hozzászólás született és születik indafapuska és longi miatt, hogy folyamatos adok-kapok folyik már több hete, ez az ő Kánaán-juk.
Ezüsttálcán kapják a kedvenc desszertjüket, számukra a legszebb és legfinomabb díszítésekkel, a balhé lehetőségével, a személyeskedések, botrányok továbbvitelével és lehet nyomatni tovább az adok-kapok műsort. Mindig lesz valaki a régiek közül aki egyszerűen nem tud átlépni a dolgon, pedig csak és kizárólag azzal lehetne korlátozni a tevékenységüket, mert megszűnni sosem fog.
Szvsz ha nem reagáljuk őket le, nem hagyjuk provokálni magunkat, hanem ha megfelelően biztosnak érezzük azt, hogy ki és miért írt valamit, ami nem egészen odavaló és "besúgjuk" a megfelelő Moderátori topikba, talán nem túl hosszú idő után újra hasonlíthat az ami az egész fegyveres fórumcsoportban történik a normális fórumozáshoz.
Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredett, de úgy érzem ezt le kellett írnom!