Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Köszönöm a megerősítést. Akkor visszaviszem a tárcsákat egy élletörésre. Úgy csinálom, hogy ha a szalag külső élét a tárcsa széléhez illesztem akkor a fog már ne érjen hozzá. Így nem kell vacakolni a szalag pozíciójával.
A hosszabb szalagnak én is jobban örülnék, de adott volt a gép, használtan, hiányosan vettem. Ekkora szalag való rá.
Szia. Jaj ne variálj már;-);-) halgass maclizra.mint rutinos gépvásárló és eladó;-) vedd meg az alfaweld 130 at pöpec kis gép 2 év garival. Nekem is ez van.mégsem adom el. Meg van az alfaweld 185 kombi az is nagyon jó. Az invertereké a jövő.
Köszi a választ. Te is régi motoros vagy már, abban tudnál segíteni hogy mi a különbség a Hetra Ak-100M (talán ez akkumulátort is tud tölteni) és a Hetra U-130 között, melyik jobb?
Hát én is ezt szerettem volna megkérdezni tőletek, mert ti már rutinos tapasztalt hegesztők vagytok. Te is Guszti is, én még hetrával sem és inverteressel sem hegesztettem.
Tehát ez egy kezdő áram és vág áram ami iv gyujtáskor és iv szakadáskor van jelen,ami komolyabb gépeken állitható hogy honnan fusson fel illetve honnan fusson le.
Szerintem ez már tényleg egy extra opció a többi funkcióhoz képest (áram fel-le futás,stb).
Csikarc elég régen publikált, ha olvassa a fórumot, akkor lenne egy kérdésem fémdaraboló szalagfűrész ügyben.
Elkészültek az acél szalagtárcsáim, össze is raktam. Most már szépen fut a szalag is, nem mászik le. De mivel a gyári gumiborítású alutárcsák helyett acél az egész, eszembe jutott, hogy nem gond-e, ha a fogak felfekszenek a tárcsára. Nem nyomja vissza a fogterpesztést? Faiparinál is le kell lógatni a tárcsáról, mert a kihajtogatott fogakat kisimítja, ha feszes. Vagy megeszi a bandázst.
Mert úgy is visszaviszem az eszergályoshoz egy kis igazításra, gondoltam leszedetek annyit a széléről szögben, hogy a fogak, ne érjenek hozzá.
A másik, hogy még nincsenek meg a szalagvezető görgők, anélkül futtattam a szalagot. A görgők a szalag csavarásával feszítenek még valamennyit a szalagon? Mert elég lazának érzem az excenteres kulissza maximális állásában is. A gyárilag megadott méretre (1140 mm) készíttettem, de ennél feszesebb kellene szerintem.
Lenne egy kis kültéri meló ahová nem akarnám a Formiget vinni. Aztán egy kis aprót szánnék gépvásárlásra, hetrával még nem hegesztettem csak a nevét ismerem. Ez a két Hetra meg még elég újszerűnek néz ki, az Alfa meg könnyű és van rajta gari. Azért nem akarok többet beruházni mert lehet hogy később meg ott állna kihasználatlanul. Amúgy Rilont vagy BLM-et vennék ha sokat kellene használnom.
Most hogy jobban elgondolkozok, valamilyen kezdő és végáramnak kell lennie ha van felfutás, meg lefutás, maximum nem állítható, hanem egy előre belőtt (mondjuk 40-50%-a) a hegesztő áramnak amit beállítottál.
Korrekt gép, akinek volt az ac/dc awira váltás miatt cserélte. 100 alatt azért rendben van az ár/érték arány.
Van a fórumon vagy 5 alfa (régi is ami ugyanaz mint az iweld) meg iweld is van vagy 15, 165-ös és 165-ös vegyesen.
A helyzet a következő. Bármelyiket veszed van rá 4-5% esélyed hogy kapsz egy gyári hibás darabot. Nagy példányszámban jönnek be a gépek becsúszik 1-2 "selejt". Szó nélkül cseréli a forgalmazó.
Az most kapható alfa az újabb dizájn. Minőségre szerintem nincs jelentősége melyik gépet veszed.
Egy WSM 180 ára kint kinába 26-30.000ft,szálitással együtt 1 db esetén 50,000ft ba van,persze 10db ot esetén 26.000ft az ára.Ezt a gépet a boltok 80-90 ezrekér árulják.
Nem tudom erre még milyen adók terhek jönnek rá ha csak pl eladogatom netes oldalakon de szerintem a boltok nagyot fognak egy kis kinai 80 ezres gépen is!!!!!
Megérné boltot nyitni ha annyi pénze lenne az embernek. :)
Nem kell messzire menni.a valamikori majdnem fél millás Erguson sincs előgáz állítás.A progi hoz valamit mert érzem a vagy 2 mp-es előgázt.De mivan akkor ha 8. vagy több méteres awi kábelt kötök rá.
Pegasus néven futott régen 125-ért, elég jó kis gép volt. A digitális kezelőpaneles verzió váltotta, pd200 van az alfának is még a régi 141 bruttó. Ha jó áron meg tudod venni akkor jobb bolt mint a rolwal.
140-ért viszont nem jó vétel.
Van ugyan felfutás, lefutás, 2t, 4t, impulzus, de kimaradt a kezdőáram, meg a végáram ... BLM-en 5000-el többért az is van ....
Nehéz dolog ez :-( Mindig eljutunk oda hogy egy kicsit többért kicsit többet tud, de a végén mindig oda lyukadunk ki hogy sajna a 150.000-es kategória (BLM 2000 TPM, vagy Iweld Tig 200 superpulse az) aminél rendben van az ár/érték arány, és egy darabig nem fog hiányozni semmi funkció ... max az AC :-)
Sziasztok. A két gép közül szerintetek melyiket válasszam, a Hetra 3éves újszerű nagyon keveset használt 23000ft, az alfa új 2év gari ha nettóban ideadnák 26000ft.