Keresés

Részletes keresés

y3k Creative Commons License 2008.05.27 0 0 3068
Mozgokepnel nagyon tolerans az emberi szem, de szenyasag ma kihagyni a 100Hz-et, annyira nem olcso.
Előzmény: BBéci (3067)
BBéci Creative Commons License 2008.05.27 0 0 3067
 Én nem mértem semmit, csak néztem és láttam. Majd az X-es lesz az igazi, de egyelőre a W-4000 tűnik legjobbnak.
Előzmény: y3k (3066)
y3k Creative Commons License 2008.05.27 0 0 3066

http://www.hdtvtest.co.uk/Sony-KDL40W4000/Calibration

Remek panel, de nem veletlenul olcso modell, 100Hz-nelkul allokepekre valo ezekbol a FullHD.

Előzmény: BBéci (3065)
BBéci Creative Commons License 2008.05.27 0 0 3065
 Írd be ide azt az adatot!
Előzmény: y3k (3059)
Celtis Creative Commons License 2008.05.27 0 0 3064

Valóban. Köszi :)

Előzmény: y3k (3061)
Celtis Creative Commons License 2008.05.27 0 0 3063

Valószínűleg a multiplexben elég profi mozigépek vannak, és nem imbolyog a film. Már csak azért sem, mert a "szellemkép" csak a mozgó éleknél jelentkezik.

Talán a kópia ilyen.

Előzmény: Gyulus (3062)
Gyulus Creative Commons License 2008.05.27 0 0 3062

Egyszer szétszedtem egy Super8-as vetítőt. A frekvencia-többszörözést zseniálisan oldották meg benne.

A filmszalagot egy léptető mechanizmus továbbítja. Értelemszerűen mozifilmnél 24-et lép másodpercenként. Ez tehát nem folyamatos, hanem egy szaggatott mozgás. A 24 képkockát már folyamatos mozgásként érzékeli az emberi agy, a 24Hz-es vetítési frekvencia azonban még zavaró lenne. Nyilván azért nem rögzítenek 24 helyett 72 kockát a filmekhez, mert az 3X annyiba kerülne: drága a nyersanyag, és persze az egyes kockák fényképezésénél sem mindegy a rendelkezésre álló idő, ill. az ehhez szükséges fényigény.

A lényeg, hogy ehelyett inkább minden kockát többször vetítenek, konkrétan háromszor. Ezt úgy oldják meg, hogy a filmszalag és az izzó között van egy fémtárcsa, ami folyamatosan forog. Ez a tárcsa 60 fokos szögekben egyszer kitakar, egyszer nem. Amikor nem takar ki, akkor a tárcsa mögötti fényforrás átvilágítja a filmkockát, ami megjelenik a vásznon. A harmadik kitakarás alatt a mechanika léptet egyet a filmszalagon.

Feltételezem, hogy a 35mm-es vetítőknél is kb. ugyanígy működik a dolog.

Visszatérve a felvetésedhez: azt bírom elképzelni, hogy valamiért a többszöri kivetítés közben nem fix helyzetben áll a szalag, hanem a vetítő valamilyen hibája miatt "imbolyog". Ilyenkor el tudok képzelni egy szellemképes hatást.

Ez persze csak egy tipp.

Előzmény: Celtis (3060)
y3k Creative Commons License 2008.05.27 0 0 3061
Emberi agy, es haromszoroz a mozi:)
Előzmény: Celtis (3060)
Celtis Creative Commons License 2008.05.27 0 0 3060

Ezt nem értem. Akkor pl. a blueray filmek 24p-ben megjelenítve is szaggatnak?

Úgy tudom az emberi szem a másodpercenkénti 24 képkockát már folyamatos mozgásnak érzékeli. Más kérdés, hogy a villodzást még észleli, ezért kell a képfrissítést nagyobbra venni, ezért hagyományos moziban minden kockát kétszer(?) vetítenek.

Előzmény: gravir007 (3056)
y3k Creative Commons License 2008.05.26 0 0 3059
Azert tegyuk hozza, hogy mennyi is a valos felbontasa ennek a Sony-nak mozgokepnel, meg mielott mindenki elhiszi, hogy Mozes ezt cipelte le magaval a hegyrol..
Előzmény: BBéci (3058)
BBéci Creative Commons License 2008.05.26 0 0 3058
Leírás alapján tévét választani nem a legjobb ötlet. Egyébként W-4000 még az F96-ot is veri.
Előzmény: 54w (3057)
54w Creative Commons License 2008.05.26 0 0 3057
Megnéztem mindkettőt... Nekem Samsungom van, de ennek ellenére - ha most nekem kellene válsztanom, a leírás alapján a Sonyt venném meg....
De Neked kell döntened!
Ha tudod, egyszerre hasonlítsd össze őket, amikor ugyanaz megy rajtuk.
A többi már Tőled függ...
Előzmény: Snake_ (3026)
gravir007 Creative Commons License 2008.05.26 0 0 3056
Magyarországon egy digitális mozi van, mindenhol máshol hagyományos filmet használnak.
A 24 képkocka/másodperc miatt látod szaggatni.
Celtis Creative Commons License 2008.05.26 0 0 3055

OFF

Rendes moziban (valamiért csak Palace Cinemasokban fordultam meg) utóbbi időben minden filmnél látom, hogy szaggat a kép. Közepesen gyors mozgásoknál dupla, ugráló kontúrt látni. Időnként borzasztó zavaró.

Ez vajon mitől? Digitálisan vetítenek? Mert normál filmnél nem tudom elképzelni az okát. Témába vágó fórumot nem találtam.

ON

Előzmény: Gyulus (3043)
BBéci Creative Commons License 2008.05.26 0 0 3054
Júniusra igérik.
Előzmény: Snake_ (3053)
Snake_ Creative Commons License 2008.05.26 0 0 3053
Mikorra várható az új X sorozat megjelenése?
homeboy Creative Commons License 2008.05.26 0 0 3052
Igen, szerettem volna ha rárakjak analog adást W4000-re de nem tudták megcsinalni...vagy nem akarták. Tényleg tetszik nekem is W4000 és meg lehet győzni. Jelenleg is Sony TV-m van 72-es CRT, 100Hz és teljesen szép képe van. Eléggé Sony párti vagyok az az igazság. JVC-m nem volt eddig meg semmilyen formában bar az is igaz hogy LCD tv se volt meg ugyhogy összehasonlitási alapom sincs :)
Neked a scrollozásnal tipikusan fekete alapon fehér szövegnél nincs apró szaggatás?
Motionflow + 100Hz nem tudom miert maradt ki belőle. Valószinűleg X sorozatban lesz benne hogy legyen miért megvenni.
Előzmény: las vegas (3051)
las vegas Creative Commons License 2008.05.26 0 0 3051
Most erre mit mondjak,én is ugyanígy jártam a szombathelyi mm ben anno 3-4hónapja a sonyt fikázta a jvc-t meg istenítette az eladó ami tényleg jó volt az 600e ft-ba került.Aztán elkezdtem utánajárni olvasgatni fórumokat,üzleteket járni kis boltokat is,és a végén w4000lett.A v3000et nem lehet hozzá hasonlítani szombaton én is láttam egymás mellet teljesen más színei feketéje volt a v3000nek.Kár,hogy nem láttad analóg adáson a w4000et talán nem véletlenül nem kapcsolták át,akkor lehet,hogy utána nem nézegetted volna tovább a jvc-t.Nem mondom,hogy rossz a jvc csak ami jó az más árkategória szerintem.
Előzmény: homeboy (3040)
longue Creative Commons License 2008.05.26 0 0 3050
Inkább 1080/60i-vel!
zsuri Creative Commons License 2008.05.26 0 0 3049
Biztos vagy benne, hogy a Sony nem volt elállítgatva? Már engem is ért igen nagy meglepetés, amikor két tévét hasonlítgattam egymás mellett, és az egyiknek érthetetlenül szebb volt a képe - amíg ugyanúgy be nem állítottam öket.

Ha ennyire nem tetszik az LCD-k képe analóg adással, akkor esetleg nézz meg egy plazmát. Azoknak vmi oknál fogva jobban fekszik az analóg adás.

Ezt az 1 év várakozást azért gondold át. Ha egyébként van egy jó tévéd, akkor persze nem gond. Ugyanakkor ne felejsd, hogy lehet, hogy egy év múlva még jobb adások / tévék lesznek, de te addig is élvezhetnéd az új tévédet. Az, hogy a DVD nem HD minöség, miért probléma? Jó, nyilván a nagy felbontású kép az igazi, de egy DVD is nagyon élvezetes egy nagy képernyös tévén.
Előzmény: homeboy (3045)
homeboy Creative Commons License 2008.05.26 0 0 3048
Bocsi kevés a _jó_ PS3 as játék. Meg ok PS2 is jó hozzá meg elvileg jobb felbontásban is mennek a PS2-es játékok.
Előzmény: zotya-DUB (3046)
BBéci Creative Commons License 2008.05.26 0 0 3047
 Ha nem tetszik, nem győzőtt meg a látvány, akkor ne vedd meg! Akik nem vakaróznak ennyit, azok megveszik és leesett állal bámulva élvezik a W4000 csodás képét, amír Te vársz egy, aztán talán még további éveket.
zotya-DUB Creative Commons License 2008.05.26 0 0 3046
hmm, keves a PS3 jatek? Hat nem tudom, szerintem 180 darab eleg jo valasztasi lehetoseget ad minden kategoriaban, legalabbis en ennyi PS3 jatekrol tudok.
homeboy Creative Commons License 2008.05.26 0 0 3045
Jaja erre is gondoltam hogy valószinüleg JVC-től kap valami jutalékot a srác.
Saturnban konkrétan megmondtak hogy van ott egy Sony-s emberke úgyhogy ott nyilvánvaloó volt hogy hazabeszél az illető. Mondjuk sztem kb 1évesek voltak az információi az LCD és Plazma technológiákról node nem baj.
Úgy érzem még mindig várnom kell minimum 1 évet a vásárlással.
Analóg adásnál valóban rosszak a szinek és kockás a kép (mint minden LCD TV-n). Ezt megerősítette agy Bravia tulaj ismerősöm. T-nél, UPC-nél van ugye HD adás de nem sok. OK analog adást is valahogy feljavítják meg a Sonyba is van kép és hangjavító áramkör de lehet hogy marketing blabla az is mint a 6.2 Mpix...
Aztan itt van ez a DVB-T dolog is ami nagyobb értelmet adna a full hd-s tv beszerzésésnek de jelenleg ez meg kisérleti stádiumban van és a codec-ek en megy a vitazás. Ujjaban a palyazó szolgátatók közül azok vannak előnyben akik mpeg4 kódolást használnak. Eddig mpeg2 volt de egyre többen mpeg4 et nyomnak és unióban is az terjed. 40w4000 ben ugyan van mindkettőre támogatás ami pozitiv.
Ha nincs HD adás akkor ugye marad a DVD és BR disk. BR film 9e Ft...hm kicsit sok. DVD film szinten nem HD minőség. PS3 van még ami jó cucc de szintén kevés még rá a játék. Ráköthetünk a tv hdmi bemenetére pc-s játékot dvi-hdmi átalakitóval és akkor full hd ben jatszahtunk. vga bemenet nem ajanlatos mert max felbontás csak 1024x768 ami hülyén néz ki a 16:9 es tv-n.
Valaki gyozzon meg hogy megvegyem a 40w4000et!
Előzmény: BBéci (3044)
BBéci Creative Commons License 2008.05.26 0 0 3044
 MM-ben, Saturnban eladó külsejű JVC alkalmazottak terelgetik a vásárlókat a saját márkájuk irányába, ezt jó tudnod és célszerű ennek alapján értékelned a hallottakat!
Gyulus Creative Commons License 2008.05.26 0 0 3043

"Ment egy film blue-ray lejátszón, de minden tévén szaggatott, még a 24p ready-s tv-n is. ???"

Erre szerintem pofonegyszerű a magyarázat:

Egy Blu-ray lejátszó jelét osztották szét az összes TV-re, és annak érdekében, hogy a nem 24p-s TV-ken is legyen kép, nem is 24p-vel ment a lejátszás, hanem pl. 1080/50i-vel. Ez meg minden TV-n szaggatott lesz.

Előzmény: dutyi71 (3033)
homeboy Creative Commons License 2008.05.26 0 0 3042
A Sony technológiák áttekintése
Hm 40w4000-ben nincs Motionflow +100 Hz ? (alsó táblázat) lehet ezért volt ratyi a szöveg scrollozás?
Mondjuk a táblázat alapjan USB Photo View sincs benne pedig az van!
Nem látok Sonynal MPRT-re vonatkozó műszaki adatokat sem.
Egy cikk a képfrissitésről
Előzmény: homeboy (3041)
homeboy Creative Commons License 2008.05.26 0 0 3041
Ja még azt felejtettem el írni hogy 40w4000 nél mikor fekete alapon fehér betük mentek film vége stáblista ugye, akkor az nem egy szép folyamatos scrollozás volt mint w3000nél hanem láthatóan ugrálva csinálta. Ez nagyon szembetűnő volt de hogy mitől arra nem jöttem rá. Nem tudom én se hogy képrissités freki mennyi lehet de tartok tőle hogy nem 100Hz és ez okozhata ezt a jelenséget.
homeboy Creative Commons License 2008.05.26 0 0 3040
Sziasztok,

40w4000 est néztem tegnap MM-ban. w3000 es mellé volt kitéve.
Minimalis különbséget láttam. Igazából kontrasztosabb élesebb volt a képe. Rendesen egymás mellett volt a két TV és mindkettőt tudtam állítgatni 1 távirányitoval. Valami demo cucc volt rákötve mindkét tv-n ugyan az met. A kép maga tetszett w4000-en de a menüje...ok a PSP/PS3 féle vizszintes, függőleges elrendezéssel nincs semmi bajom sőt tetszik is csak ami számomra érthetetlen volt hogy mikor belementem egy menüpontba akkor abban a betük olyan fésüsek szőrösek voltak hogy ilyet utoljára a 80as évek játékain tapasztaltam. Nem tudom miért nem tudtak valami élsimítást alkalmazni.

Aztán odamentem eladó sráchoz hogy érdeklődjek akciókról meg magáról 40W4000-ről. Aki nem tudná van most a MM-ban olyan akció hogy KDL 40 V3000 AEP + PS3 + GTA 5 350e FT erre a srác annyit mondott hogy abból a packből a PS3 ér valamit. Mondom miért ez a V3000 annyira szar lenne? Erre mondja hogy nem ez hanem ugy globálba a Sony nem jó választás LCD be merthogy Samsung panel van benne és az gagyi. Csodálkoztam kicsit mert mondom fel órát bámultam a 40w4000 demoit, tudom ezek direkt erre készülnek és nagy felbontásúak meg hű meg há de tetszett szép volt és részletgazdag. Amit az eladó srác lehuzott az az volt hogy nem élethűek a színei a Sonynak...modta h nézzem meg RTL Klub adását és megmutatta, igaz nem 40w4000 en hanem az akciós V3000-n..hát tényleg rózsaszinek voltak ez emberek meg olyan valószerűtlen...mint mikor idióta módon eltekergetjük a szineket meg a kontrasztot a tv-n lilásrózsaszin volt az arcbőr. Na mondom remek akkor mi a tuti? Ő a JVC-t javasolta majd át is mentünk egy JVC-hez 40w4000 árkategóriában volt a tipusát sajnos nem tudom mert messziről néztük ugyan azt az RTL-es adást. JVC-n az emberek bőre meg az egész kép valóban természetesebb volt.
Meglehetősen elbizonytalanodtam de arra gondoltam hogy :
1. A JVC máshogy volt hangolva. Szin stb.
2. A Sonynal az analog adást nem 40w4000en láttam ezért nem lehet a kettőt összehasonlyítani.

Az eladő sráctól megkérdeztem hogy akkor szerinte ha berakok egy dvd filmet vagy nézek egy HD adást akkor is szar életszerűtelnek lesznek e a képek nem adott egyértelmű választ. Azt mondta hogy igazábol Sony a nagyfelbontású bluray filmeknél szép. (Na ok mint minden LCD-n és Plasma TV-n a HD film a szép nem az analóg -gondoltam magamban)

Kérdésem lenne mert öszintén én nem tudtam hogy Samsung panel van a Sonyban hogy tényleg ennyire rossz lenne a Sony? Szerintetek is élvezhetetlen egy Bravian az analóg adás?
Amugy MM budaörsi eladói előtt meg le a kalappal nagyon korrektek voltak!

Snake_ Creative Commons License 2008.05.26 0 0 3039
A Bravia W4000 nem 100Hz-s?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!