Utastér fűtőmotorra (ami nagyjából az autó közepe felé, alul helyezkedik el) kellene valamiféle ellenállás vagy mi a szösz, sajnos az enyém eltűnt egy kasznisműhelyből összeszerelés közben, érthetetlen. Lehet ezt helyettesíteni az első fűtésmotor ellenállásával?
üdv.. van egy 2002 es traficom eddig semmi baja nem volt...egyszer csak menet kőzben meg ált. maj gyujtás és megy tovább. majd reggel nehezen indul de utána megy mint a lőkős .maj sokáig semmi hiba.majd kezdődik előlről.a szerelő meg állapitja 4 porlasztobol csak 1 jó.amásik szerelő beméri a szemem láttára csak 1 rossz és a hibakód szerint kőzős nyomocsőben csőkken a nyomás. csere után minden ok. majd 150 km után megint meg ált. kezdődik előlről..mégegyszer csere k nyomocső majd hiba nincs..170km után megint megált nemtudják mibaj.. van őtletetek. kőszi..
Pont abban a tartományban szeretnéd használni menni ahol a turbo még nem dolgozik.1800-as fordulat alatt nem érdemes tartani a tempot mert nincs nyomaték.Ugy válts , hogy ne veszits nyomatékot.Se a motornak,se a turbonak nem jó amit csinálsz.
-most vettünk egy 2009-es vivarot és 4-5-6-dik sebességi foozatban ha "alulról" gyorsitok (kb.1400rpm) akkor 1700-2000 fordulatig valami nagyon be rezonál!
Ha valakinek van ötlete mi lehet az megköszönném!
olyan mintha valami fém lemez csinálná de ha nem engedem 2000rpm alá akkor nem csinálja!
Én ősszel egy ráérős napon levettem mindkét kézifék kötelet és belecsurgattam 1-2 dl olajat. Mozgattam mozgattam és egyre könnyebben ment. Vettem újat, de olyan jól sikerült h. még zacsiban várja h. az eredetiek 6 év 405 ezer után beadják a kulcsot. Sztem ha tavasszal megint beolajozom őket lehet h. örök életűek lesznek és eladom az újakat :). Ezért kérem a kedves fórumozókat h. ne mindenki utánozzon, mert vevőt fogok keresni :).
Helló mindenkinek.OLyan problémám van,hogy a két hátsó fékbetét(jobb és bal oldalon is) elkopott teljesen olyan 5.000 km után amit egy fél év alatt hajtottam bele. Ha felemelem,akkor a kereket elég megforditani kézzel.Valami miatt nem enged vissza a fékbetét,de miért?
Vettem egy nagy levegőt és beszereltem a tolatóradart, ami meglepően jól működik. A vezetékek csomagtartóba való kulturált vezetésének a módját nem tudom, van elkészített lyuk alul hátul? Hol érdemes vezetni?
Tudom nem Opel vagy Renault,de hátha tud valaki segíteni,Fiat Scudo Jtd 120Le 2010-es silentet állítólag csak lengőkarral együtt lehet cserélni,nincs utángyártott hozzá.Valakinek valami/olcsóbb /ötlete?
A váltó hibára kicserélném az olajat + adagolnék hozzá prolongot . A kotyogásra meg lehet , hogy eléglenne a váltóbowdent kicserélni . Ha az elöző tulal ha nem kiméletesen váltott megnyúlhatott , egy idő után kiis ugrik a helyéről . Az egyik ismerősőm is igyjárt nála ezek beváltak . Km-ben ottjárt mint a tied , most már 400ezer fölött van és a váltó még birja.
Szesz, ha van technikai rálátásod, meg fűtött garázsod, és nem kell mostanában az autó, akkor nekiállhatsz, a lebontás adja magát, szerintem a zsaluból kiugrott a bowdenvég, de ez így fikció, ha pest környéki vagy, hívd fel vargamunkát, keni vágja a kérdést, lehet hogy ráér.
Jól gondolom, hogy a belső keringtetés motorja a motortérben felül, a szélvédő alatt van és a motor egy ilyen forgó ajtót mozgat(na)? Mert ott zizeg (tehát a motor működik), csak az ajtó teljesen lazán ide-oda mozog, ott valami vagy eltört, vagy kilazult, szerintetek érdemes házilag nekiállni? :)
Renault Trafic, 8 személyes, 2011-es, digitális klímával. Miért van az, hogy amikor bemelegszik az utastér, akkor az első ablakra hideg levegőt fúj? (Az ablakról pedig a vezető arcába...) Hol van a hőmérséklet-érzékelője? Lehet, hogy eltakarja valami, ezért úgy érzékeli, mintha túl meleg lenne? Ha csak az utastér fűtést hagyom bekapcsolva, akkor egy idő után bepárásodik az ablak. Tudtok valami jó megoldást arra, hogy ki is lásson a vezető és ne is fázzon meg?
Tavasszal vásároltam egy 2003-as Traficot(teher). Nagyon szeretem, legszívesebben minhová ezzel mennék. Nagyon jól megy, keveset fogyaszt, pedig már nem kevés km van benne. (277.000) Vétel után átesett egy nagyszervízen, szűrők, olajok, vízpumpa, szíjjak, fékek cserélve lettek. A váltó eléggé kolyogós, meg néha már nehezen veszi a sebességet, főleg az 1-est nem szereti hidegben.
Dieselhez képest nagyon hamar elkezd fűteni az utastere, és a klíma is jól dolgozott a nyáron.
Sajnos most elektromos gond jött elő. Először a tompított világítást nem lehetett bekapcsolni, csak helyzetjelző és reflektor van. Aztán észrevettem hogy nem működik az ablakemelő. A biztosíték táblán nincs "áram" a középső sor biztosítékjain. Valamint a műszerfal órái gyújtáslevétel után kismértékben kimozdulnak. (ez lehet eddig is így volt, csak most vettem észre?!).Semmi nem lett javítva vagy cserélve mostanában az autón.
Visszaolvastam a tapasztalatokat,hibákat amit ieírtatok itt, de nem találtam ilyen hibát. De azért rengeteget tanultam azokból amit előfordultak.(kicsit meg is ijedtem) :)
No, az ESP bizonyíthatóan működik. :))) Attól tartok, hogy hőmérsékletfüggő a hibajelenség. :)
Másik kérdésem, hogy a belső keringtetés mozgóalkatrészeit (motor, ajtó) hol érem el és házilag ki tudom-e takarítani és tisztítani, befújni valami wd-40-nel?