Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Na erre nincs egyértelmű válasz. Amit linkeltem palackot az ránézésre LINDE. Ebben az esetben kb 90% hogy G1/2-es a szelep menete. A boltból ilyen hollanderes menettel kéred a reduktort, akkor is csak 90% hogy passzolni fog. (ha a palackos eladótól kérsz e-mailben egy közelit a palackszelepről és rajta van hogy G1/2 csak akkor 100%.
A következő cserénél ez a probléma meg újra felmerülhet, mert akkor megint max 90% hogy G1/2-es lesz a következő palack is.
Az asztal "lap" az 100-as U szelvényből lesz. 41 cm az asztal mélysége, ebbe passzentosan fogom belevágni a darabokat. (12db) Ilyen anyagom van otthon, és ez kevésbé vetemedik a hőtől mint egy 5mm-es lemez. Minden darab közt marad kb 8-9 mm hézag. Alul kap egy 15 cm mély "elszívó ernyőt" 0,5-ös horganyzott lemezből, és a padló szint felett vagy 15 centivel meg kivezetem egy flexibilis csövön a gázokat.
Szóval nem kell hogy más szopasson, szopatom én magamat :-)
A héten kész lett a gépem,egy boltba volt bemutató darabos,3 hónap garit adott rá a bolt.140 ezres uj ára helyett 95 ér jutottam hozzá,annyi hogy kapott egy kitakaritást és egy festést,plusz 5 méter új hálózati kábelt.
A ráadás hogy eredeti 4 méteres Binzel Awi pisztolyt kaptam hozzá,plusz az elektróda fogó is Esab 200-as.
Még a matricát kell ráragasztani és meget a helyére.
az alfaweld 185 hegesztővel 2 db 5 kg os huzalt hegesztettem el eddig, de a palackból szinte alig fogyott valami. 4 literre van beállítva a reduktor. műhelyben szerintem elég.
Képet tegyek fel?Inkább most nem,igy szétszedve,ha minden jól megy ma megkapja a festést,ha sikerül akkor holnapra megszárad és összerakom,na utánna talán jöhet egy kép :)
Na ez az,akkor otthon van a palack is!!!!Lehet hegeszteni jövőhéten,jobb idő lesz!!!
Meleg?Hát igen,én sem birom ezt a 35fok körülit :(
Úgy gondolom nagy pofátlanság beírni ilyet de nézzétek el nekem. Ha véletlen tud valaki olcsón vagyis 20 ezer körül ( alatti ár is lehet ) Corgon gázhoz 4,7 m3 90 cm palackot azt kérem jelezze. Köszönettel.