Ez a Dakota úr melyik város képviselője? Az Alfa-Nova ugye más városban is szolgáltat?
Dakota Lajos Dunaújváros képviselője.
Az Alfa-Nova kft. legjobb tudomásom szerint ezeken a helyeken szolgáltat: Dunaújváros, Sárbogárd, Szolnok, Nagykőrös, Kiskunfélegyháza, Szeged, Szekszárd.
A támogatás összegét nem ismerem.
Azért írtam, hogy a felügyelőbizottságba delegált önkormányzati tag jó lenne, ha utánanézne, mert azt sem tartom kizártnak, több városban is szponzorál nagyvonalúan több pártpolitikust.
Bármekkora is a támogatás(ok) összege, annak fedezeti oldala a távhőbevételből van, tehát a fogyasztók fizetik...
Sok szempontból rosszabb. Ha határváros lennénk, akkor volna rá esély, hogy előbb-utóbb erre jön egy nemzetközi autópálya. Így viszont csak a lassú rohadás...
Egész véletlenül, de szavahihető forrásból, tudtam meg, hogy ennek a Dakota Lajosnak az Alfa-Nova Kft. nyújtott kamatmentes (?), vissza nem térítendő (?) lakásvásárlási támogatást.
Nem tudom a szolnoki önkormányzatot ki képviseli az Alfa-Nova Kft. felügyelő bizottságában, de jó lenne, ha utánanézne a dolognak!
Nehogy már egy ekkora címeres ökör lakhatását is a szolnoki távfűtött lakásokban élők fizessék! Elég lesz nekünk a brókerbotrányban ellopott közpénzeket kinyögnünk...
Alapvetően én nem cenzusról beszéltem, hanem ami fontos lenne képviselőjelöltek előzetes felkészítéséről, hogy egyáltalán tudják, hogy mi a feladatuk, és ne csak a hatalom lebegjen a szemük előtt.
Nem kellene valami minimum feltételt szabni már a képviselőjelöltek elé?
Magyarul: valamiféle cenzushoz szeretnéd kötni a választhatóságot. Volt már ilyen a történelem során (vagyoni-, vallási-, stb. cenzus). Nem túl demokratikus megoldás.
Jelenleg csupán életkori cenzushoz van kötve.
Szerintem inkább a választóknak kellene jobban odafigyelni a jelöltekre. Pl. kopogtatócédula nuku, voks nuku... :))
Van egy olyan érzésem és ez nemcsak Szolnokra vonatkozik, de szerintem a képviselők többségének fogalma sincs a testületre vonatkozó jogszabályokról Önkormányzati törvény, a kötelező feladatokat tartalmazó mellékletek, eljárási tv.számviteli tv (stb.) csak a legfontosabbakat említve.Hogy tudják ellenőrízni, hogy törvénysen járnak -e el. illetve milyen lehetőségeik vannak.Amíg a polgármesteri hivatalok dolgozóinak kétszintű vizsgát is kell tenni a képviselőknek még csak írni sem kell tudniuk.Jól van ez? Nem kellene valami minimum feltételt szabni már a képviselőjelöltek elé? Könnyű kiollózgatni különböző blikfangos igéreteket, de hogy ezeknek milyen jogi feltételei vannak nem tudják. Kíváncsi vagyok a véleményekre!
"Vagy megint vissszakanyarodva félünk a nyilvánosságtól, hogy jobb ha az emberek szélesebb köre nem ismeri meg! Közgyülésen ugyanis soha nem kerül ismertetésre az elkészült anyag, hanem a képviselő urak hölgyek megkapták.Í azt sem lehet tudni miről is beszélnek!"
Ne félj, ha majd tényleg elektronikus formában kapják meg az anyagokat a képviselő urak, Rdi fölteszi a netre, ez tuti.
Maradjunk az eredeti témánál: Szalay sajtótájékoztatója...
Néhány apróságot elfelejtett Szalay úr a sajtótájékoztatón megemlíteni. Gondolom nem véletlenül.
ad 1. A rendszerváltozáskor mennyi volt Szolnok város adóssága?
Elárulom, milliárdos nagyságrendben volt... ad. 2. Várhegyi Attila (Fidesz) 7 éves regnálása alatt mennyivel gyarapodott Szolnok város adóssága?
Elárulom, milliárdos nagyságrenddel... ad 3. Szalay úr 4 éves regnálása alatt mennyivel gyarapodott Szolnok város adóssága?
Elárulom, milliárdos nagyságrenddel...
Nem akarom védeni a szocikat - nem is érdemlik meg, nem is szorulnak rá, tudnak hazudozni nélkülem is - de, hogy Szolnok az elmúlt két év alatt adósodott volna el, hát ...
Ez enyhén szólva is nagyon vaskos csúsztatás!
Hazug pojáca ez a Szalay, aki máig nem tudta megemészteni, hogy a választók kiakolbolították a polgármesteri székből!
Jelzem nekem is. De mivel helyhezkötött vagyok így nem értesültem róla. De ha megnézzük a személycserés játékokat Szügyi Csongor, Szalayné, stb, kósza hírek bizonyos anyagi javak megszerzéséről volna miről beszélni. Éppen ezért javasoltam, hogy a frakciók hozzanak létre honlapokat mivel a közvetlen tájákoztatás még több emberhez juthatna el ( vagy csak nincs tikolnivalójuk ?). Csak azt kérem, hogy a valódi név megadása nélkül lehessen belépni az E mail cím jelszó nicknév mellett. És meg kell mondanom, hogy pont regnálása alatt volt egyfajta konfliktusom az önkormányzattal, hiába van volt igazam senki sem akarta tudomásul venni illetve elismerték a felvetés jogosságát minden maradt a régiben. Sajnos sokat packáztak,- nak az egyszerű állampolgárokkal amivel már a hócipőm is teli van. Sajnos bár hozsannáznak Szalay árvízi teljesítményéhez, de majdnem miatta úszott el a Kertváros -ott lakók figyelmeztetése ellenére, amikor 7 óra körül a városi kapitánnyal szemléztek figyelembe sem vették. Pedig az ott lakók jól ismerték az árvizekkor kilakult helyzetet. Ha szábavehetnénk, hogy melyik polgármester ideje alatt mennyi hiány keletkezett nem sok különbség lenne. Elvetélt ötletekre kifizetett milliók, majd azok kijavítása még többe kerül. Presztizsberuházások. És megkérdőjelezem a hozzáértést is. Az hivatal, ha úgy irányítják úgy megtudja vezetni a közgyűlést ahogy akarja. Kinek van közigazgatási gyakorlata, merrt a képviselőség csak a felszínt jelenti sok esetben az osztályokban, Ov. Főov befolyásolja az egész döntési folyamatot.Amit a jegyzőkkel csináltak még az előző ciklusban jelzés lehetett az aparátusnak, kuss pofa be, vagy repülsz! Most csak ennyit, de szivesen olvasnék Szalay hozzásszólásáról.
Tudomásom szerint a közgyűlési anyagokat mind a levéltár mind a könyvtár megkaja és ezek meghatározott részek kivételével nyilvánosakTöbbségük ma már számítógépen készülnek miért nem teszik fel ezek az iuntézmények mind a megyei mind a városi önkormányzati anyagokat a szolnoki elektronikus könyvtárra???Vagy megint vissszakanyarodva félünk a nyilvánosságtól, hogy jobb ha az emberek szélesebb köre nem ismeri meg! Közgyülésen ugyanis soha nem kerül ismertetésre az elkészült anyag, hanem a képviselő urak hölgyek megkapták.Í azt sem lehet tudni miről is beszélnek!
Kérem olvassa el mit írt a 861 alatt, és talán rájön miért írtam! Miután ez a parlamenti munkát is érinti ezért írtam le, hogy Én mit javasolnék. De ha csak elbeszélünk egymás mellett akkor nem érdemes a topicba írni! És ha elfelejtjük a topic címét akkor idézem arról szól "Politikáról szolnokiaknak" és nem Politikáról Sárkánynak!
Más honlapokon, de lehet, hogy ezen is feltettem már! Sőt azt is feltettem, hogy Orbán Viktornak van sógornője is ( szolnoki lakos) aki a villányi szöllőben van komolyabb érdeltsége.De a tisztességet mindkét oldalról meg kell követelni, mert nem hiszem, hogy a költségtérítés ellenére a P-mesternő nem az önkormányzat gépkocsiját használja fel.Javaslom, hogy a különböző országgyűlési frakcióba tartozók nyissanak honlapot, ahol legalább egy két havonta tájékoztatnák a választókat, hogy mit tettek a megye, Szolnok érdekéért!!!