Keresés

Részletes keresés

stansfield Creative Commons License 2004.01.05 0 0 149
Drábik Jani bácsi verzióit kicsit óvatosan kell kezelni. Szerinte a Beatlest azért küldték gonosz összeesküvők, hogy elterjessze a fiatalok között a kokót.
Kennedyt meg egyértelműen a sofőr, Greer lőtte le, mondja az elméletgyáros.
És akkor a világellenes szabadkőműves összeesküvésről még nem is szóltam, pedig a rettentő hiteles Bp TV-n vagy egy órán át mesélt arról Drábik, ki mindenki volt/van benne a buliban.
Előzmény: herrgraf (147)
eMM Creative Commons License 2004.01.03 0 0 148
Jaja erre gondoltak az eMM-ek.)
Mi megjelent a Leleplezőben is a könyv?
Dejó hogy nemvettem meg!
Előzmény: herrgraf (147)
herrgraf Creative Commons License 2004.01.03 0 0 147
Ha a 3 Kennedyről szóló könyvet keresitek, akkor valószínűleg az alábbira gondoltok:

Drábik János: Miért kellett meghalnia a három Kennedynek? (Intermix Kiadó Budapest 2003)

A könyv korábban megjelen a Leleplezőben is.

Rengeteg hivatkozás van benn, és alaposan dokumentált, látszik, hogy a megírását szorgalmas kutatómunka előzte meg.

Előzmény: eMM (146)
eMM Creative Commons License 2003.12.31 0 0 146
Éna Lurdy házban láttam hegyekben az Alexandra könyváruházban 1995 pénzért kb 250 oldal.
Ha tudtam volna hogy nincs infó megveszeMM tesztelni!:)
Előzmény: stansfield (145)
stansfield Creative Commons License 2003.12.29 0 0 145
Nem akadtam össze a kötettel. Ha valaki olvasta, kérem, írja le, mennyire tartja hitelesnek és informatívnak.
Előzmény: eMM (144)
eMM Creative Commons License 2003.12.29 0 0 144
Nemtom a címét, a Kennedy "átok"-ról szólt visszavezette a Kennedy családot,stb.
kb 300 oldal 1995 pénzért, ezek szerint nem olvastad.
Előzmény: stansfield (143)
stansfield Creative Commons License 2003.12.29 0 0 143
Én csak régieket olvastam. Te melyikre gondolsz?

Vasárnap 0 órakor a Discovery leadott egy műsort Robert Kennedy meggyilkolásáról. Bizony ott is akadt sok-sok rejtélyes dolog, meg nem válaszolt kérdés. Esetleg mi is foglalkozhatnánk a témával ebben a topikban.

Előzmény: eMM (142)
eMM Creative Commons License 2003.12.28 0 0 142
Ha már perel nemjó eltüntteni, mert rossz az optikája.

Olvasta valaki az ünnepekre megjelent Kennedys könyvet?

Előzmény: stansfield (141)
stansfield Creative Commons License 2003.12.19 0 0 141
Azt nem gondolom, hogy minden ügyész és politikus gonosztevő lenne Amerikában. Garrison ügyész évtizedekig kutatta a merénylet hátterét, mégse ölte meg senki. A Watergate-ügy is nyilvánosságra került, nem beszélve Clinton nőügyeiről. Ezek az esetek is bizonyítják, hogy gyakran a legmagasabb körök sem képesek eltitkolni titkos tevékenységüket.
Lejjebb említettem a titkos támaszpontot, amelynek létét tagadták a kormányok. A kabinetet beperelő fickót is eltüntethették volna, és akkor nem kell elismerni semmit. De nem ez történt, az 51-es körzetet ma már legálisan lehet vizsgálni - igaz, csak műholdról.
Előzmény: kíváncsi kérdező (140)
kíváncsi kérdező Creative Commons License 2003.12.19 0 0 140
Stansfield:
"Amerikában sokminden lehetséges, a Kennedy-ügyet is megpiszkálhatná valaki."

szvsz ha valaki olyan piszkálná meg, akinek nincsenek ütős kapcsolatai, akkor mondjuk két héttel később, viráglocsolás közben véletlenül tarkónlőné magát, ha peddig vannak, akkor hozzá sem nyúl az ügyhöz...

stansfield Creative Commons License 2003.12.19 0 0 139
A Warren-bizottság jelentéséből szerintem sok újdonságot nem tudnánk meg. Főbb állításait egy kivonatban nyilvánosságra hozták, és már abból is látszik, hogy a szakértőket a tények nem nagyon zavarták. A varázsgolyóelméletet egy debil sem hinné el.
Az a legnagyobb gond, hogy hivatalos vizsgálat nem lesz már, apparátus nélkül meg biztosan senki sem tud az elkövetők nyomára akadni.
Azért legalább a meglévő iratokat jó lenne megismerni, mégha titkosak is, és a rejtélyekre magyarázatot valószínűleg nem adnak.
Az 51-es körzet létét vagy 40 évig tagadták a kormányok, míg valaki pert indított, mondván, hogy az állampolgároknak joguk van tudni az ilyesmiről, és sikerrel járt. Amerikában sokminden lehetséges, a Kennedy-ügyet is megpiszkálhatná valaki.
Előzmény: vizes zsemle (133)
eMM Creative Commons License 2003.12.17 0 0 138
De mért nem a pont 40. évfordulón csinálta az ürge?
Akkor lett volna igazán stilszerü.
Előzmény: vizes zsemle (132)
Tutenko Creative Commons License 2003.12.17 0 0 137
Nem sokat az tény.
Előzmény: rali (131)
Tutenko Creative Commons License 2003.12.17 0 0 136
Én is.
Előzmény: stansfield (135)
stansfield Creative Commons License 2003.12.17 0 0 135
Nemere könyvei gyakran ócska kivitelezésűek, meglepődtem volna, ha ez a mostani nem ilyen.
Előzmény: Tutenko (126)
stansfield Creative Commons License 2003.12.17 0 0 134
Sierra!

Tény, hogy az öreg Kennedy a 20-as években féllegális/illegális módszerekkel szerezte a vagyonát, sokak szerint a maffiával is együttműködött. Meggazdagodva viszont már törvényes üzletekkel foglalkozott, bár a stílusát sokan utálták. Azt meg nem hallottam még, hogy fiai kapcsolatot tartottak volna fenn az alvilággal, tevékenységük pont ennek az ellenkezőjét bizonyítja. Pont azok utálták Johnt és Robertet a legjobban, akik vagy a maffiához, vagy a déli szélsőjobbos körökhöz tartoztak.

Amerikában 100 év alatt 4 elnököt öltek meg merénylők, viharosabb történelmű országokban sem gyakori az ilyesmi. Odaát könnyebben kinyílik a bicska, főleg, ha egy gazdag és hatalmas csoportot fenyeget veszély.

Előzmény: sierra (127)
vizes zsemle Creative Commons License 2003.12.17 0 0 133
szvsz jó lenne, ha még 35 évig fenn tudnánk tartani a topicot, és 2038.nov.22-én, HÉTFŐN, meg tudnánk beszélni a nyilvánosság elé tárt (egész/fél/harmad/ötöd/nulla) igazságot.
(mellékes, hogy ez pont a 60. szülinapomra esne)
vizes zsemle Creative Commons License 2003.12.17 0 0 132
Hi!
ezt olvastátok?:
Megölte magát egy férfi múlt hét pénteken Dallasban, pontosan azon a helyen, ahol negyven éve, 1963 november 22-én John F. Kennedy amerikai elnököt kocsijában halálos lövés érte. Szemtanúk a KRLD helyi rádiónak elmondták, hogy a negyven év körüli, terepszínű kabátot viselő férfi leparkolt annál a tankönyvraktárnál, ahonnan a feltételezések szerint a merényletkor Lee Harvey Oswald a lövéseket leadta. Aztán odasétált a Dealey Plázának ahhoz a pontjához, amit egy aszfaltra felfestett X jelöl, lefeküdt az útra, és pisztolyából golyót röpített a fejébe. A rendőrség a nyomozás lezárultáig nem kívánja sem cáfolni, sem megerősíteni az öngyilkosság helyére vonatkozó értesüléseket. Chris Gilliam, a rendőrség illetékese csupán azt jelentette be, hogy egy férfi főbelőtte magát egy kis kaliberű pisztollyal Dallas központjában, a Dealey Plázán, közel ahhoz a helyhez ahol Kennedyt megölték. A hatóságok arról sem nyilatkoznak, hogy hagyott-e a férfi valamiféle búcsúlevelet maga után.
A hírhedt X jelet egyébként ismeretlenek újra és újra felfestik az útra, állítólag egy helyi összeesküvés-elmélet hívő csoport őrzi ily módon a meggyilkolt elnök emlékét.
Hehe, az illető 40 év körüli volt, tehát 1963 körül született, ezért biztos, hogy nem lehetett összesküvés-tag, legfeljebb, ha a babkocsiból lőtt...

rali Creative Commons License 2003.12.16 0 0 131
Ja.Szvsz. a könyv nem ér egy sapka szart se.
Előzmény: Tutenko (130)
Tutenko Creative Commons License 2003.12.16 0 0 130
Leírtad helyettem.
Előzmény: rali (129)
rali Creative Commons License 2003.12.16 0 0 129
Meg hülyeségekkel.
Előzmény: Tutenko (126)
eMM Creative Commons License 2003.12.16 0 0 128
Ha tudnánk az igazságot nem lenne a topic:)
Előzmény: sierra (127)
sierra Creative Commons License 2003.12.16 0 0 127
Kedves eMM és Stansfield, van ebben valami, de az a baj, hogy Kennedyéket hol azzal vádolják, hogy az apjuk maffiózó és úgy szerezte a vagyonát a prohibíciós időkben, tehát JFK együttműködött a maffiával, az ő köreikből származott, különösen Kuba esetében kooperált, de az FBI-nak is megtiltotta, hogy a szervezett bűnözést abajgassa, másrészt viszont azzal, hogy nem segítette a maffiát kubai kaszinóik visszaszerzésében, mikor kihátrált az emigránsok mögül (megjegyzem a Disznó-öböl 1961. április 14-én ment végbe, az ő beiktatása pedig januárban volt), az öccse antimaffia műveleteit meg kész lett volna megbosszulni.
Namostakkor melyik?
Előzmény: eMM (123)
Tutenko Creative Commons License 2003.12.15 0 0 126
Olvastam.
Mit mondjak?
Nem ír semmi különlegességet.
Tele van a könyv hibával és sajtóhibával.
Előzmény: stansfield (125)
stansfield Creative Commons License 2003.12.15 0 0 125
Ruby a dallasi börtönben halt meg, pár évvel később. Célozgatott magasabb személyekre, de nem mert beszélni. Állítólag a börtönben többször beoltották rákkeltő anyagokkal, ezért halt meg. Persze ezt bizonyítani nem lehet.

Nemere Kennedy-könyvét olvasta valaki?

Előzmény: eMM (120)
stansfield Creative Commons License 2003.12.15 0 0 124
Sierra!

A CIA és a maffia együttműködése Kubával kapcsolatban tény.
Az FBI nem tett semmit a maffia ellen akkoriban, ez azért megdöbbentő. Mivel több jelentést is tettek FBI-ügynökök arról, hogy alvilági vezérek Kennedy megöléséről beszélnek, különösen furcsa, hogy semmiféle óvintézkedést nem tett a szolgálat, szakértői megállapításai meg sok helyen tévesnek bizonyultak, ahogy Garrison is rámutatott.
Legalább két helyről lőttek az elnökre, vagyis összeesküvés történt. A többi sajnos csak találgatás, senki nem jutott közel a megbízókhoz.

Ne feledd, hogy a maffiavezéreknek végük lett volna, ha a Kennedyk újabb 4 évre megszerzik a hatalmat, Hoffát és Marcellót már majdnem becserkészte RFK, és ki akarta rúgatni Hoovert, hogy az egész FBI-t bevesse az alvilág ellen.
Az előttem szóló leírta, miért JFK-val kezdték a leszámolást, nem ismétlem meg. Az biztos, hogy a maffián kívül még néhány csoportnak jól jött JFK likvidálása, gondolom, sokan tehettek volna valamit érte, de inkább hallgattak.

Előzmény: sierra (122)
eMM Creative Commons License 2003.12.15 0 0 123
Azért nem Robertal kezdték mert akkor a még élő bátyja nyilván megtorolja a gyilkosságot.
Hiszen valódi hatalma neki volt,(JFK-nak) miután őt likvidálták Robert már nem sokat tehetett.
Akkor vált veszélyessé(Robert) amikor jelöltette magát elnöknek,ezért kelett neki is meghalnia.
Előzmény: sierra (122)
sierra Creative Commons License 2003.12.14 0 0 122
>Ismeretes, hogy a kubai emigránsok kiképzését CIA-ügynökök vezették a maffia pénzén, az FBI azt állította, szervezett alvilág nem létezik, ebből levonható a következtetés, hogy a maffiát a legfontosabb állami szervek egy része megtűrte, sőt...

-- Nézd, azt hajlamos vagyok elhinni, hogy a titkosszolgálatok együttműködtek a maffiával Kuba ügyében, mivelhogy azoknak volt tereptapasztalatuk odaát, ami jól jöhetett. Ilyesmit ugye megcsináltak a II. vh-ban is a szövetségesek, mikor felfegyverezték a németek által szétvert szicíliai maffiát és Franciaországban az Union Corse-nak, a korzikai maffiának ajándékozták Marseilles környékét az együttműködésért cserébe. De ezen felül mi a nyivala szükségük lett volna a maffia pénzbeli támogatására, mikor kormányforrásból annyit kaphattak hidegháborús időkben, amennyit csak akartak.
Az FBI meg persze, hogy nemlétezőnek kiáltotta ki a szervezett bűnözést, mert ha azt mondja, hogy hát sajnos még mindig van, akkor rögtön megkérdezik tőle, hogy nem az lett volna-e a dolga, hogy felszámolja.

>Oswald ujjlenyomatai tudtommal nem voltak rajta a Mannlicher-Carcanón,

-- Úgy emlékszem a JFK c. filmből, hogy rajta volt, csak az nem volt biztos, hogy miként került rá... De lehet, hogy tévedek.

Ezzel a maffiával kapcsolatban én azért hitetlenkedem, mert én is úgy gondolom, ahogy a Csokis féle cikk írója. A maffia tényleg nem szokott államfőket ölni. Bírókat, ügyészeket rendőröket minden mennyiségben (Olaszországban), de államfőről nem hallottam. Azzal már talán túllőnének (hogy stílszerű legyek) a tűrhetőségi határon talán. ennek talán az az oka, hogy az igazságszolgáltatás embereinek terrorizálásával van közvetlen hasznuk: félelemből szemet húnynak a tevékenységük felett, de államfőket nem lehet terror alatt tartani. Nincs értelme, mert minek akarnának hatni rá? Nem lehet olyan törvényt hozni, hogy a szervezett bűnözés nem büntetendő... Ezt semelyik ország nem nyelné le.
Lehet, hogy Robert nagyon szorgalmazta az alvilág elleni fellépést, de hát akkor miért nem rajta kezdték a Kennedy-írtást?

Előzmény: stansfield (119)
eMM Creative Commons License 2003.12.13 0 0 121
Már visszaolvastam:)
Előzmény: eMM (120)
eMM Creative Commons License 2003.12.13 0 0 120
Rubyval mi lett?
Jól emléxem hogy a börtönben halt meg?
Előzmény: stansfield (119)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!