Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Nem pont ide kapcsolódik de hátha esetleg valaki foglalkozik ezzel.Fém bútort szeretnék csinálni saját részre olyan mintha kovácsoltvas lenne (Ágy ,szék ,Asztal stb:)A hozzá való hajlító szerszám iszonyatos árban van valakinek nincs esetleg házi készítésű otthon érdekelne hogy készítette vagy hogy lehetne szerintetek otthon kivitelezni.
Na erre nincs egyértelmű válasz. Amit linkeltem palackot az ránézésre LINDE. Ebben az esetben kb 90% hogy G1/2-es a szelep menete. A boltból ilyen hollanderes menettel kéred a reduktort, akkor is csak 90% hogy passzolni fog. (ha a palackos eladótól kérsz e-mailben egy közelit a palackszelepről és rajta van hogy G1/2 csak akkor 100%.
A következő cserénél ez a probléma meg újra felmerülhet, mert akkor megint max 90% hogy G1/2-es lesz a következő palack is.
Az asztal "lap" az 100-as U szelvényből lesz. 41 cm az asztal mélysége, ebbe passzentosan fogom belevágni a darabokat. (12db) Ilyen anyagom van otthon, és ez kevésbé vetemedik a hőtől mint egy 5mm-es lemez. Minden darab közt marad kb 8-9 mm hézag. Alul kap egy 15 cm mély "elszívó ernyőt" 0,5-ös horganyzott lemezből, és a padló szint felett vagy 15 centivel meg kivezetem egy flexibilis csövön a gázokat.
Szóval nem kell hogy más szopasson, szopatom én magamat :-)
A héten kész lett a gépem,egy boltba volt bemutató darabos,3 hónap garit adott rá a bolt.140 ezres uj ára helyett 95 ér jutottam hozzá,annyi hogy kapott egy kitakaritást és egy festést,plusz 5 méter új hálózati kábelt.
A ráadás hogy eredeti 4 méteres Binzel Awi pisztolyt kaptam hozzá,plusz az elektróda fogó is Esab 200-as.
Még a matricát kell ráragasztani és meget a helyére.
az alfaweld 185 hegesztővel 2 db 5 kg os huzalt hegesztettem el eddig, de a palackból szinte alig fogyott valami. 4 literre van beállítva a reduktor. műhelyben szerintem elég.
Képet tegyek fel?Inkább most nem,igy szétszedve,ha minden jól megy ma megkapja a festést,ha sikerül akkor holnapra megszárad és összerakom,na utánna talán jöhet egy kép :)
Na ez az,akkor otthon van a palack is!!!!Lehet hegeszteni jövőhéten,jobb idő lesz!!!
Meleg?Hát igen,én sem birom ezt a 35fok körülit :(
Úgy gondolom nagy pofátlanság beírni ilyet de nézzétek el nekem. Ha véletlen tud valaki olcsón vagyis 20 ezer körül ( alatti ár is lehet ) Corgon gázhoz 4,7 m3 90 cm palackot azt kérem jelezze. Köszönettel.