Keresés

Részletes keresés

janina. Creative Commons License 2004.10.22 0 0 939
A Hír TV-n. (?)
Előzmény: Sarkany (937)
Enzo Creative Commons License 2004.10.22 0 0 938
Ezt hol és mikor modta minek a kapcsán?
Előzmény: Sarkany (937)
Sarkany Creative Commons License 2004.10.22 0 0 937
Kinek, mi a véleménye arról, hogy a parlamenti ellenzék (egyébként parlamentbe be nem járó) vezére forradalomra buzdít? ("Miért nem csinálnak az emberek forradalmat?") Nem kellene bejelentést tenni a demokrácia központba, a demokrácia vonalon? :))
Sarkany Creative Commons License 2004.10.21 0 0 936
Ezt a kérdést csak akkor tudnám megválaszolni, ha én lennék a polgármester! :))
Előzmény: janina. (935)
janina. Creative Commons License 2004.10.21 0 0 935
Es mit kellene csinalnia?
Előzmény: Sarkany (929)
Sarkany Creative Commons License 2004.10.21 0 0 934
"Az önkormányzat annyit kért, hogy átmenetileg, a kezdeti időkben párhuzamosan működjön a két kisposta" Nyilván akkor még nem tudta Botkáné, hogy nincs járda! Azóta a lakók megmutatták neki, hova kellene megépíteni... :))
Előzmény: janina. (933)
janina. Creative Commons License 2004.10.21 0 0 933
Aláírásokat gyűjtenek kispostájukért "Ha kell, aláírásgyűjtésbe is kezdenek a kertvárosi lakosok azért, hogy ne vigyék el kedvenc postájukat a körzetükből.

A modernizáció jegyében áttelepítik a 3-as számú postát a Kertvárosból a nemrég nyílt Cora Áruházba - tudta meg lapunk Gara Pétertől. A Magyar Posta Rt. Kelet-magyarországi Területi Igazgatósága kommunikációs munkatársa elmondta, az időpont még nem ismert, de az biztos, hogy vagy az év végén vagy a jövő év elején a Cora Áruházban kispostát alakítanak ki, amely átveszi a kertvárosi részleg szerepét. A posta célja az, hogy nagy forgalmú bevásárlóközpontokban jelenjenek meg, ahol a jelenleginél sokkal kulturáltabb környezetben, magasabb színvonalon szolgáltatni képes helyen fogadhatják ügyfeleiket, ráadásul hoszszabb nyitva tartással. Gara Péter hangsúlyozta, az áthelyezést az önkormányzat tudtával és beleegyezésével bonyolítják le. Az önkormányzat annyit kért, hogy átmenetileg, a kezdeti időkben párhuzamosan működjön a két kisposta a Kertvárosban a Napsugár úton és a Cora Áruházban. "

Forras: www.szolon.hu

Enzo Creative Commons License 2004.10.21 0 0 932
Ha a buszmegálló a töltés tetején van, akkor az alagúthoz is le kell gyalogolni. 
Előzmény: Tiborcsik (931)
Tiborcsik Creative Commons License 2004.10.21 0 0 931
Ami meg a kertváros-Cora postát illeti, a résztvevők (Posta, Cora+Praktiker+OBI, Városvezetés, lakossági adakozás) közösen dobják össze a pénzt, mindössze néhány milka (nem csoki) és seperc alatt fúrnak egy kis alagutat az út alatt, amilyen a bicigliútnak van az elkerülőn.
Tiborcsik Creative Commons License 2004.10.21 0 0 930
Enzo, megbeszéltük a buszon, de tuti, hogy megtalálják a módját a lenyúlásnak (szalonképesebben: hogy a benfentesek jól járjanak), effelől kétségem nincs, ezegyszer Sarkany-i a hozzáállásom. :)
Előzmény: Enzo (916)
Sarkany Creative Commons License 2004.10.20 0 0 929

Mit tesz a mai onkormanyzatban az ellenzek?

- sajtótájékoztatót tart a város felhalmozott adósságáról, ostorozva Botkánét, elfeledve, hogy annak zöme a Fideszes polgármesterek regnálása alatt gyűlt ekkorává (Szalay),

- szóváltásba keveredik a köztisztviselőkkel olyannyira, hogy becsületsértési pert varrnak a nyakába, bár a mentelmi jogát nem függesztik fel (Balla),

- többre nem emlékszem, hogy bármi érdemit is tett volna. :))

Előzmény: janina. (928)
janina. Creative Commons License 2004.10.20 0 0 928

Hmmm. Bar meg korai lenne ermet osztani, de megkerdeznem, tisztelettel:

Mit tesz a mai onkormanyzatban az ellenzek?

Mert hat azt mondani, hogy kevesebben vagyunk, semmit nem tudunk tenni, -szerintem ma mar keves.

Ugy, ahogy mar 2002-ben keves volt azzal takarozni, hogy mig fideszes volt polgarmester, mszpes tobbseg volt az onkormiban. Ezt tudja/tudta mindenki, de a valasztasokon senkit nem erdekelt.

Előzmény: Sarkany (927)
Sarkany Creative Commons License 2004.10.20 0 0 927

2006-ban - szerintem - a győztes pajzson, a vesztes pajzzsal távozik!

Elsöprő lesz a különbség, nem ezerhétszázvalahány szavazaton fog múlni.

Csak azt ne kérdezd, ki fogy nyerni! :))

Előzmény: janina. (925)
janina. Creative Commons License 2004.10.20 0 0 926

A linkek helyesen

polgarmester valasztas eredmenye

http://www.valasztas.hu/onkval2002/so02/onktjk3/tjk11052.htm#pj11052.htm

7.sz. korzet, Kertvaros, Szanda egy resze

http://www.valasztas.hu/onkval2002/so02/onktjk3/tjk11052.htm#e1105207.htm

janina. Creative Commons License 2004.10.20 0 0 925

Hogy mennyien laknak itt, azt nem tudom.

A 2002-es polgarmester valasztason a ket vezeto part jeloltjei kozott a kulonseg 1872 szavazat volt.

http://www.valasztas.hu/onkval2002/so02/ism_ind.htm

A 7.sz valasztokorzetben: Kertvaros, Szanda, a szavazok szama 4 565.

http://www.valasztas.hu/onkval2002/so02/ered_ind.htm

Előzmény: Sarkany (924)
Sarkany Creative Commons License 2004.10.20 0 0 924
"E varosresz "bosszantasa" meg a polgarmesteri szeket is megingathatja." Miért? Mennyi szavazásra jogosultak száma a városnak ebben a szegletében?
Előzmény: janina. (923)
janina. Creative Commons License 2004.10.20 0 0 923

A lakossagi forumon leginkabb idosek, nyugdijasok vettek reszt.

E varosresz "bosszantasa" meg a polgarmesteri szeket is megingathatja.

Nem hiszem, hogy nemet mondanak. A szandai hulladeklerako elhiresult -ha nem akarjatok, akkor nem lesz- lefujasa utan ugy varom, a varosvezetes ismet hasonlo megoldast eszkozol.

De mit szol majd ehhez a Posta, hisz az egyes Posta felujitasa lehet a tet.

Előzmény: Sarkany (920)
Sarkany Creative Commons License 2004.10.20 0 0 922
"az ott lakok mutattak meg, hogy hova kell majd epiteni a jardat" Kinek, neki? Tiszta Virág elvtárs(nő)! Ő is személyesen írányította Pelikán leégett házának újjáépítését! Olyan is lett, se ajtó, se ablak... :)) Persze Antall József óta tudjuk: "A szakértelem bolsevista trükk!" :))
Előzmény: janina. (921)
janina. Creative Commons License 2004.10.20 0 0 921
Hallhattunk a polgarmester-asszony nyilatkozat, miszerint az ott lakok mutattak meg, hogy hova kell majd epiteni a jardat.
Előzmény: Sarkany (920)
Sarkany Creative Commons License 2004.10.20 0 0 920
"Erre, hogy varr gombot az onkormanyzat?" Azt fogja nyilatkozni, hogy nem hagyja magát zsarolni, nincs erre pénz és punktum. Rálőcsöl majd minden felelősséget a Postára, ami nem önkormányzati, hanem állami intézmény. Esetleg megpróbálja megfejni a Postát, vagy a központi költségvetést. Persze ettől még a saját háza táján is söpörgethetne. Pl. miért nem gondolta végig a járda szükségességét, amikor a CORA építési engedélyét kiadták?
Előzmény: janina. (919)
janina. Creative Commons License 2004.10.20 0 0 919

A problemat abban latjak a lakok, hogy nem tudnak biztonsagosan atkelni a fouton, valamint nincs jarda a CORAig.

Mint tudjuk jarda epul majd, viszont ha a zebran megindul 5 idosebb ember, haaaat... sietnuk kell majd. A toltesrol majd leereszkednek egy meredek lepcson, babakocsival, hogy megy majd? -nem tudom, no leereszkedett, elintezte a postat a CORAban, ha mar ott van bevasarol (kilo hus, mosopor, miegymas). Elindul haza. Megmassza a lepcsot, babakocsival, hogy megy majd? -nem tudom, leallitja a fout forgalmat, atkel. Vege a kalandnak. ;)

Erre, hogy varr gombot az onkormanyzat?

Előzmény: Sarkany (918)
Sarkany Creative Commons License 2004.10.20 0 0 918
"A SzTV riportjaban lincshangulatrol szamolt be" Majd elmúlik. Birka nép a magyar! :))
Előzmény: janina. (917)
janina. Creative Commons License 2004.10.20 0 0 917
Megszunhet a posta a kertvarosban. Lakossagi forumon hallhattak eloszor a kertvarosiak, hogy a 3 sz.- postat a Debreceni Igazgatosag megszuntetne. Az uj postat a CORA-ban helyezne el. A SzTV riportjaban lincshangulatrol szamolt be.
Enzo Creative Commons License 2004.10.20 0 0 916
Még nem láttam olyan pályázatot, ahol a támogatható tételek közül ne lett volna tételesen kizárva mindenféle mérnöki, szakértői díj, szállítási költség, banki költség...stb. Úgyhogy tuti, hogy nem.
Előzmény: Tiborcsik (915)
Tiborcsik Creative Commons License 2004.10.20 0 0 915
Én sem úgy értettem, hogy a tételek között szerepel: "sikerdíj", hanem csak tervezői díj, ált. rezsi ktg, stb, de hogy a megpályázott és elnyert összegből fizetik, az tuti.
Úgyhogy jó buli egy EU-pályázat a városnak, a vezetésnek-sleppjének, ez is tuti.
Előzmény: Enzo (913)
Sarkany Creative Commons License 2004.10.20 0 0 914
Nem baj, megszoktam már... Csupán megpróbáltam rávilágítani a - szerintem félresikerült definiciódból adódó - következtetési lehetőségekre.
Előzmény: eR-dei (912)
Enzo Creative Commons License 2004.10.19 0 0 913

Költségként számvitelileg természetesen elszámolható (számvevőszék, felügyelőbizottság...stb), de a pályázatban nem szerepel a támogatható költségek között (magyarul ez után nem fizetnek egy büdös vasat sem, az elszámolásnál jobb, ha be sem nyújtod a számlát).

Így már vili? 

Előzmény: Tiborcsik (911)
eR-dei Creative Commons License 2004.10.19 0 0 912

költségvetés tartalmaz ilyesmit

bevallom viszont,hogy Sárkán hozzászólását nem értem 

Előzmény: Tiborcsik (911)
Tiborcsik Creative Commons License 2004.10.19 0 0 911
Akkor miből fizetik a sikerdíjat? Zsebből?
Előzmény: Enzo (910)
Enzo Creative Commons License 2004.10.19 0 0 910

Egyetértünk!

Attól még nem elszámolható.

Előzmény: Tiborcsik (909)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!